Αρης – Ολυμπιακός 1-2: Ξεμπέρδεψε νωρίς και ηρέμησε!

bet365

Με δύο γκολ στα πρώτα 20 λεπτά (Ναβάρο, Ροντινέι), ο Ολυμπιακός είχε εύκολο βράδυ στη Θεσσαλονίκη (2-1 τον Αρη), έβγαλε αντίδραση από τον αποκλεισμό στο Κύπελλο και... αγόρασε πολύτιμη ηρεμία για τη συνέχεια. Με αυτογκόλ του Κίνι μείωσαν στο 90' οι ακίνδυνοι «κίτρινοι».

Ο Ολυμπιακός παρέμεινε σε τροχιά διεκδίκησης του τίτλου καθώς πέρασε από το «Κλ. Βικελίδης» νικώντας τον Άρη με 1-2 σ’ ένα μέτριο παιχνίδι όπου οι μεν Πειραιώτες βασίστηκαν στην απόδοση των Ροντινέι, Ναβάρο και οι δε Θεσσαλονικείς προσπάθησαν να σβήσουν την κακή εμφάνισή τους στις καθυστερήσεις του αγώνα.

Ο Ολυμπιακός προηγήθηκε με 0-2 στο 21’ χάρη στο γκολ του Ναβάρο (έπειτα από άστοχη έξοδο του Χουτεσιώτη) αλλά και την εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Ροντινέι το οποίο αμφισβήτησαν έντονα οι «κίτρινοι». Στο πρώτο ημίχρονο η ομάδα του Κάρλος Καρβαλιάλ ήταν κυρίαρχη στο γήπεδο απέναντι στον αποσυντονισμένο Άρη εισπράττοντας πολλά και από τον Ζέλσον Μαρτίνς. Ο Άρης απέκτησε ελπίδα στις καθυστερήσεις με το αυτογκόλ του Κίνι αλλά έφυγε με άδεια χέρια από το γήπεδο.

Έτσι έπαιξαν…

Ο Άκης Μάντζιος προχώρησε σε έξι αλλαγές στο αρχικό σχήμα (σε σχέση με τον αγώνα με την ΑΕΚ) αλλά οι μισές ήταν υποχρεωτικές καθώς Κουέστα Μπράμπετς αλλά και ο ασθενής Τζούρασεκ δεν ήταν σε θέση να αγωνιστούν. Κι έτσι ο Λευτέρηξς Χουτεσιώτης ήταν κάτω από τα δοκάρια με αμυντική τετράδα τους Οντουμπάτζο, Φαμπιάνο, Ροζ και Φεράρι. Στο 4-3-3 του Άρη οι Νταρίντα, Βερστράτε είχαν περισσότερο αμυντικά καθήκοντα σε σχέση με τον Ρούμπεν Πάρντο ενώ οι Σουλεϊμάνοφ, Παναγίδης και Μορόν συνέθεσαν την επιθετική τριάδα.

Ίδια διάταξη (4-3-3) επέλεξε και ο Κάρλος Καρβαλιάλ με αλλαγμένη αριστερή πτέρυγα παρουσία του full back Κίνι πίσω από τον Ζέλσον Μαρτίνς, ενώ στη θέση του παρτενέρ του Ντόι στο δίδυμο των στόπερ έπαιξε ο Ρέτσος. Στον άξονα της μεσαίας γραμμής παρέμειναν οι Έσε, Αλεξανδρόπουλος με νέο πρόσωπο τον Καρβάλιο. Ο Ναβάρο ήταν στην κορυφή της επίθεσης και ο Μασούρας στη δεξιά πτέρυγα.

Ο Άρης έμεινε στο Κύπελλο και ο Ολυμπιακός έκανε ό,τι ήθελε

Προφανώς χρειάστηκε το σοβαρό λάθος του Λευτέρη Χουτεσιώτη στο 17ο λεπτό που έδωσε το δικαίωμα στον Ναβάρο να στείλει την μπάλα στα δίχτυα (0-1) αλλά τόσο πριν από αυτή τη φάση όσο και στην πορεία του πρώτου ημιχρόνου ο μεν Ολυμπιακός ήταν στο γήπεδο εν αντιθέσει με τον Άρη. Οι Πειραιώτες ήλεγξαν σχεδόν σε απόλυτο βαθμό τον άξονα και ταυτόχρονα ο μεν Ροντινέι… πήρε στην πλάτη του τους Φεράρι, Παναγίδη ενώ «φωτεινές» στιγμές είχε και ο Ζέλσον Μαρτίνς από την αριστερή πλευρά μαζί με δύο τελειώματα στο 30’ και στο 42’.

Ο Ολυμπιακός βρήκε δεύτερο γκολ στο 21’ με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Ροντινέι (0-2) το οποίο αμφισβητήθηκε έντονα από τους «κίτρινους». Ο Δανός διαιτητής εκτίμησε ότι ο Φαμπιάνο χτύπησε με τον αγκώνα τον Ναβάρο ή ότι χρησιμοποίησε το χέρι του για να αποκτήσει πλεονέκτημα (και συμφώνησε μαζί του ο συμπατριώτης του στο VAR) σε μια φάση την οποία ο Βερστράτε θα μπορούσε να την είχε τελειώσει αλλά έκανε στραβοκλωτσιά διατηρώντας την μπάλα στην περιοχή.

Το σουτ του Ροντινέι και ο κακός Άρης

Μέχρι το τέλος του ημιχρόνου δεν άλλαξε τίποτε καθώς ο Χουτεσιώτης μπλόκαρε σ’ ένα σουτ του Αλεξανδρόπουλου από το ύψος της μεγάλης περιοχής, όπως είχε κάνει και νωρίτερα σ’ ένα του Ροντινέι. Ο δε Άρης δεν ήταν απλά παθητικός αλλά τρομερά κακός δίχως ίχνος συνεργασίας και καμία τελική φάση στο πρώτο 45λεπτο. Όταν είχε δε την κατοχή της μπάλας δεν είχε τρόπο να την κυκλοφορήσει καθώς δεν υπήρχε άξονας (κακό παιχνίδι από Βερστράτε και Πάρντο), ομοίως και τα άκρα ενώ ο Λορέν Μορόν ήταν εντελώς ακίνδυνος.

Η διαχείριση του Ολυμπιακού και ο ακίνδυνος Άρης

Ο Άρης μπήκε πιο ορεξάτος στο δεύτερο ημίχρονο δίχως όμως να φτάσει σε ουσιαστική τελική προσπάθεια γεγονός το οποίο ανάγκασε τον Άκη Μάντζιο να προχωρήσει στις πρώτες παρεμβάσεις του στο παιχνίδι με την είσοδο των Σαβέριο, Ζαμόρα. Για την ακρίβεια δεν είχε να επιδείξει τίποτα περισσότερο από ένα σουτ του Μορόν εντός περιοχής όπου ο Ντόι έβαλε την κόντρα. Ο Ολυμπιακός επίσης δεν έφτασε σε ουσιαστική τελική αλλά ήταν πιο απειλητικός αλλάζοντας πλευρά ως προς τον τρόπο έκφρασής του στην επίθεση παίζοντας περισσότερο από αυτή του Ζέλσον Μαρτίνς. Στο 64’ ο τελευταίος αντικαταστάθηκε από τον Ποντένσε έχοντας αφήσει θετική πρώτη εικόνα.

Παιχνίδι χωρίς φάσεις

Αναζητώντας δημιουργό στον άξονα, ο Άκης Μάντζιος χρησιμοποίησε τον Μάνου Γκαρθία βάζοντας στην κορυφή τον Ζαμόρα αντί του Μορόν αλλά πέραν της καλύτερης κυκλοφορίας δεν είδε κάτι παραπάνω. Ο δε Ολυμπιακός επίσης δεν ήταν απειλητικός καθώς ένα σουτ του Καρβάλιο στο 80’ κατέληξε σε κόρνερ έπειτα από κόντρα δεν θα μπορούσε να βάλει σε κίνδυνο την εστία του Χουτεσιώτη. Στο 89’ ο Άρης είχε τη στιγμή του για να επιστρέψει στο παιχνίδι όταν ο Μοντόγια βρέθηκε (εντός περιοχής) στην πλάτη της άμυνας του Ολυμπιακού αλλά το πλασέ που επιχείρησε περισσότερο έδιωξε την μπάλα παρά απείλησε τον Πασχαλάκη.

Ο Ζαμόρα, ο Κίνι και ο Άρης απέκτησε ελπίδα

Αυτό έγινε έπειτα από τα πρώτα δέκα δευτερόλεπτα του επιπλέον χρόνου όταν ο Άρης βρήκε φάση από την αριστερή πλευρά, ο Ζαμόρα δεν εκτέλεσε σωστά αλλά η μπάλα χτύπησε πάνω στον Κίνι και κατέληξε στα δίχτυα (1-2). Ο Άρης είχε πέντε λεπτά στη διάθεσή του για να μη φύγει με άδεια χέρια από το χορτάρι, όσα δηλαδή και ο Ολυμπιακός για να υπερασπιστεί το προβάδισμά του.

Την κίτρινη κάρτα είδαν οι Φαμπιάνο, Ροζ, (Άρης), Αλεξανδρόπουλος, Ροντινέι (Ολυμπιακός)

Ο MVP: Ο Ροντινέι έκανε καταπληκτικό πρώτο ημίχρονο καθώς δημιούργησε τη φάση του πρώτου γκολ, ευστόχησε και στο πέναλτι.

Στο ύψος του: Ο Ναβάρο επωφελήθηκε του λάθους του Χουτεσιώτη στο πρώτο γκολ της ομάδας του. Καλή παρουσία από τον Ζέλσον ενώ στον άξονα οι Έσε, Αλεξανδρόπουλος έκαναν επίσης καλή δουλειά.

Ο «αδύναμος κρίκος»: Στο πρώτο ημίχρονο ο Άρης δεν είχε έστω έναν διακριθέντα. Κάκιστη η αριστερή πλευρά, δεν υπήρχε άξονας (κακοί οι Βερστράτε, Πάρντο) ενώ ο Χουτεσιώτης έκανε μοιραίο λάθος

Η «γκάφα»: Η κακή έξοδος του Χουτεσιώτη κόστισε σοβαρά στον Άρη κι έδωσε τη δυνατότητα Ναβάρο να σκοράρει.

Το «στραγάλι»: Ο Άρης διαμαρτυρήθηκε έντονα για το πέναλτι που καταλόγισε ο Δανός Χάνσεν Μόρτεν, με τον οποίον συμφώνησε ο συμπατριώτης του Γιόνας Χάνσεν ο οποίος ήταν στο VAR, θεωρώντας ότι ο Φαμπιάνο χτύπησε τον Ναβάρο κατά τη διεκδίκηση της μπάλας.

Το «ταμείο» του Gazzetta: Ο Ολυμπιακός δεν έβγαλε μάτια αλλά είχε καλή παρουσία εν αντιθέσει με τον Άρη ο οποίος ήταν κακός. Εκμεταλλεύτηκε το σοβαρό λάθος του Χουτεσιώτη και απέκτησε προβάδισμα φτάνοντας στο 0-2 με το πέναλτι που αμφισβήτησε ο Άρης. Συνολικά οι Πειραιώτες είχαν τον έλεγχο του αγώνα με σημεία αναφοράς τους Ροντινέι, Ναβάρο και Ζέλσον ενώ ήλεγξε και τον χώρο της μεσαίας γραμμής. Ο δε Άρης δεν έκανε μια ουσιαστική τελική.

ΑΡΗΣ (Άκης Μάντζιος): Χουτεσιώτης, Οντουμπάτζο (67’ Μοντόγια), Φαμπιάνο, Ροζ, Φεράρι, Βερστράτε, Νταρίντα, Πάρντο (56’ Ζαμόρα), Σουλεϊμάνοφ (56’ Σαβέριο), Παναγίδης (76’ Φετφατζίδης), Μορόν (67’ Μάνου Γκαρθία).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Κάρλος Καρβαλιάλ): Πασχαλάκης, Ροντινέι, Ρέτσος, Ντόι (85’ Μπιανκόνι), Κίνι, Έσε, Καρβάλιο, Αλεξανδρόπουλος (77’ Καμαρά), Μασούρας, Ζέλσον Μαρτίνς (64’ Ποντένσε), Ναβάρο (85’ Φορτούνης).

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα