ΑΕΚ: Το φανταστικό 2023 του επιδραστικού Τσούμπερ!

ΑΕΚ: Το φανταστικό 2023 του επιδραστικού Τσούμπερ!

Δημήτρης Βέργος
Ο μεσοεπιθετικός της ΑΕΚ, Στίβεν Τσούμπερ

bet365

Ένα ονειρεμένο έτος για τον Στίβεν Τσούμπερ ο οποίος δικαιώθηκε για τη γενναία του απόφαση και επέστρεψε σε δαιμονιώδη κατάσταση οδηγώντας την ΑΕΚ στο νταμπλ και έχοντας συνολικά 13 γκολ και οκτώ ασίστ μέσα στο 2023!

Το 2023 ήταν μια χρονιά όνειρο για ολόκληρο τον οργανισμό της ΑΕΚ καθώς η κατάκτηση του νταμπλ στη σεζόν της μεγάλης επιστροφής στη Νέα Φιλαδέλφεια έγραψε ένα μοναδικό κεφάλαιο στο βιβλίο της κιτρινόμαυρης ιστορίας. Μπορεί το έτος να μην κλείνει με τον καλύτερο τρόπο λόγω των δύο αναπάντεχων ισοπαλιών της Ένωσης στο πρωτάθλημα που της στέρησαν την κορυφή πριν τις γιορτές, ωστόσο η ΑΕΚ πέρυσι ανέτρεψε την κατάσταση, και φέτος που η διαφορά τα Χριστούγεννα είναι μικρότερη από την περυσινή -καθώς μόλις τρεις βαθμούς τη χωρίζουν από την πρώτη θέση- υπάρχει η πίστη ότι μπορεί να το ξανακάνει.

Μέσα σε αυτό το ονειρεμένο για την ΑΕΚ 2023 η ομαδική δουλειά του συνόλου του Ματίας Αλμέιδα αποτέλεσε τη βάση για τους νταμπλούχους. Όμως αν πρέπει να εστιάσουμε σε ένα πρόσωπο το οποίο κατά τη διάρκεια του έτους από τον περασμένο Γενάρη μέχρι και τώρα τον Δεκέμβριο πηγαίνει με το πόδι πατημένο στο γκάζι αυτό δεν είναι άλλο από τον Στίβεν Τσούμπερ. Τον άνθρωπο που μέσα στο 2023 βρήκε συνολικά 13 φορές δίχτυα και μοίρασε οκτώ ασίστ, αποτελώντας την πιο επιδραστική μονάδα του Αλμέιδα.

Η απόφαση να θυσιάσει το Μουντιάλ για την ΑΕΚ γύρισε τον διακόπτη

Για να πιάσει αυτά τα νούμερα και να παραμείνει σε τρομερή φόρμα εδώ και 12 μήνες, ο 32χρονος Ελβετός μεσοεπιθετικός πήρε μια γενναία απόφαση τον Νοέμβριο του 2022. Από το ξεκίνημα της περυσινής σεζόν ήταν μακριά από τον καλό του εαυτό καθώς το πρόβλημα στους κοιλιακούς προσαγωγούς τον κρατούσε χαμηλά. Παρότι βρισκόταν στα πλάνα της Εθνικής Ελβετίας για το Μουντιάλ, ο Τσούμπερ προτίμησε να μπει για επέμβαση χάνοντας τη διοργάνωση του Κατάρ προκειμένου να ξαναβρεί τον παλιό καλό του εαυτό. Εκείνον με τον οποίο μας είχε συστηθεί όταν πρωτοήρθε στην ΑΕΚ. Και όπως αποδείχθηκε, η θαρραλέα του απόφαση να παραμερίσει το όνειρο της συμμετοχής σε ακόμα ένα Μουντιάλ προκειμένου να επιστρέψει στο απόλυτο της ετοιμότητάς του με την ΑΕΚ ήταν καθοριστική.

Ο πρωταγωνιστής της ΑΕΚ στο δεύτερο μισό της σεζόν για το νταμπλ

Η διαφορά φάνηκε άμεσα και ο Τσούμπερ μετατράπηκε στον... Τσούμπερμαν της ΑΕΚ από τον Ιανουάριο ως τον Μάιο αποτελώντας τον MVP στο δεύτερο μισό της σεζόν στην πορεία για την κατάκτηση και του Πρωταθλήματος και του Κυπέλλου. Ανακτώντας μαζί με τη φόρμα και την αυτοπεποίθησή του, ο Ελβετός μεσοεπιθετικός ήταν σαν να μην... έβλεπε κανέναν, όπως ακριβώς κάνει στον αγαπημένο του πανηγυρισμό, κλείνοντας με τα χέρια τα μάτια του κάθε φορά που τινάζει το πλεκτό του αντιπάλου.

Το «τσιπάκι» γύρισε ολοκληρωτικά μετά το γκολ του στις καθυστερήσεις για την ανατροπή της ΑΕΚ επί του Ιωνικού στη Νίκαια. Από εκεί και έπειτα η συμμετοχή του στα κιτρινόμαυρα γκολ είτε ως εκτελεστής είτε ως πασέρ τον μετέτρεψαν στον πλέον επιδραστικό παίκτη του «Πελάδο» μέσα στο γήπεδο ξεκλειδώνοντας με τις ενέργειές του διάφορα ακόμα ματς. Όπως το διπλό επί του Ατρόμητου στο Περιστέρι, όπως τη νίκη επί του Άρη στα play-offs στη Νέα Φιλαδέλφεια. Ειδικά στη διαδικασία των play-offs ο Τσούμπερ δεν σταματιόταν, πιάνοντας μέσα σε πέντε μήνες εξαιρετικά ποσοστά με οκτώ γκολ και πέντε ασίστ, έχοντας δηλαδή συμμετοχή σε 13 κιτρινόμαυρα γκολ στον δρόμο για το νταμπλ.

Συνεχίζει και φέτος σε δαιμονιώδη φόρμα και... δεν βλέπει κανέναν

Η επιλογή του Αλμέιδα να μεταφέρει τον Τσούμπερ από αριστερά και να τον τοποθετήσει στην επίθεση, κυρίως πίσω από τον φορ, αλλά ακόμα και στην κορυφή όταν κρινόταν σκόπιμο, αποτέλεσε επίσης άλλο ένα κομβικό σημείο για την εκτόξευση του 32χρονου Ελβετού μεσοεπιθετικού. Ο Αργεντινός κόουτς διέκρινε ότι τα καλά τελειώματα που διαθέτει ο Τσούμπερ θα βοηθούσαν με αποτελεσματικό τρόπο στην επίθεση και πράγματι αυτό έπαιξε σημαντικό ρόλο τόσο σε προσωπικό επίπεδο, όσο και συνολικά στην επιθετική λειτουργία της Ένωσης.

Η επιδραστικότητα του Τσούμπερ στο παιχνίδι της ΑΕΚ συνεχίστηκε με τον ίδιο να το πιάνει από εκεί που το άφησε πέρυσι τον Μάιο έχοντας φοβερή συνέπεια στις νίκες μακριά από τη Νέα Φιλαδέλφεια καθώς έχει βρει δίχτυα σε πέντε διπλά. Ήταν άλλωστε εκείνος που καθάρισε με γκολ και ασίστ στο ντέρμπι της Λεωφόρου με τον Παναθηναϊκό, είχε επίσης γκολ και ασίστ στο διπλό επί του Αστέρα στην Τρίπολη, ενώ ήταν αυτός που είχε σημειώσει το μοναδικό τέρμα της ΑΕΚ στο διπλό επί του ΠΑΣ στα Γιάννενα. Ο Τσούμπερ συνεχίζει και τη φετινή σεζόν όντας σε εξαιρετική φόρμα, μετράει πέντε γκολ και τρεις ασίστ και συνεχίζει να κλείνει τα μάτια και να το απολαμβάνει!

@Photo credits: INTIME
 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα