Ολυμπιακός: Η διαφορά του Μπιανκόν με τους άλλους παίκτες της Νότιγχαμ στους «ερυθρόλευκους»
Ο Μπιανκόν είναι η μία από τις δύο εκ των 15 μεταγραφών του Ολυμπιακού το περασμένο καλοκαίρι που δεν έχει παίξει ούτε λεπτό ακόμη με τα «ερυθρόλευκα», σε επίπεδο πρώτης ομάδας για να ακριβολογώ, αφού τον έχουμε δει δύο φορές στον Ολυμπιακό Β. Ο άλλος είναι ο Ρίτσαρντς, επίσης προερχόμενος από τη Νότιγχαμ, κι αυτός με μία παρουσία στη Β ομάδα-λογικό και για τους δύο, καθότι είχαν πολύμηνους τραυματισμούς.
Απλά, καλό είναι να έχουμε στο μυαλό μας ότι είναι διαφορετική περίπτωση ο Μπιανκόν από εκείνη του Ρίτσαρντς, αλλά και του Σκάρπα, αλλά κι από εκείνες των Ουί Τζο και Μπόουλερ, που επίσης είχαν έρθει στον Ολυμπιακό από τη Φόρεστ: ο Γάλλος ανήκει στον Ολυμπιακό, ενώ όλοι οι άλλοι είναι παίκτες που ανήκουν στην αγγλική ομάδα και έχουν η, είχαν έρθει δανεικοί εδώ. Η διαφορά είναι πολύ σημαντική. Διότι, αν για παράδειγμα οι πειραιώτες το ερχόμενο καλοκαίρι θελήσουν να κρατήσουν και για του χρόνου τον Ρίτσαρντς, ο Άγγλος αριστερός μπακ μπορεί να τους πει, «ευχαριστώ πολύ δεν θέλω, γειά σας». Ενώ ο Μπιανκόν είναι παίκτης του Ολυμπιακού με τριετές συμβόλαιο, έως το καλοκαίρι του 2026.
Προσέξτε, εγώ δεν ξέρω αν ο Μπιανκόν παίξει ποτέ στον Ολυμπιακό-εννοώ αν θα καθιερωθεί, γιατί π.χ. το άλλο Σάββατο με τον Παναιτωλικό θα είναι στην ενδεκάδα, μαζί με τον Ντόη στο κέντρο της άμυνας. Τα δύο παιχνίδια που τον έχω παρακολουθήσει, με αντιπάλους τον Ιωνικό και την Καλλιθέα στο πρωτάθλημα της Β΄ Εθνικής, έστω κι αν οι ομάδες αυτές είναι από τις καλές της κατηγορίας, δεν μπορούν να αποτελέσουν ασφαλές κριτήριο. Είδα ένα ψηλό παιδί, με καλά σωματικά προσόντα, αλλά και ικανότητα να βγάζει την μπάλα από την άμυνα και δυναμικό στις προσωπικές μονομαχίες. Μου έβγαλε μία καλή πρώτη εικόνα, ειδικά όταν μιλάμε για παίκτη που είχε να παίξει από τον Αύγουστο του 2022, συμπληρώνοντας δηλαδή σύντομα ενάμιση χρόνο αποχής από τα γήπεδα.
Αυτό που πρέπει να έχουμε υπόψιν μας είναι ότι ο Μπιανκόν είναι ακόμη ένα νέο παιδί, στα 23 προς 24 χρόνια του, που εύκολα μπορείς να τον πεις πολυεργαλείο για την άμυνα. Θεωρητικά η βασική του θέση είναι του δεξιού μπακ, αλλά έχει παίξει και αριστερό μπακ και στόπερ, δεξί κι αριστερό. Κι όλα αυτά, τόσο σε άμυνα τριών, όσο και σε άμυνα τεσσάρων. Πραγματικά έχει παίξει, κι όχι λίγες φορές την κάθε μία, όλες τις θέσεις της άμυνας.
Θεωρήθηκε μεγάλο ταλέντο στη Μονακό, εξ ου και στα 18 του έπαιξε βασικός μέσα σε λιγότερο από ένα μήνα σε τέσσερα παιχνίδια, δύο Τσάμπιονς Λιγκ, ένα πρωταθλήματος κι ένα Λιγκ Καπ. Δόθηκε δανεικός για μία διετία στο Βέλγιο, όπου έπαιξε πολύ με τη Σερκλ Μπριζ και το καλοκαίρι του 2021 τον αγόρασε από τη Μονακό με 2,5 εκ. Ευρώ η Τρουά, με την οποία έπαιξε βασικός σε 26 παιχνίδια σε μία σεζόν στο γαλλικό πρωτάθλημα, για να τον αγοράσει το ερχόμενο καλοκαίρι, του 2022, η Νότιγχαμ με 10 εκ. Ευρώ από την Τρουά. Και να υποστεί δύο σοβαρούς τραυματισμούς στην Αγγλία, χάνοντας όλη τη σεζόν, μετά το ντεμπούτο του σε ένα ματς για το Λιγκ καπ.
Ο Μπιανκόν αυτή την στιγμή υπολογίζεται για στόπερ στον Ολυμπιακό, με κάποιους ειδικούς του συλλόγου να τον θεωρούν ως δεύτερη καλύτερη επιλογή για το κέντρο της άμυνας, μετά το Ρέτσο, δηλαδή μπροστά από Φρέιρε, Ντόη, Πορόζο. Μία εκτίμηση βέβαια με ρίσκο, βασιζόμενη στα ματς της Β ομάδας και προφανώς στο παρελθόν του παίκτη, οπότε εμείς ας περιμένουμε να τον δούμε στο γήπεδο με την πρώτη ομάδα και ας τον κρίνουμε εκεί.
Εάν, πάντως, ο Μπιανκόν δικαιώσει τις προσδοκίες που έχουν δημιουργηθεί από την παρουσία του στην Τρουά, μπορεί να αποδειχθεί μία πολύτιμη μεταγραφή, με το σκεπτικό ότι πρώτον μπορεί να παίξει με την ίδια ευχέρεια δεξί μπακ, ακόμη κι αριστερό, αλλά και οπωσδήποτε κεντρικός αμυντικός και δεύτερον οι Πορόζο και Φρέιρε είναι δανεικοί, ο δε Κίνι (ρεζέρβα στα άκρα της άμυνας) είναι 34 ετών και το καλοκαίρι λήγει το συμβόλαιο του.
Αντιθέτως, ο Μπιανκόν έχει συμβόλαιο με τον Ολυμπιακό άλλα 2,5 χρόνια από τώρα...
Άσχετο:
Ο Γκαστόν Ερνάντες ακόμη δεν έχει ισπανικό διαβατήριο, αντίθετα με το πώς τον παρουσιάζει το transfermarkt. Άρα πιάνει θέση ξένου. Κάτι που όμως δεν αποτελεί αποτρεπτικό παράγοντα για τον Ολυμπιακό να κινηθεί σοβαρά για την απόκτηση του Αργεντίνου στόπερ της Σαν Λορέντσο, που τον Ιανουάριο θα μπει στα 26 χρόνια του.
Οι «ερυθρόλευκοι» τον ήθελαν από το καλοκαίρι και τον θέλουν και τώρα. Πολύ. Αυτός είναι κι ο μοναδικός στόχος αυτή την στιγμή από το πρωτάθλημα της Αργεντινής για τη θέση του στόπερ. Ένα παιδί με ιδιαίτερο χαρακτηριστικό ότι παίζει με την ίδια ευχέρεια και με το δεξί και με το αριστερό, κάτι που απ΄ όσο θυμάμαι στον Ολυμπιακό το έκανε μόνο ο Σισέ.
Η φωτογραφία της ημέρας:
Για να καταλάβουμε πόσο κακό κάνουν στον Ολυμπιακό να έχει Αφρικάνους διεθνείς, ας πάρουμε το παράδειγμα του Ελ Κααμπί. Έφυγε με την Εθνική του από το Μαρόκο για να παίξει με την Τανζανία. Μιλάμε για ταξίδι οκτώ ωρών, παρότι πήγαν με απευθείας πτήση τσάρτερ. Οκτώ ώρες να πας κι οκτώ να γυρίσεις. Μέσα σε λίγα 24ωρα.
Και να παίξεις κιόλας σε κάποιον αγωνιστικό χώρο που συνήθως είναι πολύ κακός. Έρχεται πίσω ο Ελ Κααμπί και δεν μπορεί να πάρει τα πόδια του. Κι αν η κούραση από τα ταξίδια (βάλτε και δύο φορές πτήσεις Ελλάδα-Μαρόκο) δεν του βγει αμέσως, θα του βγει μετά από λίγα παιχνίδια.
Κι αυτό, να πηγαίνει στο Μαρόκο με την Εθνική του ο Ελ Κααμπί και μετά να τρέχει και στα βάθη της Αφρικής, είναι η τρίτη φορά που γίνεται μέσα σε δύο μήνες!!! Απορούμε δε μετά, γιατί ο παίκτης εδώ και σχεδόν ένα μήνα σέρνεται. Η ατυχία του Ολυμπιακού ήταν ότι ενώ ένα χρόνο τον είχαν εκτός Εθνικής, ήρθε εδώ, άρχισε να σκοράρει και τον ξαναπήραν στην Εθνική του!
Μην την ψάχνετε. Ευλογημένος να είναι αυτός ο προπονητής της Γουϊνέας που τσακώθηκε με τον Μαντί και δεν πηγαίνει πλέον στην Εθνική του ο Καμαρά. Διότι, δεν υπήρχε ούτε μία περίπτωση στο εκατομμύριο να ήταν ο Καμαρά που βλέπουμε στον Ολυμπιακό από τον Αύγουστο.
Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.