Ολυμπιακός: Η αξιολόγηση του Μπιανκόν στα τρία πρώτα παιχνίδια του ως βασικός!

Ολυμπιακός: Η αξιολόγηση του Μπιανκόν στα τρία πρώτα παιχνίδια του ως βασικός!

Ολυμπιακός: Η αξιολόγηση του Μπιανκόν στα τρία πρώτα παιχνίδια του ως βασικός!

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος αξιολογεί στο blog του στο gazzetta την παρουσία του Μπιανκόν στο ουσιαστικό ξεκίνημα της καριέρας του στον Ολυμπιακό.

Ελάχιστοι θα το έχουν προσέξει, αλλά και στα τρία τελευταία παιχνίδια πρωταθλήματος, βασικός δεξιός στόπερ στον Ολυμπιακό έχει παίξει ο Μπιανκόν, εκμεταλλευόμενος αφενός μεν τις τιμωρίες του Ρέτσου (έξω με Παναιτωλικό από κίτρινες, έξω σε Πανσερραϊκό από κόκκινη), αφετέρου τους τραυματισμούς των Πορόζο και Φρέιρε.

Έχουμε, λοιπόν, μία πρώτη εικόνα για τον Γάλλο αμυντικό, που εν πρώτοις στον Ολυμπιακό υπολογίζεται για στόπερ, αν και στην μέχρι στιγμής καριέρα του στην πατρίδα του και στο Βέλγιο έχει παίξει πιο πολύ δεξί μπακ. Και η εικόνα που έχουμε είναι όχι…ενθουσιώδης, αλλά θετική. Έχοντας υπόψιν και μία όχι ασήμαντη παράμετρο: ολόκληρη την περασμένη σεζόν στη Νότιγχαμ, το παιδί αυτό ουσιαστικά δεν έπαιξε-αρχικά ήταν αναπληρωματικός και πολύ γρήγορα, ατυχώς γι΄ αυτόν, είχε σοβαρό τραυματισμό. Άρα, έχουμε να κάνουμε ένα παίκτη που στην πραγματικότητα παίζει τώρα, μετά από το Μάιο του 2022, δηλαδή μετά από σχεδόν ενάμιση χρόνο.

Κάπως έτσι, σίγουρα η παρουσία του στα παιχνίδια στο Βόλο και στις Σέρρες ήταν σαφώς καλύτερη από το ντεμπούτο του με τον Ολυμπιακό, στο παιχνίδι με τον Παναιτωλικό στο Καραϊσκάκη, στο οποίο δεν είχε παίξει καλή άμυνα στο μοναδικό γκολ του Αγρινίου, για ένα κλικ δεν είχε αυτογκόλ και είχε πάρει κι εύκολα μία κίτρινη κάρτα για καθυστερημένο μαρκάρισμα.

Κατ΄ αρχάς, στους δύο εκτός έδρας αγώνες είχε πολλές επεμβάσεις, τόσο χαμηλά, όσο και στον αέρα, έδωσε δηλαδή λύσεις κόβοντας, κάποιες στιγμές και σε φάσεις που δεν ήταν τόσο εύκολες και…ανώδυνες. Ακόμη και στα πλάγια βγήκε κι έκοψε π.χ. σέντρες. Τον είδαμε να προσπαθεί να βγει πρώτος στην μπάλα, έστω και αν όταν δεν τα κατάφερε υποχρεώθηκε σε φάουλ που του κόστισε άλλη μία κάρτα. Σε μία προώθηση του σε στημένη φάση, κέρδισε από τον αντίπαλο γκολκίπερ το πέναλτι με το οποίο ο Ολυμπιακός είχε κάνει το 1-1 στο Βόλο. Και οπωσδήποτε τον είδαμε να βοηθάει αρκετά στην ανάπτυξη του παιχνιδιού, είτε με καλές πάσες (κυρίως οι πιο κοντινές του κι όχι οι βαθιές του), είτε κουβαλώντας ο ίδιος την μπάλα και παίρνοντας μέτρα ψηλά. Και καθότι περισσότερο μπακ, πέρασε και κάποιες καλές σέντρες, μία εκ των οποίων στο Βόλο έδωσε την ευκαιρία στον Ελ Κααμπί να πιάσει κεφαλιά (άστοχη) στο 86’.

ΜΠΙΑΝΚΟΝ

Μειονέκτημα του: και στα δύο τελευταία παιχνίδια εντελώς αψυχολόγητα και χωρίς να πιέζεται, έδωσε στην κυριολεξία πάσα σε αντίπαλο λίγα μέτρα μπροστά του! Στις Σέρρες διόρθωσε την γκάφα του ο Ρόντινεϊ και στο Βόλο ο αντίπαλος κυνηγός (Άλκο) είχε αστοχήσει, όμως αυτό δεν αλλάζει κάτι, ο Μπιανκόν ενήργησε σαν μικρό παιδί, που είχε αλλού το μυαλό του, κάτι ανεπίτρεπτο.

Δεύτερο ερωτηματικό: Όχι ελάχιστες επεμβάσεις του δεν είναι όπως θα έπρεπε να είναι-δεν βγάζουν την μπάλα μακριά από την περιοχή και δίνουν στον αντίπαλο τη δυνατότητα να ξανααπειλήσει. Σε μία τέτοια περίπτωση, ο Πασχαλάκης χρειάστηκε να κάνει σωτήρια επέμβαση στο Βόλο. Στο δε ίδιο παιχνίδι, σε μία επικίνδυνη σέντρα που έγινε από δεξιά, από τον Μύγα, πριν την αποβολή του, έχασε την κεφαλιά από τον αντίπαλο φορ, παρά το πιεστικό του μαρκάρισμα.

Τρίτο ερωτηματικό: αν και μπακ, σε ένα σπριντ που επιχείρησε στο Βόλο εκτέθηκε.

Γενικά, η εικόνα του Μπιανκόν είναι καλή, αλλά σίγουρα όχι πολύ καλή. Θεωρητικά από ένα παίκτη που έχει παίξει στη Μονακό, έχει κάνει σεζόν βασικός στην Α΄κατηγορία της Γαλλίας (Τρουά) και έχει κάνει μεταγραφή 10 εκ. Ευρώ (στη Νότιγχαμ), περιμένεις περισσότερα.

Όμως, είναι μία παράμετρος σοβαρή που δεν γίνεται να την αγνοήσουμε, ότι τώρα επανέρχεται σε μία σειρά αγώνων μετά από τόσο μεγάλη πολύμηνη απουσία.

Παρεμπιπτόντως, ο παρτενέρ του στην καρδιά της άμυνας στις Σέρρες, ο Ντόη, είχε καλές καλύψεις, πήρε κεφαλιές, βγήκε ψηλά και μία επέμβαση του ήταν πραγματικά πολύ κρίσιμη. Γενικά οι δυό τους λειτούργησαν πολύ καλύτερα, απ΄ότι το δίδυμο Μπιανκόν-Ιμπόρα στο Βόλο (οι δυό τους ήταν στο κέντρο της άμυνας μετά την αποβολή του Ιμπόρα στο 20’).

Επιβεβαιώθηκε ατυχώς για τον Ολυμπιακό ότι ήταν μία κακή επιλογή του Μαρτίνεθ στο κύκνειο άσμα του στον «ερυθρόλευκο» πάγκο να εμπιστευθεί τον πολύ βαρύ συμπατριώτη του σε ρόλο στόπερ. Το πέναλτι που είχε κάνει για το 2-1 του Βόλου ήταν για να τραβάς τα μαλλιά σου.

Άσχετο:

Όπως αποδείχθηκε, η λέξη κλειδί στο «αν συνεχίσει έτσι ο Ελ Αραμπί, σώθηκε ο Ολυμπιακός», ήταν το «αν»…

Μετά από δύο 30λεπτα στα οποία έπαιξε, με Τόπολα και Πανσερραϊκό, αμέσως είχε θλάση στο σπριντ που έκανε στο τέλος…Μου θύμισε τον Γιόβετιτς, που έπαιξε δύο-τρία ματς βασικός και στην τελευταία προπόνηση πριν την Φράιμπουργκ υπέστη θλάση…

ΕΛ ΑΡΑΜΠΙ

Γι΄ αυτό ο Ποντένσε δεν σπριντάρει κι έχει ήσυχο το κεφάλι του!

Στα σοβαρά τώρα: οι καιρικές και γηπεδικές συνθήκες ευνοούν τις θλάσεις. Γι΄ αυτό και ο χειμώνας, που επιδεινώνει και την κατάσταση των περισσότερων αγωνιστικών χώρων, φέρνει πιο εύκολα μυϊκούς τραυματισμούς.

Η φωτογραφία της ημέρας:

Σημαντικό ότι ανταποκρίνονται στα ζητούμενα από τον προπονητή και οι παίκτες που μπαίνουν αλλαγή, ακόμη κι όταν παίζουν ελάχιστα λεπτά, όπως ο Αλεξανδρόπουλος, που μπήκε στο 89’ στις Σέρρες! Είμαι βέβαιος ότι θα άρεσε πολύ στον Καρβαλιάλ, που πρόλαβε μέσα σε μόλις ένα πεντάλεπτο, να κλέψει, να κόψει, να κάνει τάκλιν!

Ο νέος τεχνικός του Ολυμπιακού τουλάχιστον αρχικά εμπιστεύεται τον νεαρό Έλληνα άσο σε θέση πίσω από τον σέντερ φορ κι όχι ως 8άρι η, 6άρι. Και με την Τόπολα, που τον έβαλε για περίπου ένα 20λεπτο, εκεί, πιο μπροστά, τον τοποθέτησε. Με τον Αλεξανδρόπουλο να περνάει μία έξυπνη πάσα και να «χώνεται» δύο φορές σαν κρυφός κυνηγός, χωρίς όμως να καταφέρνει τελικά να κάνει τελική προσπάθεια μέσα στην περιοχή, από καλές θέσεις.

Και ο Καρβαλιάλ, όπως ο Μαρτίνεθ, είναι υπέρ της πίεσης ψηλά, εξ ου και διατηρεί τον Μασούρα σε ρόλο δεύτερου φορ, αλλά και προωθεί τον Αλεξανδρόπουλο πιο ψηλά από τα κεντρικά χαφ. Θα έχει, πάντως, ενδιαφέρον τώρα στο Περιστέρι, που θα απουσιάσει ο Φορτούνης, να δούμε πού θα βάλει ο Πορτογάλος κόουτς τον αντικαταστάτη του, τον Μπιέλ.

αλεξανδόπουλος

Λογικά, θα τον έχει και τον Ισπανό στα πλάγια, από δεξιά, αλλά σίγουρα θα έχει στο μυαλό του και την εναλλακτική να τον περάσει πίσω από τον σέντερ φορ φορ (Ελ Κααμπί), βάζοντας στα πλάγια τον Μασούρα, όπως τον είχε για 20 λεπτά (από το 61’ έως το 81΄) στις Σέρρες.

Και για το τέλος ένα Emojiγια την ασίστ του Κοστίνια (τον έχει ήδη αγοράσει ο Ολυμπιακός) στο τελευταίο παιχνίδι της Ρίο Άβε στο πορτογαλικό πρωτάθλημα (1-1 με τη Βιζέλα), αλλά και για τις 100 συμμετοχές που έφτασε στην ομάδα του σε 2,5 σεζόν.

@Photo credits: INTIME

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.