Ολυμπιακός, ντέρμπι και Καραϊσκάκη: Εδώ και χρόνια νίκες μόνο κεκλεισμένων των θυρών!

Ολυμπιακός, ντέρμπι και Καραϊσκάκη: Εδώ και χρόνια νίκες μόνο κεκλεισμένων των θυρών!

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος καταγράφει στο blog του στο gazzetta το απίστευτο δεδομένο που υπάρχει εδώ και χρόνια πλέον στα ντέρμπι του Ολυμπιακού με την ΑΕΚ και τον ΠΑΟ στο Καραϊσκάκη.

Άλλη μία ιδιαιτερότητα του αποψινού ντέρμπι στο Καραϊσκάκη: είναι το πρώτο μετά την ανακοίνωση των μέτρων της κυβέρνησης για κλειστά γήπεδα, άρα το πρώτο που θα διεξαχθεί χωρίς κόσμο.

Κι αυτό που έχει…γούστο στην όλη ιστορία είναι ότι ο Ολυμπιακός εδώ και κάποια χρόνια την κερδίζει μέσα στο σπίτι του μόνο κεκλεισμένων των θυρών! Όχι όταν έχει κόσμο το Καραϊσκάκη! Μοιάζει να είναι κάτι απίθανο, αλλά απλά αποτελεί την πραγματικότητα: Και οι τέσσερις τελευταίες νίκες του Ολυμπιακού επί της ΑΕΚ για το πρωτάθλημα μέσα στο Καραϊσκάκη ήταν σε αγώνες κεκλεισμένων των θυρών (για την ακρίβεια οι τρεις, ενώ στον τέταρτο υπήρξε παρουσία…400 οπαδών):

19.7.2020 Ολυμπιακός-ΑΕΚ 3-0

3.1.2021 Ολυμπιακός-ΑΕΚ 3-0

25.4.2021 Ολυμπιακός-ΑΕΚ 2-0

13.2.2022 Ολυμπιακός-ΑΕΚ 1-0

Αντιθέτως, ο Ολυμπιακός δεν κέρδισε την ΑΕΚ και στα τρία τελευταία τους παιχνίδια στο Καραϊσκάκη με κόσμο (!):

3.4.2022 Ολυμπιακός-ΑΕΚ 1-1

13.11.2022 Ολυμπιακός-ΑΕΚ 0-0

23.4.2023 Ολυμπιακός-ΑΕΚ 1-3

gacinovic_intime1

Θέλετε κι άλλο; Ακόμη και η νίκη του Ολυμπιακού επί της ΑΕΚ στον τελικό του Κυπέλλου στο Βόλο (1-0) στις 12.9.2020 ήταν χωρίς κόσμο!

Να θυμίσω ότι και οι τέσσερις νίκες του Ολυμπιακού στο γήπεδο του χωρίς κόσμο, αλλά και εκείνη στον τελικό, ήταν στην εποχή του κορονοϊού. Κάπως έτσι, τελευταία νίκη του Ολυμπιακού επί της ΑΕΚ στο Καραϊσκάκη με κόσμο στην εξέδρα ήταν τον Οκτώβριο του 2019, ένα 2-0. Στο Κύπελλο, ο Ολυμπιακός νίκησε (2-1) πέρυσι, στις 12.4.2023, την ΑΕΚ με κόσμο, αλλά σε παιχνίδι χωρίς αντίκρισμα, καθώς είχε χάσει με 0-3 στο πρώτο παιχνίδι στη Φιλαδέλφεια.

Το ακόμη πιο φοβερό, όμως, είναι άλλο: και με τον Παναθηναϊκό το ίδιο ακριβώς πράγμα ισχύει για τον Ολυμπιακό! Τον κερδίζει εδώ και χρόνια στο Καραϊσκάκη μόνο κεκλεισμένων των θυρών!!! Τον περασμένο Μάιο με 1-0, τον Απρίλιο του 2021 με 3-1, τον Νοέμβριο του 2020 με 1-0, τον Ιούνιο του 2020 με 3-0 και τον Ιανουάριο του 2020 με 1-0!!! Αντίθετα, με κόσμο στο γήπεδο του ο Ολυμπιακός έχει την ισοπαλία (1-1) στο παιχνίδι που διακόπηκε τον Οκτώβριο (και το έχασε 0-3 στα χαρτιά), την ισοπαλία 0-0 το Φεβρουάριο του 2023, την ήττα 1-2 το Μάιο του 2022, την ισοπαλία 0-0 τον Οκτώβριο του 2021 και την ισοπαλία 1-1 το Νοέμβριο του 2018!!! Κάπως έτσι, τελευταία νίκη του Ολυμπιακού επί του ΠΑΟ στο Καραϊσκάκη με κόσμο στην εξέδρα ήταν το Νοέμβριο του 2016, ένα 3-0!

reabciuk_intime

Για να το τραβήξω ακόμη περισσότερο: από τα εφτά τελευταία παιχνίδια του Ολυμπιακού εναντίον του ΠΑΟΚ με κόσμο στο Καραϊσκάκη, έχει κερδίσει μόλις το ένα, έχοντας τρεις ήττες (0-1, 1-2, 2-4) και τρεις ισοπαλίες (1-1, εκ των οποίων η μία ήταν ισοπαλία πρόκρισης στο Κύπελλο). Αντίθετα, στα πέντε τελευταία παιχνίδια του Ολυμπιακού εναντίον του ΠΑΟΚ χωρίς κόσμο στο Καραϊσκάκη, έχει τέσσερις νίκες (3-0, 1-0, 2-1 στο πρωτάθλημα και 2-0 στο Κύπελλο με πρόκριση) και μία ήττα (0-1).

Να δούμε αν απόψε συνεχιστεί αυτό το απίστευτο δεδομένο! Η, αν θα συνεχιστεί η κατρακύλα του Ολυμπιακού στο πρωτάθλημα, που ξεκίνησε πριν ακριβώς δύο μήνες, από το 2-4 από τον ΠΑΟΚ στο Φάληρο, στις 5 Νοεμβρίου και συνεχίζεται σχεδόν ασταμάτητα…

Άσχετο: Σε μπούμερανγκ τελικά εξελίχθηκε για τον Ολυμπιακό το πρόγραμμα στην αρχή του πρωταθλήματος με τα πολλά μαζεμένα εντός έδρας παιχνίδια (πέντε στις έξι πρώτες αγωνιστικές!). Ήρθε τώρα η ώρα κι έδωσε ο Ολυμπιακός πολλά μαζεμένα εκτός έδρας παιχνίδια (πέντε στις έξι τελευταίες αγωνιστικές!). Κι όταν έχεις να πας μέσα στο χειμώνα, από τα μέσα Νοέμβρη έως τις αρχές Γενάρη, σε Τρίπολη, Βόλο, Σέρρες, Περιστέρι, Λαμία, δεν είναι το πιο πιο απλό κι εύκολο πράγμα του κόσμου. Και να που αποδείχθηκε, με τις ισοπαλίες στο Βόλο και στο Περιστέρι και την ήττα στη Λαμία.

Η φωτογραφία της ημέρας:

Οι ενοχλήσεις του Γιόβετιτς και κατ΄ επέκταση ο αποκλεισμός του από την αποστολή του ντέρμπι με την ΑΕΚ, είχαν την αφετηρία τους, λένε αυτοί που ξέρουν, στην αλλαγή του στο ημίχρονο στη Λαμία, που ήρθε ως συνέχεια του αγώνα στις Σέρρες στον οποίο ο Καρβαλιάλ τον άφησε επί 90 λεπτά στον πάγκο.

jovetic_intime

Όπως κι αν έχει, πάντως, ευχάριστο δεν είναι να μένει ο Ολυμπιακός με έναν επιθετικό, κι αυτόν μόλις αφιχθέντα (Φραν Ναβάρο), άρα με ελάχιστες προπονήσεις στα πόδια του. Μην ξεχνάμε ότι ο Ελ Κααμπί το νωρίτερο που θα γυρίσει είναι αρχές Φλεβάρη κι ότι ο Ελ Αραμπί μπορεί να είναι εκτός δράσης και την Τετάρτη στη Λεωφόρο.

Και για το τέλος ένα Emoji στο χθεσινό Μπασάκσεχιρ-Άδανα Ντεμίρσπορ 0-0 στην Τουρκία με αντιπάλους τους δύο πρώην στόπερ του Ολυμπιακού!

@Photo credits: INTIME

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.