Ολυμπιακός: Οι 2 Έλληνες πρωταγωνιστές, το σερί του Ναβάρο και τα πρώτα θετικά δείγματα γραφής του Ορτα

Δημήτρης Τομαράς Δημήτρης Τομαράς
Ολυμπιακός: Οι 2 Έλληνες πρωταγωνιστές, το σερί του Ναβάρο και τα πρώτα θετικά δείγματα γραφής του Ορτα

bet365

Ο Ολυμπιακός πήρε μία πολύ σημαντική νίκη στο Καραϊσκάκη με τον ΠΑΣ Γιάννινα με σκορ 3-1 έχοντας σε πρώτο πλάνο δύο ελληνόπουλά του αλλά και παίρνοντας βοήθειες και από νέα πρόσωπα. Γράφει ο Δημήτρης Τομαράς.

Ήταν ένα ματς που εάν έπρεπε να σταθούμε ειδικά στο α' μέρος του θα το ξεχνούσαμε σχεδόν αμέσως. Ένα κάκιστο 45λεπτο και ας είδαμε ορισμένες καλές φάσεις. Κάκιστο ή και κακό από μεριάς Ολυμπιακού στο δημιουργικό και το επιθετικό σκέλος. Ο Ολυμπιακός σύμφωνα με τους παίκτες που είχε στον αγωνιστικό χώρο θα μπορούσε να είχε εμφανίσει πολύ πιο καλή εικόνα και να είχε σίγουρα κλείσει αυτό το πρώτο 45λεπτο με ένα τέρμα. Αυτό δεν έγινε.

Το 2ο μέρος - παρότι μετά το 2-1 υπήρξε ένα αγωνιστικό... ζόρι για τους Πειραιώτες - ήταν σαφώς καλύτερο σε σχέση με την εμφάνισή τους και την εν γένει παρουσία τους στο γήπεδο. Πιο παραγωγικό και πιο ουσιαστικό, όπου σκόραρε 3 φορές, είχε δοκάρι με τον Ναβάρο και είχε τη δυνατότητα να βρει δίχτυα και σε άλλες περιπτώσεις. Anyway. Τέλος καλό όλα καλά με αυτό το 3-1 για την ομάδα του Καρβαλιάλ που έχει αρχίσει να φτιάχνει ένα καλό σερί στην ελληνική Λίγκα και που βέβαια μετά θα έχει το δύσκολο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο.

Ο MVP Μασούρας, η γκολάρα του Ντόι, η ποιότητα του Ορτα και τα γκολ του Ναβάρο

Έχει μεγάλη αξία να σταθούμε ξανά στον Γιώργο Μασούρα. Κορυφαίος παίκτης του Ολυμπιακού και με τον ΠΑΣ Γιάννινα και μέσα στις φάσεις ακόμα και όταν δεν ήταν τόσο καλός ή ουσιαστικός στο α' μέρος. Ο παίκτης που έχει δημιουργήσει τα 2 από τα 3 γκολ. Ο ποδοσφαιριστής που θα παίξει με ένταση, με ταχύτητα, ε πάθος και όσο χρειαστεί. Ένας ακούραστος παίκτης που παραμένει ένα μεγάλο αγωνιστικό παράδειγμα. Στα 30 του χρόνια ο «Μάσου» έχει στο σύνολο 240 ματς στον Ολυμπιακό με 55 γκολ και 29 ασίστ. Νούμερα που δεν τα βρίσκεις εύκολα σε Έλληνα παίκτη μεγάλης ομάδας και ακόμα και στον Ολυμπιακό πρέπει να πάμε αρκετά πίσω.

Για να έρθει βέβαια αυτή η νίκη χρειάστηκε η έμπνευση και η γκολάρα του Ντόι. Ένα τέρμα που πήγε να το αφιερώσει στον Βρουσάι και μετά όλη η ομάδα και ο πάγκος πήγαν πάνω του. Εξαιρετική κίνηση και έμπνευση από τον διεθνή στόπερ που αιφνιδιάσε για τα καλά την άμυνα του ΠΑΣ και τον Αθανασίου.

 

Ο Ορτα

Από τα νέα πρόσωπα προσωπικά μου άρεσε πολύ ο Ορτα που περισσότερο κινήθηκε ως οκτάρι μπροστά από τον Εσε. Το πώς κινήθηκε στο γήπεδο, στο πώς ζητούσε τη μπάλα και έπαιρνε πρωτοβουλίες, στο πόσο κοντρολαρισμένος είναι και γενικά από όλα τα πρώτα θετικά δείγματα γραφής του. Προφανώς και έκανε και λάθη όμως γενικότερα είχε ένα καλό πρόσημο στο δημιουργικό σκέλος και δείχνει πώς θα βοηθήσει πολύ.

Ο δε Φραν Ναβάρο (των 7 αγώνων με 3 γκολ και ένα κερδισμένο πέναλτι) - που και στα social media αλλά και γενικά αμφισβητείται - έκανε πιθανώς το πιο καλό του ματς με τα Ερυθρόλευκα, σκοράροντας σε τρίτο διαδοχικό παιχνίδι στο Πρωτάθλημα και μάλιστα σε τρίτο σερί ματς όπου οι Πειραιώτες παίρνουν τη νίκη. Γκολ με την Κηφισιά, γκολ και κερδισμένο πέναλτι με τον Αρη και τέρμα και με τον ΠΑΣ Γιάννινα.

Μπορεί να μην είναι ο απόλυτος killer, όμως είναι ένας φορ που θα τα δώσει όλα και θα κάνει μεγάλη προσπάθεια. Κρίμα που δεν του βγήκε εκεί στη φάση του δοκαριού και ένα 2ο γκολ που εάν συνέβαινε αυτό θα ήταν ένα πολύ ωραίο τέρμα. Γενικά καλό είναι να προσπαθούμε - όλοι μας - να κρίνουμε όσο πιο σωστά γίνεται έναν παίκτη πρωτίστως υπό το πρίσμα ενός συνόλου και του πώς λειτουργεί και ειδικά σε επίπεδο φορ που θα πρέπει να τροφοδοτούνται ανάλογα.

Υ.Γ. Σημαντικότατο για τον Γιόβετιτς που έβαλε γκολ για πρώτη φορά μετά τον Σεπτέμβριο. Σπουδαίο από μεριάς ψυχολογίας.

Υ.Γ. 2 Κακά τα ψέματα η κίνηση και το γκολ (γκολάρα για την ακρίβεια) του Ντόι... ξεκλείδωσε το ματς. Ο νεαρός στόπερ λειτούργησε ως χαφ ή και επιθετικός σε εκείνη τη φάση.

Υ.Γ. 3 Δεν θα επεκταθώ στα της διαιτησίας ωστόσο ένα πράγμα μόνο έχω να σημειώσω. Πώς γίνεται να υποδείχθηκε οφσάιντ ο Ναβάρο στη φάση που σε 2ο χρόνο μέσω του VAR Check, μέτρησε το τέρμα του.

@Photo credits: eurokinissi

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Δημήτρης Τομαράς
Δημήτρης Τομαράς

Ο Δημήτρης Τομαράς είναι γέννημα - θρέμμα Μαρουσιώτης όμως τον... διεκδικούν και άλλες πόλεις. Δημοσιογραφεί εδώ και 20 και πλέον χρόνια και στην οικογένεια του Gazzetta βρίσκεται από την πρώτη ημέρα. Από αυτήν εδώ τη φιλόξενη γωνιά θα συζητάμε κυρίως για Ολυμπιακό αλλά θα καταπιανόμαστε και με αρκετά ακόμα θέματα.