Ολυμπιακός: Σενάρια για πόστο διευθυντή ο Πέδρο Άλβες της Εστορίλ

Ολυμπιακός: Σενάρια για πόστο διευθυντή ο Πέδρο Άλβες της Εστορίλ

Newsroom
pedro_alves

bet365

Ο Φαμπρίτσιο Ρομάνο «στέλνει» τον Πέδρο Άλβες στον Ολυμπιακό, στη θέση του αθλητικού διευθυντή, με τους Πειραιώτες να μην επιβεβαιώνουν τον Ιταλό ρεπόρτερ.

Σενάρια αλλαγής προσώπων στον Ολυμπιακό, στη νευραλγική θέση του αθλητικού διεθυντή φέρνει ο Ιταλός ρεπόρτερ Φαμπρίτσιο Ρομάνο.

Σύμφωνα με tweet του, ο πρώην αθλητικός διευθυντής της Εστορίλ Πέδρο Άλβες βρίσκεται στα πρόθυρα συμφωνίας με τους Πειραιώτες και ετοιμάζεται να ανοίξει νέο κεφάλαιο στην καριέρα του μετά την εξαιρετική του δουλειά στον πορτογαλικό σύλλογο (από το 2018 μέχρι τον Ιούλη του 2023).

Αν η πληροφορία επαληθευτεί μένει να δούμε αν η συνεργασία των Ερυθρόλευκων με τον Αντόνιο Κορδόν θα ολοκληρωθεί πρόωρα ή αν θα συνυπάρξουν στο ποδοσφαιρικό τμήμα.

Να σημειωθεί ότι ο Ολυμπιακός από πλευράς του δεν επιβεβαιώνει την άνωθεν πληροφορία.

Εδώ το σχετικό tweet:

Το Who is Who του Πέδρο Άλβες

Ο Πέδρο Άλβες γεννήθηκε στην Λισαβώνα της Πορτογαλίας στις 27 Μαΐου του 1983. Ξεκίνησε την καριέρα του ως ποδοσφαιριστής περνώντας από διάφορες μικρές ομάδες και φτάνοντας μέχρι και την Κύπρο και τον Άρη Λεμεσού, όπου έμεινε για έναν χρόνο. Σταμάτησε νωρίς το ποδοσφαιρικό του «μονοπάτι», αφού κρέμασε... τα παπούτσια του σε ηλικία μόλις 32 ετών τον Ιούλιο του 2015.

Έμεινε τρία χρόνια μακριά από το επαγγελματικό ποδόσφαιρο κι έπειτα ξεκίνησε την καριέρα του ως αθλητικός διευθυντής στην Εστορίλ. Έπιασε δουλειά το καλοκαίρι του 2018 στην πορτογαλική ομάδα, όταν εκείνη βρισκόταν ακόμα στην δεύτερη κατηγορία. Έμεινε εκεί συνολικά για μία πενταετία, κατά την οποία το κλαμπ επανήλθε στην μεγάλη κατηγορία, έφτασε στα ημιτελικά του Κυπέλλου (2020-2021) και ανέδειξε αρκετούς παίκτες. Η μεταξύ τους συνεργασία ολοκληρώθηκε το καλοκαίρι που μας πέρασε και έκτοτε εκείνος να παραμένει χωρίς ομάδα.

Στα πέντε χρόνια που βρέθηκε στο πορτογαλικό κλαμπ, πήγαν εκεί παίκτες όπως ο Ματέους Νούνιες, που τώρα βρίσκεται στην Μάντσεστερ Σίτι, οι Φιλίπε Σοάρες και Μάρκος Αντόνιο (πουλήθηκε 3,5 εκατ. ευρώ στην Σαχτάρ) που ανήκουν τώρα στον ΠΑΟΚ και αρκετοί γνώριμοί μας ακόμη (Γκεράλντες, Σαβιέρ, Λούκας Τέιλορ κλπ.).

Από τις πέντε κορυφαίες πωλήσεις στην ιστορία του συλλόγου, η τρίτη (Αντρέ Φράνκο σε Πόρτο με 4,07 εκατ. ευρώ), η τέταρτη (Τσικίνιο σε Γουλβς αντί 3,5 εκατ. ευρώ) και η πέμπτη (Μάρκος Αντόνιο σε Σαχτάρ Ντόνετσκ) με 2,5 εκατ. ευρώ έγιναν στην δική του περίοδο.

Κατά τη θητεία του μάλιστα έγινε και η ακριβότερη μεταγραφή στην ιστορία του συλλόγου. Ο λόγος για τον Κάρλες Σόρια, νυν παίκτη του ΠΑΣ Γιάννινα, τον οποίο τότε έκαναν δικό τους από την δεύτερη ομάδα της Εσπανιόλ πληρώνοντας 600 χιλ.

Να σημειωθεί πως και στα πέντε αυτά χρόνια που έμεινε στην Εστορίλ, η πορτογαλική ομάδα είχε θετικό πρόσημο στις μεταγραφές της, όντας συνολικά κατά 23,6 ευρώ κερδισμένη αναφορικά με τα χρήματα που εισέπραξε και ξόδεψε.

@Photo credits: Estoril Praia - Futebol SAD

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα