Γιατί ο Ολυμπιακός μετά τους Έσε και Ορτέγκα ετοιμάζει κίνηση και για τον Ερνάντες

Ολυμπιακός

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος εξηγεί στο blog του στο Gazzetta γιατί ο Ολυμπιακός είναι έτοιμος να μπει σε διαδικασία μεταγραφής για έναν τρίτο παίκτη από το πρωτάθλημα της Αργεντινής.

Αν μου έλεγαν ότι πρέπει να καταγράψω ένα όνομα για το οποίο ο Ολυμπιακός θα έδινε καλά λεφτά προκειμένου να κάνει τη μεταγραφή του μέσα στο χειμώνα, αυτό θα ήταν του Γκαστόν Ερνάντες.

Στο Ρέντη τον είχαν ψάξει καλά από το καλοκαίρι, τότε που η Σαν Λορέντσο είχε απορρίψει την «ερυθρόλευκη» προσφορά (3,7 εκ. Ευρώ), και συνεχίζοντας το σκάουτινγκ και στο επόμενο διάστημα, του φθινόπωρου, ενίσχυσαν την άποψη τους ότι ο Αργεντίνος πρέπει να αποκτηθεί-για να το θέσω πιο σωστά, πρέπει να γίνει μία νέα, σοβαρή προσπάθεια προκειμένου να αποκτηθεί.

Ο Ερνάντες είναι ένας στόπερ που βγαίνει πρώτος στη φάση, έχει καλή αλτικότητα παρότι δεν είναι πολύ υψηλός (1μ85) και διαθέτει μία ικανότητα που εδώ και πολλά χρόνια στον Ολυμπιακό την έχουμε δει μόνο στον Σισέ: παίζει και με τα δύο πόδια! Τις πάσες του στα 20 και στα 30 μέτρα τις κάνει τόσο με το δεξί, όσο και με το αριστερό πόδι, κάτι σημαντικό, πολύ απλά γιατί έτσι μπορεί να παίξει με την ίδια ευχέρεια και στις δύο πλευρές της άμυνας.

Είναι χαρακτηριστικό ότι μολονότι θεωρητικά δεξιοπόδαρος, στη Σαν Λορέντσο που παίζει με τρεις στην άμυνα, είναι σχεδόν πάντα ο αριστερός στόπερ. Πολύ απλά γιατί έχει τη δυνατότητα να παίζει σχεδόν εξίσου καλά και με το αριστερό, σε βαθμό που αν δεν τον έχεις τσεκάρει καλά, τον κάνεις για αριστεροπόδαρο. Με την περαιτέρω υποσημείωση ότι προηγούμενα χρόνια έχει παίξει και σε άμυνα τεσσάρων, σε ρόλο δεξιού η, αριστερού στόπερ.

Επιπλέον ο Ερνάντες είναι σε μία καλή ηλικία. Οδεύει στα 26 και δεν είναι ούτε κάποιος άπειρος παίκτης που θα έρθει για πρώτη φορά στην Ευρώπη και θα έχει πιθανό μεγάλο πρόβλημα προσαρμογής, ούτε κάποιος μεγάλος σε ηλικία κεντρικός αμυντικός που δεν θα έχει μέλλον παρά θα έρθει να σου παίξει για δύο χρόνια.

Ερνάντες

Και μην υποτιμάμε και μία άλλη παράμετρο: εφόσον ο Ολυμπιακός μπορέσει και τον φέρει στην Ελλάδα, ο Ερνάντες δεν θα είναι μόνος του. Θα έχει στο Ρέντη και τον Έσε και τον Ορτέγκα, δύο άλλους Αργεντίνους, για να τον βοηθήσουν να εγκλιματιστεί.

Το…μειονέκτημα της περίπτωσης αυτής είναι ότι ο Ολυμπιακός πρέπει να…ξηλωθεί, αλλά αυτό το ξέρει! Όπως ακριβώς το ίδιο έκανε (μάτωσε δηλαδή οικονομικά) και με τους άλλους δύο συμπατριώτες του, προκειμένου να τους φέρει από την Ουρακάν και τη Βέλεζ αντίστοιχα. Η δε Σαν Λορέντσο σα μέγεθος είναι ακόμη μεγαλύτερο.

Άσχετο:

Για άλλη μία φορά στην ΕΠΟ τα έχουν κάνει θάλασσα με τον προγραμματισμό των αγώνων Κυπέλλου. Κι όμως θα μπορούσαν όλα να είναι καλύτερα αν δεν είχαν βιαστεί να ακυρώσουν τον ορισμό της 1ης Νοέμβρη ως ημερομηνίας διεξαγωγής των πρώτων αγώνων της επόμενης φάσης, μεταξύ των οποίων δηλαδή και τα παιχνίδια ΠΑΟ-Ολυμπιακός και ΑΕΚ-Αρης. Τα παιχνίδια θα είχαν γίνει τότε και τώρα όλα θα ήταν πιο εύκολα.

Τότε, είχαν πάρει εκείνη την απόφαση γιατί εκκρεμούσαν κάποιες δικαστικές αποφάσεις για ομάδες…Γ΄ Εθνικής. Και πάλι ωστόσο θα μπορούσαν να είχαν γίνει τα περισσότερα παιχνίδια και τα υπόλοιπα να διεξάγονταν αργότερα, όταν έβγαιναν οι δικαστικές αποφάσεις. Τι πιο απλό. Δεν θα υπήρχε κανένα πρόβλημα.

Καμαρά

Τώρα, προσπάθησαν να βρουν λύση με το να βάλουν το ΠΑΟ-Ολυμπιακός Τρίτη 5.12 ενώ οι ομάδες παίζουν και Κυριακή 3.12! Ο δε Ολυμπιακός θα έχει και ταξίδι στο Βόλο (ο ΠΑΟ παίζει εντός έδρας με ΟΦΗ). Και, βέβαια, οι κανονισμοί το απαγορεύουν, να γίνονται δύο παιχνίδια μέσα σε τρεις ημέρες. Το κατάλαβαν ότι δεν στέκει το όλο σενάριο και ξαναπάνε στην αρχική ημερομηνία, 6.12, όπου εδώ υπάρχει η αίρεση της συμφωνίας της Αστυνομίας. Για να αντιληφθείτε το μέγεθος του προβλήματος, είναι και το ΑΕΚ-Άρης το οποίο δεν μπορεί να γίνει ούτε κατά διάνοια Τρίτη, αφού μία ημέρα νωρίτερα (!), Δευτέρα, παίζουν οι δύο ομάδες για το πρωτάθλημα..

Μέσα σε όλα και η διαρροή ότι όλα γίνονται επειδή την Τετάρτη 6.12 είναι η ημέρα της δολοφονίας του Γρηγορόπουλου και η Αστυνομία θα τρέχει και δεν θα φτάνει. Δηλαδή, στην ΕΠΟ όταν όριζαν τα παιχνίδια για εκείνο το τριήμερο, δεν το ήξεραν το πρόβλημα; Είναι φανερό ότι δεν το είχαν καν σκεφθεί. Πραγματικά, πώς μπορούμε να συζητήσουμε σοβαρά…

Η φωτογραφία της ημέρας:

Με την εικόνα του Σολμπάκεν σε αυτό το πρώτο του δίμηνο στον Ολυμπιακό, λογικό είναι να προκύπτουν σενάρια διακοπής δανεισμού του στη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου. Ποια είναι η…λεπτομέρεια στην όλη υπόθεση; Ο Νορβηγός δεν μπορεί να παίξει πλέον σε άλλη ομάδα στη φετινή σεζόν, γιατί έχει ήδη αγωνιστεί στη Ρόμα (αλλαγή σε ένα ματς) και στον Ολυμπιακό…

Σόλμπακεν

Άρα, η μόνη λύση είναι η επιστροφή του στη Ρόμα η, να πάει να παίξει στην Αμερική! Μόνο που η Ρόμα δεν τον θέλει πίσω και το να βρεθεί ομάδα να τον πάρει στο MLS μοιάζει κομματάκι δύσκολο. Εδώ πήγε στην Εθνική Νορβηγίας τώρα και για πρώτη φορά δεν τον έβαλαν ούτε λεπτό! Ούτε καν στο φιλικό με τα Νησιά Φερόε. Για να καταλάβουμε σε ποια κατάσταση βρίσκεται…

Η ορατή επιλογή που μου φαίνεται μία λαμπάδα ίσα με το μπόι του Σολμπάκεν, μπας και αναστηθεί ξαφνικά!

@Photo credits: INTIME

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.