ΑΕΚ: Πολύτιμη η επιστροφή Γιόνσον στα γνωστά του στάνταρ

ΑΕΚ: Πολύτιμη η επιστροφή Γιόνσον στα γνωστά του στάνταρ

Δημήτρης Βέργος
Ο Γενς Γιόνσον της ΑΕΚ

bet365

Ο Γενς Γιόνσον πήρε μετά από καιρό ένα «γεμάτο» ματς και η επανεμφάνισή του στο γνωστό του αγωνιστικό πρόσωπο στη μεσαία γραμμή είναι πολύ σημαντική για την ΑΕΚ ενόψει της κρίσιμης συνέχειας.

Από το 0-0 με τον Άρη στο πρώτο ματς Κυπέλλου στην OPAP Arena η ΑΕΚ δεν έχει να κρατήσει και πάρα πολλά. Η απόδοσή της στο δημιουργικό κομμάτι κινήθηκε στα ρηχά, κάνοντας rotation με επτά αλλαγές προσώπων στο αρχικό σχήμα ενόψει και του μεγάλου ματς τον Παναθηναϊκό την ερχόμενη Κυριακή, και θα παίξει την πρόκριση στο Κλεάνθης Βικελίδης την επόμενη εβδομάδα σε ένα παιχνίδι με τον χαρακτήρα του νοκ-άουτ. Το βλέμμα των κιτρινόμαυρων όμως πλέον στρέφεται αποκλειστικά στο ντέρμπι κορυφής με τους πράσινους.

Σε επίπεδο προσώπων αυτό που σίγουρα θα μπορούσε να κρατήσει ο Ματίας Αλμέιδα ήταν η επανεμφάνιση του Γενς Γιόνσον μετά από καιρό στα γνωστά του αγωνιστικά στάνταρ. Σαφώς θετικό μήνυμα ενόψει συνέχειας είναι επίσης ότι και ο Σέρχιο Αραούχο επανήλθε μπαίνοντας ως αλλαγή καθώς ο αρχηγός της ΑΕΚ είναι τρομερά χρήσιμος και στον ρόλο που έχει υπό τις οδηγίες του «Πελάδο» αλλά και στο πνευματικό κομμάτι. Αλλά η επιστροφή του καλού Γιόνσον σε φουλ 90λεπτο είναι ιδιαίτερα σημαντική με τον Δανό χαφ να βρίσκει ξανά τα πατήματά του.

Ο Γιόνσον από τον Νοέμβριο έμεινε εκτός για μερικές εβδομάδες και έχασε έδαφος, κάτι που τον επηρέασε εμφανώς στα ματς που γύρισε πριν τη διακοπή των Χριστουγέννων αλλά και μετά από αυτή. Ο 31χρονος Δανός μέσος στο ματς με τον Άρη έπιασε τη γνωστή του απόδοση ανασταλτικά, τόσο με κοψίματα όσο και με ανακτήσεις μπάλας στον άξονα της μεσαίας γραμμής, αποτελώντας τον παίκτη από τον οποίο πέρναγε περισσότερο η μπάλα από τα πόδια. Ειδικά στο δεύτερο μέρος από τη στιγμή που ο Πινέδα γύρισε για να καλύψει το δεξί άκρο της άμυνας.

Ο Γενς Γιόνσον της ΑΕΚ

Το μυαλό... κομπιούτερ του Γιόνσον στο κέντρο, τα τρεξίματά του και η συνεισφορά του στην ανασταλτική λειτουργία της ΑΕΚ, αλλά και στο τρανζίσιον είναι πολύ χρήσιμα από εδώ και πέρα. Ο Ντάμιαν Σιμάνσκι μπορεί να φαντάζει ανεξάντλητος, ωστόσο δεν είναι δυνατόν να παίζει ασταμάτητα σε μια σταθερά υψηλή απόδοση και θα χρειαστεί βοήθειες. Και η ταυτόχρονη διαθεσιμότητα τόσο του Σιμάνσκι όσο και του Γιόνσον στο «6» δεδομένα προσφέρει μια ασφάλεια, σε συνδυασμό με την παρουσία του Πινέδα λίγο πιο μπροστά στη φυσική θέση του Μεξικανού μέσου όπου κάνει ξεκάθαρα τη διαφορά.

Θα προκύψουν άλλωστε παιχνίδια που ο Αλμέιδα ίσως χρησιμοποιήσει και τον Σιμάνσκι, αλλά και τον Γιόνσον στον άξονα της μεσαίας γραμμής. Σε ματς που στοχεύει πάρα πολύ στις κερδισμένες μονομαχίες και στις δεύτερες μπάλες παίζοντας με δύο «εξάρια», όπως το έκανε σε αρκετές περιπτώσεις κατά τη διάρκεια της περσινής σεζόν. Μιλάμε άλλωστε για δύο «στρατιώτες» του Αλμέιδα που δίνουν τα πάντα στον τομέα της πίεσης και της έντασης, των δύο βασικών χαρακτηριστικών του παιχνιδιού του «Πελάδο».

@Photo credits: INTIME, eurokinissi, KLODIAN LATO / EUROKINISSI
 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα