Μπακασέτας-Μασούρας: Γνωρίστηκαν παιδιά, συναντήθηκαν ξανά άνδρες και τώρα είναι top class αντίπαλοι (vids)

Γιώργος Ντυμένος
mpakasetas_masouras

bet365

Στη Λεωφόρο όπου ο Παναθηναϊκός θα υποδεχθεί τον Ολυμπιακό θα σμίξουν ξανά οι Τάσος Μπακασέτας και Γιώργος Μασούρας, που πιτσιρικάδες ήταν συμπαίκτες στον Πανιώνιο, μετά βρέθηκαν πλάι πλάι στην Εθνική και πλέον θα τους δούμε αντίπαλους εν δράσει σε ντέρμπι «αιωνίων».

Βρισκόμασταν στα μέσα της περασμένης δεκαετίας όπου στη Νέα Σμύρνη μάθαιναν να ζουν με τις «απαγορεύσεις», που στην προκειμένη περίπτωση μεταφράζονταν σε περιορισμούς αναφορικά με τις μεταγραφές που θα μπορούσαν να προχωρήσουν.

Ελέω μη αδειοδότησης από τον Πανιώνιο στρέφονταν τότε αναγκαστικά σε λύσεις που ως επί το πλείστων αφορούσαν νεαρούς Ελληνες ποδοσφαριστές και έτσι στην Πλατεία έβγαλαν, τρόπο τινά, μία... αντίστοιχη φουρνιά.

Για χρόνια οι «κυανέρυθροι» έπαιρναν και αναδείκνυαν παιδιά, όπου η συντριπτική τους πλειοψηφία δεν προέρχονταν από τα «σπλάχνα» τους, τις ακαδημίες τους δηλαδή, αλλά ήταν πιτσιρικάδες από τις τότε Γ' και Β' Εθνική ή και από άλλα clubs της μεγάλης κατηγορίας, που όμως δεν έβρισκαν χρόνο συμμετοχής.

Στο πλαίσιο αυτό ήταν 27 Ιουνίου του 2014 όταν ανακοινώθηκε πως έγινε «πάνθηρας» ένας τότε 20χρονος από τον Ηλυσιακό, ονόματι Γιώργος Μασούρας.

Τη δημοσιοποίηση της είδησης μάλιστα έκανε ο σύλλογος του Ζωγράφου που ανέφερε σχετικά: «Ο Ηλυσιακός Α.Ο. ανακοινώνει την ολοκλήρωση της μεταγραφής του Γιώργου Μασούρα στον Πανιώνιο. Ο νεαρός μεσοεπιθετικός που εντυπωσίασε στην πρώτη του σεζόν με τη φανέλα της ομάδας μας, αποτελώντας βασικό στέλεχος αυτής, σημειώνοντας παράλληλα 5 τέρματα, υπέγραψε στην ομάδα της Νέας Σμύρνης για τα επόμενα 3 χρόνια. Ευχαριστούμε τον Γιώργο για την προσφορά του στην ομάδα και του ευχόμαστε κάθε επιτυχία στη συνέχεια της καριέρας του στο υψηλότερο επίπεδο».

Μερικούς μήνες μετά, στα τέλη Ιανουαρίου του 2015, ο Τάσος Μπακασέτας που έμεινε ελεύθερος από τον Αστέρα Τρίπολης έγινε, στα τότε 23 του, επίσης κάτοικος Νέας Σμύρνης και υπέγραψε διετές συμβόλαιο με το club.

Ετσι οι δυο τους γνωρίστηκαν στους «κυανέρυθρους» και για 1,5 σεζόν αγωνίζονταν πλάι πλάι στη μεσοεπιθετική τους γραμμή, ενώ το 2015/16 ήταν εκ των πρωταγωνιστών τους στην ξέφρενη πορεία που κατέγραψαν μέχρι την 5η θέση της regular season και τη συμμετοχή τους στα play-offs.

Λίγο αργότερα οι δρόμοι τους χώρισαν, καθώς ο Μπακασέτας συνέχισε στην ΑΕΚ και ύστερα στην Τουρκία, ενώ ο Μασούρας έφυγε το 2019 από την Πλατεία με προορισμό τον Ολυμπιακό, όπου και συνεχίζει μέχρι σήμερα.

Από τον Γενάρη του 2018 ωστόσο... συναντιούνται συνέχεια στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα αφού συγκαταλέγονται πια στις «κολώνες» της Εθνικής μας ενόψει και της «μάχης» που θα δώσει για πρόκριση στο EURO της Γερμανίας, οπότε και «σμίγουν» ξανά.

Πλέον μετά τον επαναπατρισμό του «Μπάκα» για χάρη του Παναθηναϊκού θα βρεθούν απόψε (4/2) στη Λεωφόρο για πρώτη φορά αντίπαλοι μετά από περίπου 4,5 έτη και ένα ματς της ΑΕΚ με τον Πανιώνιο στο ΟΑΚΑ, όπου η Ενωση επικράτησε 4-0 και εκείνος ήταν εκ των σκόρερ της.

Στο ντέρμπι των «αιωνίων» λοιπόν θα συγκρουστούν δύο από τους κορυφαίους Ελληνες ποδοσφαιριστές του «σήμερα», που ο ένας ξέρει πολύ καλά τον άλλο σε ποδοσφαιρικό αλλά και προσωπικό επίπεδο, ενώ συνάμα διακρίνονται και για τον χαρακτήρα τους. Πρόκειται για φίλους από τα παλιά και όχι μόνο, που για μεγάλο χρονικό διάστημα φορούσαν την ίδια φανέλα σε συλλογικό επίπεδο και για σχεδόν έξι έτη είναι «μόνιμοι» στη «γαλανόλευκη».

Με ουκ ολίγες συνεργασίες, για παρθενική φορά έπαιξαν μαζί στις 31 Ιανουαρίου του 2015 και στο 2-1 που κέρδισε εκείνο το βράδυ ο Πανιώνιος τον Πανθρακικό στη Νέα Σμύρνη, όταν ο Μασούρας αντικατέστησε στο 82' τον Ολιβιέ Μπουμάλ και ο Μπακασέτας στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης τον Ταξιάρχη Φούντα.

Εκτοτε κύλησε πολύ νερό στο αυλάκι και αμφότεροι έζησαν μεγάλες επιτυχίες, σε συλλογικό αλλά και ατομικό επίπεδο, κάτι που άλλωστε μαρτυρά (και) το παλμαρέ τους. Ανδρώθηκαν, ωρίμασαν και τα παιδιά της Νέας Σμύρνης απέδειξαν πλέον περίτρανα πως είναι παίκτες πρώτης γραμμής...

Στον Πανιώνιο γνωρίστηκαν νέοι, στην Εθνική συναντήθηκαν ξανά άνδρες και τώρα θα συγκρουστούν ως παίκτες top class σε ένα τεράστιο ντέρμπι ολκής.

Οι συμπαίκτες Μπακασέτας-Μασούρας

Με Πανιώνιο: 31 ματς
Με Εθνική Ελλάδος: 32 ματς
*Πρόκειται για αναμετρήσεις στις οποίες συνυπήρξαν ταυτόχρονα στον αγωνιστικό χώρο.

Οι τίτλοι τους μετά τον Πανιώνιο

Τάσος Μπακασέτας: 1 Πρωτάθλημα Ελλάδος (2018), 1 Πρωτάθλημα Τουρκίας (2022), 1 Σούπερ Καπ Τουρκίας (2023)
Γιώργος Μασούρας: 3 Πρωταθλήματα Ελλάδος (2020, 2021, 2022), 1 Κύπελλο Ελλάδος (2020)


Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα