Πανσερραϊκός - Κηφισιά 1-1: Εχασε τις ευκαιρίες και την «τιμώρησε» ο Μπετανκόρ

Βασίλης Μπαλατσός

bet365

Η Κηφισιά έχασε τέσσερις ευκαιρίες στο β' μέρος για να κλειδώσει το τρίποντο μετά το 0-1 του Μπιφουμά στο 43' και ο νεοαποκτηθείς Μπετανκόρ... επιβεβαίωσε στο 85' τον άγραφο κανόνα του ποδοσφαίρου, από υπέροχη ασίστ του Ουάρντα για το τελικό 1-1.

Μπορεί αυτή τη φορά να μην είδαμε οκτώ γκολ αλλά και στη δεύτερη «μονομαχία» του Πανσερραϊκού με την Κηφισιά έγινε δυνατό ματς! Η ομάδα των Βορείων Προαστίων προηγήθηκε, σπατάλησε ουκ ολίγες ευκαιρίες και ο «νεοφερμένος» Χεφτέ Μπεντακόρ την τιμώρησε, καθώς ισοφάρισε προς το φινάλε σε 1-1 και έσωσε ένα σπουδαίο βαθμό για την ομάδα του. Τα Λιοντάρια παραμένουν στη 12η θέση, στο +2 από την ομάδα του Ντέιβιντ Νίλσεν. Δεύτερος εκτός έδρας βαθμός των φιλοξενούμενων στο πρωτάθλημα.

Έτσι ξεκίνησαν

Ο Πάμπλο Γκαρσία παρέταξε τον γηπεδούχο Πανσερραϊκό με 4-2-3-1. Ο Χόβαν ήταν στην εστία με τους Δεληγιαννίδη, Θυμιάνη, Μπέργκστρομ και Πηλέα μπροστά του. Στάικος και Μορέιρα ήταν το δίδυμο στα χαφ, με τους Χατζηστραβό, Ουάρντα και Μούργο πίσω από τον Άλεξιτς.

Από την πλευρά του και ο Ντέιβιντ Νίλσεν παρέταξε την φιλοξενούμενη Κηφισιά με 4-2-3-1. Ο Κρίστινσον επανήλθε στα δοκάρια, με τους Μασούρα, Τσάπαν, Λαντρ και Γκόμπελιτς στην άμυνα. Παρτενέρ του αρχηγού Παπασάββα ήταν ο Πέιος, με το Ίλιεφ στο «10». Μπιφουμά και Κλωναρίδης ήταν στα άκρα και ο Τεττέι ο μοναδικός προωθημένος.

Ο Μπιφουμά έβαλε την Κηφισιά σε ρόλο οδηγού με γκολάρα

Η Κηφισιά απείλησε πρώτη μόλις στο 2ο λεπτό. Ο Γκόμπελιτς εκτέλεσε το πλάγιο, ο Τεττέι πήρε την κεφαλιά και ο Κλωναρίδης εκτέλεσε άουτ μέσα από την περιοχή. Μέσα στο πρώτο δεκάλεπτο δυο ποδοσφαιριστές έγιναν αναγκαστική αλλαγή. Στο 6' τραυματίστηκε ο Χατζηστραβός και στο 9' δεν μπορούσε να συνεχίσει ο Λαντρ.

Στο 11' μετά από φάση διαρκείας ο Πέιος σούταρε στα σώματα και στο 13' ο Άλεξιτς αστόχησε με κεφαλιά. Στο 28' ο Χόβαν μπλόκαρε εύκολα την προσπάθεια του Κλωναρίδη και στο 43' η Κηφισιά πήρε προβάδισμα. Εξαιρετική ενέργεια από τον Μπιφουμά, ο οποίος υποδέχτηκε την μπάλα έχοντας μπροστά του τρεις παίκτες του Πανσερραϊκού, έκανε δύο ντρίμπλες, πέρασε και στο τέλος έσκαψε την μπάλα νικώντας τον Χοβάν για το 0-1.

Τα έχανε η Κηφισιά, «σωτήρας» ο από μηχανής Θεός Μπεντανκόρ

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με ακόμα μια αναγκαστική αλλαγή για τους φιλοξενούμενους και αυτή στο κέντρο της άμυνας, καθώς ο Μποτία δεν μπόρεσε να συνεχίσει, έγινε αλλαγή στην αλλαγή και ο Βαφέας μπήκε στο ματς. Η Κηφισιά ήταν κατά κράτος ανώτερη, δημιούργησε αρκετές ευκαιρίες αλλά δεν κατάφερε να τελειώσει το ματς.

Στο 55' ο Πέιος σούταρε μέσα από την περιοχή και δεν βρήκε εστία. Τρία λεπτά αργότερα μετά από εξαιρετική σέντρα του Μασούρα ο Ματέους Σάντος δεν κατάφερε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα με κεφαλιά εξ επαφής. Στο 64' ο Mπιφουμά έφυγε στην αντεπίθεση, πάτησε περιοχή, εκτέλεσε και ο Χόβαν μπλόκαρε.

Στο 67' ο Ματέους Σάντος εκτέλεσε από δύσκολη διαγώνια θέση και ο Χόβαν απέκρουσε με το πόδι και ένα λεπτό αργότερα ο Μπέργκστρομ έβαλε την κόντρα στο σουτ του Παπασάββα. Στο 73' ο Μπιφουμά έκανε ακόμα μια ατομική ενέργεια, πλάσαρε και έστειλε την μπάλα στην εξωτερική πλευρά των διχτύων.

Το δεύτερο γκολ για την Κηφισιά έμοιαζε θέμα χρόνου αλλά τελικά ο Πανσερραϊκός τιμώρησε τους φιλοξενούμενους. Στο 85' ο Ουάρντα έβγαλε εξαιρετική σέντρα, ο Μπεντανκόρ πήδηξε ανενόχλητος ανάμεσα σε Βαφέα και Τσάπαν, πήρε την κεφαλιά και ισοφάρισε. Ο Ισπανός επιθετικός δικαίωσε τον Πάμπλο Γκαρσία που γύρισε το σύστημα σε 4-4-2 με αυτόν και τον Γούλερι στη γραμμή κρούσης και πέτυχε σπουδαίας σημασίας γκολ στο ντεμπούτο του με τα Λιοντάρια.

Η Κηφισιά είχε ακόμα μια μεγάλη ευκαιρία για να πάρει το ματς, στο 90+4' όταν ο Ματέους Σάντος βγήκε σε θέση βολής αλλά ο εκπληκτικός Χόβαν με ακόμα μια παρέμβαση κράτησε το 1-1.

MVP: Πρωταγωνιστής για τους γηπεδούχους ήταν ο εκπληκτικός Αντριάν Χόβαν. Ύψωσε τείχος στις προσπάθειες των φιλοξενούμενων και τελείωσε το ματς με τέσσερις κομβικές αποκρούσεις. Φυσικά μόνο και μόνο για το κομβικό γκολ σε αυτή την κατηγορία μπαίνει και ο Μπεντανκόρ.

Στο ύψος του: Εξαιρετικό ματς από τον Τιέβι Μπιφουμά. Πέτυχε ένα εκπληκτικό γκολ, πήρε πάνω του ατομικές ενέργειες και ήταν μόνιμη πηγή κινδύνων για την άμυναν των γηπεδούχων.

Αδύναμος Κρίκος: Το μεγάλο πρόβλημα της Κηφισιάς ήταν οι εκτελέσεις στις φάσεις που δημιούργησε. Ο Ματέους Σάντος προκάλεσε ρήγματα και ήταν κακός μπελάς για τους Σερραίους, όμως έχασε τρεις πολύ καλές ευκαιρίες. Από την πλευρά τους τόσο ο Κλωναρίδης όσο και ο Άλεξιτς θα μπορούσαν να βοηθήσουν περισσότερο.

Στραγάλι: Ο διαιτητής Τζήλος δεν κλήθηκε να πάρε απόφαση σε αμφιλεγόμενη φάση και ήταν σωστός στις αποφάσεις του.

Το ταμείο του Gazzetta: Η Κηφισιά αδίκησε τον εαυτό της. Έκανε ένα από τα καλύτερα παιχνίδια της στην πρώτη κατηγορία, κυριάρχησε, δημιούργησε πολλές ευκαιρίες, όμως πέταξε δυο βαθμούς τόσο από την αναποτελεσματικότητα της όσο και από μια αδράνεια των στόπερ. Ο μαχητικός Πανσερραϊκός για ακόμα μια φορά κατάφερε να σώσει την κατάσταση σε ένα ματς που είχε στραβώσει.

Πανσερραϊκός (Γκαρσία): Χόβαν, Δεληγιαννίδης, Θυμιάνης, Μπέργκστρομ, Πηλέας, Στάικος (Οικονόμου 61'), Μορέιρα, Χατζηστραβός (Τομάς 8', Σοφιανός 75'), Ουάρντα, Μούργος (Μπετανκόρ 61'), Άλεξιτς (Γούλερι 75')

Κηφισιά (Νίλσεν): Κρίστινσον, Μασούρας, Τσάπαν, Λαντρ (Μποτία 9', Βαφέας 47'), Γκόμπελιτς, Παπασάββας, Πέιος, Κλωναρίδης (Ματέους Σάντος 46'), Ίλιεφ (Κωνσταντακόπουλος 78'), Μπιφουμά (Αντερέγκεν 78'), Τεττέι

@Photo credits: INTIME

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα