Mία μυθική, ηρωική, Παναθηναϊκή πρόκριση!

Mία μυθική, ηρωική, Παναθηναϊκή πρόκριση!

Νίκος Αθανασίου Νίκος Αθανασίου
Mία μυθική, ηρωική, Παναθηναϊκή πρόκριση!

bet365

Ο Νίκος Αθανασίου γράφει για τον Παναθηναϊκό που κατάφερε να προκριθεί στα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδος νικώντας τους πάντες και τα πάντα. Τον Ολυμπιακό, τα προβλήματα, την κούραση, ολοκληρώνοντας το παιχνίδι με... ανεπανάληπτη ενδεκάδα!

Σε ποδοσφαιρικό επίπεδο είναι μια μυθική, ηρωική, μοναδική, 100% Παναθηναϊκή πρόκριση η αποψινή για το σύνολο του Φατίχ Τερίμ! Όχι γιατί το Τριφύλλι απέκλεισε τον Ολυμπιακό. Αυτό έχει ξανασυμβεί και θα ξανασυμβεί. Όπως και το ανάποδο. Είναι μία ανεπανάληπτη πρόκριση γιατί οι «πράσινοι» αναγκάστηκαν να νικήσουν τους πάντες και τα πάντα, ολοκληρώνοντας το παιχνίδι με μία σύνθεση που δεν υπάρχει πιθανότητα να δούμε ούτε σε... τριάντα χρόνια όταν οι αποψινοί πρωταγωνιστές θα αγωνίζονται σε παιχνίδια παλαιμάχων.

Ολοκλήρωσε το παιχνίδι ο Παναθηναϊκός έχοντας πάρα πολλά προβλήματα τραυματισμών, χωρίς αποθέματα ενέργειας, με τον αντίπαλο να έχει περισσότερη φρεσκάδα και λύσεις στο φινάλε. Στο τελευταίο σφύριγμα του Χίντλερ, στο 120', ο Παναθηναϊκός είχε πάνω στο χορτάρι εκτός από τον πορτιέρε, δύο δεξιούς μπακ(Βαγιαννίδης, Κώτσιρας), τρεις κεντρικούς αμυντικούς(Σένκεφελντ, Γεντβάι, Ακαϊντίν), τρία «εξάρια(Αράο, Ζέκα, Πέρεθ), έναν εξτρέμ(Αϊτόρ) και έναν αριστερό μπακ(Μλαντένοβιτς).

Τον Ακαϊντίν σε ρόλο σέντερ φορ, τον Κώτσιρα να παίζει σε τέσσερις θέσεις και να μην ξέρεις σε ποια ήταν καλύτερος, στην παράταση δεν υπήρχε τακτική, υπήρχε η καρδιά, η ψυχή, η θέληση. Ο Παναθηναϊκός άντεξε. Έμεινε όρθιος. Και έστειλε το ματς στα πέναλτι, εκεί όπου... μύρισε Μασσαλία! Οι εκτελέσεις όταν όλες εξαιρετικές εκτός από εκείνη του Μλαντένοβιτς, ο Λοντίγκιν έκανε την δουλειά, ο Καμαρά σημάδεψε άστοχα στο ένατο πέναλτι και σήμανε το «πράσινο» πάρτι μέσα στο Καραϊσκάκη!

Ουσιαστική κριτική δεν μπορεί να γίνει στον έξτρα χρόνο. Στη κανονική διάρκεια, είδαμε ένα από τα χειρότερα ντέρμπι, με τις δύο ομάδες σε μεγάλα διαστήματα να μην μπορούν να κυκλοφορήσουν την μπάλα, να παίζουν «κάτι» σαν ποδόσφαιρο και τον Παναθηναϊκό να έχει πιο ορθολογική εικόνα όταν πάτησαν στο γήπεδο ο Ρούμπεν και ο Ζέκα. Ακόμη κι έτσι, όμως, η ομάδα του Τερίμ ήταν εκείνη που όπως και στο πρώτο ματς στη Λεωφόρο, άξιζε να πάρει την νίκη στο ενενηντάλεπτο.

Έτσι είναι το ποδόσφαιρο, όμως. Παίζουν και μάλιστα σημαντικό ρόλο και οι τερματοφύλακες. Ο Πασχαλάκης έκανε μία από τις σπουδαιότερες εμφανίσεις της καριέρας του, νίκησε δύο φορές τον Σπόραρ, μία τον Βέρμπιτς ενώ ο Μαντσίνι αστόχησε αμαρκάριστος στο φινάλε του πρώτου ημιχρόνου. Θα ήταν αμαρτία για τον Παναθηναϊκό αν στο τέλος της ημέρας έχανε την πρόκριση και ενώ είχε σπαταλήσει και στα δύο παιχνίδια τόσο μεγάλες ευκαιρίες, χωρίς να έχει απειληθεί ουσιαστικά στο σύνολο των δύο αγώνων, με ελάχιστες εξαιρέσεις.

Αυτό που έχει μεγαλύτερη σημασία τούτη την στιγμή για τον Παναθηναϊκό είναι η πρόκριση. Ο αποκλεισμός του Ολυμπιακού. Πάντα ήταν, είναι και θα είναι πιο «γλυκό». Ιδιαίτερα μετά τα όσα έγιναν πέρσι αλλά και φέτος σε αυτό το γήπεδο. Οι «πράσινοι» είναι μία ομάδα που εδώ και μια τριετία βγάζει χαρακτήρα, προσωπικότητα, ανθεκτικότητα και στα δύσκολα τις περισσότερες φορές βρίσκει τις λύσεις. Έτσι έγινε κι απόψε, ανεβάζοντας στα ύψη και την ψυχολογία αλλά και την αυτοπεποίθηση ενόψει της συνέχειας!

Εκτός από τα προβλήματα κατά την διάρκεια του αγώνα, ο Παναθηναϊκός πριν το ματς είχε εκτός τους Ιωαννίδη, Γερεμέγεφ, Τσέριν, Τζούρισιτς και Παλάσιος. Όλα αυτά τα προβλήματα που ήρθαν και μέσα από τα συνεχόμενα παιχνίδια κάνουν την πρόκριση ακόμη πιο σημαντική, καθώς το σύνολο βρήκε τον τρόπο να πάρει αυτό που ήθελε, σε μία συνθήκη έκτακτης ανάγκης που δεν θα πρέπει να του ξαναπροκύψει μέχρι το τέλος της σεζόν. Ο Τερίμ, όμως, βρήκε τον δρόμο και... ανάγκασε τον μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ να του βγάλει το καπέλο μετά το τέλος του παιχνιδιού!

Από κει και πέρα και όσον αφορά το ατομικό επίπεδο; Γιάννης Κώτσιρας κυρίες και κύριοι. Εξάρι; Παρών. Δεκάρι; Παρών. Με τακουνάκι-ασίστ στον Σπόραρ. Χαφ αριστερό και δεξί; Παρών και εκεί. Τι παιχνιδάρα έκανε πάλι! Ο Αράο ήταν και πάλι συγκλονιστικός, ο Λοντίγκιν έκανε την διαφορά στη διαδικασία των πέναλτι, Ζέκα και Ρούμπεν έδωσαν λύσεις στη μεσαία γραμμή ενώ ακόμη ένα καλό ματς έκανε ο Γεντβάι!

Συγκινητική και η παρουσία του Μαντσίνι. Γενικά όλοι έκαναν υπέρβαση, έπαιζαν με κράμπες, έδωσαν και την ψυχή τους για αυτή την πρόκριση και μαγκιά τους!

Τι όμορφη ημέρα να είσαι Παναθηναϊκός. Να ξυπνάς το πρωί με την μεταγραφή του Τάσου Μπακασέτα(από το αποκλειστικό της συμφωνίας και των υπογραφών στο Gazzetta) και να ολοκληρώνεται η βραδιά με μία τόσο μεγάλη πρόκριση!

@Photo credits: INTIME

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Νίκος Αθανασίου
Νίκος Αθανασίου

Από τότε που θυμάται την ύπαρξή του o Νίκος Αθανασίου, λατρεύει τον Παναθηναϊκό και το ποδόσφαιρο. Από το 2008 μέχρι και σήμερα είναι υπεύθυνος για το ρεπορτάζ του Τριφυλλιού στο δεύτερο σπίτι του, στο μεγαλύτερο επαγγελματικό όνειρο που θα μπορούσε να γίνει πραγματικότητα, στο Gazzetta.gr και ενώ είχε προηγηθεί η Αθλητική Ηχώ, το Κανάλι 1(90.4) και ένα πέρασμα από το Leoforos.gr. Στο πέρασμα των χρόνων δεν σταμάτησε ποτέ με την ίδια αγάπη και αφοσίωση να παίζει Football Manager, να ακούει όλων των ειδών τις μουσικές ακόμη και αν μέσα σε δέκα λεπτά μπορεί να συνυπάρξουν ο Μητροπάνος με τον Hoyem και ο Αργυρός με τους Active Member, να θεωρεί ομορφότερο μέρος στο πλανήτη το Αίας Κλαμπ και να μην μπορεί με τίποτα και για κανέναν λόγο να παρακολουθήσει αγώνες από τα μπουθ της Λεωφόρου, βρίσκοντας πάντα εναλλακτικές για να συνδυάζει τη δουλειά με την... τρέλα. Τα τελευταία χρόνια μαθαίνει, αναλύει και παρατηρεί το αγαπημένο του σπορ μέσα από μια σειρά επιμορφωτικών προγραμμάτων και διπλωμάτων management, ανάλυσης, τακτικής και scouting, τα καλύτερα «δώρα» που θα μπορούσε ποτέ να κάνει στον εαυτό του σε σχέση με το ποδόσφαιρο.