Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός 2-0: Και ξανά προς τη δόξα τραβά! (vids)

Νίκος Αθανασίου

bet365

Με γκολ των Μπερνάρ (25') και Γερεμέγεφ (60') ο αποτελεσματικός Παναθηναϊκός νίκησε 2-0 τον άστοχο Ολυμπιακό, πήρε την πρώτη εφετινή νίκη του σε ντέρμπι και έδειξε να έχει συνέλθει οριστικά από την ήττα στην Τούμπα, μετά και την πρόκριση επί του Ατρόμητου.

Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός: Έτσι έπαιξαν

Ο Φατίχ Τερίμ παρέταξε τον Παναθηναϊκό με τον Ντραγκόφσκι κάτω από τα δοκάρια. Αριστερός μπακ ο Χουάνκαρ, δεξιός ο Κώτσιρας και ο Γεντβάι με τον Αράο οι δύο στόπερ. Ρούμπεν, Τσέριν, Μπακασέτας στον άξονα της μεσαίας γραμμής. Αριστερός εξτρέμ ο Μπερνάρντ, δεξιός ο Παλάσιος και στην κορυφή ο Γερεμέγεφ.

Ο Κάρλος Καρβαλιάλ επέλεξε για τον Ολυμπιακό τον Πασχαλάκη στην υπεράσπιση της εστίας. Ντόη και Κάρμο στο κέντρο της άμυνας. Στο αριστερό άκρο της άμυνας ο Ορτέγκα και στο δεξί ο Ροντινέι. Έσε, Αλεξανδρόπουλος και Τσικίνιο η τριπλέτα στον άξονα του κέντρου. Στο δεξί ''φτερό'' ο Μασούρας, στο αριστερό ο Ρίτσαρντς και... φουνταριστός ο Ναβάρο.

Ο Μπερνάρντ δικαίωσε την στόχευση του Παναθηναϊκού

Ο Παναθηναϊκός ήταν εκείνος που μπήκε πιο δυνατά, πίεσε σε κάθε μπάλα τον Ολυμπιακό, κυριάρχησε στο πρώτο τέταρτο με μεγάλο ''όπλο'' την αποτελεσματικότητα στην άμεση πίεση και είχε δύο καλές στιγμές με Μπακασέτα και Αράο στο 7'.

Στη πρώτη ο Πασχαλάκης έδιωξε σε κόρνερ, στη δεύτερη η κεφαλιά του Βραζιλιάνου πέρασε άουτ. Από το τέταρτο και έπειτα οι φιλοξενούμενοι ισορρόπησαν, κυκλοφόρησαν καλύτερα και στο 20' έχασαν μεγάλη ευκαιρία με κεφαλιά του αμαρκάριστου Ροντινέι που πέρασε άουτ. Το Τριφύλλι είχε στοχεύσει την αριστερή πλευρά του Ολυμπιακού με Ορτέγκα-Ρίτσαρντς, εκδήλωσε τις περισσότερες επιθέσεις από εκεί και στο 25' δικαιώθηκε.

Ο Ρούμπεν βρήκε τον Κώτσιρα με βαθιά μπαλιά, εκείνος συνεργάστηκε με τον Μπακασέτα, που πάσαρε κάθετα στον Παλάσιος και από το γύρισμα του Τούκου ο Μπερνάρντ άνοιξε το σκορ με διπλή προσπάθεια. Η πρώτη στο δοκάρι, η δεύτερη στο πλεκτό.

Ο Ολυμπιακός έβγαλε αντίδραση, έφτιαξε δύο καλές στιγμές με κοινό παρανομαστή τον εξαιρετικό Μασούρα αλλά ο Αλεξανδρόπουλος στο 36' και ο Ναβάρο στο 45' με εναέριες εκτελέσεις δεν μπόρεσαν να φέρουν το παιχνίδι στα ίσια.

Ο Παναθηναϊκός το έβαλε, ο Ολυμπιακός τα έχανε και μεγάλη νίκη για το Τριφύλλι

Η έναρξη του δευτέρου μέρους έφερε τριπλή αλλαγή για τον Ολυμπιακό, με την ταυτόχρονη είσοδο των Φορτούνη, Κίνι και Ελ Καμπί. 4-4-2 από τον Καρβαλιάλ που από νωρίς πήρε ρίσκα. Ο Παναθηναϊκός έβρισκε πιο εύκολα χώρους και στην πρώτη του μεγάλη στιγμή κατάφερε να βάλει στέρεες βάσεις νίκης.

Και πάλι από τα δεξιά, ο Μπακασέτας έκανε την σέντρα, ο Γερεμέγεφ πρόλαβε τους πάντες και έκανε το 2-0 με κεφαλιά. Ο Ολυμπιακός πίεσε στην συνέχεια, δημιούργησε ευκαιρίες αλλά δεν μπόρεσε να τις αξιοποιήσει. Ο Ελ Καμπί και ο Φορτούνης νικήθηκαν από τον Ντραγκόφκσι, ο Μασούρας έστειλε την μπάλα άουτ και από την στιγμή το ''ερυθρόλευκο'' σύνολο ήταν τόσο άστοχο, το ματς δεν γύριζε.

Ο Παναθηναϊκός κράτησε μέχρι τέλους το 2-0 και επέστρεψε στις νίκες σε μεγάλα παιχνίδια μετά από 11 αναμετρήσεις και τις 23 Απριλίου του 2023.

MAN OF THE MATCH: Ρούμπεν Πέρεθ. Τεράστιο παιχνίδι από τον Ισπανό αμυντικό μέσο που έκανε τα πάντα και τα έκανε σωστά. Ανασταλτικά είχε καίριες επεμβάσεις στα 2/3 του γηπέδου, οι επιλογές του με την μπάλα εξαιρετικές. Από δική του μπαλιά στον Κώτσιρα ξεκινά το πρώτο γκολ της ομάδας του. Συγκλονιστική εμφάνιση.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Τρεις παίκτες του Παναθηναϊκού σε αυτή την κατηγορία και ένας του Ολυμπιακού. Για το Τριφύλλι οι εξής: Ο Ντραγκόφσκι με τρεις σπουδαίες επεμβάσεις, ο Τσέριν με ολοκληρωτική παρουσία στην μεσαία γραμμή και ο Μπακασέτας με συμμετοχή και στα δύο γκολ των ''πρασίνων'' ξεχώρισαν λίγο παραπάνω από τους υπόλοιπους πολύ καλούς σε απόδοση παίκτες του Τριφυλλιού. Για τον Ολυμπιακό ο Μασούρας έκανε σπουδαίο ματς αλλά ήταν απελπιστικά μόνος του στο μεγαλύτερο διάστημα του παιχνιδιού.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Η αριστερή πλευρά του Ολυμπιακού. Τόσο στο πρώτο όσο και στο δεύτερο ημίχρονο. Ο Ορτέγκα μαζί με τον Ρίτσαρντς δεν λειτούργησαν καλά, όπως και το Κίνι-Φορτούνης. Δεν είναι τυχαίο πως και τα δύο γκολ του Παναθηναϊκού δημιουργήθηκαν από εκεί.

Η ΓΚΑΦΑ: Η αναποτελεσματικότητα κόστισε, μεταξύ άλλων, στην ομάδα του Καρβαλιάλ, που δεν κατάφερε να αξιοποιήσει καμία από τις ευκαιρίες που είχε, είτε για να προηγηθεί(Ροντινέι), είτε για να ισοφαρίσει(Αλεξανδρόπουλος, Ναβάρο) είτε για να ξαναμπεί στην διεκδίκηση έστω της ισοπαλίας(Ελ Καμπί, Μασούρας, Φορτούνης). ΤΟ

ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Εξαιρετική διαιτησία από τον Γιαμπλόνσκι και τους βοηθούς του απόψε στη Λεωφόρο.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: Ο Παναθηναϊκός πήρε το αιώνιο ντέρμπι απόψε στη Λεωφόρο, όντας ανώτερος στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα και κυρίως πιο αποτελεσματικός, πιο κυνικός από τον Ολυμπιακό στις μεγάλες φάσεις που δημιούργησε. Το Τριφύλλι παραμένει στο κυνήγι της κορυφής όντας στο -3 από τον ΠΑΟΚ ενώ ο Ολυμπιακός έμεινε στο -9 και έχασε σημαντικό έδαφος.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Φατίχ Τερίμ): Ντραγκόφσκι, Κώτσιρας, Γεντβάι, Αράο, Χουάνκαρ (61’ Μλαντένοβιτς), Ρουμπέν, Τσέριν, Παλάσιος (80’ Μαντσίνι), Μπακασέτας (90’ Ακαϊντίν), Μπερνάρ (90’ Βιλένα), Γερεμέγεφ (79’ Τζούριτσιτς).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Κάρλος Καρβαλιάλ): Πασχαλάκης, Ροντινέι, Κάρμο, Ντόη, Ορτέγκα (46’ Κίνι), Αλεξανδρόπουλος (46’ Φορτούνης), Έσε (77’ Όρτα), Τσικίνιο, Μασούρας, Ρίτσαρντς (46’ Ελ Κααμπί), Ναβάρο.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα