Αλμέιδα: «Εμπιστεύομαι το ρόστερ, μεταγραφές όχι για να καλυφθούν απλά κενά αλλά για το μέλλον»

Αλμέιδα: «Εμπιστεύομαι το ρόστερ, μεταγραφές όχι για να καλυφθούν απλά κενά αλλά για το μέλλον»

Newsroom
Ο τεχνικός της ΑΕΚ, Ματίας Αλμέιδα

bet365

Ο τεχνικός της ΑΕΚ, Ματίας Αλμέιδα στη συνέντευξη Τύπου μετά τη νίκη επί του Βόλου με 3-0 τόνισε πως εμπιστεύεται πολύ το ρόστερ που έχει στα χέρια του και πως θα γίνει μεταγραφική κίνηση μόνο αν βρεθεί περίπτωση που να καλύπτει την ομάδα και μελλοντικά και όχι απλά και μόνο για να καλυφθεί κάποιο κενό.

Αναλυτικά όσα είπε ο Ματίας Αλμέιδα στη συνέντευξη Τύπου μετά τη νίκη της ΑΕΚ με 3-0 επί του Βόλου:

Για το αν η ΑΕΚ μετά τα σημερινά αποτελέσματα έχει την ευκαιρία να αφήσει πίσω της την επόμενη αγωνιστική έναν βασικό ανταγωνιστή όπως ο Ολυμπιακός: «Επικεντρώνομαι περισσότερο στη δική μας δουλειά, στην καθημερινότητά μας. Έχοντας την εμπειρία να είμαι δεύτερη σεζόν εδώ, καταλαβαίνω ότι αυτό το πρωτάθλημα μοιράζεται. Θα πρέπει να κάνεις μια καλή διαδρομή προς την τελική ευθεία και εκεί είναι ένα ξεχωριστό πρωτάθλημα. Το να κοιτάμε τι κάνουν οι αντίπαλοι θα ήταν λάθος. Πρέπει να βλέπουμε ξεχωριστά το κάθε ματς. Παίξαμε καλό ποδόσφαιρο και πήραμε τους τρεις βαθμούς που αξίζαμε. Από αύριο θα ξεκινήσουμε να βλέπουμε τον επόμενο αντίπαλο στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό».

Για το αν πιστεύει ότι οι παίκτες έχουν αρχίσει να μπαίνουν στο κλίμα των κεκλεισμένων των θυρών και αν αυτό θα το δούμε και στα ντέρμπι που έρχονται σε άδεια γήπεδα: «Εύχομαι ποτέ να μην συνηθίσει ένας παίκτης να παίζει χωρίς κόσμο. Παίζαμε χωρίς κόσμο στην πανδημία. Το να παίζεις χωρίς κόσμο τότε χάνεται όλη η χαρά στο ποδόσφαιρο, αλλά αυτές οι αποφάσεις δεν εξαρτώνται από έναν. Εμάς μας αρέσει να παίζουμε με τον κόσμο μας γιατί έχει πάθος. Σήμερα έβλεπα το γήπεδο άδειο, θα έπρεπε να το έβλεπα γεμάτο. Αισθάνθηκα να το βλέπω γεμάτο. Αυτή τη στιγμή απαγορεύουμε από τον κόσμο να δει ένα θέαμα λόγω λίγων. Μακάρι αυτό να περάσει γρήγορα και να επιστρέψει η χαρά στο ποδόσφαιρο και ο κόσμος να γυρίσει με τις οικογένειές του. Δεν είμαι υπέρ της βίας, είμαι εναντίον όλου αυτού. Πιστεύω ότι έχουμε παίξει παρόμοια ματς με το σημερινό, η διαφορά είναι ότι μετατρέψαμε τις φάσεις σε γκολ και δεν δεχθήκαμε. Έπειτα το στυλ παιχνιδιού μας ήταν το ίδιο. Αλλά επαναλαμβάνω μακάρι οι παίκτες ποτέ να μην συνηθίσουν να παίζουν χωρίς κόσμο. Σε γενικές γραμμές ένας παίκτης παίζει χωρίς κόσμο όταν είναι ερασιτέχνης. Ή εγώ που είμαι 50 ετών και παίζω με τους φίλους μου! Εκεί τότε δε σε βλέπει κανείς, ούτε ο σκύλος, ούτε η μαμά σου, ούτε κανένας».

Για το τι δεν πήγε καλά στις γκέλες και αν έχει αποφασίσει ο ίδιος να γίνει μεταγραφική κίνηση: «Βάζοντας τα πράγματα στη ζυγαριά, έξι μήνες μετά το νταμπλ, το πρόσημο είναι θετικό. Στο ποδόσφαιρο δεν είναι εύκολο να διατηρηθείς στην κορυφή, δεν είναι καθόλου εύκολο. Κάποιοι μπορεί να χαλαρώσουν, κάποιοι να σκεφτούν ότι τα πέτυχαν όλα, κάποιοι ότι θα το ξανακαταφέρουν. Αλλά είναι τελείως αντίθετο. Όλοι θέλουν να σε κερδίσουν όταν παίζουν απέναντί σου. Αν όλες οι ομάδες παίζανε με την ίδια όρεξη όπως απέναντί μας, τότε τα αποτελέσματα θα ήταν διαφορετικά. Είχαμε δέκα επιπλέον ματς στην Ευρώπη, όπου ήμασταν ανταγωνιστικοί. Θέλαμε να συνεχίσουμε, αλλά αφήσαμε μια καλή εικόνα. Σε ένα δύσκολο γκρουπ ήμασταν πρώτοι κάποια στιγμή, όντας ισότιμοι με αντιπάλους πολύ δυνατούς. Εκεί πήραμε το μάθημα ότι όταν κάνεις λάθος το πληρώνεις, ειδικά αν δεν εκμεταλλεύεσαι και τις ευκαιρίες σου. Αυτό έφερε κούραση στη φυσική κατάσταση των παικτών, είχαμε πολλούς παίκτες τραυματίες, χωρίς να το βάζουμε ως δικαιολογία, αλλά ήταν πραγματικότητα.

Ο Λιβάι μας έλειψε τρεις μήνες σχεδόν που είναι ο σκόρερ μας και έτσι αντιμετωπίσαμε όλους τους αντιπάλους μας χωρίς τον σκόρερ μας. Επίσης δεν είχαμε τον Αραούχο, έναν σημαντικό παίκτη για μας και άλλους τραυματισμούς, αλλά η ομάδα συνέχισε ανταγωνιστική. Με βάση τα στατιστικά δημιουργούμε φάσεις σε όλα τα παιχνίδια, αλλά επίσης έχουμε κάνει περισσότερα λάθη σε σχέση με πέρυσι που μας κόστισαν σε βαθμούς. Αλλά και οι άλλοι έχουν χάσει βαθμούς, οπότε αυτό κάνει τέσσερις ομάδες στην κορυφή να είναι κοντά. Αυτή την ανάλυση κάνω ως το 2023, σε ένα χρόνο που για μένα ήταν καταπληκτικός. Είμαι ευγνώμων που έχω γνωρίσει την Ελλάδα, που έχω γνωρίσει κάποιους ανθρώπους με τους οποίους δουλεύω, προσπαθώντας κάθε μέρα στη νοοτροπία μας να είμαστε ανταγωνιστικοί. Τώρα μένει ο επόμενος γύρος και επιθυμούμε να είμαστε ανταγωνιστικοί.

Όσο για τη μεταγραφική ενίσχυση. Ακούγονται πολλά, αναφέρονται κάποιες θέσεις, το πρότζεκτ το δικό μου είναι διαφορετικό από αυτά που λέγονται. Πάντα οι ομάδες χρειάζονται ενίσχυση, αλλά το να ενισχυθείς για να καλύψεις κενά όχι. Το να ενισχυθείς για να έχεις συνέχεια και να είσαι δυνατός στο μέλλον ναι. Για την ώρα έχω εμπιστοσύνη στο υπάρχον ρόστερ. Σήμερα έπαιξε ένας νεαρός παίκτης. Όταν πιστεύεις σε ένα πρότζεκτ, τότε αυτός ο νεαρός παίκτης χρειάζεται να παίξει σε δέκα παιχνίδια. Οπότε ακούγονται να ζητάμε ονόματα και εμείς έχουμε έναν νεαρό παίκτη που έχει μέλλον και πρέπει να τον στηρίξουμε και να του δείξουμε εμπιστοσύνη και αυτό χρειάζεται χρόνο. Αν έχει έρθει στην ΑΕΚ, έχει έρθει γιατί τον έχουμε αναλύσει. Οπότε χρειάζεται περισσότερος χρόνος για να δούμε κάποια πράγματα».

@Photo credits: INTIME

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα