Παναθηναϊκός: Είναι πολλά τα έξι ματς χωρίς νίκη σε μεγάλο παιχνίδι και τεράστιο το «πρέπει» στη Θεσσαλονίκη

Παναθηναϊκός: Είναι πολλά τα έξι ματς χωρίς νίκη σε μεγάλο παιχνίδι και τεράστιο το «πρέπει» στη Θεσσαλονίκη

Νίκος Αθανασίου Νίκος Αθανασίου
Παναθηναϊκός: Είναι πολλά τα έξι ματς χωρίς νίκη σε μεγάλο παιχνίδι και τεράστιο το «πρέπει» στη Θεσσαλονίκη

bet365

Ο Νίκος Αθανασίου γράφει για την κυριακάτικη επικίνδυνη αποστολή του Παναθηναϊκού στο «Κλεάνθης Βικελίδης».

Επιτέλους μετράμε αντίστροφα για την επανέναρξη του πρωταθλήματος, σε ένα διάστημα όπου επιβεβαιώθηκε για ακόμη μία φορά το πόσο αχρείαστο θεωρούμε τον ρόλο του προπονητή στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Η νίκη επί της Νέας Ζηλανδίας, η εικόνα στο παιχνίδι με την Γαλλία και πολύ περισσότερο οι δηλώσεις των διεθνών, έβαλαν στη θέση τους, τους κάθε λογής άσχετους εντός και εκτός της ομοσπονδίας που ονειρεύονταν τον Φερνάντο Σάντος λες και ο χρόνος γύρισε πίσω στο 2012, μία ομοσπονδία που διαχρονικά δεν μπορεί να προσφέρει στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα ιδανικές συνθήκες προπόνησης και προετοιμασίας και υπολειτουργεί στο ποδοσφαιρικό/οργανωτικό κομμάτι, παρά το γεγονός πως διαθέτει δύο διευθυντές σε αυτό τον ρόλο.

Και αντί η ΕΠΟ να απολογείται, αντί να βρίσκεται στον ρόλο του κατηγορούμενου, κουνά και το δάχτυλο στον ομοσπονδιακό προπονητή, ο οποίος... τολμά το 2023 να ζητά να εργαστεί σε ένα περιβάλλον της εποχής και όχι με συνθήκες που παραπέμπουν σε καταστάσεις σαράντα χρόνια πίσω.

Η επιστροφή της Super League1 βρίσκει τον Παναθηναϊκό στη κορυφή και μάλιστα με μαξιλαράκι ασφαλείας από ΑΕΚ και Ολυμπιακό, στο +4 και από τον ΠΑΟΚ, στο +5. Και με ένα πρόγραμμα «στρωμένο» για διεύρυνση του σερί αλλά και της διαφοράς από τους διώκτες.

Το θεωρητικά πιο δύσκολο παιχνίδι μέχρι το τέλος του 2023 είναι αυτό που έρχεται το βράδυ της Κυριακής στο «Κλεάνθης Βικελίδης». Απέναντι σε έναν Άρη που ψάχνεται, απέναντι σε ένα σύνολο με γεμάτο ποιότητά ρόστερ που ακόμη, όμως, δεν έχει φτάσει στα επιθυμητά επίπεδα συνοχής, «χημείας» και ομαδικών λειτουργιών.

Η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς έχει μια θετική παράδοση, καθώς πέρσι έκανε το 2/2. Στην κανονική διάρκεια νίκησε με 2-1 σε ένα «διπλό» made in Argentina και σκόρερς τους Παλάσιος και Μαντσίνι. Στα play-offs επέστρεψε νικητής στην Αθήνα με την κεφαλιά του Άντρατζ Σπόραρ.

Aπό την άλλη, όμως, ο Παναθηναϊκός τρέχει ένα μεγάλο σερί χωρίς νίκη σε μεγάλα παιχνίδια. Μεγάλα παιχνίδια είναι αυτά με Ολυμπιακό, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ και Άρη. Ντέρμπι μόνο με τους «ερυθρόλευκους» και τους «κιτρινόμαυρους». Όπως και να έχει και από την στιγμή που έχει επικρατήσει το... διπλωματικό για να είναι όλοι ευχαριστημένοι αλλά καθόλου πραγματικό Big-5 στις ποδοσφαιρικές μας συζητήσεις για το ελληνικό πρωτάθλημα, μπαίνουν όλα μαζί αυτά τα ματς σε μία κατηγορία και πάμε παρακάτω.

Από τις 23 Απριλίου στη Τούμπα έχει να πάρει μεγάλο παιχνίδι το «τριφύλλι». Από τότε ακολούθησαν έξι αγώνες χωρίς «τρίποντο». Προφανώς δεν υπολογίζουμε το πρόσφατο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό που κρίθηκε στις δικαστικές αίθουσες. Το 0-0 με την ΑΕΚ, το 1-1 με τον ΠΑΟΚ, αμφότερες ισοπαλίες στη Λεωφόρο, η οδυνηρή ήττα με 1-0 στο Φάληρο στο ντέρμπι της απανθρωπιάς και το 1-1 με τον Άρη στο φινάλε των περσινών play-offs.

Στη φετινή αγωνιστική περίοδο; Ήττα από την «Ένωση» με 2-1 και ισοπαλία με τον ΠΑΟΚ(2-2), σε ματς που αποτέλεσαν μία μικρή βαθμολογική «κηλίδα» στον αψεγάδιαστο πρώτο γύρο που κάνει ο Παναθηναϊκός.

Είναι πολλά τα έξι ματς χωρίς νίκη, είναι μεγάλο το «πρέπει» που έχει η ομάδα του Γιοβάνοβιτς, όπως ισχυρό είναι και το κίνητρο για «τρίποντο» και διαμόρφωση της καλύτερης δυνατής ψυχολογίας για το παιχνίδι της Πέμπτης με την Βιγιαρεάλ στο Μαδριγάλ.

@Photo credits: INTIME

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Νίκος Αθανασίου
Νίκος Αθανασίου

Από τότε που θυμάται την ύπαρξή του o Νίκος Αθανασίου, λατρεύει τον Παναθηναϊκό και το ποδόσφαιρο. Από το 2008 μέχρι και σήμερα είναι υπεύθυνος για το ρεπορτάζ του Τριφυλλιού στο δεύτερο σπίτι του, στο μεγαλύτερο επαγγελματικό όνειρο που θα μπορούσε να γίνει πραγματικότητα, στο Gazzetta.gr και ενώ είχε προηγηθεί η Αθλητική Ηχώ, το Κανάλι 1(90.4) και ένα πέρασμα από το Leoforos.gr. Στο πέρασμα των χρόνων δεν σταμάτησε ποτέ με την ίδια αγάπη και αφοσίωση να παίζει Football Manager, να ακούει όλων των ειδών τις μουσικές ακόμη και αν μέσα σε δέκα λεπτά μπορεί να συνυπάρξουν ο Μητροπάνος με τον Hoyem και ο Αργυρός με τους Active Member, να θεωρεί ομορφότερο μέρος στο πλανήτη το Αίας Κλαμπ και να μην μπορεί με τίποτα και για κανέναν λόγο να παρακολουθήσει αγώνες από τα μπουθ της Λεωφόρου, βρίσκοντας πάντα εναλλακτικές για να συνδυάζει τη δουλειά με την... τρέλα. Τα τελευταία χρόνια μαθαίνει, αναλύει και παρατηρεί το αγαπημένο του σπορ μέσα από μια σειρά επιμορφωτικών προγραμμάτων και διπλωμάτων management, ανάλυσης, τακτικής και scouting, τα καλύτερα «δώρα» που θα μπορούσε ποτέ να κάνει στον εαυτό του σε σχέση με το ποδόσφαιρο.