Άρης: Και βελτιώνεται και κερδίζει!

Άρης: Και βελτιώνεται και κερδίζει!

bet365

Ο Χρύσανθος Τσαλτίδης γράφει στο blog του στο Gazzetta για την εύκολη νίκη επί του ΟΦΗ και μία ακόμα που πρέπει να ακολουθήσει την Τετάρτη ώστε να κλείσει καλά η χρονιά πριν την έλευση του…καυτού Γενάρη!

Ο Άρης κέρδισε τον ΟΦΗ χθες στο Βικελίδης πολύ πιο εύκολα από ότι δείχνει το τελικό 1-0. Η αλήθεια είναι ότι στο τέλος του παιχνιδιού οι παίκτες του Άκη Μάντζιου αγχώθηκαν πολύ περισσότερο από ότι έπρεπε σε ένα παιχνίδι που το φυσιολογικό αποτέλεσμα θα ήταν ένα 3-0. Πολλές ευκαιρίες για τον Άρη ειδικά στο πρώτο ημίχρονο, 2 φορές με Οντουμπάγιο, δοκάρι ο Μορόν, ευκαιρίες με Σουλειμάνοφ, Μενέντες και ένα μόλις γκολ με τον Νταρίντα. Από την άλλη; Το απόλυτο μηδέν από μία ομάδα με πολύ καλύτερο ρόστερ σε…ατομικό επίπεδο, αλλά που σε κάθε περίπτωση ούτε ξέρει τι παίζει μέσα στον αγωνιστικό χώρο, ούτε έχει εκμεταλλευτεί το ταλέντο της μεσοεπιθετικά. Αν το είχε κάνει άλλωστε δεν θα είχε φύγει ο προπονητής της.

Ο ΟΦΗ δεν έκανε ούτε μία ευκαιρία σε όλο το παιχνίδι- κωμικό παρεμπιπτόντως να φωνάζεις για…ακυρωθέν γκολ σε φάση που έχει σταματήσει με σφύριγμα του διαιτητή, 10 δευτερόλεπτα πριν την σέντρα και δυστυχώς αχαρακτήριστοι όσοι και με αυτό προσπάθησαν να προπαγανδίσουν εις βάρος του Άρη, ενώ πριν λίγες μέρες μας έλεγαν ότι υπήρξε επιθετικό φάουλ στο γκολ του Βόλου στο κύπελλο-και αν ο Άρης ήταν πιο ουσιαστικός στην τελική του προσπάθεια θα είχε πάρει μία πολύ πιο ευρεία και άνετη νίκη.

Αυτό φυσικά που μετράει είναι οι βαθμοί και ο Άρης κατάφερε σε ένα ακόμα εντός έδρας παιχνίδι να τους κατακτήσει, έστω και χωρίς την βοήθεια του κόσμου του.

Ontoympagio

Ο κορυφαίος Οντουμπάγιο και οι πολλές χαμένες ευκαιρίες

Ο Κουέστα ήταν…θεατής (βλέποντας τι έχουν κάνει χθες Κοτάρσκι, Μπρινιόλι, ο Αθανασιάδης με τον Άγιαξ, ο Λοντίγκιν με την Χάιφα, ίσως αρκετοί φίλοι του Άρη να έχουν καταλάβει πόσο άδικοι ήταν στο παρελθόν με έναν εκ των κορυφαίων, αν όχι τον καλύτερο γκολκίπερ στο ελληνικό πρωτάθλημα), ο Μπράμπετς αλάνθαστος, ο Μοντόγια τα πήγε εξαιρετικά ανασταλτικά όπως και ο Φαμπιάνο (με εξαίρεση ένα τσαφ στην αρχή του δευτέρου ημιχρόνου), ο Οντουμπάγιο παιχνίδι με παιχνίδι διεκδικεί τον ρόλο του κορυφαίου του Άρη. Στα χαφ ο Ζουλ χωρίς προβλήματα, ο Πάρντο αργός μεν, αλλά ουσιαστικός και με σωστές μεταβιβάσεις, ο Νταρίντα συνεχίζει να ανεβαίνει και να βρίσκει και πάλι δίχτυα. Φιλότιμος ο Μενέντες, αλλά εκεί ο Άρης χρειάζεται…χθες παίκτη, επέστρεψε στις καλές εμφανίσεις ο Σουλειμάνοφ που δικαιούταν και ένα γκολ χθες, όπως φυσικά και ο Μορόν που κάνει…εξαιρετικό πλασέ στο δοκάρι και είναι άτυχος, αλλά και…βιαστικός στις φάσεις του δευτέρου ημιχρόνου.

Από τις αλλαγές ο Βερστράτε έχει κάνει και καλύτερα παιχνίδια, ο Σαβέριο ψάχτηκε στα πρώτα του πατήματα μετά από σχεδόν 3.5 μήνες, ο Κάρλσον ψάχνεται γενικά και τον ψάχνουμε και εμείς μέσα στο γήπεδο και ο Τζούρασεκ ήταν μια χαρά μέχρι την τελευταία φάση που κάτι έπαθε και ξεκίνησε από την περιοχή του ΟΦΗ και έφτασε στον Κουέστα χωρίς να καταλάβουμε το γιατί, ίσως για να τεστάρει την ταχυκαρδία μας. Ο Σαμόρα μπήκε για 5 λεπτά και δεν θυμάμαι αν ακούμπησε καν την μπάλα, παρεμπιπτόντως η δεύτερη θέση που πρέπει ο Άρης να πάρει άμεσα παίκτη, πριν….σκάσει ο Μορόν λέγεται…φορ.

Ο πολύ απαιτητικός Ιανουάριος

Ο Ιανουάριος άλλωστε μπορεί να κρίνει πολλά και θα πρέπει ο Άρης να έχει πολλαπλάσιες επιλογές ειδικά στα εξτρέμ και πίσω από τον Μορόν (ως αλλαγή του Ισπανού).

Όλα αυτά φυσικά θα μας απασχολήσουν μετά από το παιχνίδι με την Λαμία, όπου ο Άρης πρέπει να κερδίσει, να πάει στους 26 βαθμούς και να μειώσει ακόμα περισσότερο την διαφορά από τους…από πάνω. Ήδη μείωσε την διαφορά από την πρώτη θέση και κατ’ επέκταση την 4η αναμένοντας και τα σημερινά παιχνίδια.

Panhgirismoi

Μόνο νίκη με το…λεωφορείο της Λαμίας

Η Λαμία προφανώς και δεν θα έρθει να παίξει ανοιχτά όπως ο ΟΦΗ, προφανέστατα δεν θα κάνει τις αλλαγές που έκανε με τον ΠΑΟΚ πριν από λίγες μέρες και για αυτό οι παίκτες του Άρη θα πρέπει να προσπαθήσουν πολύ για να κατακτήσουν τους 3 βαθμούς της νίκης σε ένα ακόμα παιχνίδι με άδειες κερκίδες που αφαιρεί από τον Άρη ένα πολύ μεγάλο όπλο όταν αγωνίζεται στην έδρα του. Το λεωφορείο θα έρθει για ζημιά, οπότε οι παίκτες του Άρη πρέπει να αντιδράσουν αναλόγως και ειδικά όσοι έπαιζαν στον πρώτο γύρο οφείλουν να βγάλουν και λίγο εγωισμό.

Μία ακόμα νίκη για καλές γιορτές, να ακολουθήσουν και οι μεταγραφές και να μπούμε σε ένα δύσκολο Ιανουάριο με πολλές απαιτήσεις. Όσο για τα δώρα; Αυτά τα έχει αναλάβει η ιδιοκτησία. Λέτε να έρθουν και αυτά μέσα στον Γενάρη; Σε κάθε περίπτωση η ομάδα πρέπει να κάνει το καθήκον της. Νίκη την Τετάρτη με την Λαμία, σωστή προετοιμασία για το δύσκολο ξεκίνημα το νέο έτος και φυσικά ουσιαστική μεταγραφική ενίσχυση…

ΥΓ1 Καλή επιτυχία στην ομάδα μπάσκετ που έκανε πλέον την απαιτούμενη αλλαγή στον άσο και πάει στην Τουρκία για να διεκδικήσει μία νίκη που αν την πάρει θα την μετατρέψει σε φαβορί για την 5η θέση του ομίλου. Με ήττα του Άρη, 5 ομάδες θα παλέψουν για 2 θέσεις μέχρι την τελευταία αγωνιστική.

ΥΓ2 Διάβασα το…πλάνο για τον τρόπο εισόδου στα γήπεδα και είναι ξεκάθαρο πλέον ότι οι άνθρωποι δεν έχουν αγοράσει ποτέ εισιτήριο για να μπουν σε γήπεδο. Θα τα αναλύσουμε όμως στο διάστημα της διακοπής, ως τότε να μην ξεχάσω να βγάλω… ΑΦΜ στα παιδιά μου για να μπορούν να μπουν στο gov.gr να κάνουν την ταυτοποίηση που πρέπει για να μπαίνουν στο γήπεδο με τα κινητά τους. Αν δεν έχεις smartphone δεν μπαίνεις γήπεδο κύριέ μου. Τι δεν καταλαβαίνεις; Μην σας πω ούτε μπουζούκια θα πάμε μετά τα όσα έγιναν στο Γκάζι. Όλα κεκλεισμένων των θυρών! Τι όχι;

@Photo credits: eurokinissi

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Χρύσανθος Τσαλτίδης
Χρύσανθος Τσαλτίδης

Ο Χρύσανθος Τσαλτίδης ασκεί την δημοσιογραφία από τον… περασμένο αιώνα και το μακρινό 1995! Από την Αθλητική Μακ-Θρακ ξεκίνησε μία πορεία στον έντυπο τύπο (Metrosport, Arena Press, ΑΡΗΣ ΕΙΣΑΙ), στα ραδιόφωνα (Metropolis 95,5, Alphanews, Αθλητικά Νέα, ARIS FM, LIBERO 107.4) και στην TV (TIME channel, ΑLPHA TV-Alpha Digital και TV100). Η θέση του διευθυντή επικοινωνίας της ΠΑΕ ΑΡΗΣ αποτέλεσε φροντιστήριο… εντός των τειχών και τα… blog (sport.gr, sdna.gr,sentragoal.gr και φυσικά gazzetta.gr) φροντιστήριο φιλάθλων-οπαδών! Πλέον ως γενικός διευθυντής του www.allaboutaris.gr, αλλά και του ενημερωτικού www.googlareis.gr, βγάζει τα μούτρα του… YOUTUBER στο ALLABOUTARIS TV και φιλοδοξεί να βγάλει τον καλύτερο του εαυτό στο κορυφαίο αθλητικό διαδικτυακό portal στην Ελλάδα, όπου πλέον θα BLOG-AΡH!