Ολυμπιακός: Μόνο δύο από Φορτούνη, Αλεξανδρόπουλο και λίγο Γιόβετιτς, δουλειά δεν γίνεται...

Ολυμπιακός: Μόνο δύο από Φορτούνη, Αλεξανδρόπουλο και λίγο Γιόβετιτς, δουλειά δεν γίνεται...

Ολυμπιακός: Μόνο δύο από Φορτούνη, Αλεξανδρόπουλο και λίγο Γιόβετιτς, δουλειά δεν γίνεται...

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος καταγράφει στο blog του στο gazzetta ένα πολύ σοβαρό θέμα για τον φετινό Ολυμπιακό, ότι δείχνει να στηρίζεται μόνο στην ενδεκάδα που ξεκινάει το κάθε παιχνίδι του!

Ας καταγράψουμε τρία από τα φετινά παιχνίδια του Ολυμπιακού…

Ολυμπιακός-Πανσερραϊκός. Με το αποτέλεσμα στο 0-0 μπαίνει στο 58’ ο Φορτούνης, συνδυάζεται στο 63’ με τον Ρόντινεϊ κι από σέντρα του Βραζιλιάνου ανοίγει το σκορ. Στο 87’ γίνεται και το τελικό 2-0 από πέναλτι-κέρδος του Φορτούνη.

Ολυμπιακός-Άρης. Με το σκορ 1-1 μπαίνει στο 55’ ο Ποντένσε, συνεργάζεται στο 70’ με τον Ρόντινεϊ κι από σέντρα του Βραζιλιάνου διαμορφώνεται το 3-1 και κλειδώνει ο Ολυμπιακός το τρίποντο. Τελικό 4-1.

Αστέρας-Ολυμπιακός. Με το αποτέλεσμα στο 0-0, μπαίνει στο 63’ ο Φορτούνης και με δύο γκολ δίνει τη νίκη (0-2) στον Ολυμπιακό. νωρίτερα, από το ημίχρονο, είχε μπει κι ο Ποντένσε, βοηθώντας να αλλάξει η εικόνα του αγώνα.

Και στα τρία παιχνίδια είδαμε το ίδιο πράγμα. Είχαν στραβώσει για τον Ολυμπιακό, αλλά η είσοδος άλλοτε του Φορτούνη (κυρίως αυτού), άλλοτε του Ποντένσε και μία φορά και των δύο, ήταν αρκετή για να βρει η ομάδα του Μαρτίνεθ τη λύση.

Το πλάνο είναι καλό! Αλλά πρακτικά μπορεί να εφαρμοστεί μόνο σε κάποια παιχνίδια. Στα πιο δύσκολα, στα ευρωπαϊκά και στα ντέρμπι, δύσκολα αποφασίζει ένας προπονητής να αφήσει στον πάγκο ένα από τα δύο μεγάλα του όπλα, με την προοπτική να τον βάλει αλλαγή για να «γυρίσει» το ματς. Κι αν το κάνει, πόσες φορές θα το κάνει;

Άρα, λύση είναι να βρεθεί ένας τρόπος να πάρει ο Ολυμπιακός παραπάνω πράγματα από τους άλλους επιθετικογενείς παίκτες του που έρχονται από τον πάγκο κατά τη διάρκεια των αγώνων του. Μιλάμε για τον Σκάρπα, τον Μπιέλ, τον Σολμπάκεν, τον Μασούρα όταν δεν παίζει βασικός και τον Γιόβετιτς η, τον Ελ Κααμπί (όποιος εκ των δύο μένει αρχικά στον πάγκο). Όπως και κάθε άλλου παίκτη που μπορεί να βοηθήσει. Για παράδειγμα του Καρβάλιο, που κατά την γνώμη μου θα μπορούσε να είχε περισσότερο χρόνο συμμετοχής. Ενδεχομένως και των Μπρίνιτς, Ελ Αραμπί.

Εάν ο Ολυμπιακός συνεχίσει να μην παίρνει πολλά πράγματα από τους παίκτες που μπαίνουν αλλαγή, είναι μαθηματικά βέβαιο ότι θα αποτύχει στους στόχους του. Έτσι είναι το ποδόσφαιρο! Χωρίς πάγκο δεν μπορείς να πας μακριά, πουθενά.

osfp

Ας δούμε τι έχουν προσφέρει σε επίπεδο γκολ κι ασίστ όποιοι έχουν μπει αλλαγή…

Ο Γιόβετιτς το τρίτο γκολ με πέναλτι (κέρδος του ίδιου) στο 4-0 με την Κηφισιά…το τέταρτο γκολ στο 4-1 επί του Άρη…και την ασίστ στον Φορτούνη για το δεύτερο γκολ στην Τρίπολη…

Ο Αλεξανδρόπουλος το γκολ στο 1-1 στην Γκενκ…και το σουτ από το οποίο προήλθε το τέταρτο γκολ (Κίνι) στο 4-0 με τον Ατρόμητο…

Ο Μπιέλ την ασίστ (κόρνερ) για το γκολ του Ιμπόρα στο 4-0 με την Κηφισιά…και την ασίστ για το γκολ του Γιόβετιτς στο 4-1 με τον Άρη…

Ο Μασούρας το δεύτερο γκολ στο 2-4 από τον ΠΑΟΚ.

Ο Καρβάλιο την πάσα στον Φορτούνη για το πρώτο γκολ στο 2-4 από τον ΠΑΟΚ.

Ο Ιμπόρα το τέταρτο γκολ στο 4-0 με την Κηφισιά…

Κοινώς, αφήνοντας έξω την παρουσία ως αλλαγή του Φορτούνη (δύο γκολ κι ένα κερδισμένο πέναλτι), από τα 43 γκολ του Ολυμπιακού σε πρωτάθλημα κι Ευρώπη, με τη βοήθεια παικτών που έχουν έρθει από τον πάγκο, έχουν μπει μόνο οκτώ, είτε με τη μορφή σκοραρίσματος, είτε με τη μορφή ασίστ. Τα γκολ είναι λίγα και το πιο σημαντικό: ελάχιστα είναι αυτά που πραγματικά έχουν σημασία γιατί έκριναν κάτι: τα δύο του Φορτούνη στην Τρίπολη, εκείνο του Αλεξανδρόπουλου στην Γκενκ…Αυτά!

Τον σχετικό απολογισμό τον λες κι απογοητευτικό. Είναι τόσο κακοί οι παίκτες που έρχονται από τον πάγκο; Ο προπονητής δεν μπορεί να τους κρατήσει ζεστούς και στην τσίτα ώστε όταν μπαίνουν να βοηθάνε; Πάντως, υπάρχει σοβαρό πρόβλημα και αν δεν λυθεί, δουλειά δεν θα κάνει ο Ολυμπιακός.

osfp

Η ομάδα φέτος μοιάζει σαν να στηρίζεται μόνο στην ενδεκάδα με την οποία ξεκινάει τα παιχνίδια της! Μία ενδεκάδα που μάλιστα συνήθως πάει πολύ καλά! Αλλά και που όταν χρειαστεί βοήθεια από τον πάγκο δεν την έχει! Μην κοροϊδευόμαστε τώρα-δεν είναι βοήθεια να μπαίνει κάποιος και να βάζει το τέταρτο γκολ σε μία τεσσάρα. Βοήθεια είναι να μπεις, να χάνει η ομάδα η, να είναι ισόπαλη και εσύ να σκοράρεις η, να κάνεις ασίστ, ώστε να πάρει αποτέλεσμα.

Στο κομμάτι αυτό κάτι δεν πάει καλά. Το να έχει παίξει ο Ολυμπιακός 11 παιχνίδια πρωταθλήματος και οκτώ ευρωπαϊκά, και να έχει στην πραγματικότητα βοηθηθεί σοβαρά από τον πάγκο του σε δύο (με τον Αστέρα και την Γκενκ) είναι απολογισμός υπερβολικά φτωχός. Στην πραγματικότητα, μόνο ο Γιόβετιτς μπαίνει και δίνει, ορισμένες φορές, κάποια πράγματα.

Άσχετο:

Με τον Σολμπάκεν δεν είναι μόνο ότι δεν μπορεί να παίξει φέτος σε άλλη ομάδα (πλην Ολυμπιακού και Ρόμα)-είναι και ότι όσο μένει εδώ πρέπει να παίρνει κάποιο χρόνο. Πολύ απλά, γιατί υπάρχει penalty (βλέπε ένα σοβαρό ποσό που πρέπει να πληρωθεί στον ιταλικό σύλλογο) αν δεν συμπληρωθεί ένας αριθμός συμμετοχών….

Η φωτογραφια της ημέρας:

Εκτός αποστολής έμεινε ο Ορτέγκα και στα δύο παιχνίδια της Αργεντινής, με την Ουρουγουάη και την Βραζιλία. Αναμενόμενο, από την στιγμή που αποθεραπεύτηκε ο Ακούνια (της Σεβίλλης), που μοιράζεται τη θέση του αριστερού μπακ με τον Ταλιαφίκο (της Λιόν). Γι΄ αυτό, άλλωστε, είχε κληθεί ο άσος του Ολυμπιακού, επειδή ο Ακούνια ήταν τραυματίας και δεν είχε παίξει στα δύο τελευταία παιχνίδια της Σεβίλλης.

osfp

Αν μη τι άλλο, πάντως, για την υπεραξία του Ορτέγκα ήταν μια χαρά η πρόσκληση του στην Εθνική από τον Σκαλόνι. Με τις…καλές γλώσσες να λένε ότι έβαλε το χεράκι του κι ο Κορδόν γι΄ αυτή την εξέλιξη..

@Photo credits: INTIME

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.