Άρης: Οι δύο αποφάσεις του Μάντζιου που θα σχηματίσουν την 11αδα για τον «τελικό» με την ΑΕΚ

Άρης: Οι δύο αποφάσεις του Μάντζιου που θα σχηματίσουν την 11αδα για τον «τελικό» με την ΑΕΚ

Ο Μάντζιος

bet365

Ο τραυματισμός του Χουλιάν Κουέστα σε συνδυασμό με την απουσία του Ζαν Ζουλ και την αμφιβολία για το επίπεδο ετοιμότητας του Μπίργκερ Βερστράτε είναι στοιχεία που δεν περίμενε αλλά πρέπει να λάβει υπόψη του ο Ακης Μάντζιος για τον καταρτισμό της 11αδας στον αγώνα (17/1, 19:00) με την ΑΕΚ.

Είναι αυτό που λένε… «όταν ο άνθρωπος κάνει σχέδια, ο Θεός γελά» καθώς το σχέδιο που είχε καταστρώσει ο Άκης Μάντζιος για τους δύο αγώνες του Κυπέλλου Ελλάδας με την ΑΕΚ, σε επίπεδο προσώπων, περιλάμβανε κάτι διαφορετικό σε σχέση με αυτό που έχει να διαχειριστεί. Καταρχάς, ήταν τα παιχνίδια τα οποία ευθύς εξαρχής τοποθετήθηκαν στην κορυφή της πυραμίδας ιεράρχησης. Προφανώς έχει αξία το παραδοσιακό ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ, ασφαλώς ήταν κομβικής σημασίας και οι δύο εντός έδρας αγώνες με Αστέρα Τρίπολης και Παναιτωλικό, αλλά στο μυαλό του προπονητή του Άρη κυριαρχούσαν οι αγώνες με την «Ένωση» καθώς ο βασικός στόχος του Άρη είναι το Κύπελλο. Γι’ αυτόν τον λόγο, σε αυτές τις αναμετρήσεις προχώρησε σε δοκιμές οι οποίες «βγήκαν» και τις υιοθέτησε.

Ενόψει του δεύτερου αγώνα (17/1, 19:00) προχώρησε σε διαχείριση υλικού με σκοπό να έχει… φρέσκα πόδια, θα προτιμούσε επίσης να είχε περισσότερες επιλογές. Αυτή τη στιγμή, το βασικό πρόβλημα για τον 54χρονο τεχνικό βρίσκεται στον άξονα της μεσαίας γραμμής. Ο Ζαν Ζουλ δεν έχει καμία πιθανότητα συμμετοχής έπειτα από το καλό παιχνίδι που έκανε στην OPAP ARENA και φυσικά αποτελεί πλήγμα η απουσία του. Ο Μπίργκερ Βερστράτε ακολούθησε μεν το ομαδικό πρόγραμμα προπόνησης αλλά ήταν μόλις η δεύτερη φορά από την αρχή της χρονιάς που συνυπήρξε με τους συμπαίκτες του στο γήπεδο. Είναι λογική η ύπαρξη αμφιβολιών για το επίπεδο ετοιμότητάς του και κυρίως, οι προπονήσεις που μεσολάβησαν από τον εκτός έδρας αγώνα με τον Παναιτωλικό κι ενόψει αυτού με την ΑΕΚ δεν ήταν δα και τόσο έντονου ρυθμού. Άρα, οι ίδιες αμφιβολίες υπάρχουν για το επίπεδο ανταπόκρισής του σε συνθήκες πίεση και προσωπικών μονομαχιών. Ο Βέλγος έχει αποδείξει ότι δεν διστάζει να… βουτήξει στα βαθιά κι αυτό είναι ένα στοιχείο που επίσης λαμβάνεται υπόψη. Σίγουρα θα είναι στην αποστολή, θα φανεί όμως αν θα είναι και στην 11αδα. Κατ’ επέκταση, δεν αποκλείεται το σενάριο παραμονής του Σέικ Ντουκουρέ.

Ο Άρης

Το δεύτερο πρόβλημα έχει να κάνει με τον Χουλιάν Κουέστα ο οποίος ταλαιπωρείται από οσφυαλγία. Ενδεχόμενη συμμετοχή του εγκυμονεί κινδύνους μεγαλύτερου τραυματισμού ίσως και μη ανταπόκρισής του στις συνθήκες του αγώνα. Επίσης δεν έχει παρθεί οριστική απόφαση. Το θετικό είναι ότι ο Λευτέρης Χουτεσιώτης, ο οποίος υπερασπίστηκε την εστία του Άρη στο Αγρίνιο, έδειξε ότι βρίσκεται σε καλή αγωνιστική κατάσταση παρότι είχε να παίξει από το… καλοκαίρι. Μέτρησε αρκετές σωστές αντιδράσεις, «έβγαλε» δύο φάσεις και ήταν «εύστοχος» στο παιχνίδι με τα πόδια.

Από εκεί και πέρα, ο Άκης Μάντζιος δεν προβλέπεται να αλλάξει κάτι στην τετράδα της άμυνας του, πάντα σε σύγκριση με τον πρώτο αγώνα στην OPAP ARENA. Η λογική λέει… Μοντόγια και Οντουμπάτζο στα αμυντικά άκρα και Φαμπιάνο-Μπράμπετς οι δύο στόπερ. Εκτός κι αν κρατήσει τον πρώτο και ρίξει στην αριστερή πτέρυγα τον Φεράρι σε περίπτωση που χρειαστεί δεύτερο αμυντικό χαφ. Αυτό έκανε στο Αγρίνιο και παραδέχθηκε μάλιστα ότι είναι ένα σχέδιο που επεξεργάζεται από την ημέρα τραυματισμού του Μπίργκερ Βερστράτε. Το ενδεχόμενο επιθετικής τριάδας στον άξονα – τουλάχιστον στο ξεκίνημα του αγώνα – δεν χαρακτηρίζεται πιθανό οπότε Τζούρασεκ και Νταρίντα θα είναι οι δύο εσωτερικοί μέσοι.
Για την επιθετική τριάδα δεν υπάρχει καμία αμφιβολία και δεν υπάρχει λόγος αλλαγών καθώς Κίκε Σαβέριο και Σάπι Σουλεϊμάνοφ σκοράρουν και δημιουργούν στα τελευταία παιχνίδια ενώ ο Λορέν Μορόν θα επιστρέψει στην κορυφή.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα