Νίνης στο Gazzetta: «Οι μεγάλες ομάδες στην Ελλάδα έχουν πολύ κόσμο και μπορούν να ασκούν πίεση προς πάσα κατεύθυνση»

Νίνης στο Gazzetta: «Οι μεγάλες ομάδες στην Ελλάδα έχουν πολύ κόσμο και μπορούν να ασκούν πίεση προς πάσα κατεύθυνση»

Newsroom
Σωτηρης Νινης

bet365

Ο Σωτήρης Νίνης συμμετείχε στην συζήτηση που έκανε το Gazzetta στο πλαίσιο της καμπάνιας #noviolence της Novibet και στάθηκε στις ευθύνες των διοικήσεων και της Πολιτείας για το θέμα της βίας στα γήπεδα.

Σήμερα (01/02) συμπληρώνονται δύο χρόνια από τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού στη Θεσσαλονίκη και στο κανάλι του Gazzetta στο YouTube, φιλοξενήθηκαν ποδοσφαιριστές από οκτώ ομάδες του ελληνικού πρωταθλήματος σε μια συζήτηση, υπό τον συντονισμό του Θάνου Σαρρή, για το ζήτημα της βίας εντός κι εκτός γηπέδων.

Ο μεσοεπιθετικός της Κηφισιάς, Σωτήρης Νίνης, με εμπειρία σε πολλές ομάδες του εξωτερικού (Πάρμα, Σαρλερουά, Μαλίν μεταξύ άλλων) αναφέρθηκε στις διαφορές στη διαχείριση του ζητήματος στη χώρα μας και στην Ευρώπη, αλλά και στις ευθύνες που βαραίνουν τόσο την Πολιτεία, όσο και τις διοικήσεις των επονομαζόμενων «μεγάλων» του ελληνικού ποδοσφαίρου.

«Θεωρώ το πιο σημαντικό είναι οι κανόνες, οι ποινές που κάθε χώρα βάζει είτε για το ποδόσφαιρο, είτε για την κοινωνία, πρέπει κατά την άποψή μου να γίνουν πιο αυστηρές, και θα πρέπει να μειωθούν δραστικά όλα αυτά τα φαινόμενα της βίας μέσα στους αγωνιστικούς χώρους, όσον αφορά τα γήπεδα και εκτός γηπέδων. Θα πρέπει να το βλέπουμε πιο πολύ σαν γιορτή, σαν διασκέδαση, να κάνουμε την πλάκα μας με τους αντιπάλους, αλλά όλα σε λογικά πλαίσια, να μην ξεφεύγουμε. Επειδή έπαιξα έξω και είδα πολύ διαφορετικά τα πράγματα και πώς βλέπει ο κόσμος το ποδόσφαιρο, ειδικά στις βόρειες χώρες της Ευρώπης, οι άνθρωποι που πηγαίνουν γήπεδο το έχουν σαν διασκέδαση, σαν να πήγαιναν στο θέατρο, πάνε όλοι μαζί οικογενειακώς στο γήπεδο, περνάνε ωραία, τελειώνουν είτε χάσουν, είτε κεδίσουν πάλι θα είναι χαρούμενοι... Δεν ξέρω αν θα μπορέσουμε να φτάσουμε εμείς ποτέ σε αυτό το επίπεδο σαν χώρα, αλλά θεωρώ ότι θα πρέπει να κάνουμε βήματα μπροστά και να το βλέπουμε διαφορετικά το ποδόσφαιρο, εντός κι εκτός γηπέδων», ανέφερε αρχικά.

«Ναι φυσικά έτσι είναι», σχολίασε σχετικά με το κατά πόσο εφαρμόζονται στη χώρα μας οι Νόμοι που θεσπίζονται. «Νομίζω ότι στην Ελλάδα δεν τηρούνται οι νόμοι σε πολλά πράγματα, ξέρετε καλά ότι ο καθένας θα κάνει κάτι κι αργότερα θα ψάξει να βρει κάποιον να τον γλιτώσει, έτσι γίνεται και στο ποδόσφαιρο. Οι διοικήσεις δυστυχώς των ομάδων θα προσπαθήσουν να βοηθήσουν τους φιλάθλους ή κάποιον που θα υποκινήσεις όλη τη βία, γιατί καλώς ή κακώς ειδικά οι μεγάλες ομάδες στην Ελλάδα έχουν πάρα πολύ κόσμο από πίσω και μπρορούν κι ασκούνε πίεση σε οτιδήποτε και σε οποιαδήποτε κατεύθυνση θέλουν. Για μένα παίζουν πάρα πολύ σημαντικό ρόλοι οι διοικήσεις των ομάδων όπως και η Πολιτεία. Νομίζω ότι η Πολιτεία θα έπρεπε από μόνη της να βάλει κάποιους νόμους, να τους εφαρμόζει ανεξάρτητα ποιος θα είναι... είτε πρόεδρος, είτε όποιος διοικεί μια ομάδα», πρόσθεσε.

@Photo credits: eurokinissi

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα