Κλέφτες κι αστυνόμοι

Κλέφτες κι αστυνόμοι

Κλέφτες κι αστυνόμοι

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος σχολιάζει στο blog του στο gazzetta τα απίθανα που είδαμε (και) χθες στο Βόλο.

Αντί προλόγου: Για δεύτερη φορά μέσα σε λίγα χρόνια ο Ολυμπιακός υφίσταται διαιτητικό χειρουργείο στο Βόλο. Η πρώτη φορά ήταν με Φωτιά διαιτητή και Ευαγγέλου VAR στο 0-0 το 2019, πάλι τέτοιο καιρό, Δεκέμβρη μήνα…

Από το χθεσινό παιχνίδι να σταθούμε σε έξι σημεία.

Πρώτο, υπήρξε από τη διαιτητική ομάδα (Παπαπέτρου, Γκορτσίλας, Πάτρας) εν ψυχρώ κλοπή δύο βαθμών από τον Ολυμπιακό. Από τις τρεις επίμαχες στιγμές (γκολ, πέναλτι, αποβολές) υπέρ του Βόλου, δόθηκαν και οι τρεις (τα πέναλτι και η αποβολή του Ρέτσου). Από τις έξι επίμαχες στιγμές (γκολ και πέναλτι) υπέρ του Ολυμπιακού δόθηκαν οι δύο (το πρώτο πέναλτι και η αποβολή του Μύγα)!!! Ο μη καταλογισμός πέναλτι για το χέρι του Μωραίτη στην κεφαλιά του Ιμπόρα συνιστά τρομακτικό σκάνδαλο, ειδικά για τον Μακεδόνα VAR Γκορτσίλα, αν υποθέσουμε ότι ήταν δύσκολο να το δει ο διαιτητής Παπαπέτρου. Και η ακύρωση του γκολ του Μασούρα με «προτροπή» του Γκορτσίλα και του επίσης Μακεδόνα AVAR πάτρα από τον Γκορτσίλα «ψάχνοντας ψύλλους στα άχυρα» για οφσάιντ άλλου, μη εμπλεκόμενου, παίκτη κι όχι του σκόρερ, μας παραπέμπει σε εποχές πέτρινων χρόνων του Ολυμπιακού και άκρατου Βαρδινογιαννισμού. Ο διαιτητής Παπαπέτρου στο β΄ ημίχρονο ήταν σε τρικυμία, μην τολμώντας να δώσει ούτε φάουλ ένα μέτρο έξω από την περιοχή σε πεντακάθαρο χέρι αμυντικού του Βόλου!!!

Δεύτερο, κατά κοινή ομολογία η Αστυνομία απέτυχε τραγικά και αυτή τη φορά να επιτελέσει το έργο της με το που δημιουργήθηκε μία δύσκολη συνθήκη αντίδρασης των οπαδών του Ολυμπιακού για τα διαιτητικά εγκλήματα και την ακύρωση του ενός γκολ μετά το άλλου. Εκτός κι αν δεχθούμε ότι το έργο της είναι να ρίχνει ατελείωτα δακρυγόνα, με συνέπεια τη διακοπή ενός αγώνα για μία ώρα και πάνω απ΄ όλα τη ζημιά στην υγεία των ποδοσφαιριστών και των χιλιάδων θεατών. Ο Ολυμπιακός στην επίσημη ανακοίνωση του λέει ευθέως ότι «συμπαραστάτες των Παπαπέτρου και Γκορτσίλα, τα ανύπαρκτα Υπουργεία Αθλητισμού και Προστασίας του Πολίτη που έβαλαν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές». Και απάντηση ακόμη δεν έχει πάρει. Αλλά τι να λέμε τώρα, εδώ ήρθαν οι άλλοι άνετοι κι ωραίοι από το Ζάγκρεμπ κι έγιναν τα μαχαιρώματα στη Φιλαδέλφεια...

 

papapetrou_intime

Τρίτο, μπορεί ο Ολυμπιακός να άξιζε να κερδίσει το Βόλο στο Πανθεσσαλικό, αν έπαιρνε διαιτητικά ό,τι άξιζε, αλλά θα ήταν και πάλι μία νίκη οριακή με μέτρια έως κακή εμφάνιση, όπως συνέβη τόσο στο 2-0 με τον Αστέρα στην Τρίπολη, όσο και με το 3-1 επί του Παναιτωλικού στο Καραϊσκάκη. Η ομάδα μοιάζει να είναι σε κατακόρυφη πτώση εδώ κι ένα μήνα, χωρίς να μπορεί να την σταματήσει. Χθες πάλι έφαγε ένα σωρό φάσεις, ενώ δημιούργησε ο ίδιος ελάχιστες, σχεδόν όλες δε από στατικές φάσεις-άλλωστε το ένα γκολ ήταν από γκάφα του αντίπαλου γκολκίπερ και το δεύτερο αυτογκόλ από μία σέντρα. Ο Φορτούνης ήταν σαν να προσπαθούσε μόνος του δημιουργικά, με κάποιες βοήθειες από το Ρόντινεϊ. Εάν αυτή η εικόνα ήταν μόνο στα 35 λεπτά (20’-35’) που έπαιζε με παίκτη λιγότερο, θα ήταν αλλιώς. Ήταν όμως και στο 11 εναντίον 11 και στο 10 εναντίον 10.

Τέταρτο, οι βαριές ήττες από τον ΠΑΟΚ και την Φράιμπουργκ έχουν στοιχειώσει την ομάδα και της έχουν θολώσει το μυαλό, ακόμη περισσότερο. Είναι να απορεί κανείς γιατί ρίσκαρε πέναλτι ο Ρέτσος, ανεξάρτητα που τον βρήκε πρώτα στο κεφάλι με το χέρι ο αντίπαλος του, πριν τον σπρώξει ο αμυντικός του Ολυμπιακού. Το παιχνίδι ήταν μόλις στο 16ο λεπτό-ας υποθέσουμε ότι ο κυνηγός του Βόλου σκόραρε. Θα είχε ο Ολυμπιακός 74 λεπτά για να ανατρέψει το εις βάρος του 0-1. Με την (για άλλη μία φορά ) επιπόλαια επιλογή του άφησε την ομάδα του με 10 παίκτες στο πρώτο παιχνίδι μετά από μία συντριβή της με 0-5…Πόσο μυαλό χρειαζόταν από ένα διεθνή παίκτη, βασικό του Ολυμπιακού, στα 25 προς 26 χρόνια του, για να αποφύγει την «πατάτα»;

ortega_2

Πέμπτο, ο Μαρτίνεθ μοιάζει να χάνει το παιχνίδι όσο περνάνε οι αγώνες. Οι λανθασμένες αποφάσεις του διαδέχονται η μία την άλλη. Χθες έβαλε βασικό τον Μαντί Καμαρά, μόλις τρεις ημέρες μετά την τραγική εμφάνιση του στη Γερμανία. Περίμενε, δηλαδή, ότι ένας αποκαμωμένος την Πέμπτη Καμαρά, θα συνέρχονταν την Κυριακή, μέσα σε τρεις ημέρες, μετά από δύο ταξίδια; Ο Καρβάλιο στο 20λεπτο που έπαιξε έδειξε ότι παίζοντας από την αρχή θα μπορούσε να είχε βοηθήσει περισσότερο την ομάδα με την ικανότητα του στις πάσες. Στην δε αποβολή του Ρέτσου, η απάντηση του προπονητή, με την οπισθοχώρηση του Ιμπόρα σε ρόλο στόπερ (αντί της χρησιμοποίησης του Ντόη στη θέση του), ήταν για…βατόμουρο! Ο Ιμπόρα έκανε χωρίς κανένα λόγο το πέναλτι για το 2-1 του Βόλου, άλλη μία φορά που του πέταξαν την μπάλα μπροστά έμεινε 10 μέτρα πίσω και στο τέλος πήγε και να πουλήσει την μπάλα μέσα στην περιοχή του Πασχαλάκη.

Έκτο, ο Βόλος θα μπορούσε να επιδιώξει να πάρει κι αυτός το παιχνίδι στα χαρτιά, όπως ο Παναθηναϊκός τις προάλλες στο Καραϊσκάκη με τον Χουάνκαρ. Να ισχυρίζονταν ο Βόλος ότι ο γκολκίπερ του είχε πρόβλημα υγείας από τα δακρυγόνα και ότι έτσι δεν μπορούσε να συνεχίσει να παίζει. Και το παιχνίδι να διακόπτονταν από τον διαιτητή και να πήγαινε στον αθλητικό δικαστή και φτου κι από την αρχή πάλι για τιμωρία μηδενισμού κι αφαίρεσης κι άλλου βαθμού. Δεν το έκανε, όμως, ο Βόλος.

ibora_1.

Και κάτι τελευταίο: όπως αποδείχθηκε, κακώς ο Ολυμπιακός δεν ζήτησε να παίξει σήμερα Δευτέρα στο Βόλο. Θα είχαν οι παίκτες του 24 ώρες παραπάνω ξεκούρασης μετά το ταξίδι στη Γερμανία. Φάνηκε χθες ότι αρκετοί παίκτες έπαιζαν «ψόφιοι», με τον προπονητή μάλιστα να κάνει μόνο τρεις αλλαγές, λόγω και των απουσιών των Ποντένσε, Σκάρπα, Γιόβετιτς, Πορόζο, Φρέιρε, σε συνδυασμό με την περιθωριοποίηση των Σολμπάκεν και Βρουσάι.

Ο δε Βόλος το εκμεταλλεύθηκε έξυπνα, καθώς ο Ισπανός προπονητής του έδωσε εντολή να πιέζουν ψηλά οι παίκτες του όσο άντεχαν κι έτσι δημιούργησε πρόβλημα στο ξεκίνημα των επιθέσεων του Ολυμπιακού ειδικά στο α΄ ημίχρονο.

Άσχετο: Το είδαμε κι αυτό από τους…περίφημους διαιτητές Τζήλο και Γιάννη Παπαδόπουλο-στο νοσοκομείο κατέληξε ο στόπερ του ΟΦΗ Πασαλίδης από κτύπημα του Ιωαννίδη στο πρόσωπο του, αλλά αντί να δοθεί επιθετικό φάουλ, τελικά σφυρίχτηκε πέναλτι υπέρ του Παναθηναϊκού!!!

Η φωτογραφία της ημέρας:

Μπορεί να έβαλε αυτογκόλ, σε φάση στην οποία αν δεν παρενέβαινε θα σκόραρε και δη μάλλον εύκολα ο Ελ Κααμπί, αλλά ο (δανεικός από τον Ολυμπιακό) Καλογερόπουλος ήταν ο μακράν καλύτερος αμυντικός του Βόλου χθες, κόβοντας σωρεία επιθέσεων, κάνοντας την καλύτερη του εμφάνιση με τη φανέλα του Βόλου. Καλή ήταν κι η απόδοση του Κίτσου (έχει δοθεί επίσης από τον Ολυμπιακό στον Βόλο).

kalogeropoulos_1.

Να θυμίσω ότι μόλις τις προάλλες, από μία πάσα «πάρε βάλε» του Σουρλή, ο σέντερ φορ του Αστέρα, ο Μιριτέλο, είχε χάσει με κεφαλιά από κοντά μεγάλη ευκαιρία να ανοίξει το σκορ η ομάδα της Τρίπολης στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό. Κι ο επίσης νεαρός Σουρλής έχει δοθεί από τον Ολυμπιακό στον Αστέρα.

Είναι αυτό που λέμε και «εξ οικείων τα βέλη».

@Photo credits: INTIME

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.