Παναθηναϊκός: Ο Ζέκα γύρισε τον χρόνο πίσω στο 2017

Παναθηναϊκός: Ο Ζέκα γύρισε τον χρόνο πίσω στο 2017

Νίκος Αθανασίου Νίκος Αθανασίου
Παναθηναϊκός: Ο Ζέκα γύρισε τον χρόνο πίσω στο 2017

bet365

Ο Νίκος Αθανασίου με την βοήθεια του Wyscout φωτίζει την εξαιρετική εμφάνιση του Κάρλος Ζέκα στη νίκη του Παναθηναϊκού επί του Παναιτωλικού.

H ταυτότητα γράφει 36, το ιατρικό δελτίο αναφέρει δύο πρόσφατες ρήξεις χιαστών αλλά η εικόνα πάνω στο χορτάρι; Λες και γύρισε ο χρόνος πίσω στο 2017, σε εκείνα τα τελευταία παιχνίδια πριν την αποχώρησή του για την Κοπεγχάγη. Ο Κάρλος Ζέκα έβαλε το περιβραχιόνιο από τα αποδυτήρια, πήρε την πρώτη του ενδεκαδάτη εμφάνιση στην δεύτερη θητεία του στο «τριφύλλι» κόντρα στον Παναιτωλικό και ήταν πραγματικά εξαιρετικός.

Οι απουσίες που έφεραν και πάλι τον Αράο στο κέντρο της άμυνας αλλά και ο τιμωρημένος Ρούμπεν Πέρεθ, άνοιξαν την πόρτα του αρχικού σχήματος για τον διεθνή μέσο. Θα μιλούσαμε για την τέλεια εμφάνιση αν δεν υπήρχε εκείνο το «πούλημα» της μπάλας στις καθυστερήσεις έξω από την περιοχή, μία απώλεια κατοχής που έφερε την μείωση του σκορ από τον Σενγκέλια.

Ακόμη κι έτσι, όμως, η απόδοση του Ζέκα κυμάνθηκε σε πολύ υψηλά επίπεδα, έδειξε να εξυπηρετεί στον απόλυτο βαθμό τα θέλω του Φατίχ Τερίμ από τον παίκτη στο «6», όντας αψεγάδιαστος σε όλα τα κύρια καθήκοντά του. Τόσο στις πρώτες πάσες και στην συμμετοχή της καλής κυκλοφορίας, όσο και στο ανασταλτικό κομμάτι, βοηθώντας τα μέγιστα με την μεγαλύτερη ποδοσφαιρική του αρετή.

Την επιθετικότητα στα μαρκαρίσματα και τα αθλητικά του προσόντα. Παρά το γεγονός πως η τελευταία ενενηντάλεπτη συμμετοχή ήταν στις 8 Οκτωβρίου του 2022 σε ένα παιχνίδι με αντίπαλο την Άαρχους, οι δυνάμεις του αρχηγού έδειχναν ανεξάντλητες. Με την βοήθεια του Wyscout ας «φωτίσουμε» κάποια από τα στοιχεία της απόδοσής του.

Aπόλυτη ακρίβεια στις μεταβιβάσεις

Ο πολύπειρος άσος μπορεί να μην είναι ένας ποδοσφαιριστής από τον οποίο περιμένεις μία υψηλού επιπέδου δημιουργία από την πίσω ζώνη, ωστόσο, η σιγουριά στις μεταβιβάσεις και η ασφάλεια που προσφέρει στο «χτίσιμο» των επιθέσεων είναι σημαντική για μία ομάδα όπως αυτός ο Παναθηναϊκός.

Ο Ζέκα ολοκλήρωσε το παιχνίδι με 94% ευστοχία στις πάσες(81/86) αλλά ακόμη πιο σημαντικό ήταν το τέλειο, το 100%(20/20) στις πάσες που πήγαν την μπάλα μπροστά.

Ακόμη και στις πιο δύσκολες πάσες, αυτές που βάζουν την μπάλα στο επιθετικό τρίτο, ο Ζέκα είχε 10/11, όντας σχεδόν αλάνθαστος!

ggg

kkk

Oι 11 επανακτήσεις «ψηλά» και το δεύτερο γκολ

Η δουλειά του Ζέκα πήρε άριστα και στο ανασταλτικό κομμάτι. Από τις 14 επανακτήσεις κατοχής, οι 11 από αυτές στο μισό γήπεδο του αντιπάλου, προσφέροντας στον Παναθηναϊκό νέες επιθέσεις ψηλά στο γήπεδο. Η φάση του δεύτερου γκολ του Σπόραρ αποτελεί σήμα κατατεθέν. Τόσο για τον 36χρονο άσο όσο και για κομμάτι της φιλοσοφίας του Τερίμ.

Άμεση επανάκτηση της κατοχής, τρανζίσιον, γκολ.

Ο Έλληνας χαφ στο 89' διάβασε την φάση, βγήκε πρώτος στην μπάλα, έκλεψε, πάσαρε άμεσα στον Τζούρισιτς και δημιούργησε για το σύνολο μία εξαιρετική προϋπόθεση, η οποία τελικά έφερε και ένα δεύτερο γκολ που «κλείδωσε» το αποτέλεσμα. Από τους αμυντικούς μέσους των «πρασίνων», ο Ζέκα σε αυτό το κομμάτι είναι ο πιο αποτελεσματικός από όλους, κυρίως χάρη σε αυτή την αρετή έβγαλε το... παντεσπάνι στην καριέρα του, σε Παναθηναϊκό, Κοπεγχάγη και Εθνική Ελλάδος.

ddd

Oι επανακτήσεις κατοχής του Ζέκα στο παιχνίδι με τον Παναιτωλικό

φφφ

Η ενέργεια που ξεκίνησε το δεύτερο γκολ του Παναθηναϊκού

φφφ

@Photo credits: INTIME

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Νίκος Αθανασίου
Νίκος Αθανασίου

Από τότε που θυμάται την ύπαρξή του o Νίκος Αθανασίου, λατρεύει τον Παναθηναϊκό και το ποδόσφαιρο. Από το 2008 μέχρι και σήμερα είναι υπεύθυνος για το ρεπορτάζ του Τριφυλλιού στο δεύτερο σπίτι του, στο μεγαλύτερο επαγγελματικό όνειρο που θα μπορούσε να γίνει πραγματικότητα, στο Gazzetta.gr και ενώ είχε προηγηθεί η Αθλητική Ηχώ, το Κανάλι 1(90.4) και ένα πέρασμα από το Leoforos.gr. Στο πέρασμα των χρόνων δεν σταμάτησε ποτέ με την ίδια αγάπη και αφοσίωση να παίζει Football Manager, να ακούει όλων των ειδών τις μουσικές ακόμη και αν μέσα σε δέκα λεπτά μπορεί να συνυπάρξουν ο Μητροπάνος με τον Hoyem και ο Αργυρός με τους Active Member, να θεωρεί ομορφότερο μέρος στο πλανήτη το Αίας Κλαμπ και να μην μπορεί με τίποτα και για κανέναν λόγο να παρακολουθήσει αγώνες από τα μπουθ της Λεωφόρου, βρίσκοντας πάντα εναλλακτικές για να συνδυάζει τη δουλειά με την... τρέλα. Τα τελευταία χρόνια μαθαίνει, αναλύει και παρατηρεί το αγαπημένο του σπορ μέσα από μια σειρά επιμορφωτικών προγραμμάτων και διπλωμάτων management, ανάλυσης, τακτικής και scouting, τα καλύτερα «δώρα» που θα μπορούσε ποτέ να κάνει στον εαυτό του σε σχέση με το ποδόσφαιρο.