Παναθηναϊκός: Οι έξι παίκτες που πρέπει το 2024 να κάνουν ένα βήμα μπροστά

Παναθηναϊκός: Οι έξι παίκτες που πρέπει το 2024 να κάνουν ένα βήμα μπροστά

μπρι γεντ

bet365

O Νίκος Αθανασίου καταγράφει μια εξάδα παικτών του Παναθηναϊκού, από τους οποίους ο σύλλογος περιμένει να αποδώσουν περισσότερα από το νέο έτος.

Ο Παναθηναϊκός ολοκλήρωσε το πρώτο μισό της σεζόν, έχοντας καταφέρει να πετύχει τον ευρωπαϊκό στόχο της επιστροφής στους ομίλους του Europa League, απέτυχε έπειτα στον όμιλο να δικαιώσει τις προσδοκίες που εκείνος δημιούργησε ενώ στο πρωτάθλημα βρίσκεται στο -1 από τον πρωτοπόρο ΠΑΟΚ, έχοντας 11 νίκες, 1 ισοπαλία και 3 ήττες.

Σε όλο αυτό το διάστημα το Τριφύλλι είχε μεγάλους πρωταγωνιστές που οδήγησαν την ομάδα σε επικρατήσεις αλλά είχε και ποδοσφαιριστές από τους οποίους περιμένει πολλά περισσότερα μέσα στο 2024, υπάρχει η απαίτηση να κάνουν ένα βήμα μπροστά και να δώσουν πιο πολλά στο σύνολο του Φατίχ Τερίμ πλέον. Λόγω πρότερου ποδοσφαιρικού βίου, λόγω συμβολαίου, λόγω απαιτήσεων που υπήρχαν και υπάρχουν από εκείνους από ολόκληρο τον οργανισμό.

Πάμε να δούμε ποιοι ''πράσινοι'' αποτελούν αυτή την ειδική εξάδα, με κάθε περίπτωση να είναι διαφορετική.

ΑΛΜΠΕΡΤΟ ΜΠΡΙΝΙΟΛΙ

Ο Ιταλός κίπερ αποτελεί τον πιο επιδραστικό άσο που είχε κάτω τα δοκάρια του ο Παναθηναϊκός τα τελευταία είκοσι χρόνια αλλά το τελευταίο διάστημα περνά ένα πολύ κακό φεγγάρι, έχοντας κάνει τρία τεράστια λάθη, τα οποία οδήγησαν σε ισάριθμες ήττες. Στο Ρεν, στο Βικελίδης και στο Περιστέρι. Ο έμπειρος τερματοφύλακας ήταν σχεδόν ο μόνιμος mvp του συνόλου τους τελευταίους 18 μήνες και καλείται να επιστρέψει στα γνώριμά του στάνταρ, με το Τριφύλλι να τον έχει πολύ μεγάλη ανάγκη, καθώς από τα... χέρια του πέρασαν νίκες και νίκες μέσα από σπουδαίες επεμβάσεις και εμφανίσεις.

ΤΙΝ ΓΕΝΤΒΑΪ

Παρά το καλό ξεκίνημα στη σεζόν, δεν έχει καταφέρει να κάνει την διαφορά στο κέντρο της άμυνας του Παναθηναϊκού, δεν έχει ''δέσει'' ως δίδυμο με τον Μπαρτ Σένκεφελντ και η έως τώρα παρουσία του είναι μια κρύο και μια ζέστη. Πολύ μακριά δηλαδή από αυτό που έχει ανάγκη ο σύλλογος. Αν συνεχίσει να έχει αυτή την εικόνα και με δεδομένο πως οι ''πράσινοι'' κινούνται για στόπερ στην αγορά, πολύ δύσκολα θα διατηρήσει φανέλα βασικού και ακόμη πιο δύσκολα θα ενεργοποιηθεί η οψιόν αγοράς του από την Λοκομοτίβ Μόσχας.

τζ

ΦΙΛΙΠ ΤΖΟΥΡΙΣΙΤΣ

Ξεκίνησε εντυπωσιακά, έχει δώσει λύσεις σε σκοράρισμα και δημιουργία από το ''10'', όμως η απόδοσή του έχει εκλάμψεις και όχι διάρκεια. Η ποιότητά του είναι αδιαμφισβήτητη, στα ματς που μπαίνει ως αλλαγή δείχνει να μην έχει την απαιτούμενη διάθεση και συγκέντρωση. Αν βρει διάρκεια στις καλές εμφανίσεις μέσα στο 2024, θα είναι ένα πάρα πολύ ευχάριστο μαντάτο για τον Παναθηναϊκό.

ΤΟΝΙ ΒΙΛΕΝΑ

Ο Ολλανδός τον τελευταίο μήνα είναι σε καλή κατάσταση, δίνει πράγματα στη μεσαία γραμμή του Παναθηναϊκού, πραγματοποιώντας πολύ καλές εμφανίσεις κόντρα σε ΟΦΗ και Βόλο. Το σύνολο, όμως, περιμένει πολλά περισσότερα από τον έμπειρο χαφ, ο οποίος αποκτήθηκε για να κάνει την διαφορά στη μεσαία γραμμή του Τριφυλλιού. Είναι ενθαρρυντική η εικόνα του στα πρόσφατα παιχνίδια, παρά το γεγονός πως όλο το προηγούμενο διάστημα η απόδοσή του ήταν σε ρηχά νερά.

σποραρ

ΜΠΕΝΙΑΜΙΝ ΒΕΡΜΠΙΤΣ

Η εικόνα του φέτος είναι πολύ καλύτερη σε σχέση με την-κάκιστη- περσινή αλλά και πάλι δεν έχει καταφέρει να γίνει πρωταγωνιστής, να αποτελέσει βαρόμετρο για την δημιουργία και το σκοράρισμα του Παναθηναϊκού. Εκεί που πάει να ''ανέβει'', θα έρθει ένα μυϊκό, μια ίωση, ''κάτι'' που θα τον φρενάρει και θα τον αφήσει πίσω. Το Τριφύλλι έχει μεγάλη ανάγκη από την προσωπικότητα του ''κανονικού'' Βέρμπιτς.

ΑΝΤΡΑΤΖ ΣΠΟΡΑΡ

Έχει πετύχει 8 γκολ, έχει 4 ασίστ αλλά με την σεζόν που κάνει ο Ιωαννίδης είναι λογικό να έχει χάσει την ''μάχη'' για την φανέλα βασικού στο ''9''. Από το νικητήριο γκολ στη Λαμία(4.11) και έπειτα η εικόνα του ήταν απογοητευτική και μετά τα δύο τέρματα του Αλεξάντερ Γερεμέγεφ στο Πανθεσσαλικό, είναι λογικό κι επόμενο να έρχεται πιο πίσω στην εξίσωση. Δεδομένα, όμως, θα πάρει τις ευκαιρίες του, καθώς ο σύλλογος περιμένει περισσότερα από εκείνον. Από κάθε άποψη. Πρέπει να βελτιώσει την εικόνα του και να ανταποκριθεί στις μεγάλες πράσινες απαιτήσεις.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα