Ολυμπιακός: Τώρα που έχει πολλούς στόπερ, θα παίξει με τρεις πίσω ο Καρβαλιάλ;

Ολυμπιακός: Τώρα που έχει πολλούς στόπερ, θα παίξει με τρεις πίσω ο Καρβαλιάλ;

Ολυμπιακός: Τώρα που έχει πολλούς στόπερ, θα παίξει με τρεις πίσω ο Καρβαλιάλ;

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος επιχειρεί μέσα από το blog του στο gazzetta να απαντήσει σε ένα ερώτημα με ενδιαφέρον για τον Ολυμπιακό.

Ακόμη και αν φύγει ο Πορόζο (που μοιάζει το πιθανότερο), ακόμη κι αν δεν έρθει ο Ερνάντες (που δεν θα είναι έκπληξη), ο Ολυμπιακός θα έχει πέντε στόπερ με την προσθήκη των Κάρμο και Άμπι, σε συνδυασμό με την παρουσία των Ρέτσου, Ντόη, Μπιανκόν.

Κι όταν έχεις πέντε στόπερ, εύκολα παίζεις με τρεις πίσω, 3-4-3 η, 3-5-2. Θα το κάνει άραγε ο Καρβαλιάλ, ένας προπονητής που του αρέσουν αυτοί οι σχηματισμοί; Να υπενθυμίσω ότι στην Μπράγκα επί μία διετία έπαιζε με τρεις πίσω (ένας εκ των οποίων ο…Κάρμο), ενώ το ίδιο έκανε και στη Σουόνσι και σε άλλες ομάδες στις οποίες δούλεψε. Ακόμη και την περασμένη σεζόν, στην Μπράγκα, στα εννιά πρώτα παιχνίδια του είχε παίξει με τρεις στόπερ, κάτι που στη συνέχεια εγκατέλειψε.

Θεωρητικά θα μπορούσε να το κάνει και στον Ολυμπιακό, τώρα. Με Ντόη, Ρέτσο, Κάρμο για παράδειγμα βασικούς και τους Μπιανκόν και Άμπι εναλλακτικές-παρεμπιπτόντως, η Σαν Λορέντσο έπαιζε αυστηρά με τρεις κεντρικούς αμυντικούς, με τον Ερνάντες αριστερό στόπερ.

Προσωπική άποψη, είναι ότι δύσκολα ο Καρβαλιάλ θα προχωρούσε σε μία τέτοια απόφαση τώρα στον Ολυμπιακό. Κι όχι μόνο γιατί δεν έχει καλές ρεζέρβες πίσω από Ρόντινεϊ και Ορτέγκα που μπορεί να γίνουν φουλ μπακ για ένα 3-5-2 (ο Κίνι είναι κλασικός αμυντικογενής μπακ κι ο Ρίτσαρντς έχει ακόμη τα προβλήματα του μετά από αποχή σχεδόν διετίας από την δράση).

Αν παίξει με τρεις στόπερ ο Ολυμπιακός, αυτόματα πρέπει να «χαθεί» μία άλλη θέση στην ενδεκάδα. Για παράδειγμα, στο 3-4-3 υπάρχει χώρος μόνο για δύο κεντρικά χαφ. Και η ομάδα έχει πέντε: Έσε, Μαντί, Αλεξανδρόπουλο, Όρτα, Τσικίνιο. Να παίζουν δύο και να κάθονται έξω τρεις;…Στο δε 3-5-2, όπου υπάρχει χώρος για τρίτο χαφ (που και πάλι όμως μπορεί να είναι άλλος από τους πέντε, ο Φορτούνης…), θα θυσιαστούν οι εξτρέμ. Κι ο Ολυμπιακός έχει Ζέλσον, Μασούρα, Ποντένσε, ενώ κι ο Φορτούνης συνήθως από τα πλάγια παίζει. Ακόμη κι αν σκεφθούμε ότι μπορεί στο 3-5-2 δεύτερος κυνηγός θα είναι ένας εξτρέμ, και πάλι μένουν στην απέξω αρκετοί παίκτες.

καρβαλιάλ

Υπό αυτές τις συνθήκες, δυσκολεύομαι να πιστέψω ότι μεσούσης της σεζόν θα κάνει μία τέτοια θεαματική αλλαγή ο Καρβαλιάλ, που μου μοιάζει προπονητής της λογικής και όχι των εξτρίμ πραγμάτων. Άσε που θυμάμαι πως όταν είχαν έρθει στον Ολυμπιακό, και τότε μέσα στη σεζόν, αρχικά ο Μπιγκόν και στη συνέχεια ο Κάτανετς, επιμένοντας να παίξουν με τρεις στόπερ, μέσα στο δίμηνο είχαν απολυθεί!

Όπως τον καταλαβαίνω τον Καρβαλιάλ, αυτό που θέλει μέσα από τις μεταγραφές είναι να κάνει την ομάδα πιο γρήγορη και με πιο πολλά τρεξίματα. Δείχνοντας αποφασισμένος να επιμείνει, ακόμη και αν χρειαστεί να αφήσει στον πάγκο σημαντικά ονόματα-εκτός αν τα ονόματα πάνε με τα νερά του και τρέχουν και μαρκάρουν, οπότε σε αυτή την περίπτωση θα είναι στην πρώτη γραμμή.

Ο Ολυμπιακός δείχνει διατεθειμένος να τον στηρίξει τον Καρβαλιάλ: ήδη έχουν γίνει έξι μεταγραφές κι από αυτές οι πέντε «βασικές» (αν θεωρήσουμε τον Άμπι λύση περισσότερο για το μέλλον) είναι από την Πορτογαλία, προφανέστατα δικές του εισηγήσεις: ένας Ισπανός (Ναβάρο) και τέσσερις Πορτογάλοι (Κάρμο, Όρτα, Τσικίνιο, Ζέλσον) εκ των οποίων τους τρεις πρώτους τους είχε παίκτες! Τώρα, το ζητούμενο είναι να βοηθήσουν τον ίδιο οι μεταγραφές του…

Παρεμπιπτόντως, όταν τέθηκε υπόψιν του Καρβαλιάλ η περίπτωση του Κολομβιανού διεθνή αμυντικού Γέρι Μίνα, ο προπονητής του Ολυμπιακού ήταν αρνητικός.

Άσχετο: Ο Ολυμπιακός διέψευσε κατηγορηματικά τα σενάρια περί ενδιαφέροντος του για τον Μπρέκαλο και τον Μπάρε. Μήπως, όμως, υπάρχουν άλλες ελληνικές ομάδες που διαπραγματεύονται για τον Κροάτη διεθνή εξτρέμ της Φιορεντίνα και για τον Αλβανό διεθνή κεντρικό χαφ της Εσπανιόλ;…

Η φωτογραφία της ημέρας:

Με βάση πρώτον την άρνηση του Μαντί Καμαρά να επεκτείνει το συμβόλαιο του με τον Ολυμπιακό και δεύτερον την μη ύπαρξη, περιέργως, καμίας προσφοράς για αγορά του παίκτη μέσα στο Γενάρη, αρκετοί είναι αυτοί που πιστεύουν ότι ο Αφρικάνος μέσος έχει ήδη κλείσει σε ομάδα, και δη στην Ολιμπίκ Λιόν, από τώρα για το καλοκαίρι. Με τον ίδιο να παίρνει όλα τα λεφτά και τον Ολυμπιακό μηδέν.

Πρέπει, όμως, να αποδεχθούμε ότι, αν όντως ισχύει αυτό το σενάριο, τέτοια πράγματα συμβαίνουν στο ποδόσφαιρο. Σημασία αυτή την στιγμή για τον Ολυμπιακό νομίζω ότι έχει να πάρει από τον Μαντί έως τον Μάιο που θα είναι εδώ όσο μπορεί περισσότερα. Όσο ο Καμαρά παίζει και βοηθάει τον Ολυμπιακό, δεν βλέπω γιατί να υπάρχει πρόβλημα. Ο Ομάρ Ελαμπντελαουί δεν είχε κλείσει στη Γαλατασαράι, αλλά έπαιζε ως το τέλος του συμβολαίου του καλά στον Ολυμπιακό;

Από εκεί και πέρα, σε τέτοιες περιπτώσεις, ποτέ μην αποκλείουμε κάποια εξέλιξη της τελευταίας στιγμής, δηλαδή να εμφανιστεί το τελευταίο διήμερο κάποια ενδιαφερόμενη ομάδα για να τον αγοράσει. Αν είναι εξάλλου αλήθεια τα περί Λιόν, μπορούμε να παρατηρήσουμε ότι κινδυνεύει με υποβιβασμό, άρα θα θέλει ενισχύσεις.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΤΣΟΥΚΑΡΙΤΣΚΙ

Κατά τα άλλα, δεν βλέπω τελικά να φεύγει από τον Ολυμπιακό ο Ιμπόρα. Η τάση τούτη την στιγμή είναι να μείνει ως εναλλακτική επιλογή, ακόμη και σε θέση στόπερ, ενόψει και του Κόνφερενς Λιγκ. Να υπενθυμίσω ότι όποιος αποχωρεί εκ των Ιμπόρα, Πορόζο, Μπιέλ, Μαντί, Γιόβετιτς, Καρβάλιο (που ακούγεται ότι μπορεί να φύγουν), αυτόματα μειώνεται κατά μία θέση η λίστα του Ολυμπιακού στην Ευρώπη. Για παράδειγμα αν φύγουν και οι έξι, ο Ολυμπιακός θα πάει με 19 παίκτες, αν φύγουν οι πέντε θα πάει με 20, αν φύγουν οι τέσσερις θα πάει με 21 κ.ο.κ.

Και για το τέλος ένα Emoji

@Photo credits: INTIME

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.