Παναθηναϊκός: Ο κομβικός στις στατικές Αράο, ο σούπερ επικίνδυνος Γερεμέγεφ και το αμυντικό παράδειγμα

Παναθηναϊκός: Ο κομβικός στις στατικές Αράο, ο σούπερ επικίνδυνος Γερεμέγεφ και το αμυντικό παράδειγμα

Νίκος Αθανασίου Νίκος Αθανασίου
Παναθηναϊκός: Ο κομβικός στις στατικές Αράο, ο σούπερ επικίνδυνος Γερεμέγεφ και το αμυντικό παράδειγμα

bet365

Ο Νίκος Αθανασίου γράφει για τον... πολιορκητικό κριό του Παναθηναϊκού από την Βραζιλία, τον Σουηδό φορ που είναι «μέσα» στις φάσεις και το πολύ καλό ανασταλτικό πρόσωπο του «τριφυλλιού» στο Πανθεσσαλικό.

Ο Παναθηναϊκός ολοκλήρωσε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις αγωνιστικές του υποχρεώσεις για το 2023, πήρε μία νίκη-οξυγόνο στο Πανθεσσαλικό, σε ένα σημείο της σεζόν όπου είχε μεγάλη ανάγκη να βγάλει αντίδραση, να επιστρέψει στις πειστικές εμφανίσεις και στα «τρίποντα».

Η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Αλεξάντερ Γερεμέγεφ έκανε την δουλειά και θα κάνει γιορτές με ηρεμία, καθαρό μυαλό, ρίχνοντας όλο το βάρος στην απόκτηση ενός κεντρικού που θα έρθει για να αποτελέσει σημείο αναφοράς.

Για το πέρασμα του «τριφυλλιού» από τον Βόλο τα είπαμε στο βραδινό σημείωμα της Τετάρτης και σήμερα θα σταθούμε σε κάποια επιμέρους στοιχεία που προκύπτουν από την αναμέτρηση, με την βοήθεια του Wyscout.

Η στοχευμένη αξιοποίηση του Αράο στις στατικές φάσεις και το δεύτερό του γκολ

Ένα από τα ζητούμενα στις ρουτίνες των στατικών φάσεων που έχουν δουλέψει στο Κορωπί, αφορά την αξιοποίηση της ικανότητας του Αράο σε αυτό το κομμάτι του παιχνιδιού. Αρκετές από τις εκτελέσεις είτε των κόρνερ είτε των φάουλ έξω από την περιοχή, σημαδεύουν τον Βραζιλιάνο αμυντικό μέσο.

 

Μάλιστα στις περισσότερες από αυτές ο διεθνής άσος βγαίνει στο πρώτο δοκάρι και είτε προσπαθεί να απειλήσει άμεσα την αντίπαλη εστία είτε να γυρίσει την μπάλα προς την «καρδιά» της περιοχής.

Με εξαίρεση το γκολ στην Τρίπολη όπου η μπάλα περισσότερο χτύπησε πάνω του και κατέληξε στο πλεκτό μετά το στατικό του Μλαντένοβιτς, ο Αράο έβγαινε πρώτος στην μπάλα, είχε πολύ καλό timing αλλά του έλειπε πολύ η ποιότητα στην εκτέλεση. Δέκα φορές ο 31χρονος άσος αν και ήταν «εκεί», δεν είχε καταφέρει να κάνει την διαφορά.

ενα

2

Στο Πανθεσσαλικό ήρθε το πλήρωμα του χρόνου. Ήρθε η επιβράβευση της δουλειάς και της επιμονής σε αυτό τον τομέα. Υπέροχη εκτέλεση από τον Μπερνάρντ, ο Αράο πρόλαβε τους πάντες στο πρώτο δοκάρι και με υπέροχη κεφαλιά «καθάρισε» το ματς για τον Παναθηναϊκό.

Γερεμέγεφ: Ο πιο επικίνδυνος σέντερ φορ του Παναθηναϊκού και της Super League

Για τις φοβερές και τρομερές επιδόσεις του Γερεμέγεφ στο σκοράρισμα ενημερωθήκατε το πρωί από το Gazzetta, με τον Σουηδό να κάνει απίθανα πράγματα στις τρεις πρώτες του συμμετοχές με την φανέλα του Παναθηναϊκού.

Ο έμπειρος στράικερ εκτός από τα τέσσερα γκολ σε ελάχιστο χρόνο συμμετοχής, αποτελεί αυτή την στιγμή τον πιο επικίνδυνο σέντερ φορ του Παναθηναϊκού αλλά και ολόκληρου του πρωταθλήματος, έχοντας φέρει τον εαυτό του στις καλύτερες δυνατές θέσεις για εκτέλεση σε κανονική ροή παιχνιδιού ανά ενενηντάλεπτο.

Για να καταλάβει κανείς την τρομερή επίδοση του Σκανδιναβού άσου, ο Ιωαννίδης έχει 0.40xGoals ανά παιχνίδι και ο Σπόραρ 0.22xGoals χωρίς να υπολογίζουμε τα πέναλτι που έχουν εκτελέσει. Που βρίσκεται ο Γερεμέγεφ; Στο απίθανο 0.70xGoals, επιβεβαιώνοντας το μεγαλύτερο του προσόν. Την ικανότητα να βρίσκεται «μέσα» στις φάσεις, να «διαβάζει» τις καταστάσεις και να κινείται σωστά στο αντίπαλο «κουτί».

Eξάλλου από τα τέσσερα γκολ που έχει πετύχει, στα τρία έχει καταφέρει να μείνει μόνος του και να εκτελέσει με τις καλύτερες δυνατές συνθήκες.

Αναλυτικά:

vs ΠΑΟΚ: 0.53xGoals- 1 γκολ

vs Ατρόμητο: 0.82 xGoals- 1 γκολ

vs Βόλο: 0.75xGoals- 2 γκολ

Η αμυντική του επίδοση είναι παράδειγμα για την συνέχεια

Παράλληλα, αξίζει να σταθούμε και στην αμυντική εικόνα του Παναθηναϊκού που ήταν μετά από καιρό εξαιρετική.

Το σύνολο του Ιβάν Γιοβάνοβιτς που έχει πληρώσει ακριβά τα ατομικά λάθη και το αμυντικό τρανζίσιον, στην αναμέτρηση του Βόλου πήρε άριστα σε αυτό το κομμάτι, μη επιτρέποντας στον αντίπαλο να τον απειλήσει ουσιαστικά.

Οι «πράσινοι» άφησαν τον Βόλο στα 0.4xGoals, με μεγαλύτερη στιγμή των Θεσσαλών στο ματς μία κεφαλιά του Μωραϊτη στο 42' μετά από εκτέλεση κόρνερ.

@Photo credits: INTIME

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Νίκος Αθανασίου
Νίκος Αθανασίου

Από τότε που θυμάται την ύπαρξή του o Νίκος Αθανασίου, λατρεύει τον Παναθηναϊκό και το ποδόσφαιρο. Από το 2008 μέχρι και σήμερα είναι υπεύθυνος για το ρεπορτάζ του Τριφυλλιού στο δεύτερο σπίτι του, στο μεγαλύτερο επαγγελματικό όνειρο που θα μπορούσε να γίνει πραγματικότητα, στο Gazzetta.gr και ενώ είχε προηγηθεί η Αθλητική Ηχώ, το Κανάλι 1(90.4) και ένα πέρασμα από το Leoforos.gr. Στο πέρασμα των χρόνων δεν σταμάτησε ποτέ με την ίδια αγάπη και αφοσίωση να παίζει Football Manager, να ακούει όλων των ειδών τις μουσικές ακόμη και αν μέσα σε δέκα λεπτά μπορεί να συνυπάρξουν ο Μητροπάνος με τον Hoyem και ο Αργυρός με τους Active Member, να θεωρεί ομορφότερο μέρος στο πλανήτη το Αίας Κλαμπ και να μην μπορεί με τίποτα και για κανέναν λόγο να παρακολουθήσει αγώνες από τα μπουθ της Λεωφόρου, βρίσκοντας πάντα εναλλακτικές για να συνδυάζει τη δουλειά με την... τρέλα. Τα τελευταία χρόνια μαθαίνει, αναλύει και παρατηρεί το αγαπημένο του σπορ μέσα από μια σειρά επιμορφωτικών προγραμμάτων και διπλωμάτων management, ανάλυσης, τακτικής και scouting, τα καλύτερα «δώρα» που θα μπορούσε ποτέ να κάνει στον εαυτό του σε σχέση με το ποδόσφαιρο.