Αϊτόρ στο Gazzetta: «Μου αρέσει ο νέος τρόπος που παίζουμε, να κερδίσουμε στο ''σπίτι'' μας τον Ολυμπιακό»

Αϊτόρ στο Gazzetta: «Μου αρέσει ο νέος τρόπος που παίζουμε, να κερδίσουμε στο ''σπίτι'' μας τον Ολυμπιακό»

Αϊτόρ στο Gazzetta: «

bet365

Ο Αϊτόρ μίλησε στο Gazzetta μετά την οριακή νίκη του Παναθηναϊκού επί του Παναιτωλικού και τόνισε πως περίμενε ένα δύσκολο παιχνίδι, έκανε ''like'' στην τακτική του Τερίμ ενώ έδωσε σύνθημα... νίκης για το ματς με τον Ολυμπιακό.

Ο Παναθηναϊκός επικράτησε με 2-1 του Παναιτωλικού στην Λεωφόρο σε αγώνα για την 17η αγωνιστική της Stoiximan Superleague κι έφτασε το 2/2 με τον Φατίχ Τερίμ στον πάγκο του. Ο Αϊτόρ ήταν μαζί με τον Σπόραρ, που σκόραρε τα δύο γκολ του «τριφυλλιού», οι δύο παίκτες που μπήκαν ως αλλαγή στο ξεκίνημα του δευτέρου μέρους και άλλαξαν την εικόνα της ομάδας.

Ο Ισπανός εξτρέμ έδωσε νέα πνοή στην επίθεση των «πρασίνων» και βοήθησε στην αύξηση της παραγωγικότητάς τους που τελικά οδήγησε και στην επίτευξη των δύο τερμάτων που έφεραν τη νίκη.

Ο 27χρονος ποδοσφαιριστής του Παναθηναϊκού παραδέχθηκε πως αυτός και οι συμπαίκτες του περίμεναν εξ' αρχής ένα δύσκολο παιχνίδι δίνοντας παράλληλα τα εύσημα στην ομάδα του Αγρινίου για την βελτίωση που παρουσίασε σε σχέση με τον αγώνα του πρώτου γύρου μεταξύ των δύο ομάδων.

Εξήγησε πως είναι δύσκολο να αντιμετωπίζεις τις ομάδες αυτές που παίζουν με πέντε πίσω και άρα κλείνουν αρκετά τους χώρους μέσα στην μεγάλη περιοχή τους, αλλά και τους διαδρόμους προς αυτήν, όμως ο Παναθηναϊκός είχε την υπομονή και το κατάλληλο mentality για να φτάσει στη νίκη. Κυριάρχησε στο παιχνίδι, έδωσε το ρυθμό του, δημιούργησε και πήρε αυτό που του άξιζε.

«Ο Παναιτωλικός βελτιώθηκε από την πρώτη φορά που παίξαμε στον πρώτο γύρο. Έγινε καλύτερη ομάδα, η οποία έχει μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση. Περιμέναμε πως θα είναι ένα δύσκολο παιχνίδι, όπως και αποδείχθηκε τελικά. Είχαμε το κατάλληλο mentality για να κερδίσουμε το παιχνίδι αυτό. Δεν είναι εύκολο όταν παίζουν πέντε πίσω. Είχαμε υπομονή. Δημιουργήσαμε ευκαιρίες, στο δεύτερο μέρος περισσότερες. Δώσαμε τον ρυθμό μας στον αγώνα. Ήταν μία σημαντική νίκη».

Έχοντας πλέον το δεύτερο παιχνίδι στα πόδια του υπό τις οδηγίες του νέου τεχνικού της ομάδας, Φατίχ Τεριμ, ο Αϊτόρ αναφέρθηκε και στις νέες αλλαγές που έχει φέρει εκείνος στο τακτικό κομμάτι επισημαίνοντας πως του αρέσει ο νέος τρόπος που αγωνίζεται η ομάδα. Ο Ισπανός εξτρέμ ανέφερε ότι εκείνη έχει μεγαλύτερη κατοχή και πιέζει περισσότερο, εντονότερα και αρκετά ψηλά, ώστε να κλέβει την μπάλα και σε σημεία που δημιουργείται πιο άμεσος κίνδυνος για τον αντίπαλο.

«Νομίζω πως είναι ωραίες. Πιέζουμε περισσότερο. Έχουμε μεγαλύτερη κατοχή. Έχουμε καλύτερη παρουσία στον χώρο του κέντρου και κάνουμε πολύ καλό άμεσο πρέσινγκ, όταν χάνουμε την μπάλα. Πρεσάρουμε γενικά πιο πολύ τις άλλες ομάδες και το κάνουμε ψηλά, οπότε παίρνουμε την μπάλα και μπορούμε να δημιουργήσουμε άμεσα κάποιες φορές. Μου αρέσει αυτό που κάνουμε»

Παρ' όλα αυτά, όσο και να αρέσουν στους παίκτες οι αλλαγές αυτές και να δουλεύουν κι εκείνοι και το τεχνικό επιτελείο περισσότερο για να τις αφομοιώσει η ομάδα γρηγοότερα, ο διαθέσιμος χρόνος δεν είναι αρκετός για να γίνει κάτι τέτοιο, αφού υπάρχουν συνεχόμενα παιχνίδια από την αρχή του έτους και για όλο τον Ιανουάριο και μάλιστα πολλά απ' αυτά ντέρμπι.

Όμως, ο Αϊτόρ θεωρεί πως αυτό είναι κάτι που μπορεί να συμβεί στο ποδόσφαιρο. Τόνισε πως ο Τερίμ παρέχει στους παίκτες όλες τις αναγκαίες πληροφορίες για τις αλλαγές που έχουν συντελεστεί στο τακτικό κομμάτι, αλλά είναι ακόμα νωρίς για να μπορέσουν οι «πράσινοι» να βγάλουν στο γήπεδο το σύνολο των πραγμάτων που ζητά από κείνους. Ωστόσο, το «τριφύλλι» φρόντισε με τις δύο αυτές νίκες τουλάχιστον να ξεκινήσει το δύσκολο πρόγραμμα που έρχεται έχοντας καλό μομέντουμ. Κλείνοντας φυσικά ο 27χρονος παίκτης του Παναθηναϊκού δεν θα μπορούσε να μην ξεκαθαρίσει πως η ομάδα του πάει την Τετάρτη για τη νίκη και μόνο γι' αυτή κόντρα στον Ολυμπιακό, ώστε να «φτιαχτεί» και ενόψει της ρεβάνς.

«Συμβαίνει. Σίγουρα ο προπονητής μας παρέχει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες. Είναι νωρίς για να βγάλουμε στο γήπεδο όλα όσα θέλει, αλλά είμαστε σε καλή θέση. Ερχόμαστε από δύο νίκες και πάμε στο παιχνίδι της Τετάρτης (με τον Ολυμπιακό για το Κύπελλο) με μόνο στόχο να έρθουμε εδώ και να πάρουμε τη νίκη στο ''σπίτι'' μας, ώστε να έχουμε το κατάλληλο αποτέλεσμα, που θα μας βοηθήσει και για το δεύτερο παιχνίδι».

@Photo credits: INTIME

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα