Ο ΠΑΟΚ τη δουλειά του, το υπέροχο ποδόσφαιρό του και τα 80 γκολ!

Ο ΠΑΟΚ τη δουλειά του, το υπέροχο ποδόσφαιρό του και τα 80 γκολ!

Ο ΠΑΟΚ τη δουλειά του, το υπέροχο ποδόσφαιρό του και τα 80 γκολ!

bet365

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου αποθεώνει το επιθετικό ποδόσφαιρο του ΠΑΟΚ, μαζί με την εξαιρετική διαχείριση του ρόστερ, έχοντας μερικές παρατηρήσεις για μεταγραφικά και διαιτητικά θέματα.

Όπως ακριβώς περιμέναμε ο ΠΑΟΚ εκμεταλλεύτηκε αυτή την Κυριακή για να επιστρέψει στις δικές του φετινές… εργοστασιακές ρυθμίσεις, αλλά και στην κορυφή, χωρίς αυτό να μετράει και τόσο πολύ στη συγκεκριμένη φάση. Αυτό που κυρίως επιβεβαιώνεται είναι η άκρως επιθετική και παραγωγική ομάδα που προσφέρει θέαμα στους τυχερούς που προτιμούν το κανάλι το οποίο την δείχνει κάθε αγωνιστική…

Η διαχείριση του ρόστερ με τις φρέσκες επιλογές κάθε εβδομάδας σε όλες σχεδόν τις θέσεις που δίνουν άλλο αέρα σωματικά και πνευματικά στο σύνολο του ΠΑΟΚ, βοηθούν την ομάδα να παίζει αυτό το ποδόσφαιρο. Παίζει ο Δικέφαλος του Βορρά, βάζει τέσσερα γκολ και… έχεις την αίσθηση ότι ήταν λίγα! Όπως και να το κάνουμε, ακόμη και με τον ΠΑΣ Γιάννινα, αν ο δείκτης έφθανε στα έξι και πάλι λογικό θα ήταν. Ας όψεται ο Μπράντον που προχθές δεν έβρισκε εστία ούτε από το ένα μέτρο!

Έχουμε 16 Ιανουαρίου και ο ΠΑΟΚ έφθασε τα 80 γκολ! Δηλαδή σε τέσσερις μήνες που θα φθάσει αυτό το νούμερο; Εννοείται ότι όσο πλησιάζουμε το τέλος, ο βαθμός δυσκολίας θα μεγαλώνει στον εκάστοτε αγώνα, έστω και έτσι όμως αυτό το νούμερο στα 32 μέχρι τώρα παιχνίδια, δεν γίνεται να μην προκαλεί θαυμασμό! Είμαστε ακριβώς το όριο του… over με τα 2,5 τέρματα ανά παιχνίδι. Φθάσαμε 29 γκολ στα 12 ευρωπαϊκά παιχνίδια! Είναι τρία γκολ στους δύο αγώνες κυπέλλου και άλλα 48 (όχι στα χαρτιά, όλα κανονικά και με ελάχιστα πέναλτι) στους 18 αγώνες πρωταθλήματος!

«Ναι αλλά ο ΠΑΟΚ δεν έχει εκτελεστή φορ» είναι ο αντίλογος και θα δούμε στο τέλος τι είναι πιο σημαντικό και στην υπόθεση… σκορ.

Ο Τζίμας πάντως έπαιξε πολύ καλά εντός περιοχής, ήταν στις φάσεις, έβαλε σεντερφορίσιο γκολ με κεφαλιά κοντά στο τέρμα και απέδειξε εκ νέου ότι είναι ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα στο ελληνικό ποδόσφαιρο, νεαρός παίκτης επιπέδου Κωνσταντέλια, ένας ακόμη στον οποίο ο Δικέφαλος του Βορρά μπορεί και πρέπει να ποντάρει πάρα πολλά.

Από εκεί και πέρα είδαμε έναν πολύ θετικό Μεϊτέ (τον καλύτερο της σεζόν, έστω κι αν σκόραρε κατά λάθος μετά από 3-4 χρόνια) είδαμε ένα γεμάτο παιχνίδι από τον Σάστρε και τον Μπάμπα που κάθε φορά γίνονται οι έξτρα παίκτες στις επιθετικές ενέργειες της ομάδας που συνεχίζει να διαχειρίζεται πολύ ισορροπημένα τους πέντε μεσοεπιθετικούς της. Ο Κωνσταντέλιας έχει τον περισσότερο χρόνο (1888 λεπτά) με τον Τάισον να ακολουθεί (1886) ο Ζίβκοβιτς είναι στα 1718 λεπτά μετά τις τελευταίες απουσίες και πιο πίσω Μουργκ με 1379 λεπτά και ο Ντεσπόντοφ που ήρθε τελευταίος και ανεβαίνει συνέχεια με 23 ματς και 1315 λεπτά.

Όλα υπολογισμένα, όλα με πλάνο για την καλύτερη δυνατή φρεσκάδα και το καλύτερο κλίμα στα αποδυτήρια όπου όλοι νιώθουν και είναι πολύ σημαντικοί. Το ίδιο γίνεται και στα φορ, στα αμυντικά χαφ, στα πλάγια μπακ και στα στόπερ. Εξαιρετική διαχείριση για μία ομάδα που -από κάθε άποψη- σφύζει από υγεία!

Μεταγραφικά

Ο Ροζιέ ήταν μία καλή περίπτωση για τον ΠΑΟΚ, από τις λίγες διαθέσιμες σε αυτή την περίοδο. Ποιοτικός μπακ που θα έδινε λύσεις όπως τις θέλει ο Λουτσέσκου, σε θέση που φαίνεται πόσο πολλά ποντάρει για να κάνει την ομάδα του εντελώς απρόβλεπτη με το ολοκληρωτικό ποδόσφαιρό της που φέρνει σε θέσεις εκτελεστή όλη (σχεδόν) την ενδεκάδα.

Οικονομικά όμως οι ασπρόμαυροι ποτέ δεν ψήθηκαν να δώσουν για τον συγκεκριμένο παίκτη 2-3 εκατομμύρια για αγορά, ή να υπογράψουν άλλα τόσα σε μία υποχρεωτική οψιόν. Θα δούμε που θα καταλήξουν εκεί που πραγματικά χρειάζεται ποιοτική αναβάθμιση. Ακόμη κι εγώ δεν πιστεύω ότι στο τέλος ο ΠΑΟΚ δεν θα πάρει παίκτη.

Όσον αφορά τον νεαρό Ουκρανό, ίσως χρειάζεται και αριθμητική ενίσχυση η μεσοεπιθετική γραμμή. Μακάρι να προκύψει κάτι εξαιρετικό…

Αναφορικά με τον Λύρατζη πάντως, όλα δείχνουν ότι στο τέλος θα γίνει ο δανεισμός με σκοπό να παίξει στον Αστέρα και να επιστρέψει με καλύτερη αυτοπεποίθηση, αυτή που πρόπερσι τον είχε καταστήσει πρωταγωνιστή.

Διαιτητικά…

Το πιο μεγάλο «κάρφωμα» για τις διαιτησίες που συνεχώς μπορεί να απολαμβάνει κάποιος, είναι αυτή η επικοινωνιακή προσπάθεια απολογίας ή εξήγησης για κάθε σφύριγμα. Πλάκα έχουν κι εκείνοι που κάνουν «φασαρία» για δήθεν αδικίες, έτσι ώστε να έχουν να λένε για όσα… θα έρθουν υπέρ τους. Σε γενικές γραμμές προσπαθούν να δικαιολογηθούν και τα κάνουν… τρισχειρότερα. «Ευτυχώς» είναι και ο Άρης ο οποίος μετά την αλλαγή, έχει αποφασίσει φέτος να μην «μιλάει». Τι ωραία περνάμε...

Το απίστευτο των απίστευτων γίνεται στον Ολυμπιακό. Στον πολύ μεγάλο σύλλογο που τόσο πολύ προσπαθούν να τον μικρύνουν, ανοίγοντας (πριν και μετά) τόσο μεγάλη κουβέντα ακόμη και για αγώνα με… την τελευταία Κηφισιά! Απίστευτο, αλλά άκρως Ολυμπιακό εν έτη 2024! Αλλά... εμάς τι μας νοιάζει. Ο ΠΑΟΚ είναι στους οκτώ του κυπέλλου και τους περιμένει... Ο ΠΑΟΚ είναι στους 16 της Ευρώπης και επίσης τους περιμένει...

Καλό κύπελλο να ‘χουμε αύριο, καλά να περάσουμε! Πολύ χρήσιμα για πριν, αλλά κυρίως μετά τους αγώνες τα ποπ κορν , όπως και αν τα τρώει κανείς… Πολύ ενδιαφέρουσες και οι προτάσεις για πάπρικα που μας έγιναν από χθες το πρωί!

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου
Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Πρέπει να ήταν με μία μπάλα στα χέρια (οποιουδήποτε μεγέθους και χρώματος) από τότε που περπάτησε…
Αγαπάει το ποδόσφαιρο, λατρεύει το μπάσκετ το οποίο έπαιξε (όχι με μεγάλη επιτυχία…) γι’ αρκετά χρόνια στον ιστορικό ΒΑΟ, βλέπει βόλεϊ, του αρέσει το χάντμπολ, μπορεί να βλέπει με τις ώρες στίβο, καταδύσεις, ιππασία, σκοποβολή, χόκει επί χόρτου, αλλά και στον πάγο! Παρακολουθεί και πάλη, και άρση βαρών, φυσικά και πινγκ πονγκ και τέννις και … και... και...
Στο γήπεδο πήγε πρώτη φορά το 1983 σε αγώνα ΠΑΟΚ-Απόλλων Αθηνών. Μεγάλη και ωραία εμπειρία. Από το δημοτικό κρατούσε σημειώσεις, στατιστικά, πρόγραμμα αγώνων, είχε αρχείο και έκανε διάφορες αναλύσεις- συγκρίσεις.
Όλα τα άλλα ήρθαν φυσιολογικά…
Από τα 17 του το 1994, ξεκίνησε να ασχολείται με την δημοσιογραφία στην Αθλητική Μακεδονίας Θράκης, όπου τα πρώτα βήματα έγιναν από τις χαμηλές κατηγορίες του μπάσκετ. Φοβερές οι χρονιές που έκανε το ρεπορτάζ και του αγαπημένου του ΒΑΟ, σε Α2 και Α1!
Ακολούθησαν πολλά άλλα Μέσα στην Θεσσαλονίκη και όχι μόνο, εμπειρίες σε εφημερίες, ραδιόφωνα, τηλεόραση, φυσικά και στο διαδικτυο. Τα τελευταία 15 χρόνια είναι πιο κοντά στο ρεπορτάζ του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ.