ΠΑΣ Γιάννινα - Λαμία 1-4: Σαρώνει ο σίφουνας από τη Φθιώτιδα, εξάδα και φουλ για play offs!

Φώτης Καρακούσης

bet365

Ο Αθανασίου απέκρουσε δύο πέναλτι του Καρλίτος (12', 61'), αλλά η καταπληκτική Λαμία πέρασε σαν σίφουνας με 4-1 από τους Ζωσιμάδες και με την τρίτη σερί νίκη της ξεπέρασε τον Αστέρα που αντιμετωπίζει την προσεχή Κυριακή, «πάτησε» στην εξάδα και βλέπει play offs!

Ασταμάτητη η Λαμία και στους «Ζωσιμάδες» πάτησε εξάδα. Η ομάδα του Λεωνίδα Βόκολο πέρασε σαν σίφουνας από τα Γιάννενα επικρατώντας του ΠΑΣ με 4-1 και έφτασε τους 30 βαθμούς, έναν παραπάνω από τον Αστέρα Τρίπολης. Οι Ηπειρώτες από την άλλη μετά τη νίκη και της Κηφισιάς στην Κρήτη επί του ΟΦΗ έμειναν στην τελευταία θέση μόνοι με 12 βαθμούς και πλέον τα πράγματα είναι εξαιρετικά δύσκολα γι' αυτούς.

Πως ξεκίνησαν οι δύο ομάδες

Ο Μιχάλης Γρηγορίου σε ένα σύστημα 4-4-2 ξεκίνησε με τον Αθανασίου στο τέρμα, τους Παντελάκη, Εραμούσπε στο κέντρο της άμυνας, τον Σόρια δεξί μπακ και τον Κιάκο αριστερό. Οι Τζίνο και Καραχάλιος ήταν τα αμυντικά χαφ, με τον Οσέι Τούτου δεξί εξτρέμ, τον Ροσέρο αριστερό και τους Παμλίδη και Κόντε στην επίθεση.

Από την πλευρά του ο Λεωνίδα Βόκολος κατέβασε την Λαμία με 4-2-3-1 και τον Κοσέλεφ στο τέρμα, τους Παπαδόπουλο και Τζανετόπουλο στο κέντρο της άμυνας, με τον Σιμόν δεξί μπακ και τον Αμαράλ αριστερό. Οι Νούνιες και Στάνκο ήταν τα αμυντικά χαφ, με τους Τσιλούλη, Σλίβκα και Μαρτίνεθ από δεξιά προς τα αριστερά πίσω από τον Καρλίτος.

Εντυπωσιακό ξεκίνημα η Λαμία με 2 γκολ, χαμένο πέναλτι και τετ α τετ

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή και το πρώτο ημίχρονο. Ένα φοβερό ημίχρονο, ίσως το καλύτερο φετινό των δύο ομάδων. Οι φιλοξενούμενοι ήταν αυτοί που ξεκίνησαν εντυπωσιακά και μόλις στο 8' ο Αθανασίου νίκησε στο τετ α τετ τον Νούνιες. Στην συνέχεια της φάσης όμως ο Καραχάλιος ανέτρεψε τον Μαρτίνεθ με τον Φωτιά να δίνει μετά από εξέταση του VAR το πέναλτι. Την εσχάτη των ποινών εκτέλεσε στο 12' ο Καρλίτος, με τον Αθανασίου να κάνει την δεύτερη μεγάλη επέμβαση μέσα σε λίγα λεπτά.

Οι Λαμιώτες παρά το πέναλτι που έχασαν συνέχισαν να πιέζουν και μέσα σε δύο λεπτά κατάφεραν να σκοράρουν ισάριθμες φορές. Αρχικά στο 20' ο Καρλίτος μετά από σέντρα του Αμαράλ με φοβερό απευθείας σουτ έκανε το 0-1. Στο 22' ο Καρλίτος έκανε υπέροχη κάθετη στον Αμαράλ, αυτός μπήκε πολύ ωραία στην περιοχή και με το δεξί δεν άφησε το παραμικρό περιθώριο αντίδρασης στον Αθανασίου για το 0-2.

Αντέδρασε με Κόντε ο ΠΑΣ, ενώ είχε και δοκάρι

Μετά το μισάωρο ο ΠΑΣ Γιάννινα που ως εκείνο το σημείο δεν ήταν καν στο ματς, άρχισε σιγά σιγά να ανεβάζει ρυθμό, χωρίς όμως να απειλήσει μέχρι το 38' όταν ο Κόντε με κεφαλιά έστειλε την μπάλα λίγο άουτ. Τρία λεπτά αργότερα ο Ισπανός κατάφερε να μειώσει σε 1-2, όταν αρχικά ο Κοσέλεφ έδιωξε το σουτ του Σόρια και στην συνέχεια με κεφαλιά σκόραρε. Μετά το γκολ αυτό οι γηπεδούχοι συνέχισαν την πίεση, αλλά στάθηκαν άτυχοι όταν στις καθυστερήσεις ο Εραμούσπε έπιασε ένα πολύ δυνατό σουτ με την μπάλα να σταματά στο οριζόντιο δοκάρι του Κοσέλεφ μετά από παρέμβασή του. Έτσι το 1-2 έμεινε ως το τέλος σε ένα φοβερό ημίχρονο που είχε τα πάντα.

Νέα απόκρουση πέναλτι από Αθανασίου, αλλά τραγικό λάθος στην επόμενη φάση για το 1-3

Και στο δεύτερο ημίχρονο παρακολουθήσαμε ωραίο ποδόσφαιρο και από τις δύο ομάδες και κυρίως από τους γηπεδούχους που μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο όπως τελείωσαν το πρώτο. Πιέζοντας δηλαδή για την ισοφάριση. Οι φιλοξενούμενοι όμως έπαιξαν εξαιρετικά την κόντρα και σε μία τέτοια κέρδισαν ακόμα ένα πέναλτι με τον Καρλίτος στο 59' να κάνει κάθετη τον Μαρτίνεθ και τον Αθανασίου να τον ανατρέπει. Την εσχάτη των ποινών εκτέλεσε πάλι ο Καρλίτος με τον τερματοφύλακα του ΠΑΣ Γιάννινα να τον νικάει για δεύτερη φορά στο ματς. Δύο λεπτά αργότερα όμως ο νεαρός τερματοφύλακας έκανε τραγικό λάθος, καθώς σε τυφλό γέμισμα και χωρίς να τον μαρκάρει κανείς έχασε την μπάλα μέσα από τα χέρια του με τον Τσιλούλη ανενόχλητος να κάνει το 1-3.

Νέα κόντρα και τέταρτο γκολ για Λαμία

Παρά το 1-3 οι γηπεδούχοι του Μιχάλη Γρηγορίου προσπάθησαν να πιέσουν και να μπουν και πάλι στο παιχνίδι, χωρίς όμως να καταφέρουν να σκοράρουν. Από την πλευρά τους οι παίκτες του Λεωνίδα Βόκολου έκαναν ακόμα μία εξαιρετική κόντρα και κατάφεραν να πετύχουν και 40 γκολ. Συγκεκριμένα στο 81' ο Τόσιτς βρήκε με νέα κάθετη που δεν μπόρεσε να κόψει το αμυντικό δίδυμο τον Τσιλούλη που απέναντι στον Αθανασίου ανενόχλητος δεν είχε πρόβλημα να κάνει το 1-4 και να δώσει ουσιαστικά τέλος στο ματς. Το 1-4 έμεινε ως το τέλος με την Λαμία να παίρνει την μεγάλη νίκη και να ανεβαίνει στην 6η θέση του βαθμολογικού πίνακα.

MVP: Αν δεν έχανε δύο πέναλτι, δεν υπήρχε περίπτωση να μην ήταν ο Καρλίτος MVP με τον Ισπανό να έχει 1 γκολ και 2 ασίστ. Από την άλλη ούτε ο Αθανασίου μπορεί να μπει γιατί έπιασε δύο πέναλτι, αλλά έκανε τραγικό λάθος για το 1-3. Οπότε θα βάλουμε τους Αμαράλ και Τσιλούλη. Ο πρώτος είχε στο 0-2 ένα γκολ και μια ασίστ και ο δεύτερος πέτυχε το 1-3 και 1-4.

Στο ύψος του: Μπορεί να έκανε ξαναλέμε μεγάλο λάθος για το 1-3, αλλά πιάνοντας δύο πέναλτι δεν θα μπορούσαμε να μην βάλουμε τον Αθανασίου στο ύψος του. Ο νεαρός τερματοφύλακας έκανε κάτι που σίγουρα δεν βλέπουμε συχνά.

Αδύναμος κρίκος: Θα βάλουμε τον Εραμούσπε με τον Παντελάκη γιατί οι φιλοξενούμενοι περνούσαν με εξαιρετική ευκολία κάθετη μπάλα μέσα στην περιοχή κάτι που στοίχισε ακριβά στους γηπεδούχους.

Η γκάφα: Χωρίς αμφιβολία ήταν το λάθος του Αθανασίου στο 1-3. Ο νεαρός τερματοφύλακας μετά και το δεύτερο πέναλτι που έχασε, έκανε τραγική έξοδο δίνοντας την ευκαιρία στον Τσιλούλη να σκοράρει και ουσιαστικά να τελειώσει το παιχνίδι.

To «στραγάλι»: Ουσιαστικά κανείς δεν ασχολήθηκε με τον Φωτιά και δεν μπορούσε να ασχοληθεί μετά από τέτοιο θέαμα την στιγμή που και με την βοήθεια του VAR δεν υπήρξε κάποιο μεγάλο λάθος.

To «ταμείο» του Gazzetta: Φοβερό παιχνίδι που αν το βλέπαμε σε ντέρμπι θα μιλούσαμε για μέρες. Είχαμε 5 γκολ, 2 χαμένα πέναλτι, 1 δοκάρι και πολλές ευκαιρίες και για τους δύο. Τι άλλο να βλέπαμε δηλαδή;

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Μιχάλης Γρηγορίου): Αθανασίου, Σόρια (46' Μπαπτίστ Λεό), Κιάκος, Εραμούσπε, Παντελάκης, Καραχάλιος (67' Ριένστρα), Τζίνο, Οσεϊτούτου, Παμλίδης (82' Τζίμας), Ροσέρο (67' Ντεμίρ), Κόντε (83' Μπάλαν).

ΛΑΜΙΑ (Λεωνίδας Βόκολος): Κοσέλεφ, Αμαράλ (82' Κορνέζος), Σιμόν, Τζανετόπουλος, Παπαδόπουλος, Νούνιες, Στάνκο, Τσιλούλης, Μαρτίνεθ, Καρλίτος (64' Τόσιτς), Σλίβκα (76' Σίντκλεϊ).

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα