Ορτέγα-Ρίτσαρντς: Ενα δίδυμο με μηδενική συνεισφορά σε άμυνα και επίθεση

Ορτέγα-Ρίτσαρντς

bet365

Ο Ολυμπιακός με το δίδυμο Ορτέγα-Ρίτσαρντς στην ουσία έπαιζε για ένα ημίχρονο χωρίς αριστερή πλευρά. Τα νούμερα του WyScout αποτελούν αδιάψευστο μάρτυρα.

Ο Ολυμπιακός χθες, στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο, ήταν κακός δημιουργικά. Δεν μπόρεσε να βγάλει φάσεις και πλήρωσε τα λάθη του στην άμυνα, χωρίς να μπορέσει να ανταποδώσει στον αντίπαλό του τα όποια κενά του (αυτά τα ελάχιστα) που βρήκε στο ματς.

Ειδικά, όμως, ο Καρβαλιάλ, έχασε πολλά με την επιλογή να έχει τον Ρίτσαρντς αριστερό εξτρέμ. Δεδομένα, ο 25χρονος, δεν έχει τις επιθετικές αρετές του Ποντένσε, αλλά και αμυντικά δεν βοήθησε ιδιαίτερα με αποτέλεσμα οι «πράσινοι» να βγάζουν φάσεις από την πλευρά αυτήν. Οι αριθμοί του WyScout καταμαρτυρούν το επιθετικό (κυρίως) κενό που υπήρξε από την αριστερή πλευρά του Ολυμπιακού.

Ο Φρανσίσκο Ορτέγα, στο πρώτο μέρος που αγωνίστηκε, είχε 35/47 επιτυχημένες ενέργειες. Πάσαρε με 93% ποσοστό ευστοχίας (27/29), είχε 2/3 μακρινές μεταβιβάσεις, πήρε 7/13 μονομαχίες, 2/5 εναέριες, είχε 2 κοψίματα προς την αντίπαλη περιοχή, έχασε τη μπάλα στο μισό της ομάδας του 2 φορές, ενώ δεν κατάφερε να επανακτήσει την κατοχή στο μισό του αντιπάλου σε καμία από τις 12 φάσεις που συμμετείχε.

Αμυντικά, μπορεί να πει κάποιος ότι δεν είχε τα μεγάλα λάθη, αλλά επιθετικά δεν βοήθησε καθόλου. Βέβαια μία χαμένη μονομαχία τον υποχρέωσε σε φάουλ και κίτρινη κάρτα στα πρώτα λεπτά του ντέρμπι.

Ο Αργεντινός δεν έσπρωξε την ομάδα μπροστά, δεν είχε κάποια σουτ στην αντίπαλη εστία, δεν είχε ντρίμπλες, δεν είχε προωθητικές μπαλιές, ενώ προς τα εμπρός είχε 6/8 πάσες. Δεν είχε πάσες μέσα στο αντίπαλο κουτί ούτε στο επιθετικό τρίτο.

Οι ενέργειες του Ορτέγα
Οι ενέργειες του Ορτέγα

Ο Ομάρ Ρίτσαρντς επέστρεψε στη δράση ύστερα από καιρό και συγκεκριμένα από τις 10/1 και στο 1-1 με το Κύπελλο απέναντι στον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο.

Η εικόνα του ήταν κακή γενικά. Είχε 11/21 επιτυχημένες ενέργειες, 0 σουτ στον αντίπαλο στόχο, 0 xG, 10/16 πάσες, 0 γεμίσματα, 0 ντρίμπλες, 2/4 μονομαχίες, 0 μονομαχίες στον αέρα, 4 κοψίματα προς την εστία της ομάδας του, 3/4 φορές έχασε τη μπάλα στο μισό του Ολυμπιακού. Το πόσο μηδενική ήταν η συνεισφορά του επιθετικά αποτυπώνεται και από τα εξής νούμερα: 0/4 πάσες προς τα εμπρός, 0/1 πάσες στην αντίπαλη περιοχή, 0/1 πάσες στο επιθετικό τρίτο, 0/3 μακρινές μπαλιές, 0 ντρίμπλες.

Οι ενέργειες του Ρίτσαρντς

Οι πάσες του Ρίτσαρντς, όπου φαίνεται ότι δεν βοήθησε καθόλου δημιουργικά
Οι πάσες του Ρίτσαρντς, όπου φαίνεται ότι δεν βοήθησε καθόλου δημιουργικά

Γενικότερα, στο πρώτο μέρος ειδικά ο Ολυμπιακός δεν είχε αριστερή πτέρυγα. Δεν πήρε το παραμικρό δημιουργικά.

Τα highlights του Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός 2-0:

@Photo credits: INTIME
 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα