Ολυμπιακός: Πάει να φέρει τον 3ο και 4ο σκόρερ στην Πορτογαλία την προηγούμενη διετία!

Ολυμπιακός: Πάει να φέρει τον 3ο και 4ο σκόρερ στην Πορτογαλία την προηγούμενη διετία!

Ολυμπιακός: Πάει να φέρει τον 3ο και 4ο σκόρερ στην Πορτογαλία την προηγούμενη διετία!

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος γράφει στο blog του στο gazzetta για την πρώτη μεταγραφή του χειμώνα που πάει να κάνει ο Ολυμπιακός.

Ο Ισπανός Φραν Ναβάρο της Πόρτο λοιπόν είναι ο σέντερ φορ που προσπαθεί να φέρει άμεσα ο Ολυμπιακός για να τον ενισχύσει από την πρώτη κιόλας αγωνιστική του 2024.

Ένας επιθετικός...

πρώτον, έτοιμος κι όχι κάποιος ταλαντούχος…

δεύτερον, καθαρόαιμος γκολτζής…

τρίτον, σε καλή ηλικία (γίνεται 26 τον Φλεβάρη)…

τέταρτον, από από σημαντικό ευρωπαϊκό σύλλογο…

πέμπτον, ισπανόφωνο, με ό,τι αυτό μπορεί να σημαίνει για την προσαρμογή του σε αποδυτήρια στα οποία πολλοί παίκτες μιλάνε την ίδια γλώσσα…

έκτον, χωρίς θέματα τραυματισμών, καθώς την προηγούμενη διετία έχασε μόλις δύο από τις 68 αγωνιστικές του πρωταθλήματος…

Για να κατανοήσουμε καλύτερα κάποια πράγματα για τον Φραν Ναβάρο, τον οποίο αγόρασε το περασμένο καλοκαίρι η Πόρτο από την άσημη Ζιλ Βισέντε:

Στο περσινό (2022-23) πορτογαλικό πρωτάθλημα ήταν 3ος σκόρερ με 17 γκολ (3 με πέναλτι). Πρώτος ο Ταρεμί της Πόρτο με 22 (τα 8 με πέναλτι) και δεύτερος ο Γκονσάλο Ράμος της Μπενφίκα με 19. Ο Ράμος δόθηκε ήδη στην Παρί Ζεν Ζερμέν. Ο Ράμος ήταν ο μοναδικός παίκτης με περισσότερα γκολ από τον Φραν Ναβάρο αν αφαιρέσουμε τα πέναλτι (19, έναντι 14).

Στο προπέρσινο (2021-22) πορτογαλικό πρωτάθλημα ήταν 4ος σκόρερ με 16 γκολ (2 με πέναλτι). Πρώτος ο Ντάρβιν Νούνες της Μπενφίκα με 26 γκολ (4 πέναλτι), δεύτερος ο Ταρεμί της Πόρτο με 20 (5 πέναλτι) και τρίτος ο Ρικάρντο Όρτα της Μπράγκα με 19 (3 με πέναλτι). Ο Νούνες πουλήθηκε άμεσα στη Λίβερπουλ.

Μπορούμε να παρατηρήσουμε ότι όλοι οι άλλοι κορυφαίοι σκόρερ στην Πορτογαλία την προηγούμενη διετία ήταν παίκτες της Πόρτο, της Μπενφίκα και της Μπράγκα, δηλαδή των τριών εκ των τεσσάρων σημαντικών ομάδων του πρωταθλήματος. Μόνο ο Φραν Ναβάρο έπαιζε στη μικρομεσαία Ζιλ Βισέντε, καταφέρνοντας τόσα πολλά γκολ, αλλά και εξαιρετικές γενικά εμφανίσεις, με ασίστ, υψηλή τεχνική, ομαδικότητα.

Τα νούμερα συνεπώς είναι που εξηγούν γιατί η Πόρτο πήρε την απόφαση να επενδύσει πάνω του 7 εκ. Ευρώ τον περασμένο Ιούλιο. Με τον Φραν Ναβάρο να γράφει ιστορία για τη Ζιλ Βισέντε, καθώς ήταν ο κορυφαίος παίκτης της κατά τη σεζόν 2021-22, στην οποία μπόρεσε να τερματίσει στην 5η θέση, την καλύτερη σε όλη της την ιστορία. Ο άλλος σπουδαίος εκείνης της Ζιλ Βισέντε;

Ο Βραζιλιάνος εξτρέμ Λίνο, τον οποίο αγόρασε η Ατλέτικο Μαδρίτης…

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.