Η εικόνα του εν δυνάμει πρωταθλητή ενισχύεται στον ΠΑΟΚ και ξεθωριάζει στον Παναθηναϊκό

Γιάννης Σερέτης Γιάννης Σερέτης
Η εικόνα του εν δυνάμει πρωταθλητή ενισχύεται στον ΠΑΟΚ και ξεθωριάζει στον Παναθηναϊκό

bet365

Ο Γιάννης Σερέτης γράφει για τον Παναθηναϊκό που έπαιξε για 97 λεπτά ουσιαστικά χωρίς σέντερ φορ, για το κόστος της λανθασμένης διαχείρισης του Ιωαννίδη και για την καταπληκτική αύρα του ΠΑΟΚ που μοιάζει με... γκολομηχανή.

Ηταν όπως ακριβώς το είπε ο Φατίχ Τερίμ: «Θα μπορούσαμε να πάρουμε την ισοπαλία , αλλά δεν παίξαμε καλά, δεν μου άρεσαν πολλά πράγματα». Οντως, ο Παναθηναϊκός θα μπορούσε να «αποσπάσει» την ισοπαλία αν ήταν εύστοχος στο 86' ο (αριστερός μπακ) Μλαντένοβιτς από την έξοχη no look πάσα του καταπληκτικού στο β΄ημίχρονο, Τάσου Μπακασέτα ή αν στο 95' ο Γεντβάι, που αγωνιζόταν ως σέντερ φορ στα τελευταία δέκα λεπτά μετατρεπόταν σε... Χάαλαντ και έστριβε σώμα και πόδι με τέτοιο τρόπο ώστε να ισοφαρίσει.

Ελειψε πάρα πολύ ο Ιωαννίδης από τον Παναθηναϊκό σ΄αυτό το ματς με τον ΠΑΟΚ. Ελειψε για πάρα πολλούς λόγους, σημειώνουμε μόνο δύο: α) Το αμυντικό πλάνο του Παναθηναϊκού ήταν μια χαρά στο α' μέρος και αυτό αποδείχθηκε από το ότι ο ανώτερος στο β' ημίχρονο, ΠΑΟΚ, έκανε μόνο μία τελική προσπάθεια έως το 45', στο γκολ του θαυμάσιου Ντεσπόντοφ. Eλειπε, όμως, η επιθετική τόλμη χωρίς τον βασικό του φορ β) ο Γερεμέγεφ στο α΄ μέρος και ο Τζούρισιτς στο β' ημίχρονο ήταν απλές αναφορές στο φύλλο αγώνα. Ούτε καν «ενόχλησαν», ούτε καν προβλημάτισαν την άμυνα του ΠΑΟΚ.

Ο Παναθηναϊκός έμοιαζε να παίζει χωρίς φορ και επιθετικό σημείο αναφοράς

Ποιος ευθύνεται για τον τραυματισμό του Ιωαννίδη, το ξέρουν οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού, όχι εμείς. Δεν ευθύνεται, πάντως, ο ίδιος ο Ιωαννίδης! Εμείς μπορούμε να παραθέσουμε μόνο τα βασικά facts για τη σημερινή απουσία του.

  • 1) O Παναθηναϊκός χρησιμοποίησε Μπακασέτα και Ούγκο με μία προπόνηση εναντίον του Aτρόμητου, ενώ έκανε ντεμπούτο και ο κίπερ Ντραγκόφσκι με ελάχιστες προπονήσεις.
  • 2) Χρησιμοποίησε, μάλιστα, τον Ούγκο στο κέντρο της άμυνας μαζί με τον επίσης καινούριο Ακαϊντίν που είχε 15 λεπτά συμμετοχής. Και όχι μαζί με τον Αράο που είναι σε καλή φόρμα ή με τον Σένκεφελντ που ήταν «φρέσκος» και ξέρει καλύτερα τους συμπαίκτες του.
  • 3) Παρ΄ όλα αυτά, παρά τις δοκιμές, ο προπονητής του Παναθηναϊκού βλέποντας ότι το 1-2 δεν άλλαζε λόγω των αναξιοποίητων ευκαιριών της ομάδας του, χρησιμοποίησε στο 71' ως αλλαγή του Τάσου Μπακασέτα τον Φώτη Ιωαννίδη, ο οποίος προερχόταν από δύο φουλ προπονήσεις. Την επόμενη μέρα (Πέμπτη) ο Ιωαννίδης έκανε αποφόρτιση. Τη μεθεπόμενη (Παρασκευή) έκανε θεραπεία. Και τελικά έμεινε εκτός αποστολής στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ! Επειδή αγωνίστηκε – προφανώς ανέτοιμος ων – στα τελευταία 35 λεπτά του αγώνα Κυπέλλου εναντίον του Ατρόμητου, στο οποίο ο Τερίμ έκανε τα πειράματα με τους νεοαποκτηθέντες παίκτες στην άμυνα! Και τώρα θα... δούμε αν θα παίξει στη ρεβάνς με τον Ατρόμητο ή την Κυριακή.

Ενας Μπακασέτας δεν αρκεί και το πράγμα δυσκολεύει πολύ

Ο Παναθηναϊκός καλείται να βρει ταυτότητα ξανά. Ομως με τόσους νέους παίκτες, τόσες αλλαγές κατά τη διάρκεια των αγώνων και τόσες απώλειες, είναι πολύ απλό, σαφές και φανερό: δεν μπορεί να βρει σύντομα ταυτότητα! Και είναι πια πολύ παλαιομοδίτικο το «αν έχουμε 11 παίκτες δεν υπάρχουν δικαιολογίες με τις απουσίες». Δεν είναι «δικαιολογίες». Είναι «αιτίες». Κάποιες από τις αιτίες.

Απόψε δεν υπήρχε εμφανής λόγος να μπει ο Μπερνάρ από το 46' αντί του ταχύτερου Αϊτόρ που κρατούσε πίσω τον Σάστρε ο οποίος οργίασε στο β΄ μέρος. Δεν υπήρχε λόγος να οπισθοχωρήσει από το 46' ως στόπερ αντί του Βίτορ Ούγκο ο Αράο για να παίξει (και εκεί!) ο Κώτσιρας. Ο Κώτσιρας είναι ένας σούπερ αθλητής και ένας πολύ καλός δεξιός μπακ. Δεν είναι το φάρμακο «δια πάσαν νόσον και πάσαν μαλακίαν». Δεν ήταν ο Ούγκο το πρόβλημα του Παναθηναϊκού. Το πρόβλημα ήταν ότι δεν υπήρχε σημείο αναφοράς στην επίθεση. Και δεν βρέθηκε ποτέ!

Μόνος του πήγε να το γυρίσει το ματς ο «Μπάκα». Μόνος του ισοφάρισε (χαζό, αλλά άτσαλο και καθαρό το πέναλτι του Τάισον), μόνος του πήγε να ισοφαρίσει δεύτερη φορά (πρώτη φάση του Παναθηναϊκού σε ροή αγώνα στο 70' από την επέλαση και τη σέντρα του Κώτσιρα που έπαιζε πια στη φυσική θέση του!). Μόνος του εμπνεύστηκε την απίθανη πάσα στον Μλαντένοβιτς στο 86'. Ε, λοιπόν, αυτός έπρεπε να αγωνιστεί χθες ως σέντερ φορ στο β' μέρος, με τον Μπερνάρ ή τον Τζούρισιτς από πίσω του...

Ο Κοτάρσκι ήταν ο αφανής ήρωας, ο ΠΑΟΚ έχει αμυντικά «θέματα», αλλά είναι «γκολομηχανή»

Ο ΠΑΟΚ ενισχύει την εικόνα του εν δυνάμει πρωταθλητή. Χημεία, ταυτότητα, πάρα πολλές επιλογές μεσοεπιθετικά, ωραία αύρα! Εχει και θα συνεχίσει να έχει αμυντικά προβλήματα (σήμερα τον έσωσε τρεις φορές ο σταθερότατος Κοτάρσκι), αλλά παράγει τόσο εύκολα φάσεις που δύσκολα θα χάνει βαθμούς! Η ίδια εικόνα εξασθενεί στον Παναθηναϊκό επί Τερίμ. Εξασθενεί διότι οι απουσίες και οι τόσες πολλές αλλαγές δυσχεραίνουν την προσπάθεια για καινούριο ξεκίνημα με σερί θετικά αποτελέσματα στον πιο δύσκολο και επιβαρυμένο μήνα όλης της χρονιάς! Ηδη, σήμερα, αντικαταστάθηκε λόγω προβλήματος και ο Βαγιαννίδης. Και έτσι όπως ήρθαν τα πράγματα, η ρεβάνς με τον Ατρόμητο μοιάζει στα δικά μας μάτια πιο σημαντική από το ματς της Κυριακής με τον Ολυμπιακό...

@Photo credits: eurokinissi

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Γιάννης Σερέτης
Γιάννης Σερέτης

Τυχερός που πρόλαβε τα 80's πιτσιρίκι, τα 90's έφηβος, τα 00's ως επαγγελματίας. Παιδιόθεν λάτρης των στατιστικών και της μπάλας παντός χρώματος.
Κυρίως της παλιάς... ασπρόμαυρης, αν και στο κλειστό του ΓΣΠ έχει περάσει δεκάδες απογεύματα. Σχεδόν πάντα “αντιρρησίας”, σχεδόν πάντα αισιόδοξος, σχεδόν πάντα ξεροκέφαλος: είναι αφόρητοι αυτοί οι Ταύροι...