ΑΕΚ: Στο Φάληρο με στόχο το διπλό υπηρετώντας πιστά το πλάνο της

ΑΕΚ: Στο Φάληρο με στόχο το διπλό υπηρετώντας πιστά το πλάνο της

Δημήτρης Βέργος
Οι παίκτες της ΑΕΚ πανηγυρίζουν το γκολ με τον Βόλο

bet365

Η ΑΕΚ πηγαίνει στο στο «Γ. Καραϊσκάκης» για να αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό με στόχο να βγάλει ξανά τη νοοτροπία νικητή που τη χαρακτηρίζει στα ντέρμπι. Οι σκέψεις του Αλμέιδα για το αρχικό σχήμα, με την Ένωση να μην ανακοινώνει αποστολή.

Η ΑΕΚ από πέρυσι με τον Ματίας Αλμέιδα στον πάγκο έχει αποδείξει στα ντέρμπι τη νοοτροπία του νικητή που την χαρακτηρίζει και με αυτή τη φιλοσοφία πηγαίνει στο αυριανό (7/1, 21:00) ματς με τον Ολυμπιακό στο Φάληρο. Οι κιτρινόμαυροι θα προσεγγίσουν το ντέρμπι με το γνωστό τους ποδοσφαιρικό πλάνο, όπως όλα τα παιχνίδια, για να προσπαθήσουν να πετύχουν τον στόχο τους και να διατηρηθούν κοντά στην κορυφή.

Ο Αλμέιδα σε αντίθεση με ό,τι συνέβαινε τους προηγούμενους μήνες, βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να μην αντιμετωπίζει πλέον προβλήματα τραυματισμών μετά και την επιστροφή του Αραούχο σε κανονικούς ρυθμούς προπονήσεων. Κάτι πολύ σημαντικό ενόψει συνέχειας για τη διαχείριση του «Πελάδο», ο οποίος έχει τις γνωστές απουσίες των διεθνών Μουκουντί, Ζίνι, Χατζισαφί και Μοχαμάντι και μένει να φανεί αν θα συμπεριλάβει τον Αργεντινό επιθετικό στην τελική 20άδα.

Ένταση, γρήγορο τρανζίσιον και η καθιερωμένη ταυτότητα του Αργεντινού κόουτς, σε συνδυασμό με συγκέντρωση και αποτελεσματικότητα είναι τα στοιχεία που πρέπει να εμφανιστούν πάνω στο χορτάρι από τους κιτρινόμαυρους, με τον Αλμέιδα να έχει πλέον πολλές επιλογές για να φέρει από τον πάγκο μετά τη μία ώρα αγώνα προκειμένου να διατηρήσει τα ίδια επίπεδα ενέργειας ως το φινάλε, όπως το συνηθίζει.

Η ΑΕΚ δεν ανακοίνωσε αποστολή με τους περισσότερους που βρέθηκαν στο αρχικό σχήμα με τον Βόλο μεσοβδόμαδα μάλλον να έχουν το προβάδισμα να ξεκινήσουν στο «Γ. Καραϊσκάκης». Δηλαδή ο Στάνκοβιτς στην εστία, οι Πήλιος και Ρότα στα δύο άκρα της άμυνας και ο Κάλενς με τον Βίντα ως στόπερ.

Στον άξονα της μεσαίας γραμμής ο Αλμέιδα συνηθίζει να παίζει τα εκτός έδρας ντέρμπι με τον Ολυμπιακό με τον Πινέδα ως «οκτάρι», αντίθετα με τα ντέρμπι στην OPAP Arena που τοποθετεί συνήθως δύο «εξάρια» με τους Σιμάνσκι και Γιόνσον στον χώρο του κέντρου. Κάτι που αν επαναληφθεί, θα φέρει τον Πινέδα στο πλάι του Σιμάνσκι με τον Γκατσίνοβιτς αριστερά και τον Άμραμπατ ή τον Ελίασον δεξιά.

Στην επίθεση πίσω από τον Λιβάι Γκαρσία στην κορυφή αναμένεται να ξεκινήσει ο Τσούμπερ, ενώ η άλλη επιλογή θα μπορούσε να είναι είτε ο Μάνταλος, είτε ο Πινέδα, εφόσον ο «Πελάδο» σκεφτόταν κάτι διαφορετικό.

@Photo credits: INTIME

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα