ΑΕΚ: Η επιστροφή Φερνάντες ως έξτρα λύση στη διαχείριση του Αλμέιδα

ΑΕΚ: Η επιστροφή Φερνάντες ως έξτρα λύση στη διαχείριση του Αλμέιδα

Δημήτρης Βέργος
Ο Πάολο Φερνάντες της ΑΕΚ

bet365

Ο Πάολο Φερνάντες από τη στιγμή που θα είναι ξανά διαθέσιμος να αγωνιστεί, θα έχει τη δυνατότητα να προσφέρει με τα χαρακτηριστικά του ως μια χρήσιμη επιπλέον λύση στον τρόπο που παρεμβαίνει μέσα στα παιχνίδια της ΑΕΚ ο «Πελάδο».

Πριν από έξι μήνες ένα πολύ σοβαρό απρόοπτο θα κατάφερνε ένα ισχυρό πλήγμα στον Πάολο Φερνάντες. Ρήξη αχίλλειου τένοντα κατά τη διάρκεια της παρουσίας του στην Ισπανία στο διάστημα των καλοκαιρινών διακοπών. Μερικές εβδομάδες νωρίτερα είχε σφραγίσει για την ΑΕΚ την κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδας και κατ' επέκταση του νταμπλ με εκείνη τη μαγική ντρίμπλα και εκτέλεση για το 2-0 επί του ΠΑΟΚ στο Πανθεσσαλικό, αλλά εκείνη τη στιγμή ο Ισπανός μεσοεπιθετικός θα είχε ένα... βουνό να ανέβει.

Η απουσία του μετά τη χειρουργική επέμβαση θα ήταν πολύμηνη, αλλά ο ίδιος από την πρώτη στιγμή δεν το έβαλε κάτω. Ξεκίνησε αποφασισμένος την αποκατάσταση στην πατρίδα του και στη συνέχεια από τον Αύγουστο και έπειτα όταν επέστρεψε στην Αθήνα συνέχισε να δουλεύει το ίδιο εντατικά προκειμένου να επανέλθει όσο το δυνατόν γρηγορότερα. Μάλιστα ο Ματίας Αλμέιδα πριν από κάποιο διάστημα είχε αποκαλύψει σε μια συνέντευξη Τύπου ότι ο Φερνάντες αναμενόταν να επιστρέψει νωρίτερα από το αναμενόμενο καθώς μέσα στο διάστημα Δεκεμβρίου - Ιανουαρίου τον περίμενε να μπει σε κανονικό πρόγραμμα με την υπόλοιπη ομάδα.

Αυτό συνέβη στη χθεσινή προπόνηση, κάτι που σημαίνει ότι ο 25χρονος Ισπανός μεσοεπιθετικός μπαίνει πλέον στην τελική ευθεία της επιστροφής του στους αγωνιστικούς χώρους καθώς από τη στιγμή που θα έχει πάρει έναν ικανό αριθμό κανονικών προπονήσεων στα πόδια του, θα μπορεί να υπολογίζεται ξανά από τον Αλμέιδα. Μια επιστροφή που θα προσφέρει στον «Πελάδο» μια έξτρα λύση στη διαχείριση των αγώνων από τον πάγκο, όπως πέρυσι όταν την ίδια περίοδο ο Φερνάντες είχε ήδη ενταχθεί στο κιτρινόμαυρο ρόστερ ενόψει του δεύτερου μισού της σεζόν.

Ο Αλμέιδα συνηθίζει στο δεύτερο μέρος των αγώνων να αλλάζει τα περισσότερα πρόσωπα της μεσοεπιθετικής του γραμμής φρεσκάροντας την ΑΕΚ προκειμένου να διατηρεί την ίδια ενέργεια και ένταση ως το τέλος των αναμετρήσεων. Και σε αυτό ο Φερνάντες θα μπορέσει να αποτελέσει μια αξιόλογη λύση, εφόσον φυσικά φανεί και στο γήπεδο ότι ο σοβαρός τραυματισμός του δεν τον επηρέασε. Διότι όπως αναφέραμε και νωρίτερα δεδομένα θα χρειαστεί κάποιο χρόνο. Άλλωστε μιλάμε για έναν παίκτη ο οποίος και πέρυσι ερχόμενος κατά βάση από τον πάγκο βοηθούσε σημαντικά κυρίως από τη δεξιά πλευρά.

Η ικανότητα του Φερνάντες με την μπάλα στα πόδια και στο ένας εναντίον ενός θα δώσει ακόμα μια επιλογή στον Αργεντινό τεχνικό και ειδικά σε παιχνίδια που ψάχνει κάτι διαφορετικό στο δημιουργικό κομμάτι, όπως για παράδειγμα να ανοίξει την αντίπαλη άμυνα. Πέρυσι μάλιστα ο Ισπανός μεσοεπιθετικός είχε ανταποκριθεί σε αρκετά ματς ως αλλαγή. Δίνοντας ασίστ στην ανατροπή επί του Ιωνικού στη Νίκαια, σκοράροντας τόσο στα play-offs όσο και στον τελικό Κυπέλλου κόντρα στον ΠΑΟΚ, ενώ με μια εξαιρετική ατομική ενέργεια και ντρίμπλα είχε κερδίσει το πέναλτι στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στη Νέα Φιλαδέλφεια, ασχέτως αν ο Λιβάι Γκαρσία δεν είχε καταφέρει να νικήσει τον Μπρινιόλι για να σκοράρει το δεύτερο γκολ στην εκπνοή.

@Photo credits: INTIME

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα