«Ο Ολυμπιακός έπαιρνε τα πρωταθλήματα χωρίς το VAR»: ένας ακόμα μύθος

«Ο Ολυμπιακός έπαιρνε τα πρωταθλήματα χωρίς το VAR»: ένας ακόμα μύθος

«Ο Ολυμπιακός έπαιρνε τα πρωταθλήματα χωρίς το VAR»: ένας ακόμα μύθος

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος απαντάει στο blog του στο gazzetta σε ένα μύθο που πάνε να φτιάξουν, καταγράφοντας ότι και με το VAR τα πρωταθλήματα ο Ολυμπιακός τα παίρνει.

Έχει πλάκα, πάντως, να προσπαθούν κάποιοι να δημιουργήσουν μύθο VAR για τον Ολυμπιακό, με αφορμή τις αντιδράσεις του συλλόγου, και του κόσμου του, στο Βόλο, όπου πραγματικά θα περίμενε κανείς πολύ πιο σωστές αποφάσεις από τον αρμόδιο διαιτητή στο VAR σε ουκ ολίγες περιπτώσεις υπέρ των «ερυθρόλευκων».

Εκμεταλλεύονται την ευκαιρία μίας κατά κοινή ομολογία τραγικής εις βάρος του διαιτησίας και αλλοίωσης αποτελέσματος, αφού έτσι χάθηκαν δύο βαθμοί, και μας λένε ότι ο Ολυμπιακός δεν θέλει το VAR και ότι τόσα χρόνια έπαιρνε το πρωτάθλημα χωρίς το VAR και ότι από τότε που μπήκε το VAR στο ελληνικό ποδόσφαιρο ο Ολυμπιακός σταμάτησε να παίρνει τα πρωταθλήματα και άλλα τέτοια…ωραία.

Βέβαια, για όλα τις απαντήσεις τις δίνει η πραγματικότητα. Και η πραγματικότητα είναι μία: με το που ξεκίνησε και μπήκε το VAR στο ελληνικό ποδόσφαιρο, ο Ολυμπιακός πήρε τρία πρωταθλήματα στα τρία πρώτα χρόνια! Τρία στα τρία έκανε. Προσέξτε μάλιστα κάτι εξίσου σημαντικό: έκανε το τρία στα τρία αμέσως μετά από μία διετία στα οποία είχε χάσει το πρωτάθλημα από την ΑΕΚ αρχικά και στη συνέχεια από τον ΠΑΟΚ, στις δύο τελευταίες σεζόν χωρίς VAR στο ελληνικό πρωτάθλημα…

 

Με το που ήρθε το VAR, ο Ολυμπιακός πήρε και το πρωτάθλημα 2019-20 και το πρωτάθλημα 2020-21 και το πρωτάθλημα 2021-22! Κι έχασε το περσινό, έχοντας δηλαδή τρία στα τέσσερα-για φέτος θα δούμε. Δεν το λες και…άσχημο, να έχεις τρία πρωταθλήματα στα τέσσερα με το VAR.

Κατά τα άλλα, «ο Ολυμπιακός έπαιρνε τα πρωταθλήματα χωρίς το VAR». Δηλαδή, τα πρωταθλήματα με το VAR ποιος τα παίρνει; Τα τρία από τα τέσσερα;

Το ντέρμπι

Άσχετο: ο Ολυμπιακός την περασμένη σεζόν αν σε μία θέση δεν είχε πρόβλημα ήταν του γκολκίπερ, είτε έπαιζε ο Πασχαλάκης, είτε ο Τζολάκης-με τον Αγριογιάννη προπονητή των τερματοφυλάκων. Φέτος, ο Μαρτίνεθ έφερε δικό του προπονητή γκολκίπερ και δεν τον έχουμε δει τον Πασχαλάκη με την ίδια σταθερότητα όπως πέρυσι. Τώρα, έφερε κι ο Καρβαλιάλ δικό του προπονητή γκολκίπερ. Ας ελπίσουμε να είναι πιο αποτελεσματικός από τον προηγούμενο συνάδελφο του, την στιγμή κατά την οποία ο Αγριογιάννης βρίσκεται στην Αγγλία, όπου με έδρα τη Νότιγχαμ αυξάνει τις γνώσεις του για τη δουλειά του στο καλύτερο πρωτάθλημα του κόσμου, την Πρέμιερ Λιγκ.

Η φωτογραφία της ημέρας:

Σίγουρα δεν είναι εύκολη η θέση των ποδοσφαιριστών του Ολυμπιακού, να έχουν μέσα σε ενάμιση χρόνο, από το καλοκαίρι του 2022 έως σήμερα έξι προπονητές (Μαρτίνς, Κορμπεράν, Μίτσελ, Ανιγκό, Μαρτίνεθ και τώρα Καρβαλιάλ)-για την ακρίβεια δεν είναι και ό,τι πιο…ποδοσφαιρικό.

Από την άλλη, όμως, αν κάνουν λίγο την αυτοκριτική τους κι ας αναλάβουν λίγο και αυτοί τις ευθύνες τους. Γιατί, μην τρελαθούμε, αν έπαιζαν οι ίδιοι καλύτερα, τώρα δεν θα είχαν έκτο προπονητή σε 18 μήνες. Τον προπονητή κατά βάση οι παίκτες τον διώχνουν, όταν τρώνε π.χ. τέσσερα από τον ΠΑΟΚ στο Καραϊσκάκη και πέντε από την Φράιμπουργκ στη Γερμανία. Διότι, αν δεν υπήρχαν αυτά τα αποτελέσματα, ο Ισπανός ακόμη εδώ θα ήταν, ε;

Ο Ρέτσος και ο κάθε Ρέτσος πρέπει να δει πρώτα απ΄ όλα τα λάθη του. Να δει ότι μπήκε αλλαγή πέρυσι με τον Άρη με το σκορ 2-0 υπέρ του Ολυμπιακού και πήγε και πούλησε την μπάλα έξω από την περιοχή του Πασχαλάκη, βάζοντας με το 2-1 του Ιτούρμπε τον Άρη πάλι μέσα στο παιχνίδι και δίνοντας του την ψυχολογία να ισοφαρίσει (2-2), αποτέλεσμα που προκάλεσε το διαζύγιο του συλλόγου με τον Μίτσελ…Να δει ότι δεν είναι δυνατόν στην πρώτη συρτή (!) σέντρα που κάνει η Φράιμπουργκ να τον προλαβαίνει με τέτοια ευκολία ο αντίπαλος σέντερ φορ και να ανοίγει το σκορ από το 3ο λεπτό…Να δει ότι στο Βόλο πήγε κι άφησε την ομάδα με 10 παίκτες από το 19ο λεπτό με μία αποβολή-επιτομή της επιπολαιότητας.

Από τη Γερμανία

Μπορούσα να βάλω κι άλλους, πολλούς, στη θέση του Ρέτσου, αλλά χρησιμοποιώ το δικό του παράδειγμα, γιατί όταν κανείς δεν τον πίστευε πριν την προετοιμασία του Ολυμπιακού το καλοκαίρι, εγώ προέβλεπα ότι θα είναι η ευχάριστη έκπληξη-και δικαιώθηκα. Και παρά τα μεγάλα λάθη του, εξακολουθώ να λέω ότι ειδικά οι στόπερ θα κάνουν μεγάλα λάθη. Μόνο που θα πρέπει ο κάθε παίκτης να βάζει ένα όριο στον εαυτό του.

Γιατί και το πέναλτι με την Φράιμπουργκ στο Καραϊσκάκη μεγάλο λάθος ήταν και η πάσα σε αντίπαλο πριν το 2-1 της Τόπολα μεγάλο λάθος ήταν (και ξαναμπήκε στο παιχνίδι κι έκανε μετά το 2-2 όπως ο Άρης), για να θυμηθώ τα δύο άλλα πιο μεγάλα.

Για το τέλος ένα 👍

@Photo credits: INTIME

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.