Παναθηναϊκός: Θα ήταν ιδανικό αν έβαζε περισσότερη σκληράδα στους στόπερ του

Παναθηναϊκός: Θα ήταν ιδανικό αν έβαζε περισσότερη σκληράδα στους στόπερ του

Νίκος Αθανασίου Νίκος Αθανασίου
Παναθηναϊκός: Θα ήταν ιδανικό αν έβαζε περισσότερη σκληράδα στους στόπερ του

bet365

Ο Νίκος Αθανασίου γράφει για την αναζήτηση κεντρικού αμυντικού στον Παναθηναϊκό την μεταγραφική περιόδο του Ιανουαρίου.

Η απώλεια του Χόρντουρ Μάγκνουσον στο ξεκίνημα της σεζόν(25.9) και ο σχεδόν ταυτόχρονος τραυματισμός του Έρικ Πάλμερ Μπράουν τρεις ημέρες αργότερα στη Τρίπολη(28.9), έχουν δημιουργήσει ένα βαθύ πρόβλημα στον Παναθηναϊκό στο κέντρο της άμυνάς του εδώ και δύο μήνες, όπου απουσιάζουν αμφότεροι.

Δεν είναι μόνο ότι κάτα κύριο λόγο έχασε τον βασικό πυλώνα του build up και τις συνεργασίες που ξεκινούσαν ειδικά στα αριστερά από τα πόδια του Ισλανδού και μία αξιόπιστη και δοκιμασμένη λύση στα μετόπισθεν. Δεν είναι μόνο ότι δεν πρόλαβε να πάρει το παραμικρό από τον Αμερικανό στόπερ, ο οποίος έδειχνε εξαιρετική εικόνα στις προπονήσεις και ενθαρρυντική εικόνα στα ματς που πήρε χρόνο συμμετοχής.

Η συνθήκη Σένκεφελντ, Γεντβάι και μετά το... χάος άντε με λίγο Αράο στην εξίσωση, δημιούργησε αρκετά θέματα στην διαχείριση των παιχνιδιών από τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς, του έβαλε μεγάλους πονοκεφάλους στο θέμα των αλλαγών κατά την διάρκεια κάποιων αγώνων, καθώς και οι δύο έφτασαν να παίζουν στο κόκκινο και ειδικά ο Κροάτης αμυντικός, όπου στο τελευταίο παιχνίδι με την Κηφισιά έγινε αναγκαστική αλλαγή λόγω κραμπών. Βάσει των αποτελεσμάτων και της εικόνας του Παναθηναϊκού στα περισσότερα παιχνίδια, η διαχείριση της κρίσης ήταν εξαιρετική αλλά η... ψυχούλα του Σέρβου κόουτς το ξέρει.

Από κει και πέρα, η απόφαση για προσθήκη στο κέντρο της άμυνας ήταν άμεση, έχει καταγραφεί αρκετό καιρό πριν, ο Παναθηναϊκός ψάχνει εδώ και 40 ημέρες στην αγορά και θα πρέπει να είναι απόλυτα έτοιμος όταν ανοίξει η αυλαία της μεταγραφικής περιόδου.

Για να είμαστε δίκαιοι και με βάση τον χρονικό ορίζοντα της αναζήτησης και της λήψης της απόφασης, το Τριφύλλι συνολικά θα έχει κάτι παραπάνω από τρεις μήνες στην διάθεσή του, ώστε με την αυγή του νέου έτους ο παίκτης που θα έρθει για να καλύψει το κενό του Μάγκνουσον, να κάνει... πρωτοχρονιά στο Κορωπί, φορώντας την πράσινη φόρμα της προπόνησης. Δεν υπάρχουν περιθώρια για καθυστερήσεις, το διάστημα για να βρεθεί ο εκλεκτός θα είναι πραγματικά πάρα πολύ μεγάλο και ο περσινός Γενάρης, τον οποίο πλήρωσε ακριβά η ομάδα και λόγω έλλειψης λύσεων, θα είναι πάντα εκεί για να υπενθυμίζει στον οργανισμό τι δεν πρέπει να κάνει.

Τι στόπερ έχει ανάγκη ο Παναθηναϊκός αυτή την εποχή; Η ταπεινή άποψη αυτής της γωνιάς είναι η εξής: Το Τριφύλλι δεν έχει ανάγκη από κάποιον που θα έρθει να συμπληρώσει απλά την τετράδα για να ''βγει'' νορμάλ η χρονιά. Αν ο Πάλμερ Μπράουν ήταν υγιής και είχε δείξει σημαντικά πράγματα, τότε η συζήτηση θα ήταν διαφορετική. Ο νεαρός στόπερ είναι ήδη δύο μήνες έξω και... πάει για τρίμηνο. Μπορεί να επιστρέψει και να είναι εξαιρετικός, μπορεί να χρειαστεί χρόνο, να ψάχνεται, να έχει επηρεαστεί από τον-όπως αποδείχθηκε- σοβαρό τραυματισμό στον αστράγαλό του.

Με τον Μάγκνουσον εκτός μέχρι το τέλος της χρονιάς, με τον Πάλμερ Μπράουν να αποτελεί ερωτηματικό, ο Παναθηναϊκός έχει ανάγκη από στόπερ... βαρβάτο. Από κάποιον που θα έρθει και θα ανεβάσει επίπεδο τις διαθέσιμες επιλογές στο κέντρο της άμυνας, από κάποιον που θα αποκτηθεί και θα έχει το ειδικό βάρος, την προσωπικότητα, την εμπειρία, την ποιότητα να εκτοπίσει είτε τον Σένκεφελντ είτε τον Γεντβάι και να αποτελέσει σημείο αναφοράς για την συνέχεια της σεζόν.

Θα ήταν μάλιστα, ιδανικό, αν οι ''πράσινοι'' έβαζαν σκληράδα στο κέντρο της άμυνάς τους. Προφανώς όταν μιλάμε για στόπερ της ομάδας του Γιοβάνοβιτς, θα πρέπει πρώτα και κύρια να είναι άρτιος τεχνικά, ώστε να μπορεί να ''φτιάξει'' το παιχνίδι και αυτό είναι κάτι που δεν αλλάζει και δεν θα αλλάξει. Απόλυτα σωστά. Παράλληλα, όμως, ο Παναθηναϊκός δείχνει να έχει ανάγκη και έναν πιο aggresive στόπερ από αυτούς που ήδη διαθέτει, ώστε σε ειδικές συνθήκες να του δίνει πράγματα που οι άλλοι δεν μπορούν.

Πρόχειρα έρχονται στο μυαλό οι μονομαχίες με τον Λιβάι Γκαρσία στα παιχνίδια με την ΑΕΚ...

Από άποψη χαρακτηριστικών-και ας ακουστεί κάπως αν και όσοι διαφωνούν θα πρέπει να θυμηθούν την περσινή του σεζόν- ο Παναθηναϊκός ιδανικά θα ήθελε κάποιον σαν τον Ζβόνιμιρ Σάρλια. Ο Κροάτης είχε όλα τα παραπάνω στοιχεία και δίχως υπερβολή αν είχε παραμείνει το καλοκαίρι, το πιο πιθανό θα ήταν να έπαιρνε φανέλα βασικού στα περισσότερα παιχνίδια.

Από άποψη ισορροπίας ενόψει και της νέας σεζόν, το Τριφύλλι έχει την δυνατότητα να δεσμευθεί με κάποιον για περισσότερο διάστημα από ότι σε σχέση με έναν δανεισμό, καθώς ο Γεντβάι είναι δανεικός με οψιόν αγοράς και ο Μάγκνουσον το καλοκαίρι θα προέρχεται από απουσία μίας ολόκληρης σεζόν. Οπότε αυτή η τρίμηνη αναζήτηση θα μπορούσε να φέρει κάποιον που θα έλυνε όχι μόνο τα προβλήματα αυτής της σεζόν αλλά και κάποια από την επόμενη...

@Photo credits: eurokinissi

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Νίκος Αθανασίου
Νίκος Αθανασίου

Από τότε που θυμάται την ύπαρξή του o Νίκος Αθανασίου, λατρεύει τον Παναθηναϊκό και το ποδόσφαιρο. Από το 2008 μέχρι και σήμερα είναι υπεύθυνος για το ρεπορτάζ του Τριφυλλιού στο δεύτερο σπίτι του, στο μεγαλύτερο επαγγελματικό όνειρο που θα μπορούσε να γίνει πραγματικότητα, στο Gazzetta.gr και ενώ είχε προηγηθεί η Αθλητική Ηχώ, το Κανάλι 1(90.4) και ένα πέρασμα από το Leoforos.gr. Στο πέρασμα των χρόνων δεν σταμάτησε ποτέ με την ίδια αγάπη και αφοσίωση να παίζει Football Manager, να ακούει όλων των ειδών τις μουσικές ακόμη και αν μέσα σε δέκα λεπτά μπορεί να συνυπάρξουν ο Μητροπάνος με τον Hoyem και ο Αργυρός με τους Active Member, να θεωρεί ομορφότερο μέρος στο πλανήτη το Αίας Κλαμπ και να μην μπορεί με τίποτα και για κανέναν λόγο να παρακολουθήσει αγώνες από τα μπουθ της Λεωφόρου, βρίσκοντας πάντα εναλλακτικές για να συνδυάζει τη δουλειά με την... τρέλα. Τα τελευταία χρόνια μαθαίνει, αναλύει και παρατηρεί το αγαπημένο του σπορ μέσα από μια σειρά επιμορφωτικών προγραμμάτων και διπλωμάτων management, ανάλυσης, τακτικής και scouting, τα καλύτερα «δώρα» που θα μπορούσε ποτέ να κάνει στον εαυτό του σε σχέση με το ποδόσφαιρο.