Παναθηναϊκός: Ο Σπόραρ είναι ο φορ της μίας επαφής και οι αριθμοί το επιβεβαιώνουν

Παναθηναϊκός: Ο Σπόραρ είναι ο φορ της μίας επαφής και οι αριθμοί το επιβεβαιώνουν

Ο Σπόραρ είναι ο φορ της μίας επαφής και οι αριθμοί το επιβεβαιώνουν

bet365

Ο Άντρατζ Σπόραρ σκόραρε δύο γκολ κόντρα στον Παναιτωλικό και οδήγησε στη νίκη τον Παναθηναϊκό κάνοντάς το με τον δικό του χαρακτηριστικό τρόπο, δηλαδή εκτελώντας με μία επαφή.

Ο Παναθηναϊκός αγχώθηκε αλλά τελικά πήρε τη νίκη κόντρα στον Παναιτωλικό με 2-1, με τον Άντρατζ Σπόραρ να αναδεικνύεται ως ο μεγάλος πρωταγωνιστής της αναμέτρησης, αφού μπήκε στο παιχνίδι με την έναρξη του δευτέρου μέρους και πέτυχε τόσο το γκολ που άνοιξε τον δρόμο της ομάδας του προς την νίκη στο 51ο λεπτό, όσο και κι εκείνο στο 89', που έδωσε την απαραίτητη ασφάλεια στο «τριφύλλι», ώστε να μην... επηρεαστεί από το γκολ του Σενγκέλια στο 90+2'.

Ο Σλοβένος επιθετικός διατράνωσε στον Φατίχ Τερίμ πως είναι εδώ με την ντοπιέτα του αυτή δείχνοντας πως ο συναγωνισμός που υπάρχει μεταξύ της επιθετικής τριάδας, πλέον και όχι δυάδας, στον Παναθηναϊκό λειτουργεί ευεργετικά τόσο για τους παίκτες όσο και για το «τριφύλλι».

Ο Σπόραρ είχε φτάσει αυτή την περίοδο να είναι ο τρίτος στην ιεραρχία λόγω της φόρμας του Γερεμέγεφ, ο Τούρκος τεχνικός αποφάσισε να ρίξει εκείνον δίπλα στον Ιωαννίδη στο ματς με τους Αγρινιώτες κι αυτός ξεπλήρωσε την εμπιστοσύνη του προπονητή του με δύο γκολ.

Μιλάμε άλλωστε για τον πρώτο σκόρερ του Παναθηναϊκού την φετινή σεζόν σε γκολ, αν δεν μετρήσουμε τα πέναλτι. Ο Σλοβένος επιθετικός έχει φτάσει τα δέκα τέρματα συνολικά και τα οκτώ χωρίς να συνυπολογίζουμε τα πέναλτι αφήνοντας πίσω τον Φώτη Ιωαννίδη, που έχει συνολικά 15, αλλά επτά χωρίς τα πέναλτι.

Ο Σπόραρ έχει σημειώσει 16/18 γκολ του με μία επαφή

sporar_intime2

Ένα άλλο χαρακτηριστικό που έκανε εκ νέου την εμφάνισή του το χθεσινό βραδύ για τον Άντρατζ Σπόραρ, ήταν ο τρόπος που πέτυχε τα δύο γκολ. Ο 29χρονος φορ σημείωσε και τα δύο του τέρματα εκτελώντας με μία επαφή. Αυτό όμως μόνο ξένο δεν είναι για κείνον.

Απ' όταν αποκτήθηκε άλλωστε, όποιος είχε δει λίγα στιγμιότυπα του πρότερου ποδοσφαιρικού του βίου, καταλάβαινε πως δεν είναι παίκτης που θέλει να έχει την μπάλα στα πόδια του, όπως ο Ιωαννίδης, αλλά κάποιος που επιθυμεί να γίνεται απλώς ο τελικός αποδέκτης μιας επίθεσης και θα τελειώνει την φάση.

Στον ενάμιση χρόνο που βρίσκεται πλέον στον Παναθηναϊκό έχει σημειώσει 18 τέρματα, χωρίς να μετράμε εκείνα που έχει πετύχει με εκτελέσεις πέναλτι, με τα οποία φτάνει συνολικά τα 24. Σ' αυτά τα 18 non-penalty goals, όπως τα αναφέρουν πλέον στην γλώσσα των στατιστικών, έχει σημειώσει τα 16 εξ' αυτών σκοράροντας με μία επαφή, δηλαδή κάνοντας απλώς την εκτέλεση, ούτε κοντρόλ ούτε τίποτα.

Τα μόνα τα οποία δεν έχει σημειώσει με τον τρόπο αυτό κι έχει κάνει περισσότερες από μία επαφές είναι το πρώτο γκολ με την Ντνίπρο στην Λεωφόρο και το τέρμα ενάντια στην Βιγιαρεάλ στο ΟΑΚΑ. Όλα τα υπόλοιπα τα έχει πετύχει με ένα άγγιγμα είτε αυτό έγινε με το κεφάλι, είτε με τα πόδια.

Η εμφάνισή αυτή του Σλοβένου προκάλεσε στον Φατίχ Τερίμ έναν ευχάριστο... πονοκέφαλο για την κορυφή της επίθεσης, αφού εκείνος βλέπει πως πλέον διαθέτει τρεις επιθετικούς που ο καθένας μπορεί να προσφέρει διαφορετικά πράγματα ανάλογα τις περιστάσεις και τις συνθήκες ενώ παράλληλα ο Τούρκος τεχνικός μπορεί να έχει κι ένα επιπλέον σχήμα στο μυαλό του για την ομάδα, αυτό με τους δύο φορ, με τον Ιωαννίδη να τραβιέται έξω από την περιοχή και να κινείται πιο περιφερειακά ενώ ο εκάστοτε παρτενέρ του θα βρίσκεται στην περιοχή.

Ειδικά για τα παιχνίδια με τέτοιους αντιπάλους, που βρίσκονται δηλαδή τα πιο χαμηλά στρώματα της βαθμολογίας, όταν η ομάδα ψάχνει το γκολ, ο σχηματισμός αυτός μπορεί να δώσει λύσεις και είναι κάτι που είχε δοκιμάσει με παρόμοιο τρόπο και ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς σε κάποιες λίγες περιπτώσεις.

@Photo credits: INTIME

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα