Άρης: Ο Σουλεϊμάνοφ κάνει πολλά αλλά πρέπει να τα κάνει καλύτερα

Άρης: Ο Σουλεϊμάνοφ κάνει πολλά αλλά πρέπει να τα κάνει καλύτερα

Ο Σουλεϊμάνοφ

bet365

Ο Σάπι Σουλεϊμάνοφ είναι από τα βασικά γρανάζια στην επιθετική μηχανή του Άρη και δεν αμφισβητείται ότι ανέβασε το ποιοτικό επίπεδο της ομάδας, είναι απαραίτητο όμως να βάλει περισσότερη ουσία στο παιχνίδι του.

Αυτή η συζήτηση ήδη έχει γίνει μεταξύ του Καυκάσιου winger με τον Άκη Μάντζιο με απώτερο σκοπό τη μετουσίωση του παιχνιδιού του είτε πρόκειται για ουσιαστικές τελικές προσπάθειες είτε ταχύτητα σε σκέψη και ενέργεια. Δεν αμφισβητείται ότι ο 23χρονος ακραίος επιθετικός πρόσθεσε ποιότητα στην επιθετική γραμμή του Άρη και στην πραγματικότητα εξελίχθηκε στον βασικό τρόπο έκφρασής του έξω από την περιοχή του αντιπάλου. Παράλληλα λειτουργεί αποτελεσματικά σε καταστάσεις πίεσης, στοιχείο το οποίο αναδείχθηκε μέσα από τα οκτώ κλεψίματα που έκανε στην πρόσφατη νίκη επί του Παναθηναϊκού. Στο ίδιο παιχνίδι βγήκε νικητής στις έξι από τις εννιά προσωπικές μονομαχίες ενώ το ποσοστό επιτυχιών του σε ατομικές προσπάθειες ήταν στο 50%.

Το ίδιο παιχνίδι έδωσε την αφορμή για τη νέα κουβέντα του Άκη Μάντζιου με τον Σάπι Σουλεϊμάμνοφ καθώς ο τελευταίος κινήθηκε υπέροχα στο off ball παιχνίδι καθώς ήταν συνεχώς στην πλάτη του αριστερού μπακ του Παναθηναϊκού και παίζοντας στο πλάτος του γηπέδου είχε όλο τον χρόνο και την άνεση στην υποδοχή της μπάλας μαζί με τον χώρο επίθεσης. Σε τουλάχιστον τρεις περιπτώσεις βγήκε με προϋποθέσεις στην transition επίθεση, εκεί όμως άρχισαν οι δυσκολίες. Σε καμία από αυτές δεν είχε τη σωστή απόφαση ή τελική προσπάθεια με συνέπεια να στερήσει ουσία από το παιχνίδι του.

Εκεί βρίσκεται η βασική απαίτηση του Άκη Μάντζιου καθώς περιμένει από τον Σουλεϊμάνοφ να συνεχίσει να κάνει το ίδιο πράγμα αλλά να το κάνει καλύτερα στην τελική προσπάθεια. Να γίνει δηλαδή πιο ουσιαστικός στο παιχνίδι του αυξάνοντας είτε τον αριθμό τερμάτων είτε των αντίστοιχο των τελικών πασών. Για παράδειγμα, στον αγώνα με τον Βόλο, πέραν της ακρίβειας που είχε στην πάσα (28/33) ή του αριθμού των κερδισμένων μονομαχιών (3/7) ήταν αυτός που έδωσε την ασίστ στον Βλάντιμιρ Νταρίντα στο γκολ που «τελείωσε» το παιχνίδι.

Καθώς ο Ακης Μάντζιος πιστεύει ακράδαντα στο ταλέντο του «Σάπι» είναι πεπεισμένος ότι μπορεί να προσφέρει ακόμη περισσότερα πράγματα στην ομάδα και για να συμβεί αυτό είναι εξίσου αναγκαίο να γίνει πιο αποφασιστικός σε σκέψη και εκτέλεση. Μια ακόμη χαρακτηριστική περίπτωση αναδείχθηκε και πάλι από τον αγώνα με τον Παναθηναϊκό καθώς στο δεύτερο ημίχρονο βγήκε στην αντεπίθεση – η ομάδα του είχε αριθμητικό πλεονέκτημα τριών εναντίον δύο – κι έχοντας την μπάλα στα πόδια καθυστέρησε να πάρει την τελική απόφασή του. Εκείνη τη στιγμή έδειξε την αμφιβολία του για το αν θα έπρεπε να «τελειώσει» ο ίδιος τη φάση, η ουσία είναι ότι όταν έδωσε την πάσα η στιγμή δεν ήταν η κατάλληλη.

Ενόψει του εκτός έδρας αγώνα (4/12, 21:00) με την ΑΕΚ είναι δεδομένο ότι ο Σουλεϊμάνοφ θα βρει αντίστοιχες φάσεις και μένει να φανεί η αντίδρασή του. Κακά τα ψέματα, από αυτή θα εξαρτηθεί και ο τρόπος έκφρασης της ομάδας του.

@Photo credits: INTIME

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα