Ο Άρης πρέπει να χτίσει πάνω στα θεμέλια

Ο Άρης πρέπει να χτίσει πάνω στα θεμέλια

Ο Άρης πρέπει να χτίσει πάνω στα θεμέλια

bet365

Ο Βασίλης Βλαχόπουλος γράφει για τους ποδοσφαιριστές που σχηματίζουν τον θεμέλιο λίθο του Άρη αλλά και για τη σοβαρή παρουσία του στην OPAP ARENA ασχέτως του ότι δεν πήρε αποτέλεσμα.

Στα δύο σοβαρά crash test με Παναθηναϊκό και ΑΕΚ, ο Άρης πήρε μια λευκή κόλλα χαρτιού και συμπλήρωσε τα στοιχεία του. Το ονοματεπώνυμό του φαίνεται μέσα από τον αγωνιστικό χαρακτήρα του. Μια ομάδα η οποία θα προσεγγίσει αμυντικά τα παιχνίδια έχοντας αποδεχθεί ότι το επιθετικό ταλέντο της δεν είναι άφθονο. Μια ομάδα η οποία βασίζεται σ’ έναν από τους καλύτερους τερματοφύλακες του Πρωταθλήματος, στο αντίστοιχο δίδυμο των κεντρικών αμυντικών που αποδεδειγμένα είναι επίσης από τα καλύτερα, στον δεξιό full back ο οποίος ενδέχεται να είναι και ο καλύτερος μαζί με τον Ροντινέϊ κι έναν σέντερ φορ ο οποίος χθες δεν το έβαλε, συνήθως όμως στέλνει την μπάλα στα δίχτυα. Είναι οι στιγμές στις οποίες αναφέρθηκε ο Άκης Μάντζιος και μέσω των οποίων κάνεις τη διαφορά.

Επί της ουσίας, αρχές Δεκέμβρη, ο Άρης ξέρει πολύ καλά τι χρειάζεται για να ανεβάσει το επίπεδό του και να κυνηγήσει τον βασικό στόχο του. Δύο-τρεις σημαντικές επιστροφές και αντίστοιχες ποιοτικές ενέσεις από τη μεταγραφική αγορά.

Αυτή την ταυτότητα κατέθεσε ο Άρης στην OPAP ARENA. Ενός σοβαρού συνόλου, το οποίο έφυγε ηττημένο και με μπόλικα what if. Είτε στη φάση του Μόζες Οντουμπάτζο στα πρώτα αναγνωριστικά λεπτά κυρίως όμως σε αυτή του 43ου λεπτού όπου ο Λορέν Μορόν θα έπρεπε να είχε στείλει την μπάλα στα δίχτυα. Υποψιάζομαι ότι – όπως και μετά τον αγώνα με τον Παναθηναϊκό όπου σκόραρε κιόλας – έφυγε εξίσου εκνευρισμένος από το γήπεδο επειδή δεν βρήκε το 8ο γκολ του. Καλό είναι αυτό. Η πρόοδος έρχεται μέσα από τη διαρκή ανύψωση των προσωπικών στόχων.

Ο Μορόν

 

Ο Άρης της OPAP ARENA ήταν σοβαρός, μετρημένος, έξυπνος και κυρίως ρεαλιστής γιατί αυτό είναι το κύριο χαρακτηριστικό του προπονητή του. Η ΑΕΚ είναι μια ομάδα με εξαιρετική επιθετική ποιότητα, την ένιωσαν εξάλλου και οι αντίπαλοί της στο Europa League, αλλά με εξαίρεση το δίλεπτο της επιθετικής έκρηξης του Εζέκιελ Πόνσε, προσωπικά δεν είδα άλλο διάστημα ασφυκτικής πίεσης. Έχει όμως την εμπειρία αξιοποίησης της μίας ή δύο στιγμών. Εκμετάλλευση λαθών αντιπάλου λέγεται και το να (ξε)μένει ο Νταρίντα με τον Βίντα και μάλιστα «βιδωμένος» στο χορτάρι, είναι λάθος. 1-0 και μετά έξυπνη διαχείριση αφού δεν αξιοποίησε τα έξι-επτά λεπτά πανικού που αποτέλεσαν την ψυχική δοκιμασία στην οποία υποβλήθηκε ο Άρης κι έφεραν τις μεγάλες φάσεις του Πόνσε.

Δεν εξετάζω τι άξιζε και τι δεν άξιζε να πάρει ο Άρης, αλλά αυτό που μπορούσε. Κακά τα ψέματα, αυτό μειώθηκε από τη στιγμή των αλλαγών εκ των οποίων οι τρεις ήταν αναγκαστικές. Στην αποστροφή του λόγου του, η αλήθεια είναι ότι, το είπε πριν από μια εβδομάδα ο Άκης Μάντζιος αλλά ελάχιστοι έδωσαν σημασία. «Κάθε φορά που παίρνουμε πράγματα από τις αλλαγές, νικάμε και στα παιχνίδια», είχε πει. Προφανώς δικαιώθηκε.

Ο Άρης δεν πήρε τίποτε από τις αλλαγές του. Δείτε τι εισέπραξε η ΑΕΚ. Από τον Πόνσε μέχρι τον Πιζάρο. Βέβαια, οι «κίτρινοι» δεν πήραν τα αναμενόμενα και από κομβικούς παίκτες τους. Για παράδειγμα, η συνύπαρξη των Ζουλ-Τζούρασεκ στον άξονα της μεσαίας γραμμής στοιχειοθέτησε ένα πετυχημένο πείραμα. Αντιθέτως, ο «Βλάντι» δεν είναι καλά. Πέρυσι γράφαμε (άντε) για κανά δεκάλεπτο κενής απόδοσης του Νταρίντα, φέτος στεκόμαστε στα καλά παιχνίδια του. Παραμένει όμως ένας τρομερά σημαντικός παίκτης, μια προσωπικότητα που διαφέρει και δικαίως απολαμβάνει σεβασμό. Ο Σάπι Σουλεϊμάνοφ έχει έκρηξη, εξαιρετική τοποθέτηση και τεχνική κατάρτιση αλλά του λείπει η ουσία. Και ο Ντάνιελ Μαντσίνι δεν την είχε στον πρώτο του χρόνο στην ομάδα. Προσωπικά, πιστεύω αρκετά σ’ αυτά που θα δώσει ο «Σάπι» όταν αποκτηθούν τα δικαιώματά του και ζυγώνει αυτή η στιγμή.

Ο Νταρίντα

Για να καταλήξω κάπου, το συζητούσα χθες με τον φίλο μου τον Γιάννη. Τρεις καλές επιλογές μαζί με την επιστροφή του Μάνου Γκαρθία μπορεί να αλλάξουν το script. Πάντα η άμυνα σχηματίζει τον θεμέλιο λίθο ενός (έστω ποδοσφαιρικού) οικοδομήματος και ο Άρης την έχει. Βρείτε μου άλλον δεξιό full back που πατάει έξι φορές περιοχή αντιπάλου σε τέτοιο παιχνίδι και παράλληλα είναι συνεπέστατος στα αμυντικά καθήκοντά του; Το έκανε χθες ο καταπληκτικός Οντουμπάτζο. Αν είχε αποφύγει και την τυφλή πάσα στο πρώτο ημίχρονο, θα ήταν καλύτερα. Δείξτε καλύτερο δίδυμο στόπερ (αυτή τη στιγμή) στο Πρωτάθλημα. Από τερματοφύλακες, μόνο ο Κοτάρσκι είναι τόσο επιδραστικός στο παιχνίδι της ομάδας του. Μετά είναι ο Χουλιάν Κουέστα. Γι’ αυτό στέκομαι στο αύριο το οποίο, ούτως ή άλλως, έχει μεγαλύτερη αξία από το χθες. Στο μυαλό του Άκη Μάντζιου, υποψιάζομαι ότι, τα πράγματα είναι αρκετά ξεκάθαρα γι’ αυτά που χρειάζεται η ομάδα. Ξέρει τι μπορεί να περιμένει από τον καθένα, κυρίως όμως από αυτό που χρειάζεται το σύνολο.

Βέβαια, τα παιχνίδια που ακολουθούν είναι διαφορετικά από τα δύο που προηγήθηκαν. Το σχέδιο του… ανταρτοπόλεμου μπαίνει στο συρτάρι και βγαίνει από αυτό το παιχνίδι κατοχής και το εγχειρίδιο διάσπασης μιας κλειστής άμυνας. Αυτοί οι τρεις αγώνες με ΟΦΗ, Λαμία και Αστέρα Τρίπολης θα δείξουν τον δρόμο. Γι’ αυτούς συζητάμε εξάλλου έναν μήνα τώρα. Εννιά βαθμοί είναι στο χορτάρι και ο Άρης δεν πρέπει να αφήσει ούτε έναν…

@Photo credits: INTIME

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Βασίλης Βλαχόπουλος
Βασίλης Βλαχόπουλος

Ασχολήθηκε με τη δημοσιογραφία στα τελευταία χρόνια της… λαδόκολλας. Χάριν οικονομίας, το λευκό χαρτί χρησιμοποιούταν σε έκτακτες και ιδιαιτέρως σοβαρές καταστάσεις, ούτως ή άλλως ήταν δυσεύρετο. Πρόλαβε τη διαδικασία αποστολής των φαξ, αλλά και τις πρώτες συσκευές κινητής τηλεφωνίας με τη λαστιχένια κεραία που θύμιζαν στρατιωτικούς ασυρμάτους.

Παρακολουθεί όλες… τις μπάλες, αλλά η αδυναμία του είναι η πορτοκαλί, η σπυριάρα, λόγω της ειδοποιού διαφοράς μεταξύ ποδοσφαίρου και μπάσκετ. Στο μπάσκετ ΠΑΝΤΑ κερδίζει ο καλύτερος. Στο ποδόσφαιρο, μπορεί να κερδίσει ο πιο τυχερός.

ΥΓ: Οσα χρόνια κι αν περάσουν, όσα περιοδικά κι αν πέσουν στα χέρια του, το «Τρίποντο» ήταν, είναι και θα είναι το κορυφαίο forever and ever.