Stoiximan Super League: Οι δέκα καλύτεροι του πρώτου γύρου! (vids)

Δημήτρης Βέργος
Stoiximan Super League: Οι δέκα καλύτεροι του πρώτου γύρου! (vids)

bet365

Το Gazzetta κάνει τη σούμα στο τέλος του πρώτου γύρου της Stoiximan Super League και σας παρουσιάζει τους δέκα παίκτες που ξεχώρισαν σε αυτές τις 13 αγωνιστικές.

Ο πρώτος γύρος της Stoiximan Super League ολοκληρώθηκε και το πρωτάθλημα αναμένεται και φέτος άκρως συναρπαστικό μέχρι το φινάλε. Ο τίτλος θα κριθεί στα play-offs με τον Παναθηναϊκό, την νταμπλούχο ΑΕΚ, τον ΠΑΟΚ και τον Ολυμπιακό να τον διεκδικούν ως τώρα, ενώ μεγάλο ενδιαφέρον πρόκειται να έχουν και τα play-outs για την αποφυγή του υποβιβασμού.

Μέχρι τότε όμως έχουμε καιρό. Ας επικεντρωθούμε στα πρόσωπα που μέχρι στιγμής κάνουν τη διαφορά. Ο Ιωαννίδης με τα γκολ του οδηγεί τον πρωτοπόρο Παναθηναϊκό, ο επιδραστικός Τσούμπερ επίσης έχει την ΑΕΚ σε απόσταση αναπνοής από την κορυφή. Ο Φορτούνης και ο Αντρίγια Ζίβκοβιτς σε Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ αντίστοιχα κάνουν υψηλές πτήσεις μεσοεπιθετικά, ενώ ο Μορόν σκοράρει συνεχώς για τον Άρη.

Εκτός όμως από το Big 5 υπάρχουν και παίκτες που έχουν ξεχωρίσει από τους υπόλοιπους της κατηγορίας. Οι εξαιρετικές εμφανίσεις των Αμπάντα και Τορεχόν στις αριστερές πλευρές των ΟΦΗ και Παναιτωλικού δεν μπορούν να περάσουν απαρατήρητες. Ούτε η κλάση του Καρλίτος που βοηθάει τη Λαμία να βρίσκεται κοντά στην εξάδα. Μεγάλη η συμβολή του Μιριτέλο με τα γκολ του στο γεγονός ότι ο Αστέρας Τρίπολης έχει σκαρφαλώσει στις θέσεις που οδηγούν στα play-offs, όπως και τα τέρματα του Άλεξιτς στην ικανοποιητική παρουσία του Πανσερραϊκού.

Πάμε να δούμε το top-10 του πρώτου γύρου του πρωταθλήματος με τους παίκτες τοποθετημένους ανά σειρά με τη βαθμολογική θέση των ομάδων τους στο πρωτάθλημα.

Φώτης Ιωαννίδης

Φώτης Ιωαννίδης

Στίβεν Τσούμπερ

Στίβεν Τσούμπερ

Αντρίγια Ζίβκοβιτς

Αντρίγια Ζίβκοβιτς

Κώστας Φορτούνης

Κώστας Φορτούνης

Λορέν Μορόν

Λορέν Μορόν

Χουάν Μιριτέλο

Χουάν Μιριτέλο

Καρλίτος

Καρλίτος

Λερουά Αμπάντα

Λερουά Αμπάντα

Κόστα Άλεξιτς

Κόστα Άλεξιτς

Πέδρο Σίλβα Τορεχόν

Πέδρο Σίλβα Τορεχόν

Σε αδιανόητη φόρμα ο 23χρονος φορ του Παναθηναϊκού, ο οποίος σκοράρει, δίνει ασίστ, δημιουργεί χώρους με τις ενέργειές του, κάνει τα πάντα στην επίθεση των πρασίνων. Μετράει πέντε γκολ και τρεις ασίστ στον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος, αποτελώντας κομβική μονάδα στα πλάνα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς και εκτοξεύοντας τις μετοχές του. Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι έχουν ακουστεί ήδη πολλοί ευρωπαϊκοί σύλλογοι που εξετάζουν την περίπτωσή του.

Όπως τελείωσε την περσινή σεζόν, κατά την οποία στο δεύτερο μισό έπαιξε καθοριστικό ρόλο στο νταμπλ της ΑΕΚ, έτσι συνεχίζει και φέτος ο 32χρονος Ελβετός εξτρέμ. Με τέσσερα γκολ και δύο ασίστ, έχει οδηγήσει την Ένωση σε τέσσερις εκτός έδρας νίκες αποτελώντας έναν από τους πλέον επιδραστικούς παίκτες του Αλμέιδα. Ο «Πελάδο» τον έχει καθιερώσει στην επίθεση, παίζοντας κυρίως πίσω από το φορ, εκμεταλλευόμενος τα καλά τελειώματά του.

Δεν προξενούν απολύτως καμία έκπληξη οι επιδόσεις του καθώς ο 27χρονος Σέρβος είναι ό,τι πιο ποιοτικό διαθέτει ο Ραζβάν Λουτσέσκου μεσοεπιθετικά. Κάνει θραύση σε εκτέλεση και σε δημιουργία τόσο εντός όσο και εκτός των συνόρων αποτελώντας τον πιο επιδραστικό παίκτη του ΠΑΟΚ. Έξι γκολ στο πρωτάθλημα έως τώρα, με δύο από αυτά να έρχονται στα ντέρμπι με Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό, αποτελώντας τη σαΐτα του «Δικεφάλου του Βορρά».

Ο 31χρονος Έλληνας μεσοεπιθετικός είναι ένας από τους βασικούς λόγους που ο Ολυμπιακός βρίσκεται κοντά στην κορυφή στον πρώτο γύρο καθώς έχει πάρει από το... χέρι τους ερυθρόλευκους. Τα πέντε γκολ που έχει σκοράρει και οι πέντε ασίστ που έχει μοιράσει είναι στατιστικά που μιλάνε από μόνα τους για την εκπληκτική φόρμα που διανύει από το ξεκίνημα της σεζόν καθαρίζοντας μόνος του σε ορισμένα παιχνίδια για το σύνολο των Πειραιωτών.

Γίνεται η 5η ομάδα του βαθμολογικού πίνακα να έχει τον πρώτο σκόρερ στο πρωτάθλημα; Κι όμως αυτό συμβαίνει στον Άρη, καθώς ο 29χρονος Ισπανός φορ αποδεικνύει την εκτελεστική του ικανότητα στον πρώτο γύρο σκοράροντας επτά τέρματα. Παρότι οι κίτρινοι κυμάνθηκαν σε ρηχά νερά στον πρώτο γύρο, έχοντας κακή εικόνα πριν την έλευση του Μάντζιου, ο Ισπανός επιθετικός έκανε με συνέπεια αυτό που ξέρει καλά. Να βρίσκει δίχτυα.

Ο Αστέρας Τρίπολης ολοκλήρωσε τον πρώτο γύρο όντας μέσα στην πρώτη εξάδα και για τη βαθμολογική του συγκομιδή έχει βάλει το... χεράκι του ο 24χρονος Αργεντινός φορ. Ήρθε το καλοκαίρι, πήρε φανέλα βασικού στην επίθεση των Αρκάδων και με τα τέσσερα γκολ που έχει σκοράρει συν τη μία ασίστ έχει κρίνει νίκες για το σύνολο του Ράσταβατς. Ειδικά τις δύο τελευταίες με Παναιτωλικό και Πανσερραϊκό που έδωσαν ώθηση στον Αστέρα.

Η ποιότητα και η εμπειρία του 33χρονου Ισπανού επιθετικού ξεχειλίζουν στη Λαμία, η οποία πραγματοποίησε έναν εξαιρετικό πρώτο γύρο με τον Βόκολο να έχει σημαντικό μερίδιο επιτυχίας. Ο Ισπανός φορ αποτελούσε το δυνατό του χαρτί στην επίθεση με τα τέσσερα γκολ και τις τρεις ασίστ που έχει καταγράψει, αποτελώντας μέσα σε μερικούς μήνες τον αγαπημένο της εξέδρας που οδηγεί την ομάδα σε τροχιά play-offs ως τώρα.

Ο ΟΦΗ ξεκίνησε εντυπωσιακά το φετινό πρωτάθλημα. Η εξέλιξη στη συνέχεια μέχρι το τέλος του πρώτου γύρου δεν ήταν αυτή που περίμεναν στο Ηράκλειο, όμως ο 23χρονος Γάλλος αριστερός μπακ-χαφ έχει ξεχωρίσει με τη συνέπειά του. Έκρινε με δικό του γκολ τη νίκη απέναντι στον ΠΑΟΚ, αλλά η μεγαλύτερη συμβολή του ήταν στο δημιουργικό κομμάτι, μοιράζοντας τρεις ασίστ. Τις δύο από αυτές στις νίκες επί των Άρη και ΑΕΚ.

Την περσινή σεζόν στη δεύτερη κατηγορία ο 25χρονος Σέρβος επιθετικός σκοράροντας 19 τέρματα έκανε αίσθηση με τις εμφανίσεις του και ήταν αναμενόμενο το καλοκαίρι να κάνει το βήμα παραπάνω παίζοντας στη Super League. Τρία γκολ και μια ασίστ ως τώρα αποτελώντας ό,τι πιο ποιοτικό διαθέτει μπροστά ο Πανσερραϊκός και σκοράροντας σε ματς που τα «λιοντάρια» μάζεψαν συνολικά επτά βαθμούς. Το ένα από αυτά στη μεγάλη ισοπαλία με την ΑΕΚ.

Ο πρώτος γύρος μπορεί να μην πήγε σε καμία περίπτωση όπως θα ήθελαν στο Αγρίνιο, ωστόσο ένας από τους βασικούς παίκτες των «καναρινιών» δικαιούται να έχει θέση στο top 10 και μιλάμε για τον 26χρονο Αργεντινό μπακ. Μια μεταγραφή που βγαίνει για τον Παναιτωλικό, έχοντας σκοράρει ένα γκολ και έχοντας μοιράσει δύο ασίστ, οργώνοντας την αριστερή πλευρά και αποτελώντας σημαντική μονάδα στην πρόσφατη αγωνιστική βελτίωση της ομάδας.

@Photo credits: INTIME