ΠΑΣ Γιάννινα – ΑΕΚ 0-1: Γκαζωμένη αρχή, αγχωμένο φινάλε, αλλά τρίποντο!

bet365

Η ΑΕΚ μπήκε στους Ζωσιμάδες με το... πόδι στο γκάζι και προηγήθηκε μόλις στο 7' με τον Τσούμπερ (είχε και δοκάρι). Στην συνέχεια όμως δεν έκανε τις πολλές φάσεις γκολ, αλλά έφτασε στο... αγχωμένο τρίποντο κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα (0-1), που είχε δοκάρι σε κενή εστία με τον Παμλίδη.

Η ΑΕΚ συνήθως πριν τα ευρωπαϊκά της παιχνίδια γκέλαρε. Πέρυσι στους Ζωσιμάδες σε επανέναρξη μετά από διακοπή είχε αφήσει βαθμούς. Φέτος, ωστόσο, οι κιτρινόμαυροι έκαναν τη δουλειά τους και με ένα γκολ του Τσούμπερ νωρίς μέσα στο ματς (7') μετά από εξαιρετική συνεργασία, πέρασαν με το διπλό (0-1) από την έδρα του ΠΑΣ Γιάννινα και μείωσαν στον ένα βαθμό από την κορυφή. Η Ένωση στο πρώτο μέρος είχε ευκαιρίες και για άλλα γκολ αλλά εμφάνισε ξανά αναποτελεσματικότητα, την οποία ωστόσο αυτή τη φορά δεν πλήρωσε. Ο ΠΑΣ Γιάννινα με εξαίρεση το δοκάρι του Παμλίδη στο πρώτο μέρος δεν απείλησε ουσιαστικά την ΑΕΚ, η οποία στο δεύτερο μέρος έκανε κυρίως συντήρηση του σκορ και πήρε το τρίποντο. Δοκάρι είχε ο σκόρερ Τσούμπερ, αποχώρησε με ενοχλήσεις ο Κάλενς.

ΠΑΣ Γιάννινα – ΑΕΚ: Έτσι ξεκίνησαν

Για τον ΠΑΣ Γιάννινα ο Θανάσης Στάικος ξεκίνησε με τον Κλέιμαν στο τέρμα, τους Τσαούση, Εραμούσπε, Παντελάκη και Πανάγου τετράδα στην άμυνα, τους Καραχάλιο και Ριένστρα στη μεσαία γραμμή, τους Τζίμα και Ροσέρο στα δύο άκρα και τον Παμλίδη πίσω από τον Μπάλαν στην κορυφή της επίθεσης. Ο Ματίας Αλμέιδα άφησε τον Πόνσε στον πάγκο καθώς είχε δύο γεμάτες προπονήσεις στα πόδια του, ξεκινώντας τον Τσούμπερ στην κορυφή της επίθεσης της ΑΕΚ με τον Μάνταλο από πίσω του. Βασικός ξεκίνησε και ο Πινέδα στον άξονα της μεσαίας γραμμής μαζί με τον Σιμάνσκι, με τους Γκατσίνοβιτς και Ελίασον στα δύο άκρα, ενώ στα μετόπισθεν ο Στάνκοβιτς ήταν στο τέρμα και οι Μοχαμάντι, Κάλενς, Βίντα και Σιντιμπέ αποτελούσαν την τετράδα της άμυνας.

Γρήγορο προβάδισμα με Τσούμπερ και μεγάλες χαμένες ευκαιρίες

Η ΑΕΚ μπήκε με το πόδι πατημένο στο γκάζι στους Ζωσιμάδες, έκανε δύο τελικές με Σιμάνσκι και Ελίασον στα πρώτα λεπτά και πήρε κεφάλι στο σκορ στο 7' κρύβοντας την μπάλα! Σιντιμπέ, Ελίασον και Πινέδα συνεργάστηκαν με τη μία, ο Μεξικανός πάσαρε στον Τσούμπερ και εκείνος με ένα όμορφο πλασέ νίκησε τον Κλέιμαν γράφοντας το 0-1 για την Ένωση.

Οι κιτρινόμαυροι πίεζαν ψηλά και δημιουργούσαν μεγάλα προβλήματα στον ΠΑΣ για να βγάλει την μπάλα από την άμυνά του, με τους παίκτες της ΑΕΚ να είναι καταιγιστικοί, να βγάζουν εκπληκτικές συνεργασίες μεσοεπιθετικά και να κυριαρχούν. Βέβαια οι γηπεδούχοι θα μπορούσαν να είχαν φτάσει άμεσα στην ισοφάριση χάνοντας μια διπλή τεράστια ευκαιρία στο 10' σε αντεπίθεση. Ο Μπάλαν δεν μπόρεσε να νικήσει με πλασέ τον Στάνκοβιτς και ο Παμλίδης που πήρε το ριμπάουντ σε κενή εστία σημάδεψε το οριζόντιο!

Το γνωστό πρόβλημα της αναποτελεσματικότητας της ΑΕΚ κράτησε όμως στη συνέχεια το σκορ στο 0-1 καθώς οι κιτρινόμαυροι που πίεζαν συνεχώς, απειλώντας με ένα δυνατό σουτ του Πινέδα στο 16' που έβγαλε ο Κλέιμαν, έχασαν δύο τρομερές διπλές ευκαιρίες. Τη μία στο 26' όταν μετά από σέντρα του Μοχαμάντι, ο Τσούμπερ πήρε την κεφαλιά αλλά ο Κλέιμαν και με τη βοήθεια του δοκαριού είπε «όχι», βλέποντας στη συνέχεια τον Ελβετό να μην καταφέρνει να σκοράρει στην επαναφορά από κοντά. Και την άλλη στο 32' όταν ο Κλέιμαν απέκρουσε το σουτ του Μάνταλου μέσα στην περιοχή και ο Γκατσίνοβιτς από πλεονεκτική θέση με τη μία δεν μπόρεσε να βρει στόχο!

Ο Τσούμπερ το 0-1 στα Γιάννενα

Η ΑΕΚ διατήρησε το ισχνό 0-1, δεν απειλήθηκε ουσιαστικά και έφυγε με διπλό

Η ΑΕΚ ξεκίνησε και στο δεύτερο μέρος όπως και στο πρώτο, με τον Ελίασον να δημιουργεί χώρο από πλάγια θέση μετά από εξαιρετική διαγώνια μπαλιά του Σιμάνσκι και να σουτάρει άουτ στο 47'. Η Ένωση είχε τον έλεγχο, δεν απειλούνταν και το μόνο που της έλειπε ήταν το δεύτερο γκολ που θα έβαζε στέρεες βάσεις νίκης.

Βέβαια το σύνολο του Αλμέιδα δεν ήταν το ίδιο δημιουργικό όπως στο πρώτο μέρος με τον ΠΑΣ Γιάννινα να κλείνει καλύτερα τους χώρους. Στο 68' το δυνατό και επικίνδυνο σουτ του Πινέδα κόντραρε πάνω στον Ριένστρα, με τον Γκατσίνοβιτς στην επαναφορά να σουτάρει άουτ, σε ένα χρονικό διάστημα που η ΑΕΚ είχε ρίξει τον ρυθμό, χωρίς να χάνει τα ηνία του ματς. Ο Αλμέιδα στο τελευταίο τέταρτο προχώρησε σε τέσσερις μαζεμένες αλλαγές όπως το συνηθίζει μεσοεπιθετικά για να φρεσκάρει την ομάδα του.

Ένα μακρινό συρτό σουτ του Γαλανόπουλου στο 86' πέρασε δίπλα από το κάθετο, με τον Κάλενς λίγο νωρίτερα να αποχωρεί με ενοχλήσεις και να αντικαθίσταται από τον Μητογλου. Η ΑΕΚ διατήρησε ως το τέλος αυτό το 0-1 και έφυγε με τους τρεις βαθμούς από τα Ιωάννινα. Στο τέλος ο ΠΑΣ προσπάθησε να βρει κάτι με ένα σουτ του Πανάγου που κόντραρε σε συμπαίκτη του και πέρασε άουτ.

MVP: Ο Τσούμπερ. Σκόραρε το γκολ της νίκης, ήταν μέσα στις φάσεις παίζοντας στην κορυφή και συμμετείχε πολύ και στην ανάπτυξη.

Στο ύψος τους: Πολύ καλό ματς από τον Κάλενς στο κέντρο της άμυνας, έχοντας σωστές τοποθετήσεις και ένα καθοριστικό κόψιμο. Βοήθησε στο να μην απειληθεί η ΑΕΚ. Καλό παιχνίδι και από τον Πινέδα, ο οποίος αν και κουρασμένος από το μακρινό ταξίδι, είχε συμμετοχή στο παιχνίδι από τον άξονα, βγάζοντας και την ασίστ στον Τσούμπερ.

Αδύναμος κρίκος: Οι Παμλίδης και Μπάλαν. Είχαν τεράστια ευκαιρία να ισοφαρίσουν μετά το γκολ του Τσούμπερ, την πέταξαν στα σκουπίδια και μετά επί της ουσίας δεν ξαναφάνηκαν.

Η γκάφα: Την έκανε ο Παμλίδης, ο οποίος σε κενή εστία, έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι χάνοντας φοβερή ευκαιρία για να ισοφαρίσει.

Το στραγάλι: Ο Διαμαντόπουλος είχε μια καλή διαιτησία, χωρίς να έχει κάποια δύσκολη φάση.

Το ταμείο του Gazzetta: Η ΑΕΚ έπιασε την καλύτερή της φετινή απόδοση ενδεχομένως στο πρώτο μισάωρο. Το 0-1 του πρώτου μέρους ήταν φτωχό, με την Ένωση να είναι ξανά αναποτελεσματική. Στο δεύτερο οι κιτρινόμαυροι δεν απειλήθηκαν, αλλά παρότι είχαν τον έλεγχο δεν φρόντισαν να βρουν ένα δεύτερο γκολ που θα τελείωνε το ματς με την εικόνα τους να πέφτει σε ποιότητα σε σύγκριση με το πρώτο μέρος. Το ζητούμενο όμως για την ΑΕΚ, δηλαδή οι τρεις βαθμοί, προκειμένου να παραμείνει κοντά στην κορυφή ήρθε, με τον ΠΑΣ Γιάννινα από τη μεριά του να μην δημιουργεί κινδύνους ουσιαστικά στην Ένωση με εξαίρεση τη φάση στο δοκάρι του Παμλίδη.

ΠΑΣ Γιάννινα (Θανάσης Στάικος): Κλέιμαν, Τσαούσης, Εραμούσπε, Παντελάκης, Πανάγου, Καραχάλιος (94' Μπακαδήμας), Ριένστρα, Τζίμας (66' Λέο), Παμλίδης, Ροσέρο (85' Κόντε), Μπάλαν (66' Γκάρο)

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Στάνκοβιτς, Μοχαμάντι, Κάλενς (83' Μήτογλου), Βίντα, Σιντιμπέ, Σιμάνσκι, Πινέδα (75' Γαλανόπουλος), Γκατσίνοβιτς, Ελίασον (75' Άμραμπατ), Μάνταλος (75' Πισάρο), Τσούμπερ (75' Πόνσε)

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα