Ολυμπιακός: Στα ντέρμπι είναι καλύτερος εκτός παρά εντός έδρας!

Ολυμπιακός: Στα ντέρμπι είναι καλύτερος εκτός παρά εντός έδρας!

Ολυμπιακός: Στα ντέρμπι είναι καλύτερος εκτός παρά εντός έδρας!

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος με αφορμή την ισοπαλία στη Λεωφόρο καταγράφει στο blog του στο gazzetta τα αποτελέσματα του Ολυμπιακού στα ντέρμπι την τελευταία τριετία και βγάζει συμπεράσματα.

Υποστήριξα με το που τελείωσε το πρώτο ντέρμπι Κυπέλλου του Ολυμπιακού με τον Παναθηναϊκό ότι οι πιθανότητες πρόκρισης για κάθε ομάδα είναι ακριβώς οι μισές, 50-50, ούτε καν…51-49 για τους «κόκκινους» που έφεραν την ισοπαλία (1-1) στη Λεωφόρο.

Οι λόγοι είναι απλοί: Κατ΄ αρχάς αγωνιστικοί, καθώς οι δύο ομάδες, με διαφορετικές αδυναμίες και δυνατότητες, πάνω κάτω φαίνεται να βρίσκονται αυτή την εποχή στο ίδιο επίπεδο. Και, κατά δεύτερον, η έδρα δεν παίζει το ρόλο που έπαιζε-κι όχι μόνο επειδή εδώ και κάποιες εβδομάδες οι αγώνες γίνονται κεκλεισμένων των θυρών, με την…πανέξυπνη αυτή κυβερνητική απόφαση.

Για να αντιληφθείτε τι ακριβώς λέω: ο Ολυμπιακός εδώ και μία τριετία έχει τα ίδια η, και καλύτερα αποτελέσματα στα ντέρμπι μακριά από το Καραϊσκάκη, απ΄ ότι στα ντέρμπι μέσα στο Καραϊσκάκη! Αναφέρομαι στις σεζόν 2021-22, 2022-23 και 2023-24.

Σε αυτές τις τρεις σεζόν (με την τωρινή να «τρέχει») ο Ολυμπιακός έχει δώσει στο γήπεδο του 17 ντέρμπι κι έχει πέντε νίκες, πέντε ήττες και εφτά ισοπαλίες. Στο ίδιο διάστημα έχει δώσει 15 ντέρμπι εκτός έδρας κι έχει επίσης πέντε νίκες, επίσης εφτά ισοπαλίες και μόνο τρεις ήττες. Η δε πραγματικότητα είναι ακόμη πιο ενδεικτική, καθώς η μία από τις πέντε εντός έδρας νίκες του Ολυμπιακού ήταν χωρίς αντίκρισμα (το 2-1 επί της ΑΕΚ), καθώς αποκλείστηκε από το Κύπελλο, όπως αποκλείστηκε από το Κύπελλο και με το 1-1 με τον ΠΑΟΚ μέσα στο Καραϊσκάκη.

Οι τρεις εκτός έδρας ήττες του Ολυμπιακού είναι δύο στο πρωτάθλημα (0-2 και 0-1 από τον ΠΑΟ) και μία στο Κύπελλο (0-3 από την ΑΕΚ).

Αντίθετα, εντός έδρας έχει χάσει και από τους τρεις μεγάλους και δη σε πέντε παιχνίδια: 1-3 και 1-2 από την ΑΕΚ, 1-2 από τον ΠΑΟ, 1-2 και 2-4 από τον ΠΑΟΚ.

Οι εφτά ισοπαλίες του Ολυμπιακού εκτός έδρας είναι πέντε για το πρωτάθλημα (1-1 με ΠΑΟ, 0-0 κι 1-1 με ΑΕΚ, 1-1 και 0-0 με ΠΑΟΚ) και δύο για το Κύπελλο (0-0 με ΠΑΟΚ και 1-1 με ΠΑΟ).

Και οι εφτά ισοπαλίες του Ολυμπιακού εντός έδρας είναι έξι για το πρωτάθλημα (με ΠΑΟ 0-0, 0-0 κι 1-1, με ΑΕΚ 0-0 κι 1-1, με ΠΑΟΚ 1-1) και μία για το Κύπελλο (1-1 με ΠΑΟΚ).

Οι πέντε νίκες τώρα του Ολυμπιακού εκτός έδρας είναι με ΑΕΚ 3-1, 3-2 και 3-2 και με ΠΑΟΚ 2-1 και 1-0.

Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός

Και οι πέντε νίκες του Ολυμπιακού εντός έδρας είναι τέσσερις για το πρωτάθλημα (με ΑΕΚ 1-0, με ΠΑΟΚ 2-1 και 3-1, με ΠΑΟ 1-0) και μία για το Κύπελλο (με ΑΕΚ 2-1).

Μία πρώτη, επιμέρους, παρατήρηση: ο Ολυμπιακός από τη μία δεν έχει κάνει διπλό στη Λεωφόρο και από την άλλη δεν έχει χάσει στην Τούμπα!

Στο πιο μεγάλο κάδρο: ο Ολυμπιακός εκτός έδρας στα ντέρμπι έχει γκολ 16-16, ενώ εντός έδρας 19-20. Δηλαδή, μέσα στο Καραϊσκάκη τα παιχνίδια του είναι λίγο πιο «ανοικτά», κι έτσι βάζει, αλλά και τρώει περισσότερα γκολ. Ειδικά στις ήττες του εντός έδρας έχει πολύ μεγάλο παθητικό: 13 γκολ!

Υπό αυτές τις συνθήκες, εάν δεν αλλάξει κάτι δραματικά, πρέπει να περιμένουμε ένα θρίλερ την άλλη Τετάρτη στον Πειραιά, στη ρεβάνς με τον ΠΑΟ.

Άσχετο: Αρχίζει και δουλεύει το πράγμα για τη διακοπή των δανεισμών των Ιμπόρα και Φρέιρε. Με την προσδοκία από πλευράς Ολυμπιακού να μην κοστίσουν κι αυτοί «ο κούκος αηδόνι», όπως ο Σολμπάκεν-που ήδη έχουν κοστίσει σε σχέση με όσα έχουν δώσει, αλλά τέλος πάντων.

Η φωτογραφία της ημέρας:

Μία ζέστη και μία κρύο μας πάει ο Φραν Ναβάρο.

Ο Ισπανός φορ έκανε ντεμπούτο στη Λαμία για ένα ημίχρονο και ήταν εντελώς άχρωμος…Μετά έπαιξε ένα 90λεπτο με την ΑΕΚ και μας έδωσε ελπίδα με τις καλές κινήσεις και συνεργασία του…Τώρα, έπαιξε 90 λεπτά και με τον Παναθηναϊκό επιστρέφοντας στις «ανώνυμες» εμφανίσεις…Και στη Λεωφόρο έδωσε μάχες, έτρεξε, πίεσε, έκλεψε μία μπάλα, όμως η αντίπαλη άμυνα δεν τον ένιωσε καθόλου.

Είναι αλήθεια ότι ένας φορ στο δικό του στιλ πρέπει να παίρνει και πάσες για να φανεί, αλλά εξίσου αλήθεια είναι ότι όταν υποδέχθηκε μία φορά την μπάλα στην περιοχή έκανε λάθος κοντρόλ και την έχασε, ενώ στην ωραία πάσα του Μασούρα στην πλάτη της άμυνας του ΠΑΟ δεν μπόρεσε να κάνει ένα σπριντ και να προλάβει τον γκολκίπερ σε φάση που θα ήταν γκολ. Επιπλέον τον είδαμε να χάνει σχεδόν όλες τις διεκδικήσεις (είναι ζήτημα να κέρδισε μία κεφαλιά) και δεν φαίνεται να είναι η δύναμη ένα στοιχείο που τον χαρακτηρίζει.

Ναβάρο

Όταν παίρνει την μπάλα στα πόδια του, έχει μία ικανότητα στις συνεργασίες, όπως για παράδειγμα έκανε στη φάση που ο Ολυμπιακός κέρδισε το κόρνερ από το οποίο προήλθε το γκολ του Αλεξανδρόπουλου, ωστόσο ως σέντερ φορ αν μη τι άλλο πρέπει να γίνει πιο απειλητικός. Σε 180 λεπτά δεν έχει καν τελική.

Και για το τέλος έναEmoji

τουίρερ

@Photo credits: INTIME

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.