Αστέρας Τρίπολης – Αρης 3-2: Ο περίπατος κατέληξε σε κάζο!

bet365

Ο Αρης πριν συμπληρωθεί το τέταρτο προηγούνταν με 2-0 (Μορόν, Σουλεϊμάνοφ) στην Τρίπολη και ήταν αγκαλιά με ένα εύκολο τρίποντο! Ο Αστέρας με αντεπίθεση διαρκείας εκμεταλλεύτηκε την χαλαρότητα του αντιπάλου και με μια επική ανατροπή νίκησε 3-2 πλησιάζοντας στον πόντο στους Θεσσαλονικείς στην διαδρομή προς τα playoffs. Μιριτέλο (2) και Μουνάφο τα γκολ του θριάμβου.

Ο Αστέρας Τρίπολης πέτυχε μια σπουδαία ανατροπή απέναντι στον… αυτοκτονικό Άρη καθώς παρότι βρέθηκε πίσω στο σκορ με 0-2 στο 14ο λεπτό επικράτησε με 3-2 και βαδίζει για την 5αδα ενώ οι Θεσσαλονικείς συνεχίζουν να βάζουν εμπόδια στους εαυτούς τους.

Ο Άρης παραμένει αυτόχειρας καθώς προηγήθηκε με 0-2 με γκολ των Μορόν, Σουλεϊμάνοφ κι ενώ είχε τον απόλυτο έλεγχο του αγώνα, έκανε… ό,τι είχε πράξει και με τη Λαμία. Αυτό αξιοποίησε ο Αστέρας Τρίπολης ο οποίος ισοφάρισε με δύο γκολ του Μιριτέλο και με το τέρμα του Μουνάφο στο 61’ πέτυχε την ολοκληρωτική ανατροπή απέναντι στους «κίτρινους» οι οποίοι… εξαφανίστηκαν από το γήπεδο στο δεύτερο ημίχρονο.

Έτσι έπαιξαν…

Ο Άκης Μάντζιος είχε να διαχειριστεί τις σοβαρές απουσίες των Νταρίντα, Βερστράτε και προτίμησε ένα φουλ επιθετικό σχήμα (4-3-3) διατηρώντας τον Ζαν Ζουλ στη θέση «6» με εσωτερικό μέσο τον Ρούμπεν Πάρντο και τον Άλβαρο Ζαμόρα πίσω από τον Λορέν Μορόν ενώ στα επιθετικά άκρα επέστρεψε ο Μιχάλης Παναγίδης (αριστερά) και παρέμεινε ο Σάπι Σουλεϊμάνοφ (δεξιά). Στην αμυντική τετράδα, η αμφιβολία για το επίπεδο ετοιμότητας του Φράνκο Φεράρι κράτησε τον Μάρτιν Μοντόγια στο αριστερό άκρο. Για τον Αστέρα, ο Μίλαν Ράσταβατς προχώρησε σε μόλις μία αλλαγή σε σχέση με τη σπουδαία νίκη στην Κρήτη επί του ΟΦΗ καθώς επέλεξε τον Καρμόνα στο δεξί άκρο της άμυνας διατηρώντας το 4-2-3-1 με αμυντικά χαφ τους Μουνάφο, Γκος και τον Ζούγκλη σε ρόλο «10αριου». Κράτησε επίσης την επιθετική τριάδα των Κρέσπι, Καλτσά και Μιριτέλο.

Επίδειξη δύναμης με Μορόν, Σουλεϊμάνοφ

Στα πρώτα λεπτά του αγώνα φάνηκαν και τα πλάνα των δύο προπονητών καθώς ο Άρης είχε κατοχή μπάλας και ο δε Αστέρας Τρίπολης επένδυσε στην transition επίθεση ή στο κλέψιμο σαν αυτό που οδήγησε στο σουτ του Μουνάφο από το ύψος της μεγάλης περιοχής (2’). Στο 7ο λεπτό η άμυνα του Αστέρα Τρίπολης πιάστηκε κοιμώμενη, ο Χουχούμης ανέτρεψε τον Ζαμόρα καθώς ο νεαρός επιθετικός ετοιμαζόταν να στείλει την μπάλα στα δίχτυα και ο Ευαγγέλου υπέδειξε πέναλτι. Η εύστοχη εκτέλεση από τον Λορέν Μορόν έκανε το 0-1 (8’) και ο Ισπανός έφτασε τα δέκα γκολ στο Πρωτάθλημα.

Αυτομάτως άλλαξε και η αγωνιστική λογική του Αστέρα Τρίπολης ο οποίος εκεί που περίμενε τον Άρη κάτω από τη γραμμή του κέντρου, προσπάθησε να ασκήσει πίεση. Αυτή η επιλογή δημιούργησε χώρους για τους «κίτρινους» οι οποίοι τιμώρησαν τους γηπεδούχους γι’ αυτή την αφέλειά τους. Στο 14’ ο Φαμπιάνο είδε την κίνηση του Ζαμόρα στον κενό χώρο ο οποίος μετά από κούρσα (περίπου) τριάντα μέτρων έδωσε την κατάλληλη στιγμή στον Σουλεϊμάνοφ κι αυτός εκτέλεσε με το αριστερό για το 0-2.

Ο Παπαδόπουλος, ο Ζαμόρα και ο Ρεγκίς που έχασε το άχαστο

Ο Αστέρας Τρίπολης έψαξε τρόπο επιστροφής στο παιχνίδι αλλά θα μπορούσε να είχε εκτροχιαστεί ολοκληρωτικά αλλά τον κράτησε ο Παπαδόπουλος ο οποίος σταμάτησε δύο φορές τον Ζαμόρα αποτρέποντας το 0-3. Κι αυτό διότι οι «κίτρινοι» βρήκαν χώρους καθώς η άμυνα του Αστέρα Τρίπολης ανέβασε ψηλά την άμυνά του αλλά και τελικές φάσεις σαν κι αυτή του Πάρντο στο 39’. Οι γηπεδούχοι δεν πλησίασαν απλά στο γκολ αλλά ήταν απορίας άξιο ότι δεν το βρήκαν στη φάση του 42ου λεπτού όταν ο Ρεγκίς κατάφερε να αστοχήσει βρισκόμενος (σχεδόν) επί της γραμμής του τέρματος και δίχως αντίπαλο σε μια από τις φάσεις που επιβεβαιώνουν τον κανόνα που λέει ότι «στο ποδόσφαιρο όλα μπαίνουν κι όλα χάνονται».

Ο Μιριτέλο μείωσε από τα έντεκα βήματα

Η αριστερή πλευρά της άμυνας ήταν η αχίλλειος πτέρνα του Άρη καθώς ο Μοντόγια δεν κατάφερε να ελέγξει τις κινήσεις του Καλτσά και μάλιστα τον ανέτρεψε (μετά από γύρισμα του Ζούγκλη) στο 45’ πριν ο επιθετικός του Αστέρα φτάσει σε σημείο εκτέλεσης. Ο Αστέρας απέκτησε εκεί την ευκαιρία επιστροφής στο παιχνίδι και ο Μιριτέλο δεν την άφησε αναξιοποίηση καθώς ευστόχησε από την άσπρη βούλα μειώνοντας σε 1-2 που ήταν και το σκορ του ημιχρόνου.

Ο Αστέρας της ανατροπής και ο Άρης της αυτοκτονίας

Μετά το γκολ στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου, ο Μιριτέλο χτύπησε ξανά στο 50ο λεπτό εκμεταλλευόμενος την πλήρη έλλειψη οργάνωσης της άμυνας του Άρη καθώς στη σέντρα που έγινε από τη δεξιά πλευρά ο Ρεγκίς πήρε ανενόχλητος την κεφαλιά και ο Μιριτέλο τη δεύτερη στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα (2-2). Εκεί οι γηπεδούχοι απέκτησαν την ψυχολογία του αγώνα καθώς οι φιλοξενούμενοι μπήκαν στο δωμάτιο του πανικού καθώς ούτε οι αλλαγές με την είσοδο των Τζούρασεκ, Μενέντες έφεραν ισορροπία. Για να φτάσουμε στο 61ο λεπτό όπου ο Μπράμπετς έβαλε δύσκολα τον Ζουλ, ο Ζουγλής με υποψία επιθετικού φάουλ στον Καμερουνέζο έκλεψε την μπάλα και σέρβιρε στον Μουνάφο για την απόλυτη ανατροπή (3-2).

Με την είσοδο του Κίκε Σαβέριο στο παιχνίδι ο Άκης Μάντζιος προσπάθησε να ενισχύσει την επιθετική γραμμή της ομάδας του αλλά ο Άρης ήταν εντελώς ακίνδυνος και τσαπατσούλης με χαρακτηριστικό το γεγονός ότι απείλησε για πρώτη φορά στο δεύτερο ημίχρονο στο 76’ έπειτα από απευθείας εκτέλεση φάουλ του Σουλεϊμάνοφ. Η πρώτη ουσιαστική στιγμή για τους φιλοξενούμενους ήταν στο 80ο λεπτό με το σουτ του Τζούρασεκ από το ύψος της μεγάλης περιοχής.

Μπαίνοντας στα τελευταία λεπτά, ο Άρης μέτρησε ένα σωρό ημιτελείς προσπάθειες ενώ ο Αστέρας Τρίπολης δεν είχε σωστή διαχείριση των επιθέσεών του σε παιχνίδι μετάβασης.

Την κίτρινη κάρτα είδαν οι Μιριτέλο (Αστέρας), Μορόν, Οντουμπάτζο, Μπράμπετς (Άρης),

Ο MVP: Ο Μιριτέλο έβαλε τα δύο γκολ που έβγαλαν τον Αστέρα Τρίπολης από τη δύσκολη θέση.

Στο ύψος του: Καλό παιχνίδι από τους Μουνάφο, Ρεγκίς, Ζούγλη αλλά και τον Καλτσά.

Ο «αδύναμος κρίκος»: Ο Άρης εξαφανίστηκε στο δεύτερο ημίχρονο, εισέπραξε κακό παιχνίδι από την τετράδα της άμυνας, ομοίως και από τον Ζαν Ζουλ.

Η «γκάφα»: Προφανώς αυτή του Ρεγκίς ο οποίος έχασε το άχαστο, μαζί μ’ αυτή του Μοντόγια στη φάση του κερδισμένου πέναλτι του Αστέρα.

Το «στραγάλι»: Ο Ευαγγέλου ορθά αποφάσισε στις δύο φάσεις του πέναλτι, ελέγχεται στη φάση του 3ου τέρματος του Αστέρα για επιθετικό φάουλ του Ζουγλή στον Ζαν Ζουλ. Εκτέθηκε η επόπτης Κομισοπούλου με τις αποφάσεις της στο δεύτερο ημίχρονο.

Το «ταμείο» του Gazzetta: Αν στον Άρη καταλογίζεται ότι θα μπορούσε να είχε «τελειώσει» το παιχνίδι από το πρώτο ημίχρονο αλλά για δεύτερο διαδοχικό ματς «αυτοκτονεί», στον Αστέρα Τρίπολης πιστώνεται ότι δεν παράτησε το παιχνίδι στο 0-2 και κατάφερε μια σπουδαία ανατροπή. Κάκιστη συμπεριφορά από τους «κίτρινους» οι οποίοι αν και είχαν ως σταθερά την άμυνα, πλέον δεν έχουν ούτε αυτή.

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Μίλαν Ράσταβατς): Παπαδόπουλος, Καστάνο, Ζουκάνοβιτς, Καρμόνα, Χουχούμης, Μουνάφο (90+ Βαλιέντε), Γκος (74’ Αλάγκμπε), Ζουγλής (74’ Σίτο), Ρεγκίς Κρέσπι (90+ Χριστόπουλος), Καλτσάς, Μιριτέλο (83’ Μάντζης)

ΑΡΗΣ (Άκης Μάντζιος): Κουέστα, Οντουμπάτζο, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Μοντόγια (82’ Φεράρι), Ζουλ (66’ Σαβέριο), Πάρντο (82’ Ρουπ), Ζαμόρα (53’ Τζούρασεκ), Σουλεϊμάνοφ, Παναγίδης (46’ Μενέντες), Μορόν

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα