ΑΕΚ-Παναθηναϊκός: Οι Πινέδα και Ιωαννίδης το έχουν... ξανακάνει (vids)

Γιώργος Ντυμένος
pineda ioannidis

bet365

Οι Ορμπελίν Πινέδα και Φώτης Ιωαννίδης έχουν στο παρελθόν καθορίσει την έκβαση σε παραπάνω από ένα ντέρμπι της ΑΕΚ με τον Παναθηναϊκό, ανεξαρτήτως αν αυτό έγινε στην «OPAP Arena», το «Απόστολος Νικολαϊδης» ή το ΟΑΚΑ.

Η ώρα της αλήθειας έφτασε για ΑΕΚ και Παναθηναϊκό και απόψε (14/1) στην «OPAP Arena» δύο τεράστιες ομάδες θα μονομαχήσουν σε ένα μεγάλο εγχώριο ντέρμπι.

Παιχνίδια ανάλογου βεληνεκούς κρίνονται (και) από την ποιότητα-χαρακτήρα των παικτών που συμμετέχουν σε αυτά και στις δύο... γωνίες του ρινγκ βλέπουμε πολλούς «κιτρινόμαυρους» και «πράσινους» που είναι σε θέση να σηκώσουν το αντίστοιχο βάρος. Διαθέτουν τη «στόφα», αυτό το «κάτι» όπως λέμε που τους αναγορεύει σε top class.

Στεκόμαστε σε έναν εκατέρωθεν και πιο συγκεκριμένα στον Ορμπελίν Πινέδα της Ενωσης και στον Φώτη Ιωαννίδη του «τριφυλλιού», με γνώμονα ότι και στο παρελθόν καθόρισαν την εξέλιξη ενός ΑΕΚ-Παναθηναϊκός ή Παναθηναϊκός-ΑΕΚ.

Ο Ορμπελίν Πινέδα στα ντέρμπι της ΑΕΚ με τον Παναθηναϊκό

Αγώνες: 5
Γκολ: 3
Τελικές: 5
Ο Μεξικανός μεσοεπιθετικός μας «συστήθηκε» πέρσι όταν και ήρθε στα μέρη μας για την ΑΕΚ και επιβεβαίωσε την ατάκα του λαού μας πως «η καλή ημέρα φαίνεται από το πρωί». Βλέπετε σκόραρε στο εν Ελλάδι ντεμπούτο του, σε ένα 3-0 επί της Λαμίας τον Αύγουστο του 2022, με το «γεια σας» έδειξε τις αρετές του και ήταν εκ των μεγάλων πρωταγωνιστών της Ενωσης στη περσινή της πορεία προς το νταμπλ.

Προσωπική επιλογή του Ματίας Αλμέιδα που δικαιώθηκε στο 100% στην απόφασή του να τον ντύσει στα «κιτρινόμαυρα», ο 27χρονος μπορεί να παίξει από φορ μέχρι και μπακ. Βασικά γκολκίπερ και στόπερ δεν τον έχουμε δει ακόμα, αλλά ποτέ δεν ξέρεις... Και επειδή οι μεγάλοι παίκτες φαίνονται και στα αντίστοιχου επιπέδου ματς, ο διεθνής χαφ «υπέγραψε», άφησε το στίγμα του σε απλά λόγια, σε αρκετά εγχώρια ντέρμπι.

Το αποψινό (14/1) θα είναι το 6ο του κόντρα στον Παναθηναϊκό και για του λόγου το αληθές βρήκε δίχτυα στα τρία από τα προηγούμενα πέντε! Αθροιστικά στη μεγάλη κατηγορία μετρά ως τώρα 11 προσωπικά τέρματα σε 50 συμμετοχές του και το 27% εξ΄ αυτών (3/11) είναι απέναντι στο «τριφύλλι», δηλαδή έναν τεράστιο αντίπαλο.

Λογαριασμό με τους «πράσινους» άνοιξε στην ήττα 2-1 που γνώρισε η ΑΕΚ στις 11 Σεπτεμβρίου του 2022 στη Λεωφόρο παρότι ήταν εκείνος που έκανε το 1-0 υπέρ της, το «κρεσέντο» του συνέχισε στο δεύτερο γύρο της περασμένης περιόδου όπου στο 68' διαμόρφωσε το μετέπειτα τελικό 1-0 για το club, ενώ στο πρώτο φετινό μεταξύ τους παιχνίδι, στο «Απόστολος Νικολαϊδης», κούνησε στο ίδιο λεπτό πλεκτό (68'!) και χάρισε τη νίκη (2-1) στην ομάδα του.

Στους μόνους αντίστοιχους αγώνες που έπαιξε και δεν σκόραρε ήταν στις δύο «λευκές» ισοπαλίες που έφεραν ΑΕΚ και Παναθηναϊκός στα περσινά play-offs.

Ετσι απέναντι στο «τριφύλλι», ξέχωρα από όλες τις άλλες χίλιες-δυο δουλειές που κάνει μέσα στο γήπεδο, δείχνει και έφεση στο σκοράρισμα, κάτι που μπορούμε να το... κρατήσουμε ενόψει της σέντρας που θα γίνει σε λίγες ώρες (20:30) στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Ο Φώτης Ιωαννίδης στα ντέρμπι του Παναθηναϊκού με την ΑΕΚ

Αγώνες: 9
Γκολ: 2
Τελικές: 9
Ασίστ: 1
Αν και μόλις 23 ετών τα τελευταία δύο χρόνια δείχνει συνεχώς πιο ώριμος και παρουσιάζεται όλο και καλύτερος. Ο Ελληνας φορ συγκαταλέγεται στα «μεγάλα» εγχώρια «κανόνια» και στο πρόσφατο 1-1 του Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό όπου και βρήκε (ξανά) δίχτυα, πιστοποίησε πως είναι φτιαγμένος και για τα big ματς, τα ντέρμπι δηλαδή.

Ηταν καλοκαίρι του 2020 όταν υπέγραψε στον Παναθηναϊκό προερχόμενος από τον Λεβαδειακό και απόψε θα αντιμετωπίσει για 10η φορά την ΑΕΚ με το «τριφύλλι» στο στήθος. Λεπτομέρεια. Στα τρία από τα προηγούμενα εννέα ήρθε από τον πάγκο και έπαιξε από λίγα λεπτά εώς και περίπου μισή ώρα, ενώ μόνο σε ένα ήταν από την αρχή ως το τέλος μέσα στο γήπεδο.

Παρόλα αυτά ήδη μετρά δύο προσωπικά τέρματα κόντρα στους «κιτρινόμαυρους» plus μία ασίστ, ενώ για εκατοστά ο απολογισμός του δεν είναι μεγαλύτερος. Στις 21 Απριλίου του 2021 στο ΟΑΚΑ... άνοιξε λογαριασμό με τους «πράσινους» κόντρα στην Ενωση, όταν βρήκε δίχτυα με «καρφωτή» κεφαλιά στο 36' σε ένα παιχνίδι που δεν ανέδειξε νικητή (1-1).

Σκάρτους 10 μήνες μετά, τον Φλεβάρη του 2022, ήταν εκ των μεγάλων πρωταγωνιστών του club στο 3-0 που κέρδισε την ΑΕΚ, αφού σκόραρε στο 29' και συν τοις άλλοις απώλεσε δύο μεγάλες ευκαιρίες, όπου στην πρώτη ο γκολκίπερ Παναγιώτης Τσιντώτας του είπε «όχι» και στην έτερη ο Λάζαρος Ρότα πρόλαβε την μπάλα πριν περάσει τη γραμμή.

Ακολούθησαν πέντε ντέρμπι όπου έμεινε «άσφαιρος» εκ των οποίων όμως τα τρία ούτως ή άλλως δεν είχαν σκορ, ενώ στην ήττα 1-0 που γνώρισε ο Παναθηναϊκός στις αρχές του περασμένου Ιανουαρίου στην «OPAP Arena» πέρασε ως αλλαγή στο 70' και είχε δοκάρι στο 90'+8'!

Μέχρι που φτάσαμε στις αρχές της τρέχουσας σεζόν και στο πρώτο φετινό ματς των δύο ομάδων, όπου οι «πράσινοι» έχασαν 2-1 στο «Απόστολος Νικολαϊδης». Ο διεθνής στράικερ ήταν εκείνος που στο 10' και μετά από ωραία ατομική του ενέργεια έπαιξε κάθετα στον Φιλίπ Τζούρισιτς και ο Σέρβος μεσοεπιθετικός έκανε το 1-0, που εκ των υστέρων δεν αποδείχθηκε αρκετό για το «τριφύλλι».

Αρα στα τρία από εννέα Παναθηναϊκός-ΑΕΚ ή ΑΕΚ-Παναθηναϊκός που τον είδαμε το κοντέρ του «έγραψε» γκολ ή ασίστ, ενώ σε ακόμη ένα τον «σταμάτησε» το δοκάρι. Σε λίγες ώρες θα ξέρουμε τον... απολογισμό του και στο 10ο αντίστοιχο μεγάλο ντέρμπι που θα συμμετάσχει.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα