Παναθηναϊκός: O μεταγραφικός φάκελος μετά την έλευση του Τερίμ, το ελληνικό στοιχείο και η υπόθεση Μπακασέτα

Παναθηναϊκός: O μεταγραφικός φάκελος μετά την έλευση του Τερίμ, το ελληνικό στοιχείο και η υπόθεση Μπακασέτα

Νίκος Αθανασίου
O Φατίχ Τερίμ

bet365

Απόλυτη προτεραιότητα η απόκτηση στόπερ στον Παναθηναϊκό, μετά την αξιολόγηση του Τούρκου προπονητή μπορεί να προκύψει ανάγκη για ενίσχυση σε κάποια άλλη θέση. Η απόφαση της διοίκησης για... ελληνοποίηση του έμψυχου δυναμικού.

Η έλευση του Φατίχ Τερίμ στον Παναθηναϊκό, όπως είναι λογικό δύναται να διαφοροποιήσει τον σχεδιασμό για την ενίσχυση που υπήρχε μέχρι και τα Χριστούγεννα, όταν προπονητής του συλλόγου ήταν ο ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς. Ας ανοίξουμε λοιπόν τον μεταγραφικό φάκελο του «τριφυλλιού», ώστε να δούμε τα δεδομένα της επόμενης ημέρας:

  • Η απόκτηση στόπερ προφανώς και παραμένει απόλυτη προτεραιότητα, μιας και υπάρχει τόσο ποσοτικό όσο και ποιοτικό έλλειμα. Το τελευταίο διάστημα είχαν προχωρήσει κάποιες περιπτώσεις αλλά είναι λογικό πλέον τα πάντα να πρέπει έχουν την έγκριση του νέου προπονητή ενώ μπορεί να υπάρχουν και παίκτες που να είχαν μιλήσει με τον Γιοβάνοβιτς και τώρα να κάνουν δεύτερες σκέψεις. Ο Τερίμ θα εξετάσει τους παίκτες που ήταν στην shortlist και μόνο αν του «κάνει» κάποιος θα προχωρήσει μία από αυτές τις επιλογές. Δεν είναι απίθανο να επιθυμεί διαφορετικά χαρακτηριστικά για το κέντρο της άμυνάς του.
  • Από κει και πέρα, ο Τούρκος τεχνικός δεν έχει ζητήσει παίκτη σε κάποια άλλη θέση. Πολύ σωστά ζήτησε να αξιολογήσει πρώτα το ρόστερ, μετά από την παρακολούθηση προηγούμενων αγώνων, μέσα από τις προπονήσεις αλλά και μέσα από τα πρώτα του παιχνίδια στον πάγκο της ομάδας. Η πρόσληψή του προχώρησε μέσα σε 48 ώρες και είναι απόλυτα λογικό να μην έχει την εικόνα που θα ήθελε για να μπορεί με ασφάλεια να εισηγηθεί περαιτέρω ενίσχυση πέρα από το κέντρο της άμυνας.
  • Eπίσης, αξίζει να σημειώσουμε πως πρόθεση της διοίκησης του συλλόγου είναι στις επόμενες μεταγραφικές περιόδους και αν αυτό καταστεί δυνατό, να ενισχύσει το ελληνικό στοιχείο. Κάθε γηγενής ποδοσφαιριστής που θα μπορούσε να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στον Παναθηναϊκό και είναι διαθέσιμος, αποτελεί εν δυνάμει στόχο των «πρασίνων».

Θα μπορούσε να είναι ο Τάσος Μπακασέτας ένας από αυτούς; Δεδομένα. Δεν το συζητάμε καν. Από την άλλη, όμως, τα ρεπορτάζ από την Τουρκία για διαπραγματεύσεις, συμφωνία, κτλ, απέχουν αυτή την στιγμή από την πραγματικότητα. Εξάλλου, ο αρχηγός της Εθνικής Ελλάδος θα πρέπει να αποφασίσει αν μετά την Τουρκία θα θελήσει να συνεχίσει την καριέρα του στο εξωτερικό ή αν θα επιστρέψει στα πάτρια εδάφη.

Μέχρι τότε έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας έστω και αν ο τουρκικός Τύπος έχει... πάρει φορά και δεν σταματά να τροφοδοτεί τις σελίδες του με μεταγραφικά σενάρια για τον Παναθηναϊκό του Τερίμ. Και είμαστε ακόμα στην αρχή...


@Photo credits: INTIME

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα