Ο Καρβαλιάλ δεν... ακούει τον Πεσέιρο και «ετοιμάζεται» να ξαναέρθει στην Ελλάδα

Δημήτρης Τομαράς
Κάρλος Καρβαλιάλ

bet365

Τι είχε κάνει ο Κάρλος Καρβαλιάλ την πρώτη του θητεία στην Ελλάδα και τι του είχε πει ο Ζοσέ Πεσέιρο.

Από χθες το βράδυ, ο Κάρλος Καρβαλιάλ παρουσιάζεται από τον Πορτογαλικό Τύπο ως το πρώτο φαβορί, προκειμένου να αναλάβει την τεχνική ηγεσία του Ολυμπιακού, καθώς ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ φαίνεται πως μετράει μέρες στον πάγκο των «ερυθρόλευκων». Αν επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες αυτές και όντως οι Πειραιώτες προσλάβουν τον 57χρονο τεχνικό, αυτή θα είναι η δεύτερη φορά που θα έρχεται στην χώρα μας...

Η πρώτη, πριν από περίπου 15 χρόνια είχε λήξει κάπως άδοξα, καθώς δεν είχε καταφέρει να πείσει τους ανθρώπους του Αστέρα Τρίπολης για τις ικανότητές του, με αποτέλεσμα η συνεργασία των δύο πλευρών να λήξει νωρίς-νωρίς.

Οι πρώτες δηλώσεις του Καρβαλιάλ

Τον Μάιο του 2008 λοιπόν, οι Αρκάδες και ο τότε πρόεδρος της ομάδας, Βαγγέλης Κρητικός, παρουσίαζαν τον Κάρλος Καρβαλιά ως το νέο προπονητή της ομάδας, με τον ίδιο να κρατάει χαμηλούς τόνους.

Καρβαλιάλ και Κρητικός

«Είμαι ευχαριστημένος που είμαι στην Τρίπολη και στον Αστέρα. Συμφώνησα με τη διοίκηση, αφού πρώτα ενημερώθηκα για τις προοπτικές και τις δυνατότητες που έχει η ομάδα και πιστεύω πώς με καλή δουλειά η ομάδα θα μπορέσει να πάει καλύτερα του χρόνου. Δεν είναι στόχος της ομάδας κάτι το εξαιρετικό αυτή τη χρονιά, αλλά σιγά-σιγά η ομάδα να βρει καλό ρυθμό», ενώ αναφορικά με το ελληνικό ποδόσφαιρο, είχε πει: «Ξέρω πολλά για το ελληνικό ποδόσφαιρο και για τις ομάδες που παίζουν στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Η Εθνική Ελλάδας έκανε επίσης πολύ καλή δουλειά κατακτώντας το Ευρωπαικό πρωτάθλημα που έγινε στην Πορτογαλία πριν τέσσερα χρόνια, ενώ μαθαίνουμε πολλά και για τους ποδοσφαιριστές που παίζουν στις μεγάλες ομάδες».

Η θητεία του στον Αστέρα

Μόνο που τα πράγματα δεν πήγαν και τόσο καλά όσο θα ήθελε και όσο θα περίμεναν οι παράγοντες της ομάδας. Έμεινε στον πάγκο του Αστέρα για συνολικά 10 παιχνίδια (9 για το πρωτάθλημα συν 1 για το Κύπελλο), έχντας απολογισμό μόλις 2 νίκες με Θρασύβουλο και Καλαμαριά. Στα υπόλοιπα παιχνίδια μέτρησε 5 ισοπαλίες και 3 ήττες από Ολυμπιακό, Λεβαδειακό και ΑΕΚ, με αποτέλεσμα στις 11 Νοεμβρίου να ληθεί το συμβόλαιό του, το οποίο ήταν για 2 χρόνια με ετήσιες απολαβές περίπου στις 500.000 ευρώ.

  1. Ολυμπιακός-Αστέρας Τρίπολης 3-1
  2. Αστέρας Τρίπολης-Λάρισα 0-0
  3. Θρασύβουλος-Αστέρας Τρίπολης 0-2
  4. Λεβαδειακός-Αστέρας Τρίπολης 1-0
  5. Αστέρας Τρίπολης-Ξάνθη 0-0
  6. Πανσερραϊκός-Αστέρας Τρίπολης 0-0
  7. Αστέρας Τρίπολης-ΟΦΗ 2-2
  8. Απόλλων Καλαμαριάς-Αστέρας Τρίπολης 0-1 (Κύπελλο)
  9. ΑΕΚ-ΑστέραςΤρίπολης 2-1
  10. Αστέρας Τρίπολης-Πανθρακικός 0-0

Η συμβουλή του Πεσέιρο

Κάπως έτσι, δικαιώθηκε η συμβουλή που του είχε δώσει ο πρώην τεχνικός του Παναθηναϊκού, Ζοσέ Πεσέιρο. Ο συμπατριώτης του λοιπόν είχε μιλήσει με τον Κάρλος Καρβαλιάλ όταν έμαθε για την απόφασή του να έρθει στην Ελλάδα, στην πρώτη εκτός Πορτογαλίας δουλειά και τον είχε προειδοποιήσει πως το να αναλάβει μία ομάδα της SuperLeague θα μοιάζει σαν να περπατάει σε τεντωμένο σχοινί.

Μόνο που πλέον ο 57χρονος έχει την εμπειρία της Μαρίτιμο, της Σπόρτινγκ, της Μπεσίκτας, της Μπασακσεχίρ, της Σέφιλντ Γουένσντει, της Σουόνσι, της Ρίο Άβε και της Θέλτα, προκειμένου να τα φέρει εις πέρας σε μία σημαντική ομάδα όπως είναι ο Ολυμπιακός.

@Photo credits: INTIME

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα