Και τώρα, λοιπόν, τι; Ξανάγινε ο ΠΑΟΚ κακή ομάδα εν μια νυκτί;

Και τώρα, λοιπόν, τι; Ξανάγινε ο ΠΑΟΚ κακή ομάδα εν μια νυκτί;

Και τώρα, λοιπόν, τι; Ξανάγινε ο ΠΑΟΚ κακή ομάδα εν μια νυκτί;

bet365

Ο Σταύρος Σουντουλίδης γράφει για την (κάκιστη) εικόνα του ΠΑΟΚ στο «Κλ. Βικελίδης», με ή χωρίς Κωνσταντέλια στην ενδεκάδα του, μια απόφαση που σήκωσε πολύ σκόνη, μετά την ήττα από τον Άρη.

Ξανάγινε ο ΠΑΟΚ κακή ομάδα εν μια νυκτί; Όχι, είναι η εύκολη και δίκαιη ως προς τη μέχρι τώρα πορεία με το αήττητο σερί των 11 αγώνων, απάντηση.

Ήταν (καλή ομάδα) εδώ και δυόμιση μήνες, από την τελευταία ήττα στην «ΟΠΑΠ Αρένα» στα τέλη Οκτώβρη, «ήταν και δεν ήταν» (καλή ομάδα) την περασμένη Τετάρτη, έγινε πάλι (κακή ομάδα) την Κυριακή το βράδυ στο «Κλ. Βικελίδης»; Μ’ άλλα λόγια, ξέχασαν τα στοιχειώδη και ως διά μαγείας έγιναν εκ νέου μια κακή ομάδα; Τι;

Η μοναδική απάντηση που χωρεί, είναι μια: ας αφήσουμε έξω (από το παιχνίδι) τη γραφικότητά μας. Επί τη ευκαιρία δε, ας κρατήσουμε ως μίνιμουμ δίδαγμα, προς γνώσιν και συμμόρφωσιν, πού οδηγούν οι εύκολες και βεβιασμένες κρίσεις.

Ενα ξεκάθαρο στοιχείο του αποψινού ματς ήταν, τουλάχιστον στο ξεκίνημα, το κίνητρο των «κιτρινόμαυρων». Οχι παράξενο, όταν ο αμέσως προηγούμενος αγώνας τους ήταν η ήττα στην Τρίπολη και όλες τις ημέρες που ακολούθησαν ζούσαν για το ματς με τον ΠΑΟΚ. Ηταν περΙπου βέβαιον ότι το στοίχημα του αυτοσεβασμού δεν θα το άφηναν να χαθεί, έτσι άδοξα.

 

Για να σταματήσει Αρης την ξέφρενη πορεία του ΠΑΟΚ σε ένα γήπεδο, μάλιστα άδειο, θα χρειαζόταν να κάνει όχι απλώς το καλύτερο παιχνίδι της χρονιάς, αλλά το καλύτερο της διετίας. Τόσο είχε να κερδίσει τον ΠΑΟΚ. Η ομάδα του Ακη Μάντζιου έχει σε γενικές γραμμές καλύτερη συμπεριφορά στα ντέρμπι απ' ό,τι στα παιχνίδια με τους μικρότερους. Κέρδισε με 2-0 τον Παναθηναϊκό, έκανε ένα αξιοπρεπέστατο παιχνίδι απέναντι στην ΑΕΚ. ενώ στον πρώτο γύρο απέσπασε εύκολα την ισοπαλία απ' τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα.

Η διαφορά των δύο ομάδων από εκείνο το παιχνίδι, ωστόσο, ήταν ότι ο μεν ΠΑΟΚ εξελίχθηκε, ο δε Αρης παρέμενε ασταθής και στα τελευταία ματς δεν θύμιζε καν ομάδα του Μάντζιου.

Όλα αυτά ανατράπηκαν μέσα σε ενενήντα λεπτά. Ο Ραζβάν Λουτσέσκου μπορεί να σημαδέψε αυτό το παιχνίδι όσο κανένα, αλλά οι παίκτες του εμφανίστηκαν στο χορτάρι με έλλειμα ενέργειας, έντασης, με πολλές χαμένες δεύτερες μπάλες και ατολμία την ώρα που η μπάλα έκαιγε.

Ο Γιάννης Κωνσταντέλιας στην ήττα του ΠΑΟΚ από τον Αρη με 2-1

Ο Ρουμάνος τεχνικός ήξερε πως περνώντας απ' το «Βικελίδης» το πρόγραμμα θα του επέτρεπε όχι μόνο να πιστεύει πως θα κρατήσει την πρωτιά στη βαθμολογία μέχρι το τέλος της κανονικής περιόδου, αλλά ότι θα «έχτιζε» και διαφορά. Όμως, η προσγείωση ήταν ανώμαλη και από την κορυφή, ο ΠΑΟΚ βρέθηκε τρίτος. Με εμφανές τάσεις αυτοκαταστροφής.

Πολύ κουβέντα γίνεται για την απουσία του Γιάννη Κωνσταντέλια από το αρχικό σχήμα. Με το που πέρασε στο ματς ο Βολιώτης ταλαντούχος άσος πήρε την ομάδα στις πλάτες του. Ό,τι καλό έκανε ο «Δικέφαλος», μετά από το σοκ του 2-0, περνούσε από τα δικά του πόδια.

Ο «Ντέλιας» ήταν μέσα σ’ όλες τις φάσεις, σε αντίθεση με τον Τόμας Μουργκ, που ήταν η επιλογή του Λουτσέσκου, ο οποίος στις δηλώσεις του επέμενε (σωστά) ότι δεν θα άλλαζε κάτι. Ένας προπονητής αυτό πρέπει να κάνει, έστω κι αν δεν του βγει μια απόφαση. Κατά πολλούς ο εορτάζων Γιάννης Κωνσταντέλιας θα έπρεπε να ξεκινήσει, τώρα όμως είναι αργά και δεν αλλάζει κάτι.

Για την οικονομία του σημερινού ματς, η αντικατάσταση του Μουργκ από τον Κωνσταντέλια στο ημίχρονο, του Μουργκ που έπαιζε πότε στην τρύπα πίσω από τον φουνταριστό και πότε σύγκλινε στα αριστερά, επιβαλλόταν.

Για την οικονομία της «επόμενης ημέρας», ενδεχομένως θα άξιζε τον κόπο λίγη παραπανίσια υπομονή και επιμονή. Μια ήττα είναι και τίποτα παραπάνω.

Αυτό που θα πρέπει να ανησυχεί περισσότερο είναι η επαναλαμβανόμενη συμπεριφορά της ομάδας απέναντι στον συγκεκριμένο αντίπαλο, η στάση της ομάδας που αργεί να πάρει μπρος, μπαίνει χαλαρά, σ’ όλα σχεδόν τα ημίχρονα των αγώνων και κάποιες φορές θα το πληρώνει. Το πρόβλημα δεν ήταν ότι δεν ξεκίνησε ο Κωνσταντέλιας ή ότι ο Βιεϊρίνια έπρεπε να βγει απ’ το ημίχρονο, γιατί για τόσο μπορεί να παίξει, προκειμένου να μην καταλήγει να είναι η «μαύρη τρύπα» της ομάδας. Αυτό που θα πρέπει να προβληματίσει πιο πολύ είναι ο τρόπος που έχασε αυτό το ματς χωρίς να παίξει τίποτα.

ΥΓ: Το θέμα της οπαδικής βίας αποτελεί «αγκάθι» και θα συνεχίσει να αποτελεί, όσο η Πολιτεία κλείνει τα μάτια και συνεχίζει να σφυρίζει αδιάφορα απέναντι σε συγκεκριμένες προκλητικές συμπεριφορές, όπως η αποψινή με το πανό των οπαδών του Άρη που ούτε λίγο, ούτε πολύ πανηγύριζαν για τα επεισόδια στην περιοχή της Βούλγαρη τον περασμένο Οκτώβριο και τις εγκληματικές επιθέσεις που έστειλαν ανθρώπους στο νοσοκομείο με κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις. Ατιμώρητοι όλοι αυτοί, ατιμώρητοι και εκείνοι που κυκλοφορούσαν με τσεκούρια στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Η ατιμωρησία στην Ελλάδα είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα, όχι τα κλειστά γήπεδα.

@Photo credits: INTIME

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Σταύρος Σουντουλίδης
Σταύρος Σουντουλίδης

Στα 17 του έκανε τα πρώτα του βήματα, ανεβαίνοντας με «κοντό παντελονάκι» τα σκαλοπάτια του κτιρίου της «Μακεδονίας», επί της Μοναστηρίου, χαζεύοντας από απόσταση «ιερά τέρατα» της θεσσαλονικιώτικης δημοσιογραφίας. Ένας κλασικός «εφημεριδάς» ολκής, ο αείμνηστος Σταύρος Μπαλτίδης φρόντισε και του έδωσε τα κατάλληλα εφόδια στα πρώτα του βήματα, άλλωστε η εφημερίδα παραμένει η πρώτη και μοναδική αγάπη του.

Έχοντας περάσει από το σύνολο των εντύπων της Θεσσαλονίκης («Μακεδονία», «Αγγελιοφόρος», «Σπορ του Βορρά»), αποτέλεσε βασικό στέλεχος του περιοδικού «Φωνή των Σπορ», μιας πρωτοποριακής προσπάθειας για τα δεδομένα της Βόρειας Ελλάδας στα τέλη της δεκαετίας του ’90. Το 1995 η τηλεόραση μπήκε στη ζωή του με το Star Channel, ακολούθησε η ΕΡΤ-3, βίωσε τη «μαγεία» του ραδιοφώνου (FM-100, Helexpo 105 FM, Flash 96.0) και αρκετά νωρίς, κάπου γύρω στο 2005, «κολύμπησε» στον ωκεανό του διαδικτύου, με τις πρώτες αμιγώς αθλητικές ιστοσελίδες, το «Sportnews.gr», πολύ πριν δηλαδή αποτελέσει μέλος της μεγάλης παρέας του Gazzetta.

Η ενασχόληση του με το ρεπορτάζ του ΠΑΟΚ τον οδήγησε να περάσει το κατώφλι της Τούμπας και να ζήσει «από μέσα», ως μέλος του Γραφείου Τύπου, την περίοδο της… επανάστασης του Ζαγοράκη.