Το μυστικό για τους νεαρούς του ΠΑΟΚ και μερικές αναμνήσεις…

Το μυστικό για τους νεαρούς του ΠΑΟΚ και μερικές αναμνήσεις…

Το μυστικό για τους νεαρούς του ΠΑΟΚ και μερικές αναμνήσεις…

bet365

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου γράφει για την ετοιμότητα του ΠΑΟΚ στην ανάδειξη και καθιέρωση νέων παικτών από τις ακαδημίες ενώ σχολιάζει και άλλα επίκαιρα θέματα ποδοσφαίρου και μπάσκετ.

Καλή εβδομάδα σε όλους. Πήρα αφορμές να γράψω από πολλά που έγιναν αυτές τις ημέρες, το βασικό μας θέμα όμως έχει να κάνει με την παραγωγή, ανάδειξη και καθιέρωση νέων παικτών στην πρώτη ομάδα του ΠΑΟΚ.

Ο Ιβάν Σαββίδης το έχει πάρει απόφαση, όλος ο Οργανισμός υπηρετεί αυτό το σχέδιο και όλοι μαζί προσέχουν τις ακαδημίες που σημειώνουμε ότι θα εκτοξευθούν πολύ περισσότερο όταν κατασκευαστεί και το νέο αθλητικό κέντρο. Σε κάθε περίπτωση ο Δικέφαλος του Βορρά τα καταφέρνει και πέρα από το ταλέντο των νεαρών, βρίσκει και τον τρόπο της σωστής προώθησης και προσαρμογής στο αντρικό ποδόσφαιρο. Μην ξεχνάμε ότι το κύριο πρόβλημα όλων των ΠΑΕ είναι πώς θα καταφέρουν να ξεπεράσουν αυτό το χάντικαπ που προκύπτει μετά τα 17-18 χρόνια όταν το ταλέντο πρέπει να αποδώσει απέναντι σε άντρες και όχι με συνομήλικους.

Ο ΠΑΟΚ έχει επιλέξει να βάζει τους νεαρούς του σε τέτοια δοκιμασία ανταγωνισμού με μεγαλύτερους από μικρές ηλικίες. Κάπως έτσι αυτή την περίοδο στη Β ομάδα παίζουν πολλά παιδιά γεννημένα το 2004 και το 2005, μικρότερα δηλαδή από το ηλικιακό όριο του συγκεκριμένου γκρουπ. Γι αυτό συνηθίζουν πιο γρήγορα τον ανταγωνισμό με τους άντρες. Και τι έγινε που ο ΠΑΟΚ Β δυσκολεύεται λίγο στα αποτελέσματά του; Η εξοικείωση του κάθε Σπυράκου, Σμυρλή, αλλά και των μικρότερων (18χρ) Κωττά , Γκιτέρσου, αλλά και του Σνάουτσνερ που είναι 17(!) χρονών και παίζει στο σκληρό πρωτάθλημα της SL2 αποτελεί πολύ μεγαλύτερο και μακροπρόθεσμο όφελος.

Το ίδιο συμβαίνει και στην κ19, αλλά και στις μικρότερες ηλικιακά ομάδες. Προχθές η Κ17 έπαιζε με τον Ολυμπιακό σε έναν πρώτο τελικό και με μικρούς παίκτες είχε εξαιρετική εικόνα, κάτι που φυσικά έχει αποτέλεσμα ακόμη και στις μικρές Εθνικές ομάδες που κατακλύζονται από τους πιο έτοιμους παίκτες του ΠΑΟΚ. Μην ξεχνάτε ότι η Κ16 του ΠΑΟΚ παίζει στο αντρικό πρωτάθλημα της ΕΠΣΜ! Και φυσικά τα καταφέρνει εξαιρετικά!

 

Οι ασπρόμαυροι έχουν σχέδιο, έχουν τον τρόπο, στηρίζουν εξαιρετικά τους νεαρούς τους και σωματικά-τακτικά αλλά και ψυχοπνευματικά και οι περισσότεροι εκτιμούν ότι από του χρόνου και πάλι θα έχουμε πολύ σπουδαία ταλέντα στους άνδρες, έτοιμους παίκτες να σταθούν και να πρωταγωνιστήσουν όπως το κάνει ο Κωνσταντέλιας και ο Κουλιεράκης.

* Ο άνθρωπος που μεταξύ άλλων καθόρισε το κλεμμένο από τον ΠΑΟΚ πρωτάθλημα του 2018, το πρωτάθλημα που ΜΟΝΟ με δύο (!!) μηδενισμούς μπορούσε να χάσει η ομαδάρα του Λουτσέσκου, είχε την ευκαιρία να μιλήσει. Διαφωνώ στα περί… ξεπλύματος, αφού ο καθένας που κατηγορείται έχει δικαίωμα να πει τα δικά του. Χρήσιμο βέβαια σε τέτοιες περιπτώσεις είναι να υπάρχει και καλή προετοιμασία από όλους τους εμπλεκόμενους για να αντικρουστούν πιθανές ανακρίβειες ή ακόμη και… κυβιστήσεις μέσα στην ίδια τη συνέντευξη.

Ένα μόνο πράγμα για όλα αυτά: Ο διαιτητής του αγώνα ΠΑΟΚ-ΑΕΚ 1-0 τον Μάρτιο του 2018, τόλμησε να αφήσει υπονοούμενο ότι κάποιος από τους γηπεδούχους του μιλούσε εκείνες τις δύσκολες στιγμές για την έγκυο γυναίκα του με ό τι αυτό σήμαινε! Επειδή μπροστά στα γεγονότα εκείνη ακριβώς την στιγμή ήταν πολλοί άνθρωποι και ΟΛΟΙ ξέρουν τι ακριβώς συνέβη, ο άνθρωπος αυτός που τολμάει να παίζει με το όνομα του ΠΑΟΚ ακόμη και τώρα, καλό θα ήταν να θυμηθεί καλύτερα και να ξεκαθαρίσει ότι από τους γηπεδούχους ΚΑΝΕΙΣ δεν έκανε τέτοια αναφορά.

Όλα τα άλλα για το κινητό που αρχικά δεν είχε σήμα και μετά… πήρε πολλά μηνύματα, για τον κανονισμό και ποιον ακριβώς επηρέαζε ο Μαουρίσιο, για τον Ποντίκη που έφυγε στη σέντρα βλέποντας αυτό το πλάνο ( φωτο γκολ) και μετά έλεγε για οφσάιντ, για το γκολ που μέτρησε και ακυρώθηκε 3 φορές , για το 1-0 που γράφτηκε στο φύλλο αγώνα, για την καταγεγραμμένη ατάκα Λυσσάνδρου… «με 1-0 δεν βγαίνουμε», ακόμη και για το πέναλτι στον Κρέσπο πριν το γκολ Ενρίκε στον τελικό του 2017, ο Κομίνης κρίθηκε με το να μην υπάρχει πουθενά και όλη η χώρα να τον θυμάται από την ντροπή εκείνης της βραδιάς που θα τον στιγματίζει για πάντα, όπου και αν πάει, ό τι και αν κάνει.

* Στο μπάσκετ ο ΠΑΟΚ κέρδισε τον Άρη. Αυτά… Τι πιο σύνηθες; Για το μόνο που αναρωτιέμαι είναι που θα αφιέρωναν οι παράγοντες του Άρη ένα πιθανό διπλό; Λέτε;

* Πάντα προσέχω τι γράφω για τους προπονητές και αυτό το γνωρίζουν καλά όσοι με παρακολουθούν. Αλήθεια, πώς μπορεί να εξηγηθεί η κίνηση Πογιέτ να παίξουν τόσο πολύ στο φιλικό της Παρασκευής τέσσερις παίκτες που δεν θα αγωνιστούν καθόλου στον αγώνα Ελλάδα-Γαλλία που γίνεται αύριο Τρίτη; Μία πιθανή εξήγηση είναι ότι αυτές τις τρέλες τις κάνει… επίτηδες.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου
Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Πρέπει να ήταν με μία μπάλα στα χέρια (οποιουδήποτε μεγέθους και χρώματος) από τότε που περπάτησε…
Αγαπάει το ποδόσφαιρο, λατρεύει το μπάσκετ το οποίο έπαιξε (όχι με μεγάλη επιτυχία…) γι’ αρκετά χρόνια στον ιστορικό ΒΑΟ, βλέπει βόλεϊ, του αρέσει το χάντμπολ, μπορεί να βλέπει με τις ώρες στίβο, καταδύσεις, ιππασία, σκοποβολή, χόκει επί χόρτου, αλλά και στον πάγο! Παρακολουθεί και πάλη, και άρση βαρών, φυσικά και πινγκ πονγκ και τέννις και … και... και...
Στο γήπεδο πήγε πρώτη φορά το 1983 σε αγώνα ΠΑΟΚ-Απόλλων Αθηνών. Μεγάλη και ωραία εμπειρία. Από το δημοτικό κρατούσε σημειώσεις, στατιστικά, πρόγραμμα αγώνων, είχε αρχείο και έκανε διάφορες αναλύσεις- συγκρίσεις.
Όλα τα άλλα ήρθαν φυσιολογικά…
Από τα 17 του το 1994, ξεκίνησε να ασχολείται με την δημοσιογραφία στην Αθλητική Μακεδονίας Θράκης, όπου τα πρώτα βήματα έγιναν από τις χαμηλές κατηγορίες του μπάσκετ. Φοβερές οι χρονιές που έκανε το ρεπορτάζ και του αγαπημένου του ΒΑΟ, σε Α2 και Α1!
Ακολούθησαν πολλά άλλα Μέσα στην Θεσσαλονίκη και όχι μόνο, εμπειρίες σε εφημερίες, ραδιόφωνα, τηλεόραση, φυσικά και στο διαδικτυο. Τα τελευταία 15 χρόνια είναι πιο κοντά στο ρεπορτάζ του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ.