Αρης - Λαμία 2-2: Το buzzer beater του Μάλτσι χάλασε το πάρτι του Μορόν!

Οι παίκτες της Λαμίας πανηγυρίζουν γκολ επί του Αρη

bet365

Ο πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος, Λορέν Μορόν σκόραρε δις για τον Αρη, αλλά η πεισματάρα Λαμία ισοφάρισε 2-2 στο 90' + 5' με σουτ του Μάλτσι και στέρησε από τους γηπεδούχους δύο βαθμούς.

Αυτή τη φορά ο Άρης ήταν ιδανικός αυτόχειρας και πλήρωσε βαρύ τίμημα για την αδυναμία διαχείρισης αποτελέσματος καθώς βρέθηκε πολύ κοντά σε μια ακόμη νίκη αλλά τον πρόδωσε η άμυνά του. Τα δύο γκολ του Λορέν Μορόν του έδωσαν το προβάδισμα (2-1) στο 75’ αλλά αυτός που μίλησε τελευταίος ήταν ο Φλοσάρντ Μάλτσι ο οποίος με ευθύβολο σουτ στο 90+5 διαμόρφωσε το τελικό 2-2.

Οι γνωστοί «11» του Μάντζιου και οι αλλαγές του Βόκολου

Με κριτήριο αξιολόγησης την εμφάνιση στη νίκη επί του ΟΦΗ μαζί με την έλλειψη εναλλακτικών επιλογών σε άμυνα και κορυφή επίθεσης, ο Άκης Μάντζιος δεν προχώρησε σε αλλαγές στο αρχικό σχήμα διατηρώντας το 4-3-3 με τους Ζουλ-Νταρίντα και Πάρντο στον άξονα της μεσαίας γραμμής και τους Μενέντες-Σουλεϊμάνοφ και Μορόν στην επιθετική τριάδα. Αντιθέτως, ο Λεωνίδας Βόκολος υποχρεωτικά προχώρησε σε αλλαγές καθώς η απουσία του Τζανετόπουλου σχημάτισε τον Κορνέζο δίπλα στον Παπαδόπουλο στο δίδυμο των στόπερ ενώ στο αριστερό άκρο της άμυνας προτίμησε τον Αμαράλ αντί του Σίντλεϊ. Στο 4-2-3-1 του Έλληνα τεχνικού, Τζανδάρης-Νούνιες ήταν τα δύο αμυντικά χαφ, ο Καρλίτος πίσω από τον Ακούνα ο οποίος ήταν στην κορυφή της επίθεσης ενώ Σλίβκα και Τσιλούλης έπαιξαν στα επιθετικά άκρα.

«Κουτουλούσε» στον τοίχο της Λαμίας

Αυτό έγινε από τη συμπλήρωση δέκα λεπτών αγώνα έως και το τέλος του ημιχρόνου όπου ο Άρης «έχτισε» την κατοχή της μπάλας φτάνοντας στο 65% και η Λαμία ήταν συνεχώς στο δικό της μισό με διπλή άμυνα ζώνης και με ξεκάθαρο στόχο να κλείσει τους διαδρόμους. Οι «κίτρινοι» υστέρησαν σε δημιουργία γιατί ο Λορέν Μορόν ήταν εκτός ρυθμού στο πρώτο ημίχρονο, ο δε Ρούμπεν Πάρντο δεν ανταποκρίθηκε στον ρόλο του ενώ ο Βλάντιμιρ Νταρίντα παρότι ήταν δραστήριος υστέρησε στην τελική πάσα. Η ομάδα του Άκη Μάντζιου προσπάθησε να χτυπήσει από τα άκρα και κυρίως από τη δεξιά πλευρά με τους Σάπι Σουλεϊμάνοφ, Μόζες Οντουμπάτζο αλλά την ίδια πλευρά «φόρτωσε» και η Λαμία γνωρίζοντας ότι είναι η πηγή δημιουργίας των «κίτρινων».

Αυτός που επωφελήθηκε της όλης κατάστασης ήταν ο Τζόναταν Μενέντες καθώς βρήκε χώρους για τις δύο σπουδαιότερες στιγμές του πρώτου ημιχρόνου με το σουτ του 30ου λεπτού όπου η μπάλα έφυγε πάνω από την εστία, κυρίως όμως σ’ αυτή του 42ου όπου χτύπησε στο δεξί κάθετο δοκάρι. Κι έτσι το πρώτο ημίχρονο κύλησε με τον Άρη να σταματά στον «τοίχο» της Λαμίας, με εκτελέσεις εκτός περιοχής ή τις δύο κεφαλιές από Μπράμπετς, Φαμπιάνο από στατικές φάσεις. Οι δε φιλοξενούμενοι δεν ήταν καθόλου απειλητικοί με την μπάλα στα πόδια καταγράφοντας μια τελική προσπάθεια με τον Καρλίτος στο 19’.

Ο Μορόν βρήκε δίχτυα και ο Άρης ανέπνευσε

Έπειτα από 12’’ στο δεύτερο ημίχρονο, ο Λορέν Μορόν – εκμεταλλευόμενος την αστάθεια στη δεξιά πλευρά της Λαμίας – μπήκε στην περιοχή έσκαψε την μπάλα και καθώς αυτή κατευθυνόταν προς τα δίχτυα ο Σιμόν την απομάκρυνε επί της γραμμής της εστίας. Ωστόσο, ο Βάτσιος καταλόγισε πέναλτι καθώς στην ντρίμπλα του Ισπανού στον Κορνέζο ο τελευταίος έκανε επαφή με το χέρι με τους φιλοξενούμενους να διαμαρτύρονται ότι δεν υπήρξε παράβαση και ότι η μπάλα χτύπησε στο χέρι στήριξης. Ωστόσο, με τον Βάτσιο συμφώνησε και ο Φωτιάς στο VAR κι έτσι η εύστοχη εκτέλεση πέναλτι από τον Μορόν έδωσε στον Άρη το προβάδισμα (1-0, 47’). Ένα λεπτό αργότερα οι γηπεδούχοι θα μπορούσαν να είχα βρει και δεύτερο γκοιλ αλλά ο Κοσέλεφ απέκρουσε εντυπωσιακά στο σουτ του Νταρίντα. Με το γκολ του Μορόν δεν άλλαξαν απλά οι ισορροπίες στον αγώνα αλλά και το ίδιο το παιχνίδι καθώς η Λαμία υποχρεώθηκε να αφήσει την απόλυτα αμυντική προσέγγισή του.

Ο Ακούνα τιμώρησε τα λάθη

Αυτό φάνηκε λίγο μετά το γκολ του Μορόν καθώς η Λαμία βγήκε μπροστά και η πρώτη προειδοποίηση ήρθε από τον Καρλίτος στο 54’ ο οποίος πέρασε τέσσερις παίκτες του Άρη αλλά ο Κουέστα είχε έγκαιρη αντίδραση στο σουτ που επιχείρησε ο επιθετικός της Λαμίας, ενώ αυτό που ακολούθησε από τον Σλίβκα κόντραρε στα σώματα. Καθώς ο Άρης δεν διαχειρίστηκε σωστά το προβάδισμά του, στο 57’ η άμυνα ξέχασε τον Ακούνα ο οποίος κινήθηκε γρηγορότερα του Φαμπιάνο και με γυριστό σουτ έκανε το 1-1.

Η απίστευτη απόκρουση του Κοσέλεφ

Ο Άρης αύξησε την πίεσή του κι έφτασε σε τελικές προσπάθειές αλλά είχε απέναντί του τον εκπληκτικό Κοσέλεφ. Ο τερματοφύλακας της Λαμίας απομάκρυνε σε σουτ του Ζαμόρα στο 66’, κυρίως όμως στο 68’ έκανε μια από τις αποκρούσεις της χρονιάς σε δυνατό σουτ (εντός της μικρής περιοχής!) του Φαμπιάνο διώχνοντας ενστικτωδώς με το δεξί χέρι του. Ακολούθησε ένα ακόμη… stop σε αντίστοιχο του Νταρίντα.

Ο Μορόν έδωσε (ξανά) τη λύση

Η πίεση απέδωσε καρπούς για τους «κίτρινους» καθώς ανέκτησαν το προβάδισμα με τον ίδιο πρωταγωνιστή. Ο Λορέν Μορόν αξιοποίησε τη σέντρα ακριβείας του Βλάντιμιρ Νταρίντα και με καρφωτή κεφαλιά έστειλε την μπάλα στη δεξιά γωνιά του Κοσέλεφ (2-1). Δύο λεπτά αργότερα ο Άρης βγήκε στην κόντρα επίθεση αλλά ο Σουλεϊμάνοφ δεν είδε τον ολομόναχο Ζαμόρα στην αριστερή πλευρά κι έτσι μια εξαιρετική ευκαιρία για 3ο γκολ δεν αξιοποιήθηκε. Δευτερόλεπτα αργότερα, ο Κοσέλεφ και πάλι γλίτωσε τη Λαμία καθώς έπεσε στα πόδια του Οντουμπάτζο και δεν επέτρεψε στον Βρετανό να πλασάρει εντός της μικρής περιοχής. Καθώς η Λαμία ανέβηκε ψηλά στο γήπεδο προσδοκώντας σε κλέψιμο μπάλας και τελική προσπάθεια για την ισοφάριση, ο Άρης συνέχισε να βρίσκει χώρους. Στο 82’ ένα κακό κοντρόλ είχε ακριβό τίμημα για τον Μορόν καθώς αντί να φέρει την μπάλα μπροστά του για να βγει στο τετ α τετ με τον Κοσέλεφ του έφυγε πλάγια και χάθηκε η ευκαιρία.

Ο Μάλτσι μίλησε τελευταίος!

Στα τελευταία λεπτά η Λαμία έψαξε το γκολ της ισοφάρισης κι ένα εξαιρετικό γύρισμα από τον Αμαράλ στο 90’ αλλά κανείς από τους συμπαίκτες του δεν ήταν στην τροχιά της μπάλας. Για να φτάσουμε στο 5ο λεπτό των καθυστερήσεων όπου ο Αμαράλ έκανε μια ακόμη κούρσα από αριστερά και στη σέντρα που επιχείρησε ο Μάλτσι με ευθύβολο σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα κάνοντας το (2-2). Στην τελευταία φάση του αγώνα, ο Άρης είχε εκτέλεση φάουλ από τη γραμμή της μεγάλης περιοχής αλλά ο Κοσέλεφ απέκρουσε σωτήρια στο σουτ του Μορόν

Την κίτρινη κάρτα είδαν οι Τζανδάρης, Σιμόν, Ακούνα (Λαμία)

Ο MVP: Ο Αλεξέι Κοσέλεφ δεν χάνει αυτόν τον τίτλο με τις τρομερές αποκρούσεις του και παρά το γκολ που σημείωσε ο Μάλτσι στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων που έδωσε βαθμό στη Λαμία.

Στο ύψος τους: Ο Λορέν Μορόν δεν φάνηκε καθόλου στο πρώτο ημίχρονο αλλά «απάντησε» με δύο γκολ στο δεύτερο. Πάνω στις κούρσες του Αμαράλ έχτισε η Λαμία το επιθετικό της παιχνίδι στα τελευταία λεπτά του αγώνα.

Ο «αδύναμος κρίκος»: Γενικώς οι αμυντικές γραμμές των δύο ομάδων.

Η «γκάφα»: Η αντίδραση της άμυνας του Άρη στο δεύτερο γκολ της Λαμίας όπου όλοι μπήκαν στην εστία και κανείς δεν ήταν στους παίκτες της Λαμίας.

Το «στραγάλι»: Η Λαμία διαμαρτυρήθηκε για τη φάση του πέναλτι υποστηρίζοντας ότι η μπάλα χτύπησε στο χέρι στήριξης του παίκτη της. Βάτσιος και Φωτιάς (VAR) είχαν διαφορετική άποψη.

Το «ταμείο» του Gazzetta: Μετά το… ανεμικό πρώτο ημίχρονο, το δεύτερο ήταν εξαιρετικό. Ο Άρης αυτοκτόνησε βάσει των ευκαιριών που έχασε και φυσικά του γκολ που δέχθηκε στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων. Η Λαμία εκμεταλλεύτηκε τις κακές αντιδράσεις της άμυνας του Άρη και πήρε κάτι που φαινόταν αδύνατο μπαίνοντας στα τελευταία λεπτά του αγώνα.

ΑΡΗΣ (Άκης Μάντζιος): Κουέστα, Οντουμπάτζο, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Μοντόγια, Ζουλ (90+ Βερστράτε), Νταρίντα (90+ Τζούρασεκ), Πάρντο (46’ Ζαμόρα), Σουλεϊμάνοφ (90’ Κάρλσον), Μενέντες (66’ Ρουπ), Μορόν

ΛΑΜΙΑ (Λεωνίδας Βόκολος): Κοσέλεφ, Αμαράλ, Σιμόν, Κορνέζος, Παπαδόπουλος, Τζανδάρης, Νούνιες (73’ Τόσιτς), Σλίβκα (85’ Σίντκλεϊ), Τσιλούλης, Ακούνα (73΄Στάνκο), Καρλίτος (85’ Μάλτσι)

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα