Stoiximan Superleague: Τα καυτά deal που έκαναν τον χειμώνα... καλοκαίρι (vids)

Stoiximan Superleague: Τα καυτά deal που έκαναν τον χειμώνα... καλοκαίρι (vids)

bet365

Η μεταγραφική περίοδο του Γενάρη ολοκληρώθηκε και το Gazzetta κάνει τον απολογισμό από τις προσθήκες των ομάδων της Stoiximan Superleague που ξεχώρισαν.

Των Δημήτρη Τομαρά και Νότη Χάλαρη

Ο Ιανουάριος ήταν... γεμάτος για τις ομάδες της Stoiximan Superleague καθώς ουκ ολίγες ομάδες προχώρησαν σε αρκετές μεταγραφές προκειμένου να ενισχύσουν ή να διορθώσουν τις ατέλειες των ρόστερ τους.

Από τη μία υπήρχε η Λαμία που δεν έκανε καμία προσθήκη (!) και από την άλλη ήταν ομάδες όπως ο Ολυμπιακός ή ο Παναθηναϊκός που έφεραν 5+ ποδοσφαιριστές μέσα στον μήνα προκειμένου να αναβαθμίσουν την ομάδα τους για τη συνέχεια της χρονιάς.

Το Gazzetta έκανε τον απολογισμό και σας ξεχώρισε τις περιπτώσεις που προκάλεσαν περισσότερη «αίσθηση» με τη μεταγραφή τους.

Tάσος Μπακασέτας (Παναθηναϊκός)

Tάσος Μπακασέτας (Παναθηναϊκός)

Μπαρτομέι Ντραγκόφσκι (Παναθηναϊκός)

Μπαρτομέι Ντραγκόφσκι (Παναθηναϊκός)

Βίκτορ Ούγκο (Παναθηναϊκός)

Βίκτορ Ούγκο (Παναθηναϊκός)

Νταβίντ Κάρμο (Ολυμπιακός)

Νταβίντ Κάρμο (Ολυμπιακός)

Αντρέ Ορτα (Ολυμπιακός)

Αντρέ Ορτα (Ολυμπιακός)

Ζέλσον Μαρτίνς (Ολυμπιακός)

Ζέλσον Μαρτίνς (Ολυμπιακός)

Ρόμπερτ Λιούμπισιτς (ΑΕΚ)

Ρόμπερτ Λιούμπισιτς (ΑΕΚ)

Γιόνι Κάστρο (ΠΑΟΚ)

Γιόνι Κάστρο (ΠΑΟΚ)

Γιάννης Φετφατζίδης (Άρης)

Γιάννης Φετφατζίδης (Άρης)

Χουλιάν Παλάσιος (Αστέρας Τρίπολης)

Χουλιάν Παλάσιος (Αστέρας Τρίπολης)

Σεμπαστιάν Λομόνακο (Παναιτωλικός)

Σεμπαστιάν Λομόνακο (Παναιτωλικός)

Μπρεσάν (ΟΦΗ)

Μπρεσάν (ΟΦΗ)

Αμρ Ουάρντα (Πανσερραϊκός)

Αμρ Ουάρντα (Πανσερραϊκός)

Ντάριο Κανάτζιγια (Κηφισιά)

Ντάριο Κανάτζιγια (Κηφισιά)

Ζόρντι Οσέι-Τούτου (ΠΑΣ Γιάννινα)

Ζόρντι Οσέι-Τούτου (ΠΑΣ Γιάννινα)

Στα 31 του χρόνια είναι από τις σπουδαιότερες μεταγραφές αυτής της περίοδου αλλά μία από τις πιο σημαντικές επιστροφές Έλληνα παίκτη στην εγχώρια Λίγκα τα τελευταία χρόνια. Ο μεσοεπιθετικός Τάσος Μπακασέτας αποτελεί μία σημαντικότατη προσθήκη για τον Παναθηναϊκό ερχόμενος ως αρχηγός της Εθνικής ομάδας και μετά από γεμάτες σεζόν στην Τράμπζονσπορ. Ο «Μπάκα» στην τροπαιοθήκη του έχει ένα Πρωτάθλημα Ελλάδας, ένα Τουρκίας και ένα Super Cup Τουρκίας.

Στα 26 του χρόνια ο υψηλόσωμος διεθνής Πολωνός γκολκίπερ αποκτήθηκε από τον Παναθηναϊκό ως αντί-Μπρινιόλι. Πορτιέρε με θητεία στην Ιταλία, όπου μετακόμισε το 2016 από τη Φιορεντίνα, όταν εκείνη επένδυσε 2,5 εκατ. ευρώ στο ταλέντο του. Εκτός από έναν δανεισμό στην Έμπολι, μέτρησε 86 συμμετοχές πριν πάει στην Σπέτσια και μετρήσει 49 συμμετοχές μέχρι τώρα.

Ο Βραζιλιάνος στόπερ στα 32 του χρόνια έχει πίσω του μία πορεία έχοντας περάσει από ομάδες όπως οι Φιορεντίνα, Παλμέιρας και Τραμπζονσπόρ. Καθαρά επιλογή του Φατίχ Τερίμ που τον γνώριζε από την Τουρκία. Στην Τραπεζούντα και τη Τραμπζονσπόρ είχε 99 αγώνες ενώ τα περισσότερα ματς στην καριέρα του τα έχει με την Παλμέιρας: 116.

Στα 24 του χρόνια αποτέλεσε την πιο ακριβή μεταγραφή ever σε επίπεδο στόπερ από την Πόρτο. Ο Κάρμο μπορεί να αποκτήθηκε ως δανεικός αλλά με ύψος σχεδόν 2 μέτρα έφτασε να απασχολεί σημαντικές γαλλικές και ισπανικές ομάδες προτού πιάσει Λιμάνι ενώ αποτελεί έναν εκ των πλέον υποσχόμενων Πορτογάλων στόπερ. Ο δανεισμός του περιέχει και οψιόν αγοράς ύψους 18 εκατ. ευρώ.

Ένα σπουδαιότατο αγωνιστικό κεφάλαιο για τη Μπράγκα. Ο έμπειρος και ικανότατος χαφ από την Πορτογαλία είναι κυρίως οκτάρι και αποκτήθηκε για να δώσει έξτρα ποιότητα στον Ολυμπιακό. Παίκτης με Πρωτάθλημα στην Πορτογαλία και έξι τίτλους στην καριέρα του έχει στην καριέρα του 222 αγώνες στη Μπράγκα με 10 γκολ και 28 ασίστ.

Ήταν ένα μεταγραφικό... μπαμ για τα ελληνικά δεδομένα του Γενάρη. Ο εξτρέμ Ζέλσον Μαρτίνς αγοράστηκε από τη Μονακό και στα 28 του χρόνια όντας 21 φορές διεθνής στην Πορτογαλία έχει πίσω του διαδρομή σε Σπόρτινγκ, Ατλέτικο Μαδρίτης και Μονακό, όπου πραγματοποίησε γεμάτες σεζόν και οι μετακινήσεις του κόστισαν συνολικά 55 εκατ. ευρώ. Με τον γαλλικό σύλλογο μέτρησε 16 γκολ και 14 ασίστ σε 129 παιχνίδια τα τελευταία 3,5 χρόνια.

Μία και... καλή μεταγραφή για την ΑΕΚ στο μεταγραφικό παζάρι καθώς απέκτησε από την Ντιναμό Ζάγκρεμπ τον Ρόμπερτ Λιούμπισιτς. Ο 24χρονος αριστεροπόδαρος μπακ που μπορεί να αγωνιστεί και ως χαφ κόστισε τέσσερα εκατ. ευρώ για να έρθει στην Ελλάδα, μετρώντας 78 συμμετοχές με έξι γκολ και εννιά ασίστ σε όλες τις διοργανώσεις με τον κροατικό σύλλογο.

Παίκτης με παραστάσεις και εμπειρία σε κορυφαίο επίπεδο, αυτό της Premier League και μία από τις δυνατές εγχώριες κινήσεις του Γενάρη (στην ελληνική Λίγκα). Ο Ισπανός αριστερός μπακ μετά την Ατλέτικο Μαδρίτης βρέθηκε στην ομάδα της Γουλβς (και ενώ είχε θητεία και στη Θέλτα). Διεθνής με τη χώρα του έχει με την αγγλική ομάδα 134 συμμετοχές και με απολογισμό 6 γκολ και 12 ασίστ.

Τον δρόμο της επιστροφής για τον Άρη πήρε ο Γιάννης Φετφατζίδης έπειτα από έξι μήνες στην Κύπρο και τον ΑΠΟΕΛ. Ο 33χρονος εξτρέμ είχε ένα πολύ καλό διάστημα στην πρώτη του θητεία στην ομάδα της Θεσσαλονίκης, την οποία μετουσίωσε και μεταγραφή ύψους 1,1 εκατ. ευρώ για την Αλ Κορ του Κατάρ καθώς είχε σε 62 παιχνίδια, 8 γκολ και 13 ασίστ.

Μία από τις προσθήκες που έχει ως στόχο την αναβάθμιση της μεσοεπιθετικής γραμμής στον Αστέρα Τρίπολης, είναι ο Χούλιαν Παλάσιος. Ο 24χρονος ποδοσφαιριστής παραχωρήθηκε με τη μορφή δανεισμού για έξι μήνες στους Αρκάδες από τη Σαν Λορέντσο και έχει και οψιόν αγοράς για το ερχόμενο καλοκαίρι. Με τη βραζιλιάνικη Γκοϊάς που έπαιξε πριν ως δανεικός, είχε τρία γκολ και ισάριθμες ασίστ σε 49 παιχνίδια.

Μία περίπτωση που μοιάζει με του Παλάσιος του Αστέρα Τρίπολης. Ο Σεμπάστιαν Λομόνακο αποδέχθηκε την πρόταση του Παναιτωλικού και αποφάσισε να αγωνιστεί για πρώτη φορά στην Ευρώπη, ως δανεικός από την Γοδόι της Αργεντινής. Ο 25χρονος φορ ολοκλήρωσε με επιτυχία τον δανεισμό του στην Λα Καλέρα όπου πέτυχε έξι γκολ και τρεις ασίστ σε 29 παιχνίδια ενώ με την Άρσεναλ Φούτμπολ είχε 18 γκολ σε 74 παιχνίδια.

Ο ΟΦΗ έψαχνε έναν ηγέτη για την αμυντική γραμμή και τον βρήκε στο πρόσωπο του Μπρεσάν. Ο 31χρονος στόπερ είχε μείνει ελεύθερος από την Ζιγιούν της Κίνας και αποφάσισε να παίξει με τη σειρά του για πρώτη φορά στην Ευρώπη, έχοντας περάσει από μεγάλες ομάδες όπως η Φλαμένγκο, η Γκρέμιο, η Πενιαρόλ, η Ντάλας και η Αβάι. Ο Βραζιλιάνος αμυντικός είχε φορέσει ουκ ολίγες φορές το περιβραχιόνιο του αρχηγού και στην Κίνα μέτρησε 30 συμμετοχές.

Μετά από 2,5 χρόνια, ο Αμρ Ουάρντα αποφάσισε να επιστρέψει στην Ελλάδα για χάρη του Πανσερραϊκού προκειμένου να βρει ξανά τον χαμένο του εαυτό υπό τις οδηγίες του Πάμπλο Γκαρσία. Είναι η 6η διαφορετική ομάδα στη χώρα μας που θα αγωνιστεί ο Αιγύπτιος εξτρέμ μετά τους ΠΑΟΚ, Ατρόμητο, Παναιτωλικό, ΑΕΛ και Βόλο. Με τον δεύτερο είχε τους καλύτερους αριθμούς με 13 γκολ και 9 ασίστ σε 42 ματς.

Buzzer-beater ήταν ο Ντάριο Κανάτζιγια για την Κηφισιά, ο οποίος αποκτήθηκε για να ενισχύσει τη μεσαία γραμμή ως αμυντικός χαφ. Ο 29χρονος Κροάτης αποκτήθηκε από την Μόσταρ της Βοσνίας με κανονική μεταγραφή έχοντας γεμάτο εξάμηνο ενώ έχει κατακτήσει το νταμπλ με τη Ριέκα στην Κροατία και την Ολίμπια στη Σλοβενία και ένα ακόμα κύπελλο Κροατίας.

Έδειξε με το... καλημέρα το ταλέντο του κερδίζοντας πέναλτι κόντρα στον Ολυμπιακό έπειτα από προσωπική ενέργεια. Ο Ζόρντι Οσέι-Τούτου αποκτήθηκε με τη μορφή δανεισμού από την Μπόχουμ της Bundesliga έχοντας αγωνιστεί στις ακαδημίες της Άρσεναλ και παίξει ως δανεικός σε μεγάλα κλαμπ του Νησιού όπως η Κάρντιφ και η Νότιγχαμ Φόρεστ.

@Photo credits: INTIME, eurokinissi