Βίτορ Ούγκο: Ο στόπερ των 20 εκατομμυρίων με τα 30 γκολ καριέρας που θέλει ο Παναθηναϊκός

Βίτορ Ούγκο: Ο στόπερ των 20 εκατομμυρίων με τα 30 γκολ καριέρας που θέλει ο Παναθηναϊκός

Ουγκό

bet365

Ένας κεντρικός αμυντικός που έχει στην καριέρα του σχεδόν 30 γκολ από τα μετόπισθεν. Συνολικά έχουν δαπανηθεί 20 εκατομμύρια για λογαριασμό του. Ποιος είναι ο Βίτορ Ούγκο που βρίσκεται ψηλά στη λίστα του Παναθηναϊκού.

Μπορεί η υπόθεση του Σαμέτ Ακαϊντίν να βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο και σύμφωνα με τους Τούρκους να απομένουν μονάχα μερικές λεπτομέρειες για να διευθετηθεί πλήρως, ωστόσο στον Παναθηναϊκό εξετάζουν και άλλες περιπτώσεις. Σύμφωνα με πληροφορίες του Gazzetta, το «τριφύλλι» εξετάζει και την περίπτωση του 32χρονου Βραζιλιάνου, Βίτορ Ούγκο, ο οποίος ανήκει στην Μπαϊα, καθώς στο «πράσινο» στρατόπεδο θέλουν να προχωρήσουν σε δύο αποκτήσεις κεντρικών αμυντικών.

Πρόκειται για μια περίπτωση που διαφέρει εντελώς με αυτήν του Ακαϊντίν. Δύο διαφορετικά πρόσωπα κεντρικών αμυντικών καθώς ο Βραζιλιάνος βασίζει το παιχνίδι του σε άλλους παράγοντες σε σχέση με τον τρόπο που αγωνίζεται ο Τούρκος στόπερ.

Στόπερ 20 εκατομμυρίων ευρώ

Ο Βίτορ Ούγκο ξεκίνησε την καριέρα του από την ομάδα της Σάντο Αντρέ. Η πρώτη του... σοβαρή κίνηση έγινε τον Ιανουάριο του 2015 όταν παραχωρήθηκε δανεικός στην Παλμέιρας. Έναν χρόνο αργότερα αποκτήθηκε με κανονική μεταγραφή, με την Παλμέιρας να δαπανά ένα ποσό της τάξης του 1,5 εκατ. ευρώ. Οι εμφανίσεις του στο πρωτάθλημα της Βραζιλίας τον εκτόξευσαν. Τον Νοέμβριο του 2016, ο Ούγκο ψηφίστηκε ως ο καλύτερος αμυντικός του πρωταθλήματος, έχοντας μάλιστα και τα περισσότερα γκολ από κάθε άλλον αμυντικό στο πρωτάθλημα, μαζί με τον Γιέρι Μίνα, καθώς αμφότεροι πέτυχαν τέσσερα τέρματα μέσα στη σεζόν.

Έτσι, δεν άργησε να έρθει και η πρώτη μεταγραφή στην Ευρώπη, με τη Φιορεντίνα να δαπανά 8 εκατομμύρια ευρώ τον Ιούλιο του 2017. Παρότι μέτρησε περισσότερες από 50 συμμετοχές, με τους «βιόλα» ο Βραζιλιάνος δεν μπόρεσε να προσαρμοστεί με αποτέλεσμα το καλοκαίρι του 2019 η Παλμέιρας να τον κάνει και πάλι δικό της έναντι 5,5 εκατομμυρίων ευρώ. Σχεδόν έναν χρόνο αργότερα, η Τράμπζονσπορ του έδωσε νέα ευρωπαϊκή ευκαιρία δαπανώντας κάτι παραπάνω από 3 εκατομμύρια ευρώ.

Με την ομάδα της Τραπεζούντας ο Βραζιλιάνος είχε μια επιτυχημένη θητεία με 99 συμμετοχές και 9 γκολ, κατακτώντας μαζί με τον Τάσο Μπακασέτα το πρωτάθλημα του 2022. Τον Απρίλιο του 2023 ο Ούγκο αποφάσισε να επιστρέψει στην πατρίδα του για λογαριασμό της Μπαϊα η οποία τον απέκτησε για σχεδόν 2 εκατομμύρια ευρώ, με το συνολικό κόστος των μεταγραφών που έχει κάνει ο Βραζιλιάνος να ανέρχεται στα 20 εκατομμύρια!

Ένας κεντρικός αμυντικός που σκοράρει

Ο Ούγκο πρόκειται για μια από τις περιπτώσεις των στόπερ που έχουν επαφή με τα αντίπαλα δίχτυα. Συνολικά στην καριέρα του, ο Βραζιλιάνος έχει καταφέρει να πετύχει 28 γκολ, έχοντας πετύχει τα 9 με τη φανέλα της Τράμπζονσπορ. Η επίδοση του με την Παλμέιρας το 2016, όταν τερμάτισε στην πρώτη θέση των σκόρερ ανάμεσα στους αμυντικούς του βραζιλιάνικου πρωταθλήματος αποδεικνύει και του λόγου το αληθές.

Ο Ούγκο μάλιστα έχει καταφέρει να πετύχει γκολ και με ανάποδο «ψαλίδι», εκτελώντας την Σάο Μπεράρντο με μαγικό τρόπο φορώντας τη φανέλα της Παλμέιρας, σε έναν αγώνα των δύο ομάδων το 2015.

Ο 32χρονος ανεβαίνει σε όλα τα κόρνερ και αποτελεί μεγάλος κίνδυνος σε κάθε στημένη φάση. Τα αθλητικά του προσόντα σε συνδυασμό με τη δύναμη του στον αέρα του δίνουν μεγάλο πλεονέκτημα σε κάθε στημένη φάση, καθώς μέσα από αυτές έχει βρει και τα περισσότερα γκολ που έχει σκοράρει στην καριέρα του.

Η ιστορία που λίγο έλειψε να τον «τελειώσει» από την Μπαϊα το καλοκαίρι

Όπως και τώρα, έτσι και το περασμένο καλοκαίρι, ο Βίτορ Ούγκο ήταν κοντά στην αποχώρηση του από την Μπαϊα. Ο 32χρονος Βραζιλιάνος κεντρικός αμυντικός είχε μια έντονη διαμάχη με τον προπονητή Ρενάτο Πάιβα ο οποίος δεν φοβήθηκε να τον «κόψει» από δύο συνεχόμενες αποστολές, πυροδοτώντας περισσότερο το κλίμα.

Όλα ξεκίνησαν όταν ο Πάιβα αποφάσισε να αντικαταστήσει τον Ούγκο σε μια αναμέτρηση απέναντι στην Κουιαμπά. Ο Βραζιλιάνος στόπερ φέρεται να ζήτησε εξηγήσεις εντός των αποδυτηρίων, μπροστά σε όλη την ομάδα κάτι που έφερε και την αντίδραση του προπονητή του ο οποίος όχι μόνο δεν τον άκουσε, αλλά τον «έκοψε» από τις δύο επόμενες αποστολές.

Οι Βραζιλιάνοι παράλληλα έγραφαν για έντονο ενδιαφέρον της Τράμπζονσπορ και πιθανή επιστροφή του Βραζιλιάνου στην Τουρκία, με την υπόθεση ωστόσο να μην προχωρά και τον Ούγκο να συνεχίζει στην Μπαϊα, έχοντας συμβόλαιο έως το καλοκαίρι του 2026.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα