Βόλος - Παναθηναϊκός 0-3: «Μάγος» ο Γερεμέγεφ με γκολ για καλές γιορτές (vids)

Νίκος Αθανασίου
O Γερεμέγεφ πανηγυρίζει γκολ του επί του Βόλου

bet365

Με απόλυτο πρωταγωνιστή τον Αλεξάντερ Γερεμέγεφ που μπήκε στο 62' ως αλλαγή και σκόραρε δυο γκολ μέχρι το 72', ο Παναθηναϊκός νίκησε 3-0 το Βόλο στο «Πανθεσσαλικό» και έβαλε stop στα σερί αρνητικά του αποτελέσματα.

Bόλος-Παναθηναϊκός: Έτσι έπαιξαν

Ο Άνχελ Λόπεθ παρέταξε τον Βόλο με τον Κόστιτς κάτω από τα δοκάρια. Σιέλης, Καλογερόπουλος, στο κέντρο της άμυνας. Αριστερός μπακ ο Μύγας, δεξιός ο Ασλανίδης. Τσοκάνης, Γκλαβσίτς, Κόμπα η τριάδα στα χαφ και στην επίθεση ο Μωραϊτης με τον Γκαρσία στη μία πλευρά και τον Άλχο από την άλλη.

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς ξεκίνησε τον Παναθηναϊκό έχοντας τον Λοντίγκιν στην υπεράσπιση της εστίας. Σένκεφελντ και Αράο οι δύο στόπερ. Αριστερός μπακ ο Μλαντένοβιτς, δεξιός ο Κώτσιρας. Ρούμπεν, Βιλένα, Μπερνάρντ στον άξονα της μεσαίας γραμμής. Μαντσίνι αριστερός εξτρέμ, Παλάσιος δεξιός και... φουνταριστός ο Ιωαννίδης.

Εντελώς άστοχος ο Παναθηναϊκός

Μετά από ένα εντελώς νωθρό και κακό ξεκίνημα στο ματς, ο Παναθηναϊκός κράτησε την μπάλα, κυκλοφόρησε και ανάγκασε τον Βόλο σε παθητικό ρόλο. Οι «πράσινοι» αρκετές φορές έσπαγαν την πίεση ψηλά των γηπεδούχων και απείλησαν για πρώτη φορά στο 15' όταν ο Κόστιτς απέκρουσε το σουτ του Μλαντένοβιτς.

Η ομάδα του Γιοβάνοβιτς δημιουργούσε πράγματα με τον Ιωαννίδη ως σημείο αναφοράς και κυρίως από τα αριστερά. Στο 22' ο Παλάσιος σε κενό τέρμα δεν μπόρεσε να κάνει επαφή με την μπάλα ενώ στο 31' ο Ιωαννίδης από καλή θέση σούταρε άουτ.

Από το ημίωρο και έπειτα το «τριφύλλι» έγινε πιο πιεστικό αλλά συνέχισε να μην έχει ποιότητα στη τελική προσπάθεια. Ο Παλάσιος στο 38' σούταρε πάνω στα σώματα ενώ στο 45' ο Ιωαννίδης έχασε τεράστια ευκαιρία, την πιο μεγάλη του ημιχρόνου. Με προσωπική ενέργεια έφτασε στο ύψος της μικρής περιοχής από αριστερά αλλά αντί να εκτελέσει με το δεξί γέρνοντας λίγο το σώμα του, σούταρε δυνατά με το αριστερό και έστειλε την μπάλα ψηλά άουτ!

Ο Παναθηναϊκός χωρίς να πιάσει κάποια φοβερή και τρομερή απόδοση, έφτιαξε ευκαιρίες αλλά δεν κατάφερε να τις αξιοποιήσει.

Ανέπνευσε με οκτάλεπτο ξέσπασμα και πρωταγωνιστή τον Γερεμέγεφ!

Στο δεύτερο μέρος η εικόνα του Παναθηναϊκού ήταν κακή αλλά οι κινήσεις του Ιβάν Γιοβάνοβιτς στο 60' από τον πάγκο έφεραν την λύση. Ο Γερεμέγεφ στο «9», ο Ιωαννίδης σε περιφερειακό ρόλο και στο 64' ο Έλληνας φορ έβγαλε μπαλιά στην πλάτη της άμυνας και ο Σουηδός με υπέροχο κοντρόλ και τελείωμα άνοιξε το σκορ, έχοντας να αγωνιστεί από τις 9 Οκτωβρίου!

Οι «πράσινοι» δεν σταμάτησαν εκεί και δύο λεπτά αργότερα με ένα γκολ... made in Brazil έκαναν το 2-0. Ο Μπερνάρντ εκτέλεσε το φάουλ από δεξιά, ο Αράο πήρε την κεφαλιά και έστειλε την μπάλα στο πλεκτό.

Το ξέσπασμα της ομάδας του Γιοβάνοβιτς ολοκληρώθηκε στο 72'! Τρία γκολ μέσα σε οκτώ λεπτά. Μετά από ωραία επίθεση, ο Κώτσιρας γύρισε από δεξιά και ο Γερεμέγεφ με ανάποδο ψαλίδι που κόντραρε στον Ασλανίδη, διαμόρφωσε το 3-0, «κλειδώνοντας» την νίκη για την ομάδα του.

Το «τριφύλλι» με αυτό το εκρηκτικό οκτάλεπτο έφτασε στο «τρίποντο», πήρε μεγάλη ανάσα από κάθε άποψη και θα κάνει ήρεμος γιορτές, έχοντας δύο εντός έδρας ματς με Γιάννινα και Παναιτωλικό στη Λεωφόρο για να «χτίσει» ένα καλό σερί για επιστροφή στη κορυφή.

MAN OF THE MATCH: Αλεξάντερ Γερεμέγεφ. Απίθανος ο Σουηδός επιθετικός. Αν και είχε να παίξει σχεδόν δυόμισι μήνες, μπήκε στο 62' και στο 64' άνοιξε τον δρόμο για την νίκη των «πρασίνων», με υπέροχη ενέργεια. Πέτυχε και δεύτερο γκολ, θα μπορούσε και χατ-τρικ να κάνει, με χαμένη ευκαιρία στο 86'. Καθοριστικός για το αποψινό «διπλό».

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Γουίλιαν Αράο. Έδωσε ηρεμία και ασφάλεια στο κέντρο της άμυνας, πέτυχε το δεύτερο γκολ με ωραία κεφαλιά και ήταν εκ των κορυφαίων της ομάδας του στο Πανθεσσαλικό.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Ρούμπεν Πέρεθ. Ο Ισπανός αμυντικός μέσος έκανε ένα κακό παιχνίδι, «πούλησε» πολλές φορές την μπάλα στον άξονα και δικαίως έγινε αλλαγή στο 61'.

Η ΓΚΑΦΑ: Η άμυνα του Βόλου δεν κατάφερε να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα της παράταξης του Παναθηναϊκού με την είσοδο του Γερεμέγεφ και το πλήρωσε ακριβά με το γρήγορο γκολ του Σουηδού φορ.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Ο Βεργέτης ήταν κάκιστος στον πειθαρχικό έλεγχο, χάρισε πολλές κίτρινες κάρτες στο παιχνίδι. Κατά τα άλλα δεν έκανε κάποιο μεγάλο λάθος.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: Ο Παναθηναϊκός επέστρεψε στις νίκες και περιμένει αύριο τα παιχνίδια για να δει αν θα κάνει γιορτές στη κορυφή του βαθμολογικού πίνακα ή στη χειρότερη στο -1 από τον ΠΑΟΚ. Όλα τα λεφτά η εμφάνιση του Αλεξάντερ Γερεμέγεφ που μπήκε και «καθάρισε» το ματς.

ΒΟΛΟΣ: Κόστιτς, Ασλανίδης, Καλογερόπουλος, Σιέλης (68’ Κορνέτ), Μύγας (68’ Κίτσος), Αλχο, Γκλάβτσιτς, Τσοκάνης (64’ Μεταξάς), Κόμπα (67’ Ντέλετιτς), Μωραϊτης (74’ Μπερτόλιο), Γκαρσία.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ : Λοντίγκιν, Κώτσιρας, Σένκεφελντ (82’ Γέντβαϊ), Αράο, Μλαντένοβιτς, Μπερνάρ (73’ Κλέινχεσλερ), Πέρεθ (61’ Ζέκα), Βιλένα (81’ Τσόκαϊ), Παλάσιος, Ιωαννίδης, Μαντσίνι (62’ Γερεμέγεφ).

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα